Jump to content

Трансферна политика

Guest TheoScouse
 Share

Recommended Posts

25 minutes ago, Soulmaker said:

След като американците ни обявиха за продан, аз лично не очаквам зимата да има трансфери ако не са ни продали дотогава. Да стискаме палци някой читав с много кинти да ни вземе до януари.

Абсурдно е да се стигне до сделка за продажба в скоро време. Тука става въпрос за много пари и поне два пъти повече административни, правни и бизнес детайли, които отнемат време. А и не си представям да има продажба преди завършване на новата трибуна.

• 2 months later...

Така,грубо ще нахвърлям един списък:

Централни защитници:

Титуляри - Ван Дайк,Матип

Резерви - Конате,Гомез,Филипс

Леви бекове:

Титуляр - Робертсън

Резерва - Цимикас

Десни бекове:

Титуляр - Трент

Резерва - Калвин Рамзи

Дефанзивни полузащитници:

Титуляр - Фабинъо,Хендерсън

Резерва - Милнър

Офанзивни полузащитници:

Титуляр - Тиаго,Харви Елиът

Резерви - Кейта,Окса,Къртис Джонс

Централни нападатели:

Титуляр - Нунес

Резерва - Фирмино,Жота

Ляв нападател:

Титуляр - Луиз Диаз

Резерва - Фабио Карвалъо

Десен нападател:

Титуляр - Мо Салах

Резерва - Коди Гапко

Грубо казано това ни е състава за момента по позиции.

На хартия много добре балансиран състав,но наяве.....трагедия за момента.

А сега ми кажете от какъв зор собствениците да дават пари за нови футболисти при условие че имаме достатъчно футболисти,поне на хартия?!

Далече съм от мисълта да ги защитавам,но реално погледнато през последните 2-3г. те са купили почти всеки футболист който Клоп е поискал,така че вината за моментното състояние не е само в тях.

Това че има много контузени за момента,а и много от титулярите не са в форма не мисля че е по тяхна вина.

Тренъора,Клоп - много го харесвам,много съм благодарен за всичко,но.....много си твърдоглав,бе пич!

Голямо предоверяване на хора които за мен въобще не го заслужават:

Кейта - всичко е казано за него

Окса - много го харесвам,но не му се получава

Хендо - безопасни пасчета само настрани и назад,само с едно тичане не става

Върджил - бледа сянка на играча който беше

Милнър - боец,ама това явно не стига,а и е на години,което вече си му личи

Къртис - няма качества за този отбор

Харви - харесвам го,но няма този характер,този пауър за да се докаже

Робо - тича и центрира,той затова беше и взет за тия къси пари

Трент - съсипаха го всички,къде с основание,къде без.Слаба психика,не го очаквах от него

Дарвин - за мен лично прекалено много пари за играч който тепърва ще се развива,а и в отбор който в ерата Клоп никога не е играл с чиста деветка - пълна грешка!

И накрая:

Мо Салах - голям,много голям,много е дал,но и много ще взима по новия договор.

Абсолютно нормално след тези добри сезони да му падне формата и на него.

Отделно се разби 3-зъбеца които се разбираха и намираха и със затворени очи - Мане,Фирмата и Мо.

В общи линии:

- контузени играчи на важни постове

- слаба форма на играещите  на важни постове

- невъзможноста на Клоп да намери решение на горе посочените проблеми

- решението на янките да ни продават точно в този момент говори достатъчно красноречиво че те като бизнесмени са решили че този проект за тях е изчерпан,факт!

Благодаря на всички които прочетат тази тирада,не обичам да пиша,но просто исках да си кажа какво мисля по въпроса!

P.S.

Но независимо от всичко,колко сме слаби,кой играе,кой е тренъор и на кое място сме,аз ще продължавам да подкрепям отбора безрезервно,така както съм го подкрепял през последните близо 30 години!

За мен лично си абсолютно прав с факта, че не само собствениците са виновни, но в момента собствениците трябва да подкрепят клуба. Сега е момента да се покаже, че им пука, когато нещата не вървят наистина. Защото през лятото се говори за цифри от 200 мил и т.н, но нито са потвърдени, нито се знае дали няма да продадем някой важен, за да се стигне до тези цифри, както става в последно време. Защото играчите на хартия няма да ни извадят от блатото. Нито Кейта, нито Окс, нито Къртис е влизал в последните 2-3 сезона и е обръщал мач или повлиявал много от центъра. Затов хартията трябва да се остави хартия и да се купи сега добър играч в центъра, който да даде някаква стабилност и да се надяваме, че отпред ще се върнат бързо и няма да има някакви мега контузиите до края.

59 minutes ago, sashomonarh said:

Грубо казано това ни е състава за момента по позиции.

На хартия много добре балансиран състав,но наяве.....трагедия за момента.

А сега ми кажете от какъв зор собствениците да дават пари за нови футболисти при условие че имаме достатъчно футболисти,поне на хартия?!

Далече съм от мисълта да ги защитавам,но реално погледнато през последните 2-3г. те са купили почти всеки футболист който Клоп е поискал,така че вината за моментното състояние не е само в тях..

