Jump to content

Трансферна политика


Гост TheoScouse

Препоръчан пост

...Чакаме на академията,а от там един Джерард и Арнолд за последните 30 години са излезли, средно човек на 15 години, но ние на там се надяваме.

Както и да е, да са живи и здрави ръководните кадри и със здраве да си харчат милионите...

 

Роби Фаулър и оная слива дето стана шампион с МЮ не паднаха от небето. Макманаман и той стана играч в Ливърпул.

 

 

Едит: Вернер бил казал за https://www.sportbuzzer.de/ , че като цяло офертата на Челси била най-добрата за неговия начин на игра и за неговата кариера. И парите били най-маловажния фактор за избора му. Не знам какви условия са му предложили, но от казаното явно са му гарантирали място в основния състав.

Ами ако те е страх от конкуренция за работното ти място, стой надалеч от Анфийлд!

https://www.sportbuzzer.de/artikel/timo-werner-rb-leipzig-chelsea-champions-league-lampard-tore-london-angebote/

Link to comment
Сподели другаде

Абе каквото и да си говорим ни трябва по класна резерва на триото отпред. Шакири и Ориги може да играят добре, но само понякога

 

Засега това "само понякога" са всичките тези 5 мача, в които са играли, трябвал е резултат и те са го постигнали. Барселона, Евертън (5:2), Нюкасъл в края на миналия сезон (2:3), домакинството на манго (3:1), пак Евертън (1:0). Все ключови за моментите си мачове, в които тези двамата не само, че не са предали отбора, ами и са извадили кестените от огъня. А, забравих и финала в ШЛ.

Link to comment
Сподели другаде

Понеже в България всички разбираме от всичко и няма как да е иначе. Имаме един куп министри, които не са по професия това, на което са министри, та аз ли дето не съм финансист или икономист няма да си изкажа 2-те стотинки по темата? :sarcastic:

 

Повтарят се едни и същи заучени фрази - криза, рекламодатели, празен стадион, тв права и т.н, а всъщност никой не описва нищо детайлно колко точно, защо и т.н.? Финансови проблеми ще има за отборите от Лига 2 и Конференциите, най-вероятно, но за Елита на Англия - абсурд.

 

Дайте да видим колко пари бил загубил отбора от билети. Колко да е загубил след като има 4 домакинства да се изиграят пред празни трибуни. Това са приблизително 21% от домакинствата. За миналата година приходите от билети са 84 млн паунда. Тоест ако трябва да се върнат 21% от 84 млн паунда, това се пада около 17,6 млн паунда. Добре, загуба е, но не е икономически сриваща клуба.

 

Рекламодателите - как точно рекламодателите са ударени от кризата? Има си договор за реклама, играят се мачове, тоест клубът продължава да рекламира продуктите чрез фланелките си и рекламните пана. Тук не виждам значими загуби за клуба от реклама.

 

ТВ Права - как се губи от ТВ права, когато се играят мачове и се завършва сезонът? Клубът трябваше да връща парите ако не беше завършен сезонът и трябваше да се плащат неустойки.

 

Продажба на фен артикули - отдавна основната част от всички покупки, които феновете правят се прави онлайн. Онлайн доставките не бяха ударени от вируса по никакъв начин като цяло, дори напротив. Плюс това съм убеден, че при спечелената титла и новите екипи, продажбите няма да паднат.

 

Безработица, безпаричие на феновете и т.н. - Клубът има огромна фенска маса. Дори аз и всички във форума да умрем от глад, ще има 100000 нови фенове някъде, които ще си купят фланелки и сувенири, макар и онлайн. Това е да си голям клуб, винаги ще се намерят хора, които да ти купуват стоката, а и дори преди последните успехи на отбора бяхме на 4-то място в света по брой фенове след Реал, Барса и Манго. Сега нещата не вярвам да са се променили.

