Jump to content

Трансферна политика

Guest TheoScouse

Recommended Posts

Следващото лято ще трябва да заместваме още повече хора.. Тиаго, Матип , вероятно Салах.

Пак един лош трансферен джам ще ни тежи с години, както почти всички в последните години.

21 minutes ago, pehotineca said:

Следващото лято ще трябва да заместваме още повече хора.. Тиаго, Матип , вероятно Салах.

Пак един лош трансферен джам ще ни тежи с години, както почти всички в последните години.

Е тогава ще е ребилда 300-400 милиона поне ще дадат....

Може и да изхарчат тогава или зимата 100-тина, защото толкова ще търсим на Салах лятото. Ще направят като с Коу - но, ще изхарчат парите един прозорец по-рано.

Смешно ви е , но поне е някаква форма на инициатива.

Освен това, банери над стадиона( аз нямам възможност, немам хеликоптерче), спам онлайн и не купуването на артикули, тениски и тн, друг начин не ми идва на ум.

Идеи?

"Only Crystal Palace have signes less players than Liverpool in their summer "rebuild, while Burnley, Bournemouth and A. Villa spending more money then them"

Лошото е, че и в ЧШ да сме, стадионът ще е пълен. Те и Йонайтед протестираха, но кочината им е пълна всеки мач и рептилите им си го местят от левия в десния. Ся, верно им е пълен с араби и индуси, ама те парите нямат цвят. Та така и при нас. Просто трябва да се спре да се купува каквото и да е свързано с клуба от официалните места. Ся, ясно е, че ще излезне някой сега да ме порицае, че съм бедняк и ще го накривя на бай Х, ама тва е. 

51 minutes ago, Svet said:

Очаквам нещо от сорта:

Dear FSG,

I hope you spend all your money on candles.

Kind regards,

Nightfate

Точно Точно !!! В някоя църква обаче не в Бостън а в Сан Франциско! Амин!

3 hours ago, valodi3 said:

Абсолютно.

И аз не разбирам защо ще го даваме като се вижда, че откъм защитници сме куци, а хора като Инкапие няма да вземем.

Самосаботаж отвсякъде. 

Но явно поливалентността на Ендо играе роля тук. Изглежда, че ще разчитаме на него да запълва дупки отзад, а титулярната тройка в центъра ще бъде без типичен дефанзивен полузащитник, защото Гравен е уж някакъв мелез между 6-ца и 8-ца.

Странно ми е, имайки предвид, че тази роля е ключова в най-успешния Ливърпул от кой знае колко години насам, но Пеп и Клоп да си правят сметка.

Аз най-големи надежди имам за Собослай. Наистина има достатъчно качество, за да можем да градим играта около него и мисля, че има талант и характер да се превърне в нещо наистина голямо за Ливърпул. 

Ще видим.

Това е абсолютно вярно и дори хората, които го знаят, подценяват този факт.

Само като се сетиш, че 2021-ва отборът тръгна нагоре, когато Хендо и Фабиньо се върнаха в халфовата линия, а отзад застанаха Нат Филипс и Рис Уилямс, ти става ясно!

На практика - дори и да имаш защитен вал на ниво Чемпиъншип, то ако халфовата ти линия е световна класа, пак ще прокопсаш.

И фактът, че нов класен дефанзивен халф за ръководството и треньорския щаб не е от приоритет е адски фрапиращ и депресиращ.

• 1 month later...

1 hour ago, pehotineca said:

Играч на когото не беше взет сериозен заместник подава на  друг такъв играещ на  неприлична позиция , защото вместо сериозен Дм , взехме Ендо.

Знам, че се повтарям за липсващата трансферна политика, ама при нас имам чувството, че нещата винаги опират до кокала и търсим играчи на позиции в момент, когато търсенето е голямо. Не знам до колко това се отразява на цената за нашите трансфери, но със сигурност има такива етапи, когато в един трансферен прозорец се търси даден профил футболист и цените скачат до небето. Тоя трансферен прозорец имаше яко търсене на халфове, предимно дефанзивни. Преди години като взехме вратар искахме май Донарума първо, после пък Алисон и Кепа в един трансферен прозорец смениха отборите. Миналата година Дарвин и Хааланд. Спомням си като търсехме Конате се въртяха тогава тоя Ботман, Де Лихт и други. Само при крилата минаваме тънко - Мане, Салах, Диаз, Жота си ги взехме ей така между другото.

Ще си остане мистерия за поколенията защо "скочихме" за Кайседо, а нямахме 2 лева за нещо повече от Ендо. Все сме в преход, все се чака нещо, все няма правилни. Да видим колко години ще отнеме докато пак вземем дефанзивен халф. Преди Фабиньо към 5-6 години се мъчихме с Алън, Джан и Лукас, който след контузията не беше същия играч. 

6 hours ago, tsbalabanov said:

Ще си остане мистерия за поколенията защо "скочихме" за Кайседо, а нямахме 2 лева за нещо повече от Ендо. Все сме в преход, все се чака нещо, все няма правилни. Да видим колко години ще отнеме докато пак вземем дефанзивен халф. Преди Фабиньо към 5-6 години се мъчихме с Алън, Джан и Лукас, който след контузията не беше същия играч. 

Дааа всичко това , за да вземем после 2ма други за 60 мил, които са ротационни играчи за момента.

Нещо от сорта на :

-Хей отрязаха ни за Кайседо и все още имаме парите какво правим?

-Взимаме класен Дм за 50-60 милиона Кимик, Дукуре или Лавиа ( имаше и още ама ги забравих). Гравенберг за 40 за да покрива Собо и Макалистър при контузии , и с останалите пари млад защитник.

- Защо пък да не вземем спорен 30 годишен от Бундеслигата за 20 , Гравенберг за ротационен , и като не стават да измъчим там другата ни класна покупка Макалистър, а неговата позиция да покрива или Джоунс или Елиът.  С останалите пари да НЕ вземем защитник.

- Звучи перфектно !!! 

Нищо чудно да сме изклатили Челси да ни платят разликата за Мак Алистър на Брайтън. Пуснаха го прекалено бързо и прекалено евтино, а това, че само ние сме знаели за клаузата или, че са жентълмени и са го пуснали, не го вярвам. А Кайседо го мъчеха тия глупаци от Челси за 80 млн цяло лято, Брайтън му искаха около 100, а ние скочихме със 115. Нищо чудно тия 15-20 млн да са разликата в цената за Мак Алистър. Само едно знам със сигурност - 115 млн никога нямаше да дадем за 1 играч, без да сме имали толкова или почти толкова от продажби. 

4 hours ago, tsbalabanov said:

Нищо чудно да сме изклатили Челси да ни платят разликата за Мак Алистър на Брайтън. Пуснаха го прекалено бързо и прекалено евтино, а това, че само ние сме знаели за клаузата или, че са жентълмени и са го пуснали, не го вярвам. А Кайседо го мъчеха тия глупаци от Челси за 80 млн цяло лято, Брайтън му искаха около 100, а ние скочихме със 115. Нищо чудно тия 15-20 млн да са разликата в цената за Мак Алистър. Само едно знам със сигурност - 115 млн никога нямаше да дадем за 1 играч, без да сме имали толкова или почти толкова от продажби. 

Замазаха ни очите  навярно..

Дано липсата на дълбочина в защита и халфовата линия да не ни коства сезона..