Jump to content

Трансферна политика

Guest TheoScouse

Recommended Posts

Richard Hughes won't leave Liverpool this summer and will lead a continued revamp, with 3-4 senior players set to arrive.

Al-Hilal interest genuine, but FSG want Hughes to stay.

Sources indicate Richard Hughes remains invested in rebuilding Liverpool, which was always planned to take several windows following the departure of Jurgen Klopp.

FSG are very keen to keep hold of Hughes, believing he has done an excellent job in managing the transition post-Klopp.

Liverpool’s significant transfer activity has been done at a net spend of around £150m across four windows, and there remains a firm belief last summer’s business will pay off as the squad builds chemistry.

Liverpool are in for a busy summer with an acceptance a further 3–4 first-team players are needed, including at least one winger.

Mo Salah’s departure, coupled with Luis Diaz’s sale, makes this area a top priority.

It is worth noting that Klopp’s own team also wasn’t built overnight and was the product of around five windows.

This is partly why Liverpool still back Arne Slot and believe a full rebuild under him is yet to take place. Hughes remains committed to that task.

The fact Hughes and FSG’s CEO of football Michael Edwards are both out of contract at the same time in 2027, along with Slot, presents a challenge for FSG.

Liverpool’s current strategy has been built on Edwards’ player trading, which may also require some senior player exits moving forward.

The plan is to have a stable summer as far as any senior executive restructuring is concerned and an active one in relation to trading led by Hughes.

Ben Jacobs

п.с. От чужда ФБ група

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

С две думи, мнението на уважаван от мен ютъбър е, Ливърпул трябва да се цели в най-доброто и да потърси услугите на Луис Енрике. Този пич Рори е фен на Челси, но се отнася с респект към Ливърпул и всичко това личи по думите му. Има огромен поглед по доста аспекти на футбола и като история, и сегашни събития. Който има познания по английски, ако има желание може да го изгледа...

2 hours ago, David said:

С две думи, мнението на уважаван от мен ютъбър е, Ливърпул трябва да се цели в най-доброто и да потърси услугите на Луис Енрике. Този пич Рори е фен на Челси, но се отнася с респект към Ливърпул и всичко това личи по думите му. Има огромен поглед по доста аспекти на футбола и като история, и сегашни събития. Който има познания по английски, ако има желание може да го изгледа...

Аз съм за Енрике, но не като треньор. На нас ни трябва мениджър с топки и харизма а не полускопен от борда послушник. Съответно Енрике отпада за жалост. Според това, което прочетох днес Ираола води, следван от онзи от Щутгарт и някакъв от Ланс??!

С Хюз и Едуардс мениджър няма да имаме. Ще имаме послушковци. Властта трябва да е изцяло в един човек, който да се остави да работи и да гради отбор според неговото виждане за играта. Отново за жалост, в съвременния футбол има доста длъжности и постове, които просто правят бардак. 

Не може да правиш бъркани яйца и пет многознайковци да ти дават акъл. Ще се получат най-много некви спорни палачинки. 

Лично за мен, работата с технически мениджър, спортен директор и тн. е ненужно и вредно разточителство. Един пич с топки би свършил много повече работа от горепосочените кърлежи.

Напълно съгласен, че Тея екселаджии няма да докарат човек който да има собствено мнение. Искат власт а какво ще правят с нея не се знае. Аз все още съм убеден, че те са част от причината Клоп да си тръгне, но ето още едно потвърждение за това, че искат контрол и защо Алонсо не би работил с тях 

Chris Williams on X:

"FSG began sounding out potential managerial replacements months before the final decision. Initial contact was made with Cesc Fàbregas in December, followed by first conversations with Andoni Iraola’s team in February."

"Alonso was ruled out in March due to demands for greater control over football operations than Liverpool were prepared to grant."

"Internal planning for a managerial change is believed to have accelerated at ownership level during the March international break, with poor results against Manchester City and PSG strengthening the case for action."

За последните 3-4 лета ни напуснаха:

Фирмино, Вайналдум, Мане, Салах, Конате, Трент, Робертсън, Кейта, Чембърлейн, Милнър и Ориги 

За които общо получаваме 40-45 милиона евро, за мен е Шокинг.

