Jump to content

Трансферна политика


Гост TheoScouse

Препоръчан пост

Защо ни е заместник на Лалана? Той къде играе точно, че да ни трябва заместник? За Шакири същото се отнася. Даже последният може да го пробваме като бек, едно време Стю също завърши кариерата си като ляв бек.

 

В центъра имаме Хендо-Джини-Милнър - Фабиньо-Кейта-Окс => 6 човека за 3 места

В нападение имаме: Мане-Салах-Фирмини-Ориги-Минамино => 5 човека за 3 места, като тук може шанс да получат и Брюстър, Хари Уилсън и тоя малкия.

Вече в защитата не са както трябва нещата и лятото ни трябват - 2 бека + централен защитник?, според мен. За мен това са единствените трансфери, които ни трябват.

Link to comment
Сподели другаде

Ми не знам, ама до момента е играл в 11 мача този сезон и негов гол запазва почти перфектната ни серия до момента. До края на сезона сигурно ще е изиграл 20-25 мача, ако е здрав до тогава. Та, няма как да не се намери заместник на такъв играч в отбора. Имай предвид и че Вайналдум и Хендо ще станат на 30 през 2020, а и Милнър е на 34. Може и Клоп да вижда Минамино като такъв играч за мястото на Лалана и да не замести Шакири, когото Клоп цени доста по-малко.

Link to comment
Сподели другаде

От тези 11 мача, 4 мача са за разните купи и единствени с цели мачове. 7 мача е играл за ВЛ с общо 201 минути. 2 мача (160 мин) със средно 80 мин срещу Брайтън и Астън Вила, другите са със средно игра от 5 мин ......

А този гол му е единствен. Има и една асистенция. Присъствието на Лалана в състава според мен се усеща единствено от бюджета и високата му заплата далеч несъразмерна с това, което дава и предлага. Вкарал е решителен гол, ама така беше и Шак миналия сезон с няколко решителни гола, нещо не сме го закъсали от отсъствието му този сезон. Просто има други изпълнители,...

Не сме го докарали чак дотам, че да търсим резерви на дълбоки резерви.

Не искам да защитавам Лалана, нито Шакири, нито когото и да било, но Клоп харесва и цени Лалана и това е ясно като бял ден. В първия сезон и половина на Клоп в отбора, Лалана беше един от първите в стартовата листа винаги. С течение на времето в следствие на контузии и привличането на по-добри играчи, загуби титулярното си място в отбора. Повярвай ми, че ако Клоп не го харесваше, Адам щеше да е запалил нанякъде преди много време.

 

Съгласен съм, че минутите не са много за първенство и мачовете му като титуляр са за купите предимно, но и такива мачове има през сезона, които трябва да се играят. Не може да се излиза само с деца в тия мачове, а също така има и много мачове през 2-3 дена. Я си представи сега, ако ги нямаше "дълбоките резерви" като Лалана, Шакири, Ориги (броя го за такъв), Кейта (и той влизаше в тая категория до преди няколко мача), какво щяхме да правим в този цикъл и с какви играчи щяхме да излезнем? Присъствието на такива дълбоки резерви е в основата на успехите на клуба през последните два сезона. Представи си през декември и януари клубът да не разполагаше с дълбоки резерви като горепосочените, дали щяхме да продъжим серията си?

 

Клоп трябва да реструктурира цялата халфова линия в следващите 2 сезона. Изброих по-горе хората, които стават на 30 през 2020. Милнър ще става все по-стар, Лалана напуска.Това са 4 човека, както и да го гледаме. Ясно е, че Фабиньо, Кейта и Окса са млади все още и е възможно и те да поемат щафетата, но си трябват нови попълнения задължително. Сега дали конретно ще се търси заместник за тоя и оня или пък не, няма как да знаем, но според мен Клоп осъзнава, че успехи може да има само с подобна група футболист като бройка и качество. Всичко друго води до дисбаланс в отбора, което по-често води до неуспех, от колкото до успех.

Link to comment
Сподели другаде

Преместил съм мненията от темата за зимните трансфери, тук.

 

Хубаво е когато не се коментират конкретни слухове, това да става в тази тема.

