Jump to content

Трансферна политика


Гост TheoScouse

Препоръчан пост

Тоя е добър, сега за 50 млн. не си заслужава де, ама е добър. Вече какъв ще стане при мангалите не се знае.

 

По добър ли е от Хари Уилсън? Има 8 мача изиграни в кариерата си...

Link to comment
Сподели другаде

Да, той е централен халф. Според мен е много талантлив и интелигентен играч. Вече колко добър ще стане, не е ясно. Жалко за него е, че Рафата се махне и сега не се знае на кой английски катил ще попадне.

 

Ако ние го вземем за 10-15млн бих бил много доволен. За 50 млн. вече е несериозно.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Аз мисля, че след всичко случило се последните почти 4 години, трябва да повярвам на Клоп и да видя какво ще се случи през сезона. Ако той наистина смята, че може да разчита състава от миналия сезон + връщащите се от травми и наеми, и няма нужда от нови попълнения, so be it.

 

Мисля, че щаба е способен на да кара момчетата да се надхвърлят. Дори във видеото с Линдерс и Клоп го споменаха - Overachieving. Ако Кент, Уилсън, Брюстър и Ориги вкарат 40 гола във всички турнири би било повече от достатъчно. Като прибавим и головете на Бобо, Мане и Мохамед + халфове и защитници - няма да имаме проблем с отбелязването.

 

Нещото което ме притеснява отчасти обаче, е защитния вал. ТАА и Робокоп са витални за състава, но не могат да играят 55+ срещи на високо ниво. ОК, Клайн се върна и Клоп може да е решил да му даде шанс. От ляво обаче положението е критично. Ларуч(ц)и е крайно неподготвен, а да гледаме Милнър и Гомез там си е грехота. Не знам, според мен със сигурност се мисли в тая насока, ще видим какво ще се случи.

 

Остатъка от състава мисля, че е повече от добър. Имаме 7 човека за 2 или 3 места в централната халфова линия. Имаме две двойки централни защитници, там също може да попълним редиците с опитен защитник. На вратата Алисон е бетониран, а се радвам и че Моньо реши да остане като резервен вратар, какъвто по принцип трябваше да бъде от както е в Ливърпул.

 

Ще поживеем и ще видим. Доверявам се на Клоп тоя път.

Link to comment
Сподели другаде

Според мен Кент има място в отбора. Бърз е, има демараж и с играчи около себе си, мисля че ще успее. Докато за Хари Уилсън не съм, позитивно настроен. Бавен е и няма необходимата физика. Не го виждам в Ливърпул.

Link to comment
Сподели другаде

в тоя ред на мисли, колкото и на мен да не ми се харесва, мисля че Клоп е избрал много добра тактика да разчита на играчи от школата и да купува само ако има някаква доказана класа па била тя и скъпа.

 

Така е, но ще е само за това лято според мен, тъй като ако преборим Ман Сити за титлата, те следящото лято ще изхарчат пак около 300 млн. за нови, ако не успеем да ги преборим пак ще трябва да се подсилим. За това лято щом Клоп е решил да не купува, напълно му се доверявам.

Пазарът, че е луд, луд е, вече всеки, който рита топка малко по-добре, веднага му искат 50+ млн. Аз си мисля, че Клоп ще работи по някой сериозен трансфер в дългосрочен план както Ван Дайк, Кейта и Алисон. Много е вероятно отсега вече да има набелязани цели за следващото лято, за да могат да бъдат взети и при максимално изгодни условия, а не както сега такива Пепета Мепета дето повечето не са го чували, 80-100 млн..

Link to comment
Сподели другаде

Аз мисля, че след всичко случило се последните почти 4 години, трябва да повярвам на Клоп и да видя какво ще се случи през сезона. Ако той наистина смята, че може да разчита състава от миналия сезон + връщащите се от травми и наеми, и няма нужда от нови попълнения, so be it.

