Jump to content

Трансферна политика


Гост TheoScouse

Препоръчан пост

Манамино, Ориги, Шакири, Филипс, Вайналдум, Милнър, Груич, Уилсън, Матип, Кейта, ОКС, всички тези според мен са с единият крак вън лятото. Отделно имаш шанс и някой от отровното трио да бъде даден в жертва в името на обновяването на отбора. Фирмино и Салах са очевадните кандидати, не си представям как това ще е Мане.

 

Демек имаме поне едно 10 човека, които могат да се продадат и 2-ма които вероятно ще си тръгнат със свободни трансфери. Тук не включвам и други по-второстепенни играчи, като един нападател дето играе сега в Германия и му забравих името, но е наш и подобни други. Адриан също не го броя щото е ясен.

 

Та, идеята ми е, че е много вероятно доста голяма бройка играчи да си тръгне това лято. Да не кажа, че според мен е задължително. Играчи като Матип и Кейта като потенциал и талант са на много високо ниво, много ме е яд това, което се случва с тях, но не може да ги държим само, за да играят по 4 мача на сезон. Това е самоубийствено за отбора. ОКСА е почти същият пример, само къде не е толкова талантлив.

Трябва да се предприеме такава крачка, защото сме пълни с играчи, които ги имаме само за бройка, а като принос не дават нищо.

 

Алисон, Робо, Трент, Върдж, Тиаго, Фабиньо, Хендерсън, Жота, Мане. Това са 9 човека, коита са чудесен гръбнак към който да се гради отбора. Гомес, Фирмино/Салах, Джоунс, Келахър, евентуално 2-та резервни бека, които сега имаме, също са добра добака към състава. Това са 15 човека, които за мен трябва да се запазят твърдо за следващият сезон. Вероятно няма да напуснат всички тези изброени от мен горе. Ще се избира някой измежду ОКС и Кейта, но не и двамата, Шакири също може би има шансове да остане, за да не стане много голяма бройката напуснали и следователно такива за привличане.

 

Абсолютно всички журналисти са категорични, че ще търсим със сигурност качествен ЦЗ лятото - поне един, както и заместник на Вайналдум. Това са сигурните неща за момента, които ще се случат.

Не знаем какво ще се случи с Бен Дейвис и Кабак, тъй че не е сигурно дали само един или двама ще са търсените защитници лятото.

В Халфовата линия един нов ще е достатъчен, защото там опции дори ако напуснат Милнър, Джини, ОКС/Кейта ще имаме.

Тиаго, Фабиньо, Хендо, Джоунс, ОКС/Кейта + евентуален нов, ще направят 6 човека, които са достатъчни.

Остава нападението където, ако приемем че Мане и Жота са сигурните + един измежду Салах и Фирмино, имаме 3-ма. Ако не си тръгнат вкупом Минамино, Шакири и Ориги, а остане един от тях, ще имаме 4-ма. Което означава, че задължително ще трябва поне един играч да се търси там. Колко високопрофилен вече е отделен въпрос. Хааланд, Санчо и Мбапе са най-дискутираните.

 

Колко пари ще имаме, колко хора ще привлечем, не знам, много са неизвестните към момента. Трябва обаче със сигурнсот по-генерално освежаване на отбора, това е повече от видимо.

Link to comment
Сподели другаде

Да де ама това трябваше да се прави по бързо през последните трансферни прозорци, защото сега на всеки е ясно че няма как да си тръгнат 10 човека лятото, както и че няма как да вземем повече от 2-3 ма нови наведнъж.

Link to comment
Сподели другаде

Да не говорим, че в атака, реално си има 4 опции и една от тях да си тръгне, остава пак дупка- Ориги и Шакири не може да се броят за сериозни резерви.

 

Отделно от четиримата там само Салах и Манв са толкова котируеми, че да ти осигурят евентуално двама нови души- тоест да струват 100 милиона. Което също в много условно на днешния пазар, където Бараа и Реал фалират и от потенциалните даваши много пари остават Сити и ПСЖ, а едните са конкуренти. Значи остава само ПСЖ и единственият възможен вариант ще е евентуално размяна с Мбапе и Салах, ако първият иска да си тръгва оттам наистина.