Иначе, ако зависеше от мен, още лятото продавам Шакири и започвам да налагам Елиът на негово място. Не мисля, че е има значние възрастта му. Както и че има опасност да прегори. Той е такова перде и с такова високо самочувствие, че няма шанс изиграването на повече мачове да му навреди. Напротив.

 

На доста места през тази седмица излязоха инфота, че ФСГ планира сериозна реконструкция на състава, но чак през 2021 г.

Планът бил да спечелим ВЛ този и следващият сезон и тогава да им по-сериозен ребилд.

Доста амбициозни планове.

 

Като слухове вчера мернах информация на Билд, че сме били в преговори за Кай Хаверц. Ясно е, че идва от недостоверен източник инфото, но пък където има пушех има и роми :sarcastic: така де, огин.

Link to comment
Сподели другаде

Ми не знам, ама до момента е играл в 11 мача този сезон и негов гол запазва почти перфектната ни серия до момента. До края на сезона сигурно ще е изиграл 20-25 мача, ако е здрав до тогава. Та, няма как да не се намери заместник на такъв играч в отбора. Имай предвид и че Вайналдум и Хендо ще станат на 30 през 2020, а и Милнър е на 34. Може и Клоп да вижда Минамино като такъв играч за мястото на Лалана и да не замести Шакири, когото Клоп цени доста по-малко.

Играл е и ще играе, защото Кейта и Окса бяха счупени/ се чупят. Аз говоря принципно, че 6 човека стигат за 3 места, а Лалана и Шакири са 7-8ми избор. И не вярвам, че Клоп е ОК с това да прибягва до услугите на Лалана и Шакири, защото има много контузени. И ако това с контузиите продължава то тогава Клоп трябва да помисли за това да замени Кейта с някой нечуплив примерно, а не да държи 7-8ми избор за всеки случай.

 

П.С, подобна е и ситуацията с централните защитници. Имаме уж 4ма за 2 места, ама накрая си изкарваме сезона с 2ма.

Link to comment
Сподели другаде

Сега гледах мача на Дортмунд и този прехвален английски житен бегач да стои по далече от Анфийлд. Не знам, може и да е имал голям потенциал, но от голямата известност ли или от нещо друго, но явно ще си остане вечната надежда. Колко атаки съсипа за отбора, не е истина.

Link to comment
Сподели другаде

Там е работата че не е един мач. Аз понеже съм фен на Ботев от БГ отборите и е нормално да симпатизирам на Дортмунд в Германия. Отделно винаги ми е харесвала играта им, а пък да не говорим по времето на Клоп :). Та затова винаги когато имам възможност гледам мачовете им. От както се заговори за Санчо и интереса на Ливърпул към него, започнах да го следя по-изкъсо и все се питам какво харесва Клоп в него? Има разбира се епизодични прояви, но като цяло бракът и провалените атаки винаги са му били в повече. А пък за вчера, той е един от виновниците, допринесли за обрата и загубата на отбора си.

Link to comment
Сподели другаде

Много е млад и има огромен потенциал. И аз не съм му гледал много мачове, но не е изкуствено надут балон според мен.

 

Нормално е да греши. Кой футболист на 19 години е перфектен? Човек ако не е гледал Салах предишните сезони, и ако го гледа последните 15тина мача (с няколко изключения), ще си каже, че е надценен футболист, но не е така, нали? Тия хора също си имат слаби периоди, колкото и да са добри.

 

Това, че е англичанин и хоум гроун също си има тежест. Аз бих се радвал, ако дойде, но силно се съмнявам.

Link to comment
Сподели другаде

Доста глупаво и необмислено изказване според мен.

Санчо е най-добрият им футболист вече втора година.Нормално е за 19 годишен играч да има недостатъци в играта си и понякога да взима грешни решения.Примера на колегата горе е доста подходящ в случая.Определението житен бегач със сигурност не е подходящо за него,защото е доста повече от това.

Link to comment
Сподели другаде

Санчо е най-добрият им футболист вече втора година.

 

Ти сериозно ли?!?

 

Нормално е за 19 годишен играч да има недостатъци в играта си и понякога да взима грешни решения.

 

Еми то и Айб и Флано бяха млади и обещаващи, но какво стана с тях?

Не казвам че няма качества и потенциал, но е поредния надценен бритиш талант.