1 hour ago, behemoth said:

"Alonso was ruled out in March due to demands for greater control over football operations than Liverpool were prepared to grant."

Това го мернах и аз и супер много ме притесни. Балабанов излиза прав ако е вярно - че ръководството си търси човек, който да не се меша много много в трансферната политика. Както си смениха и името на позицията - от менидър на главен треньор. Ираола явно по-добре ще пасне там от Алонсо.

Щом Алонсо не бе назначен веднага след Нова Година ми стана ясно, че нещо не са се разбрали. Очевидно е искал по-голям контрол и участие при взимането на решенията, що се отнася до трансферната политика. Просто Алонсо не пасва в цялостната политика на клуба. Нашите искат треньор, а не мениджър. Затова и Алонсо отпада бързо от сметките.

35 minutes ago, makedonski said:

Щом Алонсо не бе назначен веднага след Нова Година ми стана ясно, че нещо не са се разбрали. Очевидно е искал по-голям контрол и участие при взимането на решенията, що се отнася до трансферната политика. Просто Алонсо не пасва в цялостната политика на клуба. Нашите искат треньор, а не мениджър. Затова и Алонсо отпада бързо от сметките.

Не само, клуба иска да се върне към хеви метъл футбола - бързия и динамичен футбол. Не мисля, че Алонсо изповядва бърз и динамичен футбол, другото което колко сме сигурно дали ще се справи добре с трансферите, не искат да играят и с 3ма в защита също, схема която в англия не е най - успешната. 

Има и друго. Ливърпул не взима играчи или мениджъри/треньори, които не са завършили с добър сезон. Колко са трансферите на играчи при ФСГ, при които се опитваме да съживяваме кариери и тн? Като изключим един-два безсмислени трансфери тип пълнеж - като Коукър -  последният входящ трансфер след недобър сезон на играч се брои може би Коутиньо, който все пак беше много млад и неособено скъп? 

Също, за мен е важно мениджърът/ треньорът да е показал, че може да взима правилните решения. Последното, което видяхме от Алонсо, е да взима лошо решение, като отиде в Реал, знаейки в каква ситуация ще попадне там. 

8 minutes ago, blunt said:

Има и друго. Ливърпул не взима играчи или мениджъри/треньори, които не са завършили с добър сезон. Колко са трансферите на играчи при ФСГ, при които се опитваме да съживяваме кариери и тн? Като изключим един-два безсмислени трансфери тип пълнеж - като Коукър -  последният входящ трансфер след недобър сезон на играч се брои може би Коутиньо, който все пак беше много млад и неособено скъп? 

Също, за мен е важно мениджърът/ треньорът да е показал, че може да взима правилните решения. Последното, което видяхме от Алонсо, е да взима лошо решение, като отиде в Реал, знаейки в каква ситуация ще попадне там. 

А Клоп след силен сезон ли го взехме?

Aз бих казал, че и сега малко Лиус Енрике е така, просто много добре си работят с Луис Кампос, както и Гуардила с Чики Бегиристайн(докато бяха в Сити) .  Аз така го виждам, до един добър треньор/ мениджър трябва да стои много стабилен и добър спортен директор, ако един от двамата не става и на терена няма да се получи.

Нали уж Клоп по едно време започна да се пробва да изпълнява и двете функции и не ставаше работата. 

ПС

Много усилено започна да се говори, че някой скорошен футболист на Ливърпул, ще стане част от треньорския екип, залагам на Тиаго, че и скоро напусна Барселона. Moже и един Милнър да дойде и няма да има проблем с физическата подготовка 😄 

На мен не ми пречи модела със спортен директор като цяло. Както Ники е писал по-горе, има много примери, както с ПСЖ, така и със Сити. Това, което мен ме притеснява е модъл, в който хора като Едуардс и Хюз взимат решенията еднолично, както излгежда го правят в последните 2 сезона, затова и съставът ни е толкова дисбалансиран в момента. 

Едва ли като беше Чики Бегеристайн директор в Сити е избирал играчите за Пеп и му ги е налагал. Абсолютно съм убеден, че Пеп си е правил списък и дори да е имало някакви промени по него, те са били минимални. Абсолютно съм убеден, че по този начин се работи и в ПСЖ. 