 

Тоест не виждам откъде ще дойдат пари за освежаване на няколко позиции с класа. Скъп централен защитник съм почти убеден, че няма да се купи, по-скоро се надяват на Кабак.

 

Само за заместник на Вайналдум е сигурно, че ще се търси, там парите ще дойдат от вечно контузените вкупом.

 

С две думи, ще е мътна и кървава лятото, дано следващият сезон няма толкова контузии, макар че за стотен път ще се повторя, че може и по-зле да стане- идват ти Европейски и Копа Америка и КАФ май е лятото. Отборът няма да си е почивал близо три плътни сезона и пак няма да има възможност за пълноценна подготовка. Добре, че другото световно не е лятото, ами е в измисления Катар, че все по-зле щеше да стане.

Link to comment
Сподели другаде

На Упамекано клаузата му била 45 мил. от лятото. А за него се пише, че ни е най-сероизният интерес. Но пък там и други отбори ще скачат.

Пари могат да дойдат от евентуална продажба на Салах, то е ясно. По-сериозни пари говорим. Фирмино дори да го продадем, предвид годините и формата му, едва ли да му вземем много.

Друг вариант е от множество продажби, щото имаме към 10 човека къде можем да ги кешираме при желание.

Освен това завръщането на феновете също ще изиграе роля откъм финанси, това ще бъде пресметнато при евентуални трансфери.

 

То ние все пак сме на 5-то място по приходи в света. Въпроса е янките какви пари мислят да отпуснат.

И да, по-рано и за мен трябваше да започне освежаването, то дори започна това лято, но имаме твърде много играчи, които само фигурират в състава, а с нищо не допринасят.

2018 имаше 4-ма нови, така че не е като да не можем повече от 2-3 промени да правим.

 

В случая мисля, че точно 4-ма ще са ни необходими. 2 ЦЗ, Халф, и атакуващ играч. Като халфа и единият ЦЗ няма да е необходимо да са супер скъпите и невероятната класа, а резонни играчи, които да не се чупят през мач.

Така че по-големи пари за основен партньор на Върдж и за атакуващ играч ще са необходими. Там за мен и 2-те покупки трябва да са топ, а другите 2 може и на играчи с потенциал за развитие.

Link to comment
Сподели другаде

Той Салах няма на кого да се продаде, така че да се вземат добри пари от него в момента. Оптималното е ПСЖ да дадат пари за него или да дадат Мбапе, а второто няма да добави налични средства.

 

Щом Упамекано има такава клауза, тогава вече е различно и може и да се купи скъп защитник, но ско Кабак се справя, не мисля, че ще се харчи.

Link to comment
Сподели другаде

С тия двама защитници дето взехме не виждам как лятото ще се купува централен защитник....по скоро трябва някви бекове да се взимат че Трента и Робо на по 28години ще са като 50 годишни пенсии...не случайно са в толкова слаба форма...те не са почивали от две години и повече..

Link to comment
Сподели другаде

Ако не се лъжа единият ни е под наем. Ако направи добро включване, можем да го задтржим, но в противен случай си отива. ВВД се връща за следващият сезон и имаш само податливите на контузии Гомез и Матип (за който мястото на Анфийлд вече е под въпрос). Та не вярвам да го направим, но можем лятото да вземем един близък по класа на ВВД, Гомез и Дейвис - резерви, Матип - продаден, а Кубак върнат.

 

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Гръкът от Олимпиакос се превръща в един от най- безполезните трансфери правени наскоро.Това момче уж щеше да е резерва на Робъртсън, а аз дори не го знам как изглежда. Ливърпул става като минно поле за футболисти. Колкото и да са чупливи хора като Матип, Кейта и другите, в предните си отбори не са били толкова време в лазарета. Има нещо сбъркано в отбора, не е нормално това, което се случва.

Link to comment
Сподели другаде

Този добре е направил, че ни е отказал, щеше да е набутвация отвсякъде. Освен че е често контузен, е и много непостоянен и рисков.