 

Вярно, тая година няма да можем да отидем до Тамбукту да разходим новите тениски, няма да играем финал в ШЛ, но все пак не смятам, че финансово сме толкова зле, че да не можем да си позволим 50 млн за футболист, при условие, че ще има напускащи и ще се освободи бюджет за заплати и ще има някакви пари от изходящите трансфери. Изтъкваше се като причина нехарчнето на Челси в последните 2 прозореца, но пък ние не харчихме нищо в последните 3, хайде едни 7 млн паунда за Минамино и 2-3 млн за Ван Ден Берг. Това при условие, че в две поредни години играем финал на ШЛ, печелим ШЛ, печелим и ВЛ. Да, тази година няма да е като предходната, но ако си мислят някои хора в ръководството, че всяка година ще е така и ще се чакат пари от финали на евротурнири, значи жална ни майка.

 

Последен факт да изтъкна - ние сме един от отборите с голяма средна възраст на състава. Сити и Челси са с около година и отгоре по-ниска средна възраст на съставите си. Плюс това в следващите 12 месеца няма да важи правилото за ФФП, което значи, че Сити биха могли да изсипят 500 млн и да си запълнят празнините в отбора, като същото важи и за Челси и Йонайтед, между другото. С немалко труд стигнахме дотук, но пък лесно бихме могли да бъдем задминати това лято. Трябва да се решават ред ребуси в отбора - 30-годишен Фирмино през следващия сезон, 31- годишен Хендерсън следващия сезон, 31-годишен Джини следващия сезон. Щом сега нямаме парите да мислим в тая насока, то кога? Когато всички станат на по 33 ли? Дано това наистина да е решение на Клоп, а не на бай Хенри или Вернер, макар че знам как се действа в подобна обстановка, която може винаги да се използва като оправдание за нещо да не се случи.

Link to comment
Сподели другаде

Това с отмяната на ФФП е голямо бъзикня. Когато някой по-обикновен можеше да се навие да купи нещо скъпо "Аааа, ти къде си тръгнал бе? Спазвай правилата" , а сега, когато простосмъртните и да искат не могат да купят и само тия де имат имоти по Бахамите, Монте Карло и т.н. могат "Айде от нас да мине, харчете както искате"

Това си е стимул за всички с петрокладенци и бездънни кредити и далавери. За по-дребните остава утехата, че ще могат да надуват цените.

Когато Голдън Стейт играеха финали в НБА всички ги даваха (и все още) за пример за разумна финансова политика. А сега вместо да сочат Ливърпул и да казват "Вижте, с разумни финанси спечелиха де що има" , те дават картбланш на ПСЖ, МС, Барселона, РеалМ, АтлетикоМ(и те барабар с юнаците да трупат кредити), МЮ и Байерн да си правят каквото им е кеф. Ще ме изкефи Нюкясъл да се изръсят здраво за няколко играчи и да откраднат някои цели на гореизброените.

Link to comment
Сподели другаде

Засега това "само понякога" са всичките тези 5 мача, в които са играли, трябвал е резултат и те са го постигнали. Барселона, Евертън (5:2), Нюкасъл в края на миналия сезон (2:3), домакинството на манго (3:1), пак Евертън (1:0). Все ключови за моментите си мачове, в които тези двамата не само, че не са предали отбора, ами и са извадили кестените от огъня. А, забравих и финала в ШЛ.

 

Мм добре не ни предават като резултати , което е супер! :lfc2: Лично аз обаче не бих искал да рискуваме и при 2 контузии например , да гледаме Ориги и Шакири в поредица от мачове. Пепел ми на езика пу пу :suicide: :suicide:

Link to comment
Сподели другаде

 

Тук изобщо не си споменал неяснотата около следващата кампания. Никой не може да гарантира под каква форма ще се проведе тя. Ако цяла есен и зима няма фенове по стадионите, колко стават загубите тогава?

Пари от ТВ права ще се връщат, нищо че ще е доигран този сезон. От Скай и БТ обаче направиха компромис и ги отложиха за сезон 2021-2022 тези суми.

 

Що трябва да връщат ли. Ми щото над 3 месеца спортните компании не са генерирали никакви приходи поради липсата на мачове. Това за тях са били огромни загуби, които не могат да бъдат компенсирани със сегашното доиграване.