И аз така си мислех в началото на сезона преди да затвори трансферния прозорец. Много хора тук във форума бяха на друго мнение, но се оказаха прави, за съжаление. 

3 hours ago, J.N.K. said:

И аз така си мислех в началото на сезона преди да затвори трансферния прозорец. Много хора тук във форума бяха на друго мнение, но се оказаха прави, за съжаление. 

На всички ни беше ясно че трябва един халф...не сме искали повече...

11 minutes ago, thekop said:

Аз не мисля, че един халф ще оправи положението. Няма ли физическа подготовка и тичане нищо няма да стане.

В началото на сезона тичаха, оттогава вървим само надолу

И аз мисля,.че нинтрябват поне двама нови, но като гледам как се мотаме дори един, ако вземем до края на ТП ще е някакво чудо.

Както каза един колега сега никой не знае какво играем. Сменихме уж "изтърканото" 4-3-3 с схеми, където да играем с типичен централен нападател, за това и се взе Дарвин, но пак си минахме към 4-3-3. И Сити изглеждат по слаби с типичен таран. Хем същата схема, ама им се губи непредвидеността и стават прекалено зависими от един играч. Казвах го това в началото на сезона, но много хора не ме взимаха на сериозно залитайки по рекордите на Халанд. И какво ще ги топли Гуардиола и останалите, като норвежеца спечели златната обувка с рекорден брой голове, а МС останат 2ри? 

6 hours ago, Stivi_G said:

И аз мисля,.че нинтрябват поне двама нови, но като гледам как се мотаме дори един, ако вземем до края на ТП ще е някакво чудо.

Както каза един колега сега никой не знае какво играем. Сменихме уж "изтърканото" 4-3-3 с схеми, където да играем с типичен централен нападател, за това и се взе Дарвин, но пак си минахме към 4-3-3. И Сити изглеждат по слаби с типичен таран. Хем същата схема, ама им се губи непредвидеността и стават прекалено зависими от един играч. Казвах го това в началото на сезона, но много хора не ме взимаха на сериозно залитайки по рекордите на Халанд. И какво ще ги топли Гуардиола и останалите, като норвежеца спечели златната обувка с рекорден брой голове, а МС останат 2ри? 

В два - три мача беше различна схемата, през останалото време си е 4-3-3, дори с Дарвин и Фирмино заедно на терена пак си беше така.

15 hours ago, Chinaski said:

В началото на сезона тичаха, оттогава вървим само надолу

Тичали, тичали, колко да са тичали?!? Пак имаше клипчета с тоя и оня да се разхождат при противникова атака.

Любимото ми. Излиза журналист от Еко (в случая Иан Дойл) и почва - Ливърпул искаха лятото Чуамени, но той избра Реал Мадрид. След това видяха, че има много играчи в халфовата линия и не взеха нов, въпреки че взеха Артур. Този месец няма да взимат нови, защото бройката в центъра е голяма, а и топ целите като Белингам и Нунеш в момента са невъзможни. Въпреки всичко, лятото ще бъде натоварено и Ливърпул ще харчи, но парите зависят от класирането в ШЛ.

Значи не знам вас, но мисля че искам да ида на курс при ФСГ за манипулиране на масите. Всяка година се говори за следващото лято и към февруари - март излиза някой послушник и почва да мръцка, че то баш сега нямало как, че парите зависят от продажбите на други играчи, че на кака Линда тунинга е бил скъп и с две думи - следващото лято.

Проблема е, че лятото ще дойде и ще вземем Белингам примерно, но ще махнем други 5-6 играча или пък някой ще играе абсурдно слабо и като се заговори да се привлече заместник на някой от тях, ще се реве, че няма пари. Същото което стана тая година с Мане и Нунез - добра замяна  но останалите трансфери бяха 2 18 годишни момчета.

3 hours ago, Svet said:

Явно трансферната ни политика ми е нанесла стабилно мозъчно увреждане, щом снощи сънувах как Келъхър пази и Алисон играе халф. Подсъзнанието ми пък сигурно е преценило, че нямаме пари и да му осигурим нова тениска и си цъкаше с вратарската... 🙃 

Поне при корнерите ще имаме предимство във въздуха и на двете врати 😄

• 2 weeks later...
1 hour ago, Mar70 said:

... не купихме десен бек, който може да влезе и да играе на секундата, да има опит и да знае как да защитава. Не, ние купихме 18 годишно момче, което ще се обиграва 2-3 години при u21 и после вече ще е готов. До тогава Милнър на 44 ще замества.

Много просто - махаш Милнър и купуваш такъв бек, за какъвто говориш.

Клоп държи Милнър, а има още 6-7 други халфа. Няма как да има място и за десен бек. Очевидно е, че на Милнър ролята му е да е резерва там, сигурно му е и обещано това, иначе щеше да си отиде да си рита в някой опашкар преди няколко години. Сърди се на Клоп, че си има любимци и се опитва да има намира място в състава, а не ги маха.

Ман Сити не станаха ли шампиони миналата година с три бека? Уокър, Кансело, Зинченко? Менди не се брои, знаеха, че ще го съдят, ама си останаха само с тримата.

