Jump to content

Трансферна политика


Гост TheoScouse

Препоръчан пост

 

 

И това е вярно, но не съвсем.Стъридж преди да дойде при нас нямаше толкова контузии, а сезон и половина след като дойде се превърна в енциклопедия по травматология.

 

Със сигурност при нас интензитета и тренировките са много сериозни..трябва да се търсят играчи които да издържат на тях....иначе Окса ако дойде в А група сигурно ще играе всеки мач.

Link to comment
Сподели другаде

Строшка,ако мога да те оточня,то Окса не само,че ще играе всеки мач,ами след мача ще има възстановителна тренировка от също толкова минути.Нашата А група е толкова интензивна,че в редките случаи,когато си причинявам гледането на някой мач,то съня оборва случващото се на терена....

Link to comment
Сподели другаде

285 милиона груби сметки за трима офанзивни играчи.. хм звучи доста... интересно.

Едва ли обаче ще се случи точно това, не и без да се продаде някой офанзивен играч а и има други зони за подсилване (ляв бек например)

 

И какво ? другия сезон ще гоним 38 победи от 38 мача ? Нереално !

 

От какви трансфери (входящи) се (би) нуждае Ливърпул ?

 

Вратар: Алисон, Адриан ,Келехър, Лонегън - Предостатъчно, както от към класа така и от към брой и години.

Десен бек: ТАА, Клайн + халфове, които да заптълват (Хендо, Фабиньо ) - Няма смисъл на привличане на нов.

ЦЗ: ВВД - без коментар, Гомез, Матип, Ловрен - достатъчно като брой защитници, няма нужда от нови освен ако не е някой тип Кулибали... но по-скоро не :)

Ляв бек: Робо, ??? - единствено, може би, място по терено, което се нуждае от поне алтернатива.

 

Халфове: Хендо, Кейта, Фабиньо, Джини, Чембърлейн - основни. Отново достатъчно като брой ( а и класа) + Мили и лалана (ако остане) Все пак не изключвам възможни нови попълнения - (Кай Хаверц ?)

 

Нападение: Светата тройца (Мо, Мане, Боби) - Без коментар !

Ориги, Минамино, Шакири - Отново имаме 5 играчи за 3 позиции, което е повече от добре :) Все пак ако ще правим трансфери, очаквам именно нападател ( Вернер ? ) и очевидно ляв бек.

 

Каквото и да кажем е видно, че ядорото на отбора е на такава възраст, че спокойно можем да кажем имат около 5 години футбол (на топ ниво) а някой (ТАА и Алисон (все пак е вратар) имат и повече.

Link to comment
Сподели другаде

Горното мнение да се закичи на видно място. Съгласен на 10000000%.

 

Съра беше 24-5 години топ, за разлика от другите изброени.

 

За съжаление обаче, мисля, че Клоп не е от този тип мениджъри и смятам, че има склонност да се предоверява. Но той всяка година става все по-зрял и изпипва всеки един детайл, така че ще видим какво ще става.

Link to comment
Сподели другаде

...

Слъра имаше играчи, които спечелиха 11 титли в Англия. Кои пък толкова е продал в пика играчи Фъргюсън. С Роналдо е ясно, там не беше по негова воля. С Бекъм се скараха и затова го махна.

 

Даде Меси за пример, трудно по-лош пример можеше да дадеш, за това, което искаш да кажеш. Но са малко играчите, които могат да имат 10+ години на най-високо представяне.

 

Другото си е вярно, печелившите отбори са се стремили да вкарат свежа кръв в съставите си, ако не всеки сезон, то през 2-3. И Ливърпул трябва да го прави.

Link to comment
Сподели другаде

https://www.independent.co.uk/sport/football/transfers/liverpool-transfer-news-mbappe-sancho-havertz-summer-melissa-reddy-a9314306.html

 

Много интересна статия за трансферната ни политика и плановете за лятото...

Link to comment
Сподели другаде

АФ търсеше еволюцията постоянно. Игра 4-4-2 с Коул и Йорк, после мина на 4-5-1 с Нистелрой. После превърна в голаджия дясното крило Роналдо.

Разкара без да му мигне окото Поборски, Инс, Бекъм, Стам, Нистелрой... Бербатов?

Вземем ли да лежим на лаври (стари или нови все тая) набързичко ще ни бият шута от Олимп.

Link to comment
Сподели другаде

Според мен не трябва да се прави ттакъв паралел с йонайтед от тогава. Различни времена, различни ситуации, различен пазар.