50 млн. със сигурност може да си позволи клуба, никой не е казал за момента, че не може. Преценено е обаче, че преди месец тези пари за Тимо Вернер са неоправдана инвестиция.

Фенове, които да купуват артикули ще има при всички положения, но те няма със сигурност да са в очакваните прогнози преди вируса. Това е гаранция.

 

И понеже много народ се чуди къде е тази криза за която се говори, че я има и предстои, ще дам пример.

Първо да кажем, че кризата този път ще е иконимическа, не финансова както през 2008-2009 г. Има разлика в двете неща. Сега банките са си стабилни за ралика от тогава. Друг ще е проблема.

 

Та за примера. В месеците преди да се затвори всчко, и последните 2 месеца след като отвориха ресторантите, обядвах в един ресторант срещу Японското посолство. Днес отново отивам до същото заведение и какво да видя... вече затворило. Няма да отвори повече. Няма клиенти. До него имаше пицария, тя така и не отвори след като отпаднаха мерките. И тя фалирала.

Имат възможност да работят, но не работят защото няма същия поток хора, който е имало преди това.

 

Същото нещо ще започне да се повтаря и на други места, и в други сектори.

Толкова голяма безработица каквато настъпи в света, няма никаъкв начин по който да не доведе до криза. Т'ва и основно обраование да няма човек, пак ще може да го предположи.

Link to comment
Сподели другаде

Шакири има 256 минути през този сезон, не мога да повярвам, че някой наистина го смята за алтернатива, резерва или каквото и да е, на всичкото отгоре е на 29 години...

Link to comment
Сподели другаде

Понеже знам за кои ресторанти говориш, защото работих наблизо и съм ходил там да ям- пицарията винаги е била през деня с много слаба клиентела,да не кажа, че четиримата от моя екип ѝ бяхме основни клиенти, съседният ресторант беше по-добре, но и той се пълнеше най-вече през топлите месеци, когато имаше маси навън, защото вътре така смърди на манджа, че не се трае.

Link to comment
Сподели другаде

Има виц за слон подарен от Индира Ганди. Създава се Комитет за слона - ръководство, администрация, персонал, ветеринари, хигиенисти и т.нат. Идва след време Живков да го види и се оказва, че слона се е споминал. Пита какво правят в Комитета и му отговарят - ми то, слона жив, мъртъв тя бумащината си върви. Трябва да си даваме сметка, че приходи и да няма, разходите си вървят. Сега например, ни предстои сериозно изваждане за 19-тата, коята ще ни е скъпа в буквален и преносен смисъл, тъй като трябва да изплатим десетки милиони на бившите клубове, на играчите ни и на агентите им за предвидливо заложените в договорите им клаузи за евентуална шампионска титла. Дай боже така да е всяка година, но сега в тази трудна ситуация си е още едно предизвикателство за клуб на самоиздръжка.

Link to comment
Сподели другаде

50 млн. със сигурност може да си позволи клуба, никой не е казал за момента, че не може. Преценено е обаче, че преди месец тези пари за Тимо Вернер са неоправдана инвестиция.

Не врат, ами шия.

 

Проверих това за връщането на пари и в Атлетик пише следното. Поради някаква причина ми го преведе директно на български:

 

Висшата лига си осигури изключително важно споразумение с водещия оператор на Sky Sports, което означава, че клубовете от Висшата лига ще отложат плащането на колективна отстъпка на стойност над 170 милиона паунда до сезон 2021-22.

 

Според мен е грешен автоматичния превод и не е "отстъпка", а "неустойка", но все пак - 170 млн. на 20 клуба е под 10 млн на клуб разсрочено за след 2 години. Сриват ни.

 

Плюс това сега разбрах и колко неприятно и натоварващо за бюджета е да се плащат бонусите по спечелването на титлата. Най-вероятно затова не направихме трансфери миналото лято, защото плащахме много пари на клубовете като бонуси. Да бяхме пуснали Барса да стигне финал да бяхме взели пари за Котинхо, май имаше клауза там.

