Jump to content

Трансферна политика


Гост TheoScouse

Препоръчан пост

8 hours ago, oZZy said:

Е тоя беше стигнал 130кг. То без да си професионален спортист, ако ходиш всеки ден на стадиона и тренираш там нещо няма да качиш толкова кила. Не знам как трябва да ядеш и пиеш за да стигнеш тия кила.

Моето мнение, е че не слушат еднаква музика с Гранде Перуци ... иначе щеше да е много по-флекснат ... казвам го с Огромно Уважение към Баща му и ДЕДО му, в ролята им на вратари ...

Link to comment
Сподели другаде

3 hours ago, kibo1992 said:

Diogo Jota: "Tomorrow I will tell him [Jurgen Klopp]. We need to sign Bellingham. So that I can use his Future Stars item [in FIFA 22]"

Това го казва на стрийм докато играе фифа 😀 yж имаше някакви слухове за Белингам, но лично не вярвам, просто защото струва много. 

 

от Евроспорт, не съвсем прясно:

Челси се интересува от Джуд Белингам, като Борусия Дортмунд се стреми към сделка за £100 милиона.

Ливърпул скочи пред опашката за Белингам.
Ливърпул вярва, че е скочил в началото на опашката, за да подпише с Джуд Белингам, защото съперническите клубове фокусират цялото си внимание върху неговия съотборник от Борусия Дортмунд Ерлинг Хааланд.  Mirror съобщава, че Юрген Клоп желае да добави Белингам, за да подсили опциите си в полузащитата, а червените дори не са отблъснати от исканата цена на тийнейджъра от 90 милиона паунда. Хааланд е желан от гигантите от Висшата лига Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси и испанския дует Реал Мадрид и Барселона, което означава, че Ливърпул вярва, че ще има свободен манш за Белингам следващото лято.

сайт:
Насочването към Белингам, докато всеки друг клуб преследва Хааланд, може да бъде гениален удар, но защо Дортмунд ще остави двама от своите потенциални звезди да напуснат през същото лято? Отборът от Бундеслигата отхвърли всякакви аванси за Хааланд миналото лято, след като позволи на Джейдън Санчо да напусне, така че вероятно трябва да очакваме същото това лято, ако Хааланд напусне. Белингам е само на 18 години, така че има достатъчно време да продължи развитието си, преди да премине във Висшата лига. Въпреки това, Ливърпул вероятно ще бъде идеалната дестинация за младежа, когато той в крайна сметка реши да се върне в Англия.

 

Не ми се вярва нито за Хааланд, нито за този Юда,

освен ако не продадем Салах или поне Мане.

 

Link to comment
Сподели другаде

14 minutes ago, thekop said:

Искат да ме убедят, че ПСЖ и двата манчестъра  не са харчили хич, а пък асансьора Нюкясъл са платили 650 милиона за играчи?

Трябва да цъкнеш линка към туитър. Арсенал не са първи, а четвърти или пети, просто не излизат тук.

Link to comment
Сподели другаде

Ахааа, благодаря. Аз нали не ползвам разните му туитери и подобни та не ги следвам тези линкове, защото понякога иска да съм логнат.

А през същото време РеалМ спечелиха 4 ШЛ и ги няма в списъка.  Много добър маркетинг имат. Даже школата си наричат La Fabrica - Фабриката.

 

La Fábrica ("The Factory") is the name given to Real Madrid's farm system and academy.

Link to comment
Сподели другаде

Е, те на Реал харчовете за отбора им бяха преди 2012, затова и ги няма в класацията. После учудващо дълго изцедиха максимума от всички оръснати пари. Сега скоро обаче ще трябва да подновяват.

Преди 2012 пръскаха космически за времето пари без значение дали за някакви балъци като Коентрао или Роналдо и Бейл.

Link to comment
Сподели другаде

И след 2012 без да проверявам Бейл е 2013 ако не се лъща  двамата с Азар - по около 100 , Хамес и той около 70 май ,Лука Йович 60 за Винисиус също ако не се лъжа 40 , Камавинга, Крос , Куртоа , Милитао, Менди,нападателя май Родриго се казваше, Одрислол ,Себайос, Ковачич,Данило  всеки около 30 и това са за който се сещам без да проверявам има още доста. Само тези са над 600 мил

Link to comment
Сподели другаде

Наредени са по нет спенд, а там Реал не влизат в калсацията,защото имат по-малко от минус 247М (Последния в таблицата Улвс.)

Слагам линк ,може да се видят траснферите им.Този сезон са на +47 М, а миналия са на +104 М от траснфери. 2017/2-18 са на +90М и т.н. Имат и години които са на минус ,но сумарно явно не стигат минуса на последния в тази табличка на Джеймс Пиърс за последните 10 сезона.

https://www.transfermarkt.com/real-madrid/alletransfers/verein/418

Link to comment
Сподели другаде

Мисълта ми беше, че Реал уж харчат много, което е истина, но продават също много и скъпо. Те имат сума години с по 100 милиона изходящи трансфери. Школата си наричат фабрика ...

Това показва насочеността на школата. Ако нещо излезе за първия състав - добре дошло, ако пък не, продават скъпо с марката "Реал".