 

Според мен проблемът на този отбор е, че остарява едновременно и заедно с разлика от година-две. Ако искаме да ставаме доминантна сила, трябва много премислено и прецизно да се търсят новите Ван Дайк, Вайналдум, Хендерсън, Салах, Фирмино и Мане в следващите два-три сезона. Оставиме ли всички да се изцедят до последно на 32-33 без да сме подготвили почвата, няма как да стане. Англия не е Италия и Ливърпул не е Ювентус, че да печели титли със стартов състав със средна възраст 30+. Според мен това е най-трудната задача пред Клоп, ако самият той желае да остави работещо наследство на човека след себе си.

Link to comment
Сподели другаде

Преместих коментарите от летния прозорец.

 

Нека общите приказки да си се пишат тук. Не е проблем да се местят коментарите, но все пак от 1000 години сме всички във форума и знаем коя тема за какво е.

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...

То с подобен играч в състава не опира всичко до градене на играта, а и до игра в отбрана и доколко ще помага в защита.

 

Колкото вчера имаше значение халфовете ни колко помагаха в защита.

 

Вижда се вече начина по-който ни елиминират халфовата линия подобни отбори. Те не разиграват топката в центъра, не разиграват в своята половина, а вкарват 2-3-4 играча в предни позиции към, които изритват топката и ни прескачат халфовете.

С 3-ма тичачи дето им вика Blunt има голям ефект когато се играе срещу отбор тип Сити. Там гониш топката заради разиграването на противника, можеш да чакаш грешки при разиграването.

 

При Уотфорд, Сотон и други отбори, които започнаха все по-често да ни създават ядове, разиграване в центъра няма.

Вайналдум особено в такива мачове тотално се губи. Ама тотално. Виж в мачовете срещу топ отборите е много по-забележим.

Хаверц колко би помагал в отбрана никой от нас не може да знае.

Това, че някой играч има таланта и чувството към тънките пасове, към изостряне на играта в малки пространста, към пасове от дълбочина, не означава автоматично, че трябва да е слаб в защита.

 

В последно време се настани нещо като МИТ, че Клоп не иска да има халф тип Хаверц и на нас не ни е нужен такъв.

Само, че ще ви припомня, че той в Борусия винаги имаше минимум по един такъв в състава, при нас завари Коутиньо с когото не искаше да се разделя и се опита да вземе Набил е женави / Набил Фекир демек/. Само това, че онзи се оказа леке провали трансфера, иначе Клоп съвсем целенасочено се беше насочил към такъв профил играч.

Клопо в Борусия имаше Гьотце и Кагава, имаше Ройс на фланга, Гюндоган и преди него Нури Шахин, които играеха в по-задни позиции.

Реално той играеше само с Бендер като ярко изразен играч с дефанзицни функции в халфовата линия.

 

На него всички действия през кариерата му показват, че иска да има в отбора играча за който всички говорим. Явно има идея как да се развива отбора с подобен вид играч. С такъв като Санчо също.

Link to comment
Сподели другаде

Вие искате хем в атака да сме като Барселона, хем в защита да сме като Атлетико... такива филми не се прожектират, хаха... няма как да сме хегемон във всяка една от трите линии на терена... в зависимост от това какъв футбол ще изповядваме, все някъде ще куцаме... няма как Арнолд и Робъртсън да правят това, което се изисква от тях в предни позиции, и в същото време да са перфектните бекове в дефанс. Не разбирам от футбол така в задълбочен мащаб, но ми се струва, че имате много изисквания към даден футболист. И аз искам креативен халф, но няма как този халф да е хем гений в офанзивен план, хем гений в дефанзивен такъв, поне така си мисля де.

Link to comment
Сподели другаде

Вие искате хем в атака да сме като Барселона, хем в защита да сме като Атлетико... такива филми не се прожектират, хаха... няма как да сме хегемон във всяка една от трите линии на терена... в зависимост от това какъв футбол ще изповядваме, все някъде ще куцаме... няма как Арнолд и Робъртсън да правят това, което се изисква от тях в предни позиции, и в същото време да са перфектните бекове в дефанс. Не разбирам от футбол така в задълбочен мащаб, но ми се струва, че имате много изисквания към даден футболист. И аз искам креативен халф, но няма как този халф да е хем гений в офанзивен план, хем гений в дефанзивен такъв, поне така си мисля де.

