Jump to content

Трансферна политика


Гост TheoScouse

Препоръчан пост

21 minutes ago, tsbalabanov said:

Ние доста успешно продаваме играчи, когато продажната сума е доста по-висока от тази, за която сме ги купили. Успешно продадохме много хора, както купени евтино играчи, така и юноши, а повишените акции на отбора в последно време допринесоха за това. По тоя начин финансирахме доста трансфери, най-пресен пример беше Дарвин, където доплатихме на практика около 5 млн. 

Затова и казвам, че според мен има някаква формула, под която не може да се продава на загуба. Окса за 10 млн значи 25-30млн загуба. Предполагам, че има някакви допустими граници на загуба от трансфер, в които Окса не може да влезе и Клоп едва ли има власт върху това. Лалана по същия начин си седеше замразен, докато не му изтече договора.

Кейта няма нормален отбор, който да го вземе. Кейта е Абу Диаби 2.0. Струваше 50 млн. По същата логика като по-гре, не мисля, че е имало начин да го махнат и да изпълни някакви минимални условия откъм загуба. 

Това дето го обясняваш може да е така, единствено ако дадения футболист върши някаква работа, в смисъл допринася достатъчно, за да е оправдано оставането му. Защото в случая с Окса и Кейта, всеобщо е мнението, че те не допринасят. А кой го решава дали допринасят или не - Клоп. Нали не мислиш, че Бай Хенри решава, тоя няма да го продаваме за 10 милиона, вместо това ще му плащаме заплатата още 2-3 години, нищо, че чеп за зеле не става от него. Мениджър на отбора е Клоп и той решава кой да бъде закупен, кой да бъде продаден и кога да стане това. Нали това му е работата на мениджъра в крайна сметка. Иначе щеше да бъде старши треньор.

Link to comment
Сподели другаде

Проблема за мен е, че в момента слабите играчи, които дондуркаме и ще се махнат са реално играчите, чиято позиция в отбора не се знае каква е. Ако някой ми каже каква е позицията на Окс, Къртис, Милнър или Джо Гомез ще го черпя нещо. Получава се малко ние те лъжем, че те пускаме да играеш, а ти ни лъжеш, че играеш добре. От октомври беше ясно, че сезона е отишъл на кино и вместо да се обиграват още от тогава Байчетич, Доук и Карвальо, ние пускахме Къртис, Окс и Фабиньо/Хендерсън цял мач. Еле пък пробвахме по случайност с Байчетич и взе, че нещо позитивно се вижда. И реално в момента Арсенал и Челси берат плодовете точно на такива бих казал смели действия на треньори във вече отписани сезони. Така в Челси избухнаха Маунт, Рийс Джеймс, Ейбрахам, а в Арсенал цялото им нападение в момента. Ясно е, че на тия пичове им е рано, но за разлика от Къртис, Уудбърн и всякакви такива, които уж бяха много добри, тия пичове наистина показват акъл и умения.

Link to comment
Сподели другаде

Матип отдавна не е същият играч и е видно, че е по-полезен за отбора когато е контузен или е на пейката. Няма смисъл да се лъжем. Но едва ли ще може да вземем и добри пари за него.

Link to comment
Сподели другаде

Един измежду Матип и Гомез трябва да си ходи при всички положения, прекалено чупливи са, Конате вече дава наченки, че е същия като тях, то реално ни трябва още един високопрофилен защитник, защото и ВВД не може да влезе във форма...

Link to comment
Сподели другаде

Както и друг колега спомена, кажи речи 2/3 от отбора е за подмяна. Можехме да го правим плавно по 3-4 на ТП, но не го направихме. Няма как да го направим и за едно лято, освен ако не ни купи някой "паралия" и се даде кард бланш на Клоп за нова селекция + чистка на поне 5-6 от текущата група. 

Link to comment
Сподели другаде

Аз пък си мисля, че баш за 1 лято трябва да стане и има всички предпоставки, защото взимаме хора, които в началото ще са резерви на своите позиции и по - лесно ще се интегрират.

Link to comment
Сподели другаде

15 hours ago, Stivi_G said:

Както и друг колега спомена, кажи речи 2/3 от отбора е за подмяна. Можехме да го правим плавно по 3-4 на ТП, но не го направихме. Няма как да го направим и за едно лято, освен ако не ни купи някой "паралия" и се даде кард бланш на Клоп за нова селекция + чистка на поне 5-6 от текущата група. 