 

Защитникът на Барселона Самюел Юмтити е отказал трансфер в Ливърпул, твърди The Athetic.

 

Французинът продължава да трупа проблем след проблем на сметката си и има записани едва три мача като титуляр в Ла Лига от началото на сезона. Изданието твърди, че Юмтити е бил на челно място в списъка на "червените" за нов защитник.

 

 

Бранителят категорично отхвърлил подобна възможност, тъй като желаел да остане на "Камп Ноу" поне до края на сезона.

Link to comment
Сподели другаде

Замислих се тия дни относно бъдещите ни планове на пазара и съм леко притеснен, ако трябва да съм честен. Имаме нужда от подмяна и освежаване по позиции и те ще са както следва по спешност:

  •  Заместник на Фирмино. Трябва си нов нападател отвсякъде, който да играе в центъра на атаката. Фирмино от близо 2 сезона вече не е на това ниво, на което беше 2017/18 и 2018/19. Липсата на голове тежи на отбора, а в последно време приносът му към отбора е доста надценен. Става на 30 и губи, ако вече не е загубил, валюто си. За мен трябва да го кешираме лятото, докато все още има някаква полза от него. 
  • Заместници на Джини и Милнър. Джини е пътник, ясно е, но годините почват да застигат и чичи Мили. Въпреки, че тази зона (центъра на терена) е най-наситена, някак си нямаме никаква алтернатива. Кейта и Окса се бият един друг кой е по-ненадежден, меко казано, като нито един от двамата не е сериозен наследник на когото и да е от Джини и Милнър. Кейта има качества, колкото и да е бил лимитиран в броя мачове за отбора, все пак е показал нещо и то най-вече към края на сезон 2018/19. Дори в началото на онзи сезон също беше твърд титуляр до преди да се счупи за пръв път. Окса от своя страна е просто под класата на отбора. Отборът надхърли неговите възможности докато лекуваше контузията от мача с Рома и просто от тогава насам играе една периферна роля, която става все по-малка и по-малка. За мен и Кейта, и Окса ще бъдат махнати, ако не в един прозорец, то поне в следващите 2 сезона със сигурност, като предполагам, че първо ще махнем Кейта. Къртис е светъл лъч в тая позиция и се надявам да е отговорът на 1 от 2-те позиции.
  • Партньор на ВВД. За това е писано много. Дали Кабак ще е този човек или ще се разчита на Гомез и занапред, само Клоп знае и ще го покаже и времето, но още един защитник минимум ни трябва. Дейвис е несериозен кандидат, макар и да не е изиграл още и секунда за отбора. Според мен още лятото или най-късно другата зима ще бъде разкаран. Филипс и Уилямс ще бъдат махнати, според мен, като първият ще го продадат, а вторият - най-вероятно под наем в ЧШ. Матип не вярвам да остане в отбора. Едва ли сме чак такива мазохисти. Така че тук ако не остане Кабак, ще трябват 2-ма нови. 
  • Десен бек. Нямаме никаква алтернатива на ТАА. Неко не е такава. Далече е от класата на отбора, а като се махне и Милнър, хептен няма да има никой в тази зона. 
  • Заместник на Хендо. Трябва да почне да се мисли и в посока намиране на заместник на Хендо. Тази година е на 31 и в последните 2 сезона контузиите му зачестиха. Дано да има дълголетието на Милнър във футбола, но мен лично ме съмнява и не мисля, че има повече от още 2 сезона на високо ниво. 

За всичко това трябват пари и трябва разум. Тук, обаче, идва и другият въпрос - може ли Клоп да изгради нов успешен отбор? В последно време представянето ни ми прилича на представянето на Дортмунд от края на 2014, когато завършиха полусезона на предпоследно място. Тогава хем имаха големи имена, хем се проваляха всеки кръг. Тогава обясненията бяха, че отборът бил изчерпан, на Клоп му било омръзнало и се бил предал, едва ли не, пред мощта на Байерн.