 

Явно до един момент може да се случва обаче. За Робъртсън няма да споменавам защото той рядко прави грешките на ТАА. Малкия последните 2 мача беше тотално безличен в защита. Срещу Уот беше безличен и в атака. Да разбира се че няма как да се сърдим и не може винаги да е на 101%, но е доказвал, че се справя. Разбира се има люхове отзад, няма как като си търчал като изоглавен.

Но точно затова се мрънка (не че има кой да ни чуе), че трябва сериозна подкрепа на бековете и да се вземат подобен профил играчи, като Анди и ТАА. За да се ротират в мачовете защото шотландския не го знам колко време не е почивал.

Link to comment
Сподели другаде

Имах впредвид, че ако ще сме предимно офанзивно ориентиран отбор, да речеме като Сити или Реал, и към този си състав започнеме да добавяме креативност, главно в средата... то неминуемо в защитен план няма как да сме на нивото на Атлетико, поне така си мисля. Сегашната ни средна линия се справя чудесно в дефанзивен план, но за сметка на това в офанзивен си е мъка. Мисълта ми е, че едното е за сметка на другото... ако искаме голяма креативност от халфовата линия, то вероятно ще трябва да платиме с повече допуснати голове. Няма как някой да е хем Роналдиньо, хем Фернандиньо. :)

Просто шушумигарите ни понаучиха играта с бековете и липсата ни на креативност в средата и вече ни противодействат, или поне се опитват. Един добър креативен халф може да промени картинката напред, но в същото време няма как да искаме от него хем постоянно да мисли схеми напред, хем във всеки един момент да тича като магаре назад да брани Шлемово усое. :) Всяко нещо си има цена. И все пак креативност в средата ни е нужна... някой беше писал как като ни заклещят бековете, и като ни прехвърлят халфовата с високи топки, и ни ебават мамата, и е много прав. И аз съм на мнение, че следващия сезон няма да прокопсаме ако Клопарата не промени нещо, било то и с един топ креативен халф.

Link to comment
Сподели другаде

Просто шушумигарите ни понаучиха играта с бековете и липсата ни на креативност в средата и вече ни противодействат, или поне се опитват. Един добър креативен халф може да промени картинката напред, но в същото време няма как да искаме от него хем постоянно да мисли схеми напред, хем във всеки един момент да тича като магаре назад да брани Шлемово усое. :)

 

Точно това написах и след мача с Уотфорд. Клоп СЪЗДАДЕ тия бекове като оръжие. Той превъртя ВЛ с тях, прави го вече трети сезон - финал в ШЛ, после ШЛ, сега ВЛ. Няма как да мачка с тая схема четвърта година вече. Затова според мен лятото ще се опита да преориентира атаката през центъра. Просто като нямаме там играч тип КДБ трудно... С Хендо и Вайналдум не става тая, Коу го продадохме, а Наби трябваше да е тоя халф, ама той трошлив.

Link to comment
Сподели другаде

Когато достигнахме за първи път финал в ШЛ при Клоп, този финал не дойде с 3-ка дефанзивно ориентирани халфове.

 

В първата половина на сезона играхме с Коутиньо в състава, а след това го замени Окса докато не се строши лошо срещу Рома.

Сегашният сезон същият този Окс има доста мачове като титуляр в халфовата линия, а никой не може да каже, че той е бог във фаза защита.

Па така като гледам все още си имаме най-добрата защита в лигата.

 

Та мисълта ми е, че тоя МИТ за дебалансирането на състава с вкарването на креативен халф вътре, е доста изтъркан.

Едва ли Хаверц примерно, е по-лош от Окс в защита, а що да не се окаже и по-добър.

Отделно никаква идея си нямам, защо пак се счита, че ние взимайки такъв халф, това означава, че във всеки божи мач трябва да играем с него.

Независимо дали със Сити, дали с Бърнли, та цялостно да се смята, че ще ни се развали нещо в състава.

 

Ние от Бърнли примерно, ако се плашим от липса на дисблаанс, ако си вкарал един креативен играч в повече, за къде сме тръгнали?

Като играем със Сити, защо пак в центъра на терена да не са сегашните халфове, а този креативен халф да почива?

Па като дойде мач с Уотфод да го вкараш в състава?

 

Всеки един топ отбор има в състава си такива съзидателни халфове в средата на терена, които да измислят нещо по-различно.

Тук да не се обади само Стойкица и да пита, кои са тия халфове в Барселона, В Реал и.т.н.

Ще улесня нещата и ще изреждам.

 

Байерн имат Тиаго и Коутиньо в момента.

Реал имат от ерата на черно-белите телевизори Модрич, Иско, имаха Хамаес / все още си го имат/.