 

Мисля, че щаба е способен на да кара момчетата да се надхвърлят. Дори във видеото с Линдерс и Клоп го споменаха - Overachieving. Ако Кент, Уилсън, Брюстър и Ориги вкарат 40 гола във всички турнири би било повече от достатъчно. Като прибавим и головете на Бобо, Мане и Мохамед + халфове и защитници - няма да имаме проблем с отбелязването.

 

Доста си се поизхвърлил с тези 40 гола. То ако направят 40 мача ще е постижение, ти за 40 гола мечтаеш :)

Ако стигнат 20-25 гола + асист ще е много добре, но това може да се случи, ако получават повече шансове.

При положение, че могъщата тройка отпред е здрава цял сезон / а дано /, то шансовете им да записват мачове като титуляри в ШЛ и ВЛ няма да са много. Да, може да има повече ротации отколкото миналият сезон, но за достигане кота 40 гола се изисква много игрово време от тези играчи.

 

Не мисля, че е важно точно какви цифри ще постигнат в края на сезона, а просто да покажат, че могат да дават широчина на състава. Брюстър примерно може да е вкарал 5 гола за сезона, но да ги е направил когато трябва и когато му е гласувано доверие. Същото важи и за останалите, а да не забравяме, че имаме и Шакири, който едва ли няма да се появява на терена.

 

Колкото до трансферите ни тази година.... както е казано много пъти вече, щом Клопо така е решил, така да бъде.

Интересно Стойкица дали все още смята, че с Клоп мислят по един и същ начин, или някъде се разминаха по пътя :D

 

Не трябва да забравяме, че клуба постигна вече нещо много важно, което може да ни помага в идните годините. Ние станахме отново привлекателна дестинация за топ футболистите. Ако тази година не ги напаравим трансферите, то идва следващата, в която вече ще се направят. Не е като това да е последният сезон в историята на човечеството и задължително сега трябва да се инвестира мащабно, за да се преборим за титлата. Отделно и няма гаранция, че с инвестиции сега ще можем, да пребоим Ситите.

Естествено всички в клуба са настоени отново да се борим за титлата и вярват, че можем да го направим. Този сезон ни предстои да се борим за 7 СЕДЕМ трофея. Все някой/и от тях ще спечелим си мисля. Това ще означава, че сезона няма да бъде провал дори да не спечелим ПЛ.

Да, това е главната цел естествено, но това ще е така и следващата камапния.

 

В следващите 2-3 сезона не мисля, че ще се нуждаем от големи реконструкции. Имаме сглобен състав, показахме вече че можем да се борим и печелим най-важните трофеи. Тъй че дори сега да не се направят желаните трансфери, следващата година отново ще сме си привлекателна дестинация за футболерите.

Отдлено никой от нас не знае как точно ще се включат идващите от наем играчи и завръщатите се от контузия. Току виж ни изненадали.

Link to comment
Сподели другаде

Всъщност не трябва да забравяме и зимния ТП. Може би наистина Клоп иска да види как ще започне сезона с настоящия състав, както каза няма да бъде супер активен в този ТП, освен може би да бекъпне левия бек.

Зимата може да излезе нещо, както се изрази той "което може да се купи" ако ни хареса.

Link to comment
Сподели другаде

 

 

Вярно е че щом Клоп е решил да не прави транфери, така да бъде.В крайна сметка той си носи отговорността за тези решения.За мен обаче този подход означава, че проблемите, които имаше отбора миналия сезон се замитат под килима и ще ги имаме и през настоящата кампания.И пак казвам,че не става въпрос да се изхарчат 200-300 милиона, а да се вземат двама човека примерно, на по-невралгични позиции, които да донесат някаква дълбочина на състава и да може да се разчита на тях когато има нужда.Другото е "тотнъмски" подход и резултата при тях го видяхме миналия сезон.И то при положение, че ни чака доста по-тежка кампания от миналогодишната.Да се надяваме на Кент, Уилсън или Брюстър да влязат и да обърнат някой закучен мач ми звучи несериозно.

Надявам се Клоп все пак да е прав, аз така или иначе съм си "диван мениджър".