Сега ситуацията е сходна. Пак сме в по-слаба позиция, спрямо конкуренцията и пропадането продължава без ясна идея на какво точно се дължи и как точно ще се разреши. Ще се разреши с пари, които да бъдат похарчени за нови футболисти. Мен ме притеснява, че в последно време правим важни за отбора трансфери все по-рядко. Жота е такъв и Тиаго се очаква да е такъв, но все още не е, а междувременно се напълнихме с играчи, които и самият Клоп не иска очевидно като Шакири, Минамино, Ориги (макар и от преди Клоп), Дейвис (самият Клоп каза, че този е изкарал късмет с контузиите иначе е нямало да бъде взет), Кабак (изглежда такъв), Окса, Цимикас и т.н. Единственият провален важен трансфер за отбора и Клоп, според мен е Кейта, за когото Клоп натискаше много време и го чака 2 години, но разочарова много. Та клубът почва да купува занижено качество футболисти с цел да ги пласира после за повече пари, въпросът, обаче е, че докато не се налага да се разчита на тях е добре, но когато се наложи - се вижда ясно какво е нивото.

И в тоя ред на мисли малко ме дразни, че самият Клоп няма проблем с посредствеността, стига да не му се налага да ги пуска в игра съответните играчи. Не е случайно, че през изминалите сезони, всичките ни титуляри имаха по над 3000 минути всеки, а, т.нар. резерви имаха по 300-400 за целия сезон. Замислям се, дали ако онзи от 2018 не се беше изакал така мощно на финала, а примерно му бяха вкарали 3 гола след грешки в защита, нямаше все още да е под гредите? До момента, за да се отрече Клоп от някой посредствен играч, то той трябва да се е провалил сериозно и то много, затова и не съм много голям оптимист в изграждането на нов силен отбор в следващият сезон-два. 

Link to comment
Сподели другаде

Аз пък не очаквам грандиозни трансфери. Най-важно ще е завръщането на Ван Дайк. С него и Жота да започнем новия сезон, ще са си като нови попълнения. Кабак за мен е взет под наем, за да не плащаме пари сега, а през лятото когато се очаква да съберем такива от изходящи, така че според мен може да се счита за дългосрочна опция в защита. Клоп отдавна го иска, дано се докаже и развие при нас. Бен Дейвис е енигма засега, ще бъде голяма сензация ако успее да се наложи някога в отбора.

Очаквам обаче доста сериозна чистка, която може да засегне дори играчи като Матип и Гомез, не е сериозно да разчитаме на играчи, които не могат да изиграят повече от 15-20 мача на сезон. Кейта и той е пътник, Минамино ако направи силни изяви при светците и него ще кешираме.

До голяма степен входящите, ще зависят от изходящите. Ако вземем добри пари от изходящите, тогава ще може да се надяваме на някой и друг входящ трансфер.

Link to comment
Сподели другаде

3 hours ago, neversurrender said:

Най-важно ще е завръщането на Ван Дайк. С него и Жота да започнем новия сезон,

 

Надявам се да ги видя още на (полу)финал в Шампионската лига!  🏆

Link to comment
Сподели другаде

50 minutes ago, baivan said:

 

Надявам се да ги видя още на (полу)финал в Шампионската лига!  🏆

Жота ще е по-рано, а Ван Дайк няма да го видиш за полуфинала в ШЛ, ако въобще се стигне до такъв.

Link to comment
Сподели другаде

Никой не коментира изявленията на агента на Сар от днес? Разбрали сме се да го купим, сумата е била 35 милиона, заплата и договор са били уредени, даже бил говорил с Мане да му търси апартамент, но в края не сме могли да събeрем парите.

 

Quote

Watford winger Ismaila Sarr's agent: "With Liverpool, a few days ago, we were at the stage of signing the contract. Everything was done. I even asked Sadio Mane to find him an apartment. But Liverpool could not put £35m on the table to finalise this case.” #awlfc [hitc]

Thierno Seydi: "Everything was done, the monthly salary and the length of the contract."

 

Link to comment
Сподели другаде

24 minutes ago, AllYouNeedIsKlopp said:

Никой не коментира изявленията на агента на Сар от днес? Разбрали сме се да го купим, сумата е била 35 милиона, заплата и договор са били уредени, даже бил говорил с Мане да му търси апартамент, но в края не сме могли да събeрем парите.