Барселона си има Меси, който играе всякакъв и им гради играта, имат и Ракитич и сега Де Йонг, които да правят това.

Челси имаха дълги години Фабрегас, сега са наредили по-ниско качествени футболисти в такава роля, но имат Маунт и лятото взимат Зиех.

За Сити да изборявам ли как стоят нещата. Де Бройне, Силвите?

Най-успешните години на Ювентус дойдоха когато имаха Пирло и Погба пред него.

 

 

Да не се връщам още назад през годините кой какво е имал. Па всички тези отбори бяха и са успешни въпреки наличието на подобен род халфове. Само ние ще се разбалансираме с такъв играч, той затова Клоп и искаше да купува Фекир.

 

Дайте да не си пеем глупости.

Ако се купи/ дай боже да се купи такъв халф за какъвто си говорим, нито е казано, че трябва да е нон-стоп титуляр, нито е казано, че с него задължително ще ни се разбалансира играта.

Тя, ако ни е толкова балансирана каквато в последните 4 мача... по-добре май ще е и да се дисбалансира.

Link to comment
Сподели другаде

Тройката ни дефанзивно ориентирани халфове до някаква степен укрепват защитния вал на отбора докато бековете оперират по крилата. При това положение един разбойник като Коутиньо може спокойно да намали до някаква степен това укрепване, поне така си мисля де.

 

Тук трябва да кажа, че аз не съм фен на дефанзивния футбол, в смисъл футбол тип Ювентус, там цял сезон резултати от типа на 1-0 и 2-1... аз съм фен на футбола, който изповядват например Реал и Сити, палави бекове като нашите, като Марсело и Карвахал, както и креативни халфове, дори двама креативни халфа заедно на терена, примерно КДБ и Силва, за нападението ясно... затова съм и с две ръце за привличането на топ креативен халф в отбора, дори и с риск палавите допуснати голове в нашата врата да се увеличат с някакъв процент. Тук не става въпрос за някакво тотално рухване в защита, става въпрос чат пат за допускане на някой и друг елементарен гол в нашата врата поради увличането на играчите ни в офанзивен план. Просто предпочитам едно 3-1 или 4-2, но с динамична офанзивна игра, отколкото там 1-0 или 2-1, но да ми увисне цифката от мъка като на мач на Ювентус. Без да прозвучи еретично, но футбола, който играят Сити, и който играеха Реал там при трите поредни, ей това е футбол за мен, футбол с голямо Ф.

 

Нашият футбол от известно време върви надолу, изключвам показатели като ефективност, просто има една летаргия, една скука, една предсказуемост, някои отбори вече започват да противодействат... с две думи ерата на тройката дефанзивно ориентирани халфа просто приключва. Затова, както казва и Dacheff, фокуса вече трябва да пада върху креативност в центъра, действието на бековете си остава, но се вижда, че само това вече не е достатъчно.

 

Както коментира един френд, с който често гледаме мачове на отбора напоследък... Еййй, омръзна ми от тези наши ръгачи в центъра бе, никакъв финес, никаква грация, никакво въображение, никакви проницателни пасове, нищо, какво правят по цял ден на тази тренировъчна база, не ги ли тренират тези неща, как може такова нещо... нямам скучен мач в компанията му. :)

Link to comment
Сподели другаде

Те Реал и Барса си къткат разнообразието с големи заплати. Особено в Реал се прескачат един връз друг халфовете, но всички си кротуват и си взимат милионите. Ако на собствениците не им се дават големи заплати на голям брой играчи е друг въпрос. Треньорът се вижда принуден да търси баланс между търсене (на читави играчи) и предлагане (на големи заплати). Защо Вайналдум да не може да играе в атакуващ план? В националния на Холандия що е като отвързан? Може приказките за негово напускане да се базират и на това - мястото на терена.

Едно време като играехме тенис на маса един по-млад колега имаше крив сервиз и мине не мине хоп го използва. Един път му казах "Този сервис като е крив за противниците го използвай рядко, примерно на 5-6 пъти веднъж. Така ще знаеш, че на 5-6 сервиса имаш една (почти) сигурна точка. Ако го ползваш постоянно противниците ще пробват туй, ще пробват онуй и накрая ще му хванат цаката."

Та и затова си мисля, че Клоп не използва офанзивно Вайналдум, за да не се нагодят на това противниците. Като има зор (реванш срещу Барселона без Фирмино и Салах) пуска Вайналдум офанзивен и резултата е в историята.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...