Link to comment
Сподели другаде

Заебете разните туитъри, а в случая и трансфермаркт, ето ОРИГИНАЛА

https://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2021/wp367/en/

Може да се видят разходите за купени играчи и приходи от продадените.

Също освен общо за петте водещи лиги, може да се избере само за една от тях

и тогава се виждат всички отбори от тази лига. Най-много продават от Франция.

Може и да се сортира по три начина - само покупки или само продажби или разликата им.

 

специално за РЕАЛ


-179M€ Real Madrid (ESP) 1163M€ 984M€

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Как се връзва тази статистика с успехите на клубовете и желанието на доста хора във форума да се харчи повече? Реал, Лил, Байерн, Атлетико М, Атлетик Б, Севиля, Аталанта и Борусия Д като цяло добре се справят с баланса харчене и успехи. Впрочем Ливърпул също е в тази компания на клубове съчетаващи умерени разходи и отлични резултати, според мен. 

Link to comment
Сподели другаде

59 minutes ago, Сиймор said:

Как се връзва тази статистика с успехите на клубовете и желанието на доста хора във форума да се харчи повече? Реал, Лил, Байерн, Атлетико М, Атлетик Б, Севиля, Аталанта и Борусия Д като цяло добре се справят с баланса харчене и успехи. Впрочем Ливърпул също е в тази компания на клубове съчетаващи умерени разходи и отлични резултати, според мен. 

Да бе, ама всичките ти примери са от извън Англия.

Ние тук се борим със Сити и Челси, а Байерн с Франкфурт.

Link to comment
Сподели другаде

Тези данни нагледно показват, че едни клубове харчат много и имат успехи, а други харчат много, но са хвърлили пари на вятъра. Ако разделим този период на две, Ливърпул би бил нагледен пример и за двете крайности. 

Но не може да се отрече, че парите съчетани с добро управление са катализатора за успехите на терена. Ако от тази група отбори - Лил, Байерн, Атлетико М, Атлетик Б, Севиля, Аталанта и Борусия Д  извадим Реал и Байерн от уравнението(то и мястото не им е с тази групичка), успехите на останалите са - ами не мерси. Да гледам всеки път как Ливърпул би отпадал от групите на ШЛ пък после да вземе ЛЕ. Всички смятаме, че Ливърпул е сред петте най-големи, така че финансовата стабилност на Аталанта не ме радва. 

Нещото с което бих се опитал евентуално да оправдая по-ниските харчове на Ливърпул е да речем дългосрочната стратегия/план за стабилност и настигане на останалите големи клубове, че бяхме в трета глуха при Хиксовете и Жилетите. Но все си мисля, че този период с догонването вече отмина.

 

Link to comment
Сподели другаде

Мане в Реал не ми се връзва, не и когато Винисиус е окупирал лявото крило. На дясното пък се очаква Мбапе да играе 1-2 сезона преди Бензема да измести Бензема в центъра.

Link to comment
Сподели другаде

1 hour ago, LiverpoolYNWA said:

Мбапе на дясното крило не го виждам, Мбапе ще е на лявото. Така че това си е партенка отвсякъде.

Мбапе игра цели сезони на дясното крило - поне по 1 за Монако и ПСЖ. Последните години естествено не, но за Реал може да му се наложи там да играе 1-2 години. Не виждам Реал да изместят Винисиус от лявото дори за Мбапе. И със сигурност не за Мане, но пък Мане също може дясно крило. Така или иначе - малко вероятно нашият да отиде там - може, ако не успеят да вземат Мбапето.

Link to comment
Сподели другаде

  • 6 months later...

Цялостната трансферна стратегия за това лято се издъни тотално.

Сити и Ливвърпул играхме дълго време без централен нападател. Сити взеха Халанд, ние да не останем по-назад взехме Дарвин. 

ОК, ама Сити могат да си позволят централен нападател, защото има един билюк креативни играчи, които могат да го захранват с асистенции. И КДБ, и Бернардо, и крилата. Те имат цяла халфова линия от плеймейкъри.

А при нас? Дълги години Фирмино връзваше играта и захранваше голаджиите Мане и Салах, а Робо и Трент бяха като помощник-плеймейкъри. В никакъв случай не искам да подценявам нашите халфове, стабилни са и бяха важен компонент от цялостната стратегия, с която излизаше Клоп всеки мач. Но не са плеймейкъри. Пред тях вече го няма Фирмино, който да върши тази работа. 

И резултатът е видим.

Защо с новия нападател не дойде и нов плеймейкър? Или пак решихме, че ще чакаме на чупливите Тиаго и Кейта?

Защо не бе продаден Салах, за да се освободи място за креативно крило? Какво ще правим напред с двама голаджии, играещи един до друг, плюс Диас, за когото аз все още не мога да преценя дали предпочита да създава положения или да ги завършва, и без плеймейкъри? 

 

 

А и тази лудост със Салах на тъча не знам до кога ще продължи. Вероятно идеята е била Трент да влиза навътре и той да разгръща креативния си потенциал. Ама Трент е потресаващо зле в момента. Няма абсолютно никакъв смисъл този експеримент да продължава. Не и докато Трент е в такава форма.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...