Няма как да подменим 2/3 от отбора за един ТП. Най много да се вземат 2-3 по високо профилни играча, като и това е под въпрос. Мисля, че и сега Клоп има пълен картбланш и селекцията зависи изцяло от него, в рамките на определен бюджет. Друг е въпроса дали самият той няма да се махне при едно евентуално отпадане от Реал и продължаващата мъка в първенството.

Link to comment
Сподели другаде

То повече не ни и трябват. 

2-ма полузащитници, препоръчително един Белингам + някой друг топ играч в средата и един защитник който да може да влиза веднага в час и да партнира на Вергилий.

Link to comment
Сподели другаде

2 minutes ago, tsbalabanov said:

На нас поне 3-ма халфа ни трябват лятото, ако приемем, че Кейта, Окса и Милнър си тръгват. Артур не го броя, но и той си тръгва. Оставаме с Хендо, който в момента не става за нищо и е тотално свършил, Тиаго, който става на 32 и е с изтичащ договор 2024, Фабиньо, който е неузнаваем, но и той прави 30 през тази година, Къртис, Харви и Байчо, а Карвальо е много вероятно да напусне под наем. Тая линия трябва да се работи с години, а не е само тя. 

Защитата и тя ще приключи съвсем скоро, даже вече започна. Вергил става на 32 и вече се вижда, че е дръпнал ръчната когато играе, Матип и Гомес са тоталка, а Матип също ще е на 32. Филипс не става, но и без това му изтича договора, а Конате започна лека-поека да се чупи все по-редовно и да се оправдават опасенията, когато се беше извадила една таблица с контузиите му от Лайпциг. Анди сега е на 29 и с оглед на това, че се очаква да снове постоянно по фланга, очаквам и от него рязък спад като стане на 30. Абе много са нещата, които трябва да се оправят в следващата година и или трябва да се похарчат 300 млн или да се приеме посредствеността. 

 

Абсолютно е така, никакъв шанс вече да дръпнем с 2-3 покупки, мина това време, единствено в нападение сме що годе добре като опции при положение че почнат да играят всички както трябва. Според мен трябва всеки трансферен прозорец от лятото нататък да се взимат по 2ма-3ма нови поне класни...особено в средата и в защита...МАтип и Гомез ги мъчим вече 6 години дадоха своя дан...Върджил и Конате не са достатъчни, за бековете да не говорим, там караме без резерви вече пак 6 години и резултата е видим...тоест трябват поне 3ма в защита нови и 3 ма халфа....

Link to comment
Сподели другаде

И тука вече въпроса е, дали ще се правим на слепи или ще го направим малко по - умно от досега. Юнайтед тая година взеха Ериксен, който им прави бая от играта и им дава добра опция, за без пари. Сити взеха Аканджи, който е в пъти по - добър от Джо Гомез, за 17 милиона евро. Арсенал взеха Жоржиньо за 10 мил. Има хора, които биха ни помогнали и ще можем да ги вземем за не много пари. Отделно има за мен топ играчи, които няма да излязат скъпо. Примерно корееца от Наполи, който тоя сезон е най - добрия защитник в Наполи, има клауза за 50 мил евро.

Link to comment
Сподели другаде

Това имах предвид когато прогнозирах, че кризата ще ни мъчи 8-10 месеца. Три докато свърши сезона, още около два докато се напаснат евентуалните нови летни покупки и после още няколко, докато дойде другият зимен прозорец за довършване на ремонта.

Link to comment
Сподели другаде

Общо взето само вратарският пост сме перфектни. 

В защита трябва да се купи лятото 1 ЦЗ и да се надяваме Конате да не се контузва. Робо и Коцето могат да изкарат още време. За десният бек дано тоя Рамзи се появи догодина, че и там вече е леш. 

В средата не ми се коментира. Имаме 1 човек, който цъка ама е на 32 и едно младо момче(2004), което за сега показва потенциал. Всичко друго е под нивото на отбор като Ливърпул. Лятото и зимата трябва да се вземат 5 халфа общо. 😄 

В атака за сега едно дясно крило(с ляв крак)  ни трябва освен Салах. 

Около 7 нови футболиста ни трябват за да заприличаме на отбор отново, поне да започнат пак да пресират, а не да се разхождат по терена,  но и доста хора трябва да се разкарат. Проблема е, че хората, които трябва да се махнат половината няма да се продадат, а ще им свършат договорите и ще си заминат без пари. 