В тия два отбора, трудно може да се появи трансфер като Киеза и Фримпонг, които по абсолютно никакъв критерий не пасват нито на стила, нито на желанията на треньора и това е очевидно от километри. На практика, за 2 лета, нито един трансфер, с изключение на Екитике, пасна на отбора. Всичките страдаха или защото не бяха използвани правилно, или защото нямаше условия да се използват правилмо. 

Това е и другият проблем при нашите хубостници. Гледам тия 2 дена неща за Ираола и се оказва, че Ираола е четвърти отзад напред по притежание на топката. Силни интензивни тренирвки, преход, контри и т.н. Коренно противоположен стил на Слот, за когото се кълняха, че бил перфектен да продължи да развива Ливърпул и бил най-близо до Клоп от всички. Ей тия неща ме убиват, защото се оказва, че са лъжи и, че са глупости. Ираола нямам идея какво ще направи, най-вероятно нищо впечатляващо, но липсата на каквато и да е ясна идея за развитието на клуба от ръководството е най-плашещо, защото се взимат дженерик играчи, които на хартия трябва да работят, но няма никаква яснота как ще се ползват, къде ще играят, за каква схема се купуват и т.н. 

За съжаление, смятам, че докато тези специално са в клуба, ще се лутаме много в крайности, без ясни идеи, без ясни принципи и ще треперим дали ще влезем в ШЛ, за да не рухне кулата от карти. 

Напоследък много се напрягам покрай Ливърпул за всяко едно нещо. Дали съм негативен, хейтър и т.н., твърде вероятно да съм. Признавам, че съм много циничен също, когато смятам, че нещо не се прави като хората. Мога да си променя мнението, ако бъда убеден с аргументи, че не съм прав и това се е случвало. 

Приемаме, че Ираола е сигурен вече, само се чакат официалното изявление и снимките. Като оставим настрана всичко и, че, по принцип, сяматам, че е lazy appointment от страна на Мозъчният тръст, упрвляващ клуба, може и да има някакъв замисъл, който да е отвърд простото, но почти сигурно вярното, обяснение, че се действа на сигурно, защото Ираола не е неизвестна величина. Другото, което, може би, е изиграло роля за назначаването му, все си мисля, че е работата с млади играчи. Слот не обичаше да работи с млади играчи. Поне в Ливърпул. Уж, беше налагал някакви 18, 19, 20-годишни във Фейенорд, ама при нас - йок. Даже за купите почти не ги пускаше в първия си сезон. После излезнаха слухове, че е имало разправии между Слот и Хюз, че първият искал синиър крило, а вторият много държал да се налага Рио. При Слот може да се каже, че нито един млад играч не си вдигна значително нивото, с изключение на Гравенберх през първия сезон, но пък удари дъното през втория. И в общи линии е това.

Зимата се взеха три негъра на 17, защитници. Взе се Жаке на 20, взе се Керкез на 21, взе се Леони на 18, който дори да не беше скъсал връзки, нямаше да помирише терен, абсолютно съм убеден в това. И като теглиш чертата, се оказва, че имаш млади играчи в отбора, които Слот систематично показва с част от тях, че не може да развие. 

Ираола, от друга страна, има някаква история да развива млади играчи в Борнемут. Керкез и Крупи са пресни примери, но и Хойсен в това число. Може би ще се очаква от него да използва и развива младите играчи, които са в отбора. 

И ако направим една крачка назад и погледнем ситуацията в отбора, тя е катастрофална, без преувеличение. Само ще изброя играчите, които ще си тръгнат след година. Алисон, Гомес, Цимикас и Ван Дайк, Ендо. Независимо дали ще правим тънки сметки в защита това лято и ще ги оставим всички тия за още един сезон, то в следващия ще трябва да ги заменим. Нека погледнем какво става с играчите, които ще напуснат след 2 сезона, ако не преподпишат - Собослай и Мак Алистър. Тоест имаме 6 човека общо, които ще напуснат до максимум 2 сезона, като реалистично ще искаме да преподпишем само с един от тях и това е Собослай. 