 

 

Еми какво да му коментираме изявленията?Тоя не е успял да си сгъне комисионната от сделката.

Link to comment
Сподели другаде

Никакви такива Сарове, Траорета и т.н.. Трябват ни латиноси които заедно с издръжливите англичета да направят едно "хомогенно тесто". Сега е нашия преходен сезон и трябват сериозни играчи които с качествата си да останат поне 3-4 сезона.  Има нещо сбъркано в нашата трансферна политика, последно време. Виждате един Бруно Фернандеш с едните си пасове как влачи на гръб МЮ. Ако Мане и Салах останат бързината в отбора ще я има, но визията не, защото "фирмата" го няма никакъв.

Link to comment
Сподели другаде

И какво ще я правиш тази бързина срещу 10 човека пред вратаря, както играят всички срещу нас? Трябва ни добри играчи 1в1, които са много добри на дрибъл и същевременно бързи. Също трябва централен нападател, който знае къде да застане. Тоя нападател не трябва да е първа младост, но да е достатъчно добър в наказателното. И последното да, трябва ни един креативен, който да хвърля пасове. Друго не ни трябва, защитници си имаме. Във всеки мач, в който сме паднали сме паднали с 1:0 с изключение на 1-2, което значи, че не можем да вкараме, а не че ни е слаба защитата.

Link to comment
Сподели другаде

6 minutes ago, Mar70 said:

И какво ще я правиш тази бързина срещу 10 човека пред вратаря, както играят всички срещу нас? Трябва ни добри играчи 1в1, които са много добри на дрибъл и същевременно бързи. Също трябва централен нападател, който знае къде да застане. Тоя нападател не трябва да е първа младост, но да е достатъчно добър в наказателното. И последното да, трябва ни един креативен, който да хвърля пасове. Друго не ни трябва, защитници си имаме. Във всеки мач, в който сме паднали сме паднали с 1:0 с изключение на 1-2, което значи, че не можем да вкараме, а не че ни е слаба защитата.

т.е. трябват ни Harry Kane и James Maddison! Иначе казано към 200 милки / даже над / в паунди...

Link to comment
Сподели другаде

15 minutes ago, Taipan said:

т.е. трябват ни Harry Kane и James Maddison! Иначе казано към 200 милки / даже над / в паунди...

Има и доста по - евтини варианти, като Ериксен и Суарез примерно. Те общо ще ти струват 25-30 милиона с опит и няма да се оплакват, че не са титуляри, а може и да си станат.

Link to comment
Сподели другаде

Мадисън или Грийлиш за заместник на Вайналдум би било супер. Ама парите за тях могат да го извадят само двата мангала и Челси. В един от тези отбори ги виждам и двамата след време. Ние по-скоро трябва да гледаме към новия ни Саутхямптън - Уулвс, там има интересни играчи за под 50 млн.

Link to comment
Сподели другаде

Както горе се беше писало, ние имаме доста критерии за привличането на даден играч. Хем да е млад, ама да не е скъп, ама да има потенциал за развитие и добри 3+ сезона и евентуално продаване с печалба, ако има добра оферта. Да не взима висока заплата и прочие.

Един Суарез този сезон щеше да ни измъкне сумати мачове. И без пари щеше да дойда и в борбата за титлата можехме да сме все още. Но трудно даваме заплати над 100к и за човек 33+ - никакъв шанс.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Link to comment
Сподели другаде

Ами то това в тъпия проблем, защото виждаме, че Челси имат Жиру и каквото и да си говорим си вкарва по 10-на гола на сезон и им върши доста работа. Вижда се и Кавани, който е колкото Суарез горе долу каква работа върши за Юнайтед. Трябва да сменим политиката от тая гледна точка според мен, защото с тази в момента на купувай и се моли да избухне, пейката няма да стане по - добра. И другото важно според мен е, че за първи път от 3 години някой от 3мата отпред съвсем спокойно може да седне и да почива за сметка на друг по - прогресиращ на момента, което трябва да се използва и да се купят играчи, които наистина да са конкуренция, а не за пълнеж.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...