Link to comment
Сподели другаде

Предполагам тогава си див фен и на АЕК...може ли да споделиш наблюдения от играта им?

 

Може ли без ирония и заяждане? Изказах свое мнение и ако не ти харесва и не си съгласен ок, но да ми се правиш на интересен ....

Link to comment
Сподели другаде

Сравненията на Санчо с Айб и Фланагън са толкова несериозно, че няма накъде. Все едно да сравниш Меси с Даунинг. Аз принципно хич не съм фен на английски футболисти, но Санчо е световна класа и това е повече от очевидно. Неслучайно след някой година Вацке ще му вземе над 100 млн. и за разлика от Дембеле (който има страхотен талант, не е недисциплиниран), Санчо няма да се издъни.

Link to comment
Сподели другаде

Защо да са неуместни? След продажбата на Стърлинг именно от Айб се очакваше да го замени. А от Флано се очакваше да е следващия скаузър след Стиви в отбора.

Тои Валери Божинов беше голяма надежда, че даже в Юве игра, пък после какво стана :)))

Така че Санчо засега си е само надежда и нищо повече. А дали ще стане звезда , бъдещето ще покаже. Да не стане както с Дембеле и Балотели, че даже и Пулишич - много шум за нищо.

А това че най вероятно ще го кешират за над 100 милиона Борусия не го прави звезда, нали.

Link to comment
Сподели другаде

Ти го каза сякаш е факт, че той вече се е провалил и няма как да се развие. А и ако Клоп вижда нещо в него тогава няма нужда да се притесняваме, щот тук не я разбираме тая игра в сравнение с тия хора а просто си коментираме

Link to comment
Сподели другаде

Няма как да кажа, а и който и да е какво ще стане със Санчо и как ще му се развие кариерата. Но това което показва засега, не мисля че над 100 милиона трябва да се дава за недоказан футболист. Ето например Мбапе също изгря много млад, но доказа с играта си че ще е топ звезда. а Санчо още нищо не е доказал, че да струва над 100 милиона.

Далеч съм от мисълта да оспорвам вижданията на Клоп, но си мисля че германецът няма да извади толкова пари за недоказан талант.

Link to comment
Сподели другаде

Неуместни са, защото за 2 сезона Санчо направи повече, отколкото Айб ще направи в цялата му кариера. Фланагън също (той въобще играе ли някъде в момента?). От Айб и Фланагън е имало някакви очаквания от част от феновете на отбора (Ливърпул). който по онова време направо си беше средняк. От Санчо има очаквания от почти всички фенове на футбола да е следващото голямо нещо.

Link to comment
Сподели другаде

Съгласен съм че от Санчо очакванията са по-големи, но това не го прави звезда. То и от Пулишич, Балотели и Дембеле имаше много големи очаквания, а пък какво стана? Както и Юве очакваха Божинката да бъде следващия Стоичков, а нашия стигна до Ботев Враца :)

Link to comment
Сподели другаде

Пребийте го с камани щот има мнение, различно от медийния (дори според мен) балон... Санчо е талантлив играч с много потенциал, но и доста лигав от към дисциплина. Последно време нещо му падна формата и може да се отдаде на младостта, но може и да се окаже няккав 1 year miracle.

Link to comment
Сподели другаде

Брат, вие пияни ли сте? Какво значи да се докаже? Та той няма навършени 20 години все още.

 

Та, за скромния си опит - тоя сезон за 1896 минути (24 мача) има 12 гола и 13 асистенции.

 

Миналия сезон за 2967 минути (43 мача) има 13 гола и 19 асистенции.

 

Отново - роден е в това хилядолетие.

 

Ама гледал колега един мач и не става. Ако слаб мач означава, че играча не става - значи никой от нашите не става. И сравненията с Айб и Флано са безумни. Дори и тея с Бало, защото всички знаехме от самото начало, че е леке. Дембеле все още има шанс за развитие + и той е лигльо.

 

Санчо само преместването си в Дормунд показа характер за големи неща. Изключително малко млади английски футболисти правят подобни ходове. 100 милки са нищо за такъв играч. А и дори да не беше толкова добър колкото е - 19 годишен англичанин, вече е "балон" както се изразявате, достатъчно hype има покрай него... тея пари са перфектна инвестиция.

 

Ама Флано беше талант, нали. :)

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...