Колко сезона единственият им резервен дефанзивен халф беше пенсионера Фернандиньо. Подигравка. И пак станаха back-to-back шампиони.

Стига оплакване, всеки състав има някакви проблеми, ама се справят. Реал направиха миналата година дубъл с 36 годишен Модрич и Тони Кроос, за който от няколко сезона се говореше, че не може да тича вече. Само с Бензема централен и резерва Мариано...?

7 minutes ago, blunt said:

Сърди се на Клоп, че си има любимци и се опитва да има намира място в състава, а не ги маха.

+1
Ако не беше Клоп, нямаше да има проблем да сменяме 70 милионни бекове, защото са направили половин лош сезон, дано германеца да се разкара по-скоро, за да можем да използваме финансовата си мощ подобаващо, без да се ограничаваме от ненужни сантименти.

За мен сравненията със Сити и Мадрид са доста неоснователни. Сити бяха с 3 бека, но не точно, защото Аке покрива левия бек и то доста ефективно за разлика от Джо Гомез да кажем. Имали са само Фернандиньо за резерва на дефанзивен халф, а ние кой имахме? Хендерсън? Демек другия титулярен халф. За Мадрид няма смисъл да говориш, защото и на 100 Модрич е по - добър халф от нашите 3. Само че аз пак питам, в момента като Кансело не е във форма и явно не е толкова добър, защо го маха? Защо не се оправят с него? Нали това трябва да направят? Защо не даваш примера за Челси. Почнаха да не могат да вкарват голове и толкова добре се оправят, че трябва да купят половината свят, за да стане нещо. Къде са Атлетико след Суарез? Толкова добре се оправят, че са в ЛЕ.

А за пичагата над мен, не знам за какви глупости говориш за уволнение на Клоп и ФСГ, но това че Клоп си държи любимците всички го виждаме и виждаме и резултата от това държене.

Гомез и Аке са един и същ тип играчи, сега ако единият е по-добър, това е друг въпрос.  Боби Дебелото даже хвали Джо Гомез и казва, че се справя на бека.

Клоп е свободен да продава своите играчи в лоша форма. Астън Вила доста силно искаха Джо Гомез лятото и даваха около 30ка. Заместници за тая сума и с по-ниски дори изисквания заплата от Джо - бол. Единственият проблем щеше да е лишаването от хоумгроун играч. Някой реши да го задържи, все пак.

Клоп също е свободен да продаде който и да е от титулярите си. Можеше да продаде Хендерсън, Трент, Ван Дайк, Фабиньо, Салах, Фирмино и тн. половин-една година след слаба форма, но той не би го направил.

Иначе, да , справяш се със състава, който имаш някак. Да не хванеш топ4 с нашия състав и такава инвестиция в нападението, си е провал.

24 minutes ago, blunt said:

Гомез и Аке са един и същ тип играчи, сега ако единият е по-добър, това е друг въпрос.  Боби Дебелото даже хвали Джо Гомез и казва, че се справя на бека.

Клоп е свободен да продава своите играчи в лоша форма. Астън Вила доста силно искаха Джо Гомез лятото и даваха около 30ка. Заместници за тая сума и с по-ниски дори изисквания заплата от Джо - бол. Единственият проблем щеше да е лишаването от хоумгроун играч. Някой реши да го задържи, все пак.

Клоп също е свободен да продаде който и да е от титулярите си. Можеше да продаде Хендерсън, Трент, Ван Дайк, Фабиньо, Салах, Фирмино и тн. половин-една година след слаба форма, но той не би го направил.

Иначе, да , справяш се със състава, който имаш някак. Да не хванеш топ4 с нашия състав и такава инвестиция в нападението, си е провал.

Аз не казвам, че Клоп няма вина. Нито един играч, който не е пожелал да си тръгне в последните 3-4 години, не е бил продаден. Дори Вайналдум и Ориги щяха да са в отбора ако бяха решили да преподпишат. Клоп е станал като Венгер и ако не се стресне малко ще му изяде главата. Венгер до последно си дондуркаше вечните надежди Уолкът, Уилшър и кой ли не и се държеше все едно им е баща, а те по нищо не заслужаваха. Тва и беше разликата между него, съра и Моуриньо.

Джо Гомез ми е пълна енимга като играч.  Може да направи два поредни мача, където в единия да изглежда като Малдини, а в следващият да накара зрителя да се чуди, как е станал професионален футболист. Ако имаше някакво по-осредено, но постоянно представяне, със сигурност щеше да е поне 2ри избор за ЦЗ.

От текущите ни защитници, само Конате и донякъде Матип (стига да са налични) изглеждат стабилни. Другите във фаза отбрана, са пълна скръб този сезон. Така допускаме много леки голове и гоним дивото. Колко мача имаше, където вкарахме 2+ гола и не успяхме да спечелим? Слабата форма на Фабиньо и Хендерсън също рефлектира върху представянето на отбраната. Един Алисон не стига да поправя грешките на хората пред него. Но как ще заместиш горните двама в средата с Кейта и Харви и ще очакваш нещо различно?