Link to comment
Сподели другаде

Не са толкова невъзможни тея 40 гола. Въпреки това, дори и като писах поста, трих и писах други, по-малки цифрички.

 

Ако направим пробив във ФА и Лимонада, ще има пределно много мачове. Според мен, тея момчета трябва да влизат на ротация, трябва да се пробват в закучени мачове като с Чуковете и Лисиците миналия сезон. Инак... Няма как да разберем от какво тесто са замесени.

 

Много ми харесват думите на Клоп, че вярва в тренировките, не в трансферите. Тези думи няма как да са абсолютни и ексклузивни, нито могат да важат във всички ситуации. Аз обаче предпочитам това верую, просто защото то е показателно за манталитета и начина на отбора.

 

Когато шефа сметне за нужно - променя екипа. Когато сметне, че екипа има потенциал и демонстрира растеж - нека да получи шанс.

 

Напоследък все повече се убеждавам, че работата на мениджъри, футболисти и целия staff зад кадър, не се различава от моята и вашата, нито като работна етика, нито като йерархия, нито като отношения и т.н и т.н. Просто тях ги дават по телевизията всяка седмица и има хора които обичат цялото това нещо.. Милиони хора. А когато обичаш нещо, си склонен да забравиш, че и те са просто хора, отиващи на работа всяка сутрин.

Link to comment
Сподели другаде

Чудя се при такъв трансферен прозорец Майкъл Едуардс с какво ще си заслужи заплатата :)

 

До преди десетина години беше модерен изразът кредит на доверие. С купата от Мадрид Клоп получи голяма доза кредит на доверие и накара дежурните му критици да си затворят устите и да зачакат по-добри за тях времена.

 

За мен Купата в Мадрид е колкото важна с това, че е Шестата, толкова и с това, че счупи прокобата Клоп да не може да печели финали. Никак не е приятно пресконференция преди финала да започва с въпрос - Имате 6 загубени финала и нито един спечелен. Утре седмият загубен ли ще бъде? Клоп намираше начин да отговори шеговито, но съм сигурен, че никак не му е било приятно това положение.

 

Натрупаният кредит на доверие може да позволи на Клоп да направи и такъв рисков трансферен прозорец. 9 от 10 фенове на Ливърпул да попиташ, ще отговорят - Не ми харесва такъв нулев прозорец, но щом Клоп е решил, така да бъде. Той знае какво прави.

Ако бяхме загубили в Мадрид, при такъв трансферен прозорец щяха да се чуят и възгласи Клоп аут.

 

Много големи надежди възлагам на Ориги. Голът му онази нощ срещу Севиля показа отново типичния му нюх да бъде на точното място в точния момент. За разлика от Клоп не възлагам почти никакви надежди на Лалана. Дано ме опровергае.

 

Две седмици преди началото на сезона новите играчи в отбора са Окслейд-Чембърлейн, Клайн, Брюстер и Уилсън, Много се надявам един от последните двама да избухне, както избухна Анди Робертсън. За Уудбърн не вярвам, че ще се намери място при толкова много халфове, но знае ли човек.

Link to comment
Сподели другаде

Аз още преди един месец мислех ,че Клоп няма да купи играчи през летния трансферен прозорец.Всички ясно виждат,че той е доволен от това което има във момента.След мачовете срещу Байерн във Германия и Барселона на Анфийлд вече на абсолютно всеки футболен фен е ясно,че Ливърпул р най силният футболен отбор в Европа.Според мен ако Ориги не беше пказал толкова силни игри,вече щеше да имаме нов нападател в отбора.Аз мисля,че ще има такъв,но следващата година,когато изтича договора на Тимо Вернер със Лайпциг и ще го вземем без пари.А и през новия сезон вече Ориги ще изиграе повече мачове и ще се види дали ще се разчита на него за следващите 4-5 години.Освен това ,на много места се изписа,че Клоп и трансферния комитет следят много играта на Рубен Невеш от Уулвс и следващото лято може и той да облече червената фланелка.Играчите които Клоп иска в отбора се следят доста време преди да ги закупи.