 

Никога не съм твърдял, че няма криза, има, но тя е за малките. Тя е за мен и за теб, хора, които имат малко. Същото е и за бизнесите. Абсолютно съм убеден, че нито една голяма компания няма да фалира, нито пък ще свие драстично бизнеса. Нито една. Просто тази позиция да си "пазим мазнинката" както Боко прокламираше, ще ни изяде главата накрая.

 

Има го и другия момент - като не вземеш някое име, с което да будиш интерес у феновете, няма да си вдигнеш продажбите. Нали от продажбите зависи колко ще прибере клубът от Найк. В тоя ред на мисли, явно Минамино затова е взет по-скоро, не заради блестящи футболни качества. Но както и да е. Живи и здрави да сме. :)

 

ПС: Колкото до кризата и измеренията й за огромните корпорации, можеш да видиш как се движи S&P500 в момента и колко е реално надолу. Разцъкай за последните месеци да видиш колко всъщност зле е. https://finance.yahoo.com/quote/%5EGSPC/

Link to comment
Сподели другаде

 

Не врат, ами шия.

 

Проверих това за връщането на пари и в Атлетик пише следното. Поради някаква причина ми го преведе директно на български:

 

Висшата лига си осигури изключително важно споразумение с водещия оператор на Sky Sports, което означава, че клубовете от Висшата лига ще отложат плащането на колективна отстъпка на стойност над 170 милиона паунда до сезон 2021-22.

 

Според мен е грешен автоматичния превод и не е "отстъпка", а "неустойка", но все пак - 170 млн. на 20 клуба е под 10 млн на клуб разсрочено за след 2 години. Сриват ни.

 

Плюс това сега разбрах и колко неприятно и натоварващо за бюджета е да се плащат бонусите по спечелването на титлата. Най-вероятно затова не направихме трансфери миналото лято, защото плащахме много пари на клубовете като бонуси. Да бяхме пуснали Барса да стигне финал да бяхме взели пари за Котинхо, май имаше клауза там.

 

Никога не съм твърдял, че няма криза, има, но тя е за малките. Тя е за мен и за теб, хора, които имат малко. Същото е и за бизнесите. Абсолютно съм убеден, че нито една голяма компания няма да фалира, нито пък ще свие драстично бизнеса. Нито една. Просто тази позиция да си "пазим мазнинката" както Боко прокламираше, ще ни изяде главата накрая.

 

Има го и другия момент - като не вземеш някое име, с което да будиш интерес у феновете, няма да си вдигнеш продажбите. Нали от продажбите зависи колко ще прибере клубът от Найк. В тоя ред на мисли, явно Минамино затова е взет по-скоро, не заради блестящи футболни качества. Но както и да е. Живи и здрави да сме. :)/>

 

ПС: Колкото до кризата и измеренията й за огромните корпорации, можеш да видиш как се движи S&P500 в момента и колко е реално надолу. Разцъкай за последните месеци да видиш колко всъщност зле е. https://finance.yahoo.com/quote/%5EGSPC/

 

То тепърва ще се навлиза в кризата. 4 месеца са изминали само от началото на локдауна.

Множество от най-големите компании ще бъдат дотирани от държавите, в които са базурани, а част от тях направо ще бъдат одържавени за години напред.

Луфтханза и ЕърФранс са примери в тази насока. Дори без да се стига до фалити, това не означава, че няма множество съкратен народ от най-големите корпорации.

Кризата ще удари всички. И големи, и малки. Някои ще ги подмине. Примерно мен няма да ме засегне, но други ще.

 

Цялостно световната икономика ще се свие с над 5% за тази година, ти викаш нямало криза.

Основен принцип в икономиката е, че при голяма безработица, пазарите се свиват значително.

При такива настъпили кризи и тези, които не са загубили доходите си, решават да пестят вместо да харчат и инвестират, заради несигурността за бъдещето която има.

Това са известни факти, които са изучавани от над 150 години вече в икономиката.

Всеки път нещата работят по един и същ начин.

Сегашната ситуация няма как да направи изключение.

 

Конкретно за ФСГ, аз смятам че те през годините работят напълно в съответствие с финансовата, и с бизнес логиката.