Всичко това трябва да стане макс за 2 трансферни прозореца, за да имаме шанс да се върнем в битките за титли, но с ФСГ просто няма как да стане. 

Link to comment
Сподели другаде

9 minutes ago, kibo1992 said:

Проблема е, че хората, които трябва да се махнат половината няма да се продадат, а ще им свършат договорите и ще си заминат без пари. 

Това си е стратегия при нас от доста време...търсен ефект е

Link to comment
Сподели другаде

Според мен прекалено бързо приключихте футболистите. Както често се случва от едната крайност в другата крайност. До преди 6 месеца само късметът ги спря да направят най-великият сезон в историята на клубния футбол, а сега изведнъж не стават.

Сигурен съм, че след една подготовка лятото Хендо и Фабиньо пак ще мачкат. Същото смятам и за Ван Дайк и Матип. Не смятам, че са стари. Спокойно днес може да играят качествено до 35 години. И тук отново фокусът се измества и се търси основният проблем не там където е. Както писах и вчера като мнение относно Тиаго - проблемът генерално не е, че титулярите са смазани от предния сезон и не играят както сме свикнали (след като Хендо не може да тича значи явно е голяма умората), проблемът е, че няма кой да ги замести. Проблемът е, че тези играчи не могат да бъдат поставени под напрежение. Ето Хендо не играе, Ван Дайк не играе, Робо и Трент не са във форма - е някой убеди ли ни, че може да им вземе мястото. Няма такъв. Заместниците са тоталка.

За мен добра подготовка плюс 2 топ халфа лятото и сме отново претенденти за всички титли и купи. След това трябва да се мисли за защитата. Ако се вземе някой защитник лятото, още по-добре. Важното е Клоп да го направи това, и то успешно. Ако Клоп не се справи и си тръгне и дойде някой нов ни чакат лоши времена - със замах ще иска да натири половината отбор, които са добри заради специфичния стил на Клоп. Тогава вече ще трябва да чакаме за голяма подмяна.

Link to comment
Сподели другаде

Стартовия ни състав е 18тия най-възрастен в лигата, но ти искаш да дадеш 1 лято на 33 годишните ни футболисти и да продължиш да мачкаш с тях... Едва ли ще стане, от всеки 35 годишен Модрич не става.

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Абсолютно съм съгласен с горното. Играчите след 32-33 са вече със затихващи функции. Има и изключения като Бензема, Модрич, Гигс, Скоулс и т.н., но те са изключения от правилото. Не почнем ли да подменяме старите играчи, рискуваме още по-сериозна катастрофа. Хендо не може да върви, бе, хора. Каквато и подготовка да му направим, той си е вече за резерва за по 20 минути и за купите, а аз твърдя, че и за това не става вече. Върджил може и да изкара още 2-3 години, но със сигурност партньорите до него и около него трябва да са по-млади. Няма как 3 от 4 в линия да са ти на 30+. Абсурдно е. 

Link to comment
Сподели другаде

Ама това залязване не става от днес за утре. Хендо има 59 мача миналия сезон, само 3 мача е пропуснал за първенството. Сега вече като остарее какво става - не може да ходи и ще прави по 5 мача на сезон ли? 

Link to comment
Сподели другаде

9 minutes ago, oZZy said:

Ама това залязване не става от днес за утре. Хендо има 59 мача миналия сезон, само 3 мача е пропуснал за първенството. Сега вече като остарее какво става - не може да ходи и ще прави по 5 мача на сезон ли? 

Да, като Милнър 15-20 мин на мач адекватни

Link to comment
Сподели другаде

Да и според мен Хендо просто ще влезе в ролята на Милнър през следващите 3-4 сезона, Фирмино пък ще е в ролята на Адриан, играчи, които допринасят повече в съблекалнята, отколкото на терена, Клоп видимо обича да има такива играчи в отбора.

Link to comment
Сподели другаде

До колегата, който казва че хвърляме радикално играчите. Абсолютно съм съгласен с теб, че в момента не трябва да ги отписваме, но задължително ни трябва нови нахъсани борещи се за конкуренция на слабите играчи. Салах, Фабиньо, Трент, Хендерсън и Ван Дайк играят 5 години без конкуренция на постовете си и в момента са най - слабите по терена. Това са 5 човека и те бяха лидери миналия сезон, но този сезон не са. Реално точно там ни трябват 5-те нови играчи. Трябват халфове, защитниЦИ, бек, а не да държим Джо Гомез и Къртис и да се надяваме да не стане така, че да трябва да играят.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...