Link to comment
Сподели другаде

Според мен тона, в който пее Клоп беше зададен на 30 юни от Хенри, случващото се в момента се дължи на него и не е редно Клоп да обира негативи, каквото и да се случи през сезона. Ако успеем е благодарение на германеца, ако се провалим е виновен Хенри, simple as that.

Link to comment
Сподели другаде

Според мен тона, в който пее Клоп беше зададен на 30 юни от Хенри, случващото се в момента се дължи на него и не е редно Клоп да обира негативи, каквото и да се случи през сезона. Ако успеем е благодарение на германеца, ако се провалим е виновен Хенри, simple as that.

 

Какво е казал Хенри на 30 юни? По това време си проветрявах главата от футбол и не следях много много.

Link to comment
Сподели другаде

Какво е казал Хенри на 30 юни? По това време си проветрявах главата от футбол и не следях много много.

На въпроса как ще се подсилим, за да се борим със Сити за титлата, Хенри каза, че трябва да се опазим от контузии, трябва Лалана и Окса да са здрави, после вече дойдоха изказванията на Клоп.

Като и той каза, че някои искат да имат световна класа и на терена, и на пейката, но ние не сме Сити или ПСЖ и не можем да харчим така, макар че се работило в тази насока, преди мача с Дормунд пак каза, че другите не спят и ние трябва да сме готови. Лично аз, следейки различните изказвания стигам до извод, че отбора просто няма средства, за да купи нужните футболисти, които да могат да заменят Салах, Мане и Фирмино. А ако алтернативата е трансфери тип Шакири, то по- добре наистина да се даде шанс на Хари Уилсън и да се спестят пари, всъщност имаше един анализ точно в този дух, че този сезон ще се пробва така, без да се харчи нищо, а ако не се получи, другия сезон ще се харчи сериозно.

 

Другото, което ми се върти в главата, макар че може и да е прекалено патетично, дали е възможно да сме обещали на новия спонсор за екипите някой "marquee signing" догодина и затова сега да пестим парите...

Link to comment
Сподели другаде

Аз не мисля, че нямаме примерно едни 70 милиона за Пепе или 30 за Бранд, или който и да е там друг евентуален трансфер за зоната на Салах и Мане.

Ако е толкова зор да се вземе някой там, можеше още това лято да се шитнат Груич, Уилсън и Кент, с което да се набавят средства, ако толкова сме го закъсали в това отношение въпреки, че спечелихме рекордни пари от ВЛ и ШЛ.

Тъй, че да не прибързваме с обвиненията към Хенри.

 

Ако Клоп е искал Фекир, Бранд или Пепе, аз съм сигурен, че вече щяха пеша да са потеглили към САЩ за подготовката. Все пак не говорим за астрономически суми от по 200-300 млн. за трансфери. Ние 10 не сме дали, а да се говори че нямаме финансова възможност, да си позволим гореизброените хора за мен е несериозно.

Link to comment
Сподели другаде

Ние по принцип не бихме имали проблем да извадим и 120 милиона за Гризман, въпроса при нас не е със сумата за трансфера, а със заплатите впоследствие. Защото французина ще иска по 500к на седмица, от тази гледна точка такъв трансфер е немислим, защото веднага ще изникне въпрос със заплатите на Мане, Салах, ВВД и Алисон. Пепе по принцип ще струва между 70 и 90 милиона, но пак е спорно каква заплата ще иска, според мен 200к+, като цяло, не мисля, че отбора е склонен да дава големи заплати при първия договор, откъдето тръгва и хипотетичния проблем.

Link to comment
Сподели другаде

Стига с тоя Пепе, изкара го Мбапе, каква заплата да иска, никой не го е чувал. Хипотетичен проблем няма с парите, просто Клоп не иска да привлича нови и толкова, аз също съм на мнение, че ако искаше, досега да е взел играчи. Имаме окомплектован състав с горе-долу 11 несменяеми титуляри и Клоп не иска да пипа състава, всеки играч в отбора си знае ролята и няма смисъл да даваме 80 млн. за скъпи резерви като Пепе като с такива пари след време може да се привлече наистина добър футболист за точните нужди на отбора.