Проблема се състои в това, че има 5-6 клуба в света, които постоянно действат на обратния принцип, който включва разхищение на пари в името на това да се постигнат успехи.

И на фона на това, на теб и на много хора им се струва, че американците са предимно печалбари.

Ако всички клубове в света харчеха колкото изкарват и оставят да има печалба за собственика, така както се стреми всяко предприятие, то Ливърпул и Байерн Мюнхен щяха да са водещите акули на пазара. Защото тези два клуба действат така както логиката изисква.

Останалите надуват балона, който все в един момент ще се спуска.

Link to comment
Сподели другаде

Има известно неразбиране и подценяване на проблема. Радващо е, че разумен човек като Клоп ни води, а защо не, че и FSG са ни собственици във време на ситуации, обстановки и неясноти.

Link to comment
Сподели другаде

Уилян (31г.), Марио Гьотце (28г.).

 

Изглеждат ми като доста добри резерви, идващи без трансфер на сума. Друго си е когато 3та в нападение не им върви срещу някой дървен отбор, да влезе човек като Уилян да раздвижи фланга. Гьоте също е в добра футболна възраст и под ръководството на Клоп би бил доста полезен.

 

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Какъв Гьотце, бе брате, той по едно време като че ли имаше шанс да дойде при Клоп, но избра на хляба мекото. Да си седи в Бундеслигата!

За мен фирма, която не може да издържи едно 4 до 6 месеца по време на криза, дори и без приходи не е фирма. Помните ли преди 20-ина години беше доста популярен един образ - Маноло, дето на всеки мач на Испания и Валенсия ходеше с един тъпан и носеше барета? Наскоро четох как се оплаква, че трябвало да затвори бара, който има (до Местая), как кризата го била съсипала и останал без средства... Абе калпак, имаш бар до стадиона на Валенсия, Валенсия е третият по големина град в Испания, клубът е с име в Европа, на теб навремето футболната федерация ти еплащала пътуванията по цял свят. И с цялата си наглост е карал, хората искащи снимка с него и прочутия тъпан да му плащат. Сега се вайка, че по време на благоденствие не е заделил пари за черни дни...

Link to comment
Сподели другаде

Не врат, ами шия.

 

Проверих това за връщането на пари и в Атлетик пише следното. Поради някаква причина ми го преведе директно на български:

 

Висшата лига си осигури изключително важно споразумение с водещия оператор на Sky Sports, което означава, че клубовете от Висшата лига ще отложат плащането на колективна отстъпка на стойност над 170 милиона паунда до сезон 2021-22.

 

Според мен е грешен автоматичния превод и не е "отстъпка", а "неустойка", но все пак - 170 млн. на 20 клуба е под 10 млн на клуб разсрочено за след 2 години. Сриват ни.

 

Плюс това сега разбрах и колко неприятно и натоварващо за бюджета е да се плащат бонусите по спечелването на титлата. Най-вероятно затова не направихме трансфери миналото лято, защото плащахме много пари на клубовете като бонуси. Да бяхме пуснали Барса да стигне финал да бяхме взели пари за Котинхо, май имаше клауза там.

 

Никога не съм твърдял, че няма криза, има, но тя е за малките. Тя е за мен и за теб, хора, които имат малко. Същото е и за бизнесите. Абсолютно съм убеден, че нито една голяма компания няма да фалира, нито пък ще свие драстично бизнеса. Нито една. Просто тази позиция да си "пазим мазнинката" както Боко прокламираше, ще ни изяде главата накрая.

 

Има го и другия момент - като не вземеш някое име, с което да будиш интерес у феновете, няма да си вдигнеш продажбите. Нали от продажбите зависи колко ще прибере клубът от Найк. В тоя ред на мисли, явно Минамино затова е взет по-скоро, не заради блестящи футболни качества. Но както и да е. Живи и здрави да сме. :)

 

ПС: Колкото до кризата и измеренията й за огромните корпорации, можеш да видиш как се движи S&P500 в момента и колко е реално надолу. Разцъкай за последните месеци да видиш колко всъщност зле е. https://finance.yaho...om/quote/^GSPC/

Много ревеш човек! Недей така
Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...