Link to comment
Сподели другаде

Е това със структурата на заплатите е друго вече. То ако световно известни с това, че са били неизвестни до преди една година хора като Пепе искат 200+К за заплата, по-добре е да са по-далеч от клуба.

Алексис Санчес не отиде в Сити точно заради претенциите за заплата, които имаше. Той и Гуардиола си го каза, че няма как да развалят структурата на заплатите им заради чилиеца. А щом чалмите не искат да си развалят стрктурата, какво остава за нас.

 

Фекир и Бранд със сигурност обаче не са и близко до това да взимат 200К в новите си клубове. Ървинг Лозано, Леон Бейли, Зиех, там още едно крило от ПСВ има дето му забравих името, все хора, които играят на позициите на Салах и Мане, не струват повече от 30-40-50 млн. и няма да имат претенцииите за заплати от по 200К. Какво ни пречи да вземем някой от тях? Най-вероятно ни пречи това, че Клоп не вижда смисъл да привлича някой от изброените и си предпочита да даде шанс на Кент и Уилсън.

 

А го има и варианта, че не знаем какво крои клуба за другото лято. Те могат да знаят кои играчи може да са свободни по това време и тогава да се инвестира по-масивно.

Освен това трябва да кажем, че сега го няма и напрежението вече от липсата на купи. Няма го тва задължаващото, че на всяка цена трябва да спечелим неща. По-подходящ момент от този за даване на шанс на момчетата от школата няма.

Ако не бяхме спечелили ШЛ и при такова развитие на ТП щеше да настане апокалипсис не само тук във форума, но и по света. Сега нещата са по-спокойни, мисля че и Клоп ще работи по-спокойно.

Ще видим как ще се развие сезона. Все пак добавяне примерно на още 2 международни купи би било страхотен успех както и да се развие сезона ни във ВЛ и ШЛ. Имаме и домашни купи, а и имаме и боеспособен отбор. Предстои да видим какво ще стане.

Link to comment
Сподели другаде

След мачовете срещу Байерн във Германия и Барселона на Анфийлд вече на абсолютно всеки футболен фен е ясно,че Ливърпул р най силният футболен отбор в Европа.

Имаме най-силната 11-орка в Европа, факт! Но нямаме дълбочината в отбора, с която да изместим Сити.

 

 

Миналия сезон малко не ни достигна да ги изпреварим - 3 точки! Тази година пак ще е на кантар. Ако инвестираме в добри бек и крило, които да покриват титулярите, а защо не и да ги предизвикат, ще наклоним кантара в наша полза. Но към момента фаворит за титлата остава Сити

Link to comment
Сподели другаде

Стив Никол мисля, че преди 1-2 месеца беше казал, че според него Ман Сити е най-добрият отбор в света, но Ливърпул е най-добрият отбор за конкретни 90 мин.

В смисъл за 1 конкретен мач ние сме най-страшните, за дълга серия от мачове Сити имат предимство и това си е така точно заради широчината им.

Link to comment
Сподели другаде

Стига с тоя Пепе, изкара го Мбапе, каква заплата да иска, никой не го е чувал. Хипотетичен проблем няма с парите, просто Клоп не иска да привлича нови и толкова, аз също съм на мнение, че ако искаше, досега да е взел играчи. Имаме окомплектован състав с горе-долу 11 несменяеми титуляри и Клоп не иска да пипа състава, всеки играч в отбора си знае ролята и няма смисъл да даваме 80 млн. за скъпи резерви като Пепе като с такива пари след време може да се привлече наистина добър футболист за точните нужди на отбора.

Тоози Пепе за който толкова много се шумеше със нищо не е по добър от Хари Уилсън.Аз му изгледах всичките мачове за Кот"Дивоар за купата на Африка.Даже имаше мачове като със Мали на 1/8финала във които беше толкова зле,че и треньора им не можа да го изтърпи и го изкарваше във 55 мин.
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...