Това е брутално. Мозъчният тръст е начело на клуба от 2 сезона и половина и отново сме в ситуацията от лятото на 20203, когато ни трябваше цяла нова халфова линия + защитник. Не мога да повярвам, че отново ще правим същото нещо. Даже почва да ми мирише на същата ситуация като с Белингам тогава, когато се пишеше колко го искаме и тн., но с оглед на това, че ни трябваще не само качество, но и бройка, взехме двама за парите на Белингам. И това беше правилното. Сега си мисля, че ще се постъпи по същия начин и вместо Диоманде за 90-100, ще се вземат две крила за по 40-50 всяко. Кои ще са, нямам идея, но може би това отново ще е по-добрият вариант. 

И за финал, днеска ми излезна някакъв шортс, че някакво негърче на 15 Джошуа Абе от нашите, бил отказал оферта от Челси за 50к на седмица, защото му бил общеан clear pathway към първия отбор. Както, изглежда е обещан на Рио и с право. Та тоя е някакъв роден 2010, май е фен на Арсенал и го водят топ талант, нещо като Рио, ама от дясната страна. Даже тоя щял да участва в предсезонната подготовка с отбора. Нереалистично е да се очаква, че ще получи каквито и да е било минути тоя сезон, по-скоро следващия да играе 1-2 мача за купата, но и от друга страна, ако наистина е отказал такива пари, за да остане, то няма логика да се вземе 19-годишен негър, който вероятно е на 29 реални години, да играе на дясното крило. По-вероятно е да се вземат играчи на по 24-25, които да играят сега в следващите 2-3 сезона и тогава да се види какво ще се случва.

В следващите 2 сезона отбоът трябва да купи нов ляв бек, два нови защитник, нов десен бек, две нови крила и два нови халфа, Общо 8 нови играча, за да запази поне бройката, която на хартия дават Гомес, Цимикас и Брадли. Дори да ги махнем тия, пак 5 чисто нови трябват. Не знам как го мислят, не знам дали ще налагат юношки, не знам дали ще купуват на кило, но сами се вкараха в тази ситуация. 

15 hours ago, tsbalabanov said:

Напоследък много се напрягам покрай Ливърпул за всяко едно нещо. Дали съм негативен, хейтър и т.н., твърде вероятно да съм. Признавам, че съм много циничен също, когато смятам, че нещо не се прави като хората. Мога да си променя мнението, ако бъда убеден с аргументи, че не съм прав и това се е случвало. 

Приемаме, че Ираола е сигурен вече, само се чакат официалното изявление и снимките. Като оставим настрана всичко и, че, по принцип, сяматам, че е lazy appointment от страна на Мозъчният тръст, упрвляващ клуба, може и да има някакъв замисъл, който да е отвърд простото, но почти сигурно вярното, обяснение, че се действа на сигурно, защото Ираола не е неизвестна величина. Другото, което, може би, е изиграло роля за назначаването му, все си мисля, че е работата с млади играчи. Слот не обичаше да работи с млади играчи. Поне в Ливърпул. Уж, беше налагал някакви 18, 19, 20-годишни във Фейенорд, ама при нас - йок. Даже за купите почти не ги пускаше в първия си сезон. После излезнаха слухове, че е имало разправии между Слот и Хюз, че първият искал синиър крило, а вторият много държал да се налага Рио. При Слот може да се каже, че нито един млад играч не си вдигна значително нивото, с изключение на Гравенберх през първия сезон, но пък удари дъното през втория. И в общи линии е това.

Зимата се взеха три негъра на 17, защитници. Взе се Жаке на 20, взе се Керкез на 21, взе се Леони на 18, който дори да не беше скъсал връзки, нямаше да помирише терен, абсолютно съм убеден в това. И като теглиш чертата, се оказва, че имаш млади играчи в отбора, които Слот систематично показва с част от тях, че не може да развие. 

Ираола, от друга страна, има някаква история да развива млади играчи в Борнемут. Керкез и Крупи са пресни примери, но и Хойсен в това число. Може би ще се очаква от него да използва и развива младите играчи, които са в отбора. 

И ако направим една крачка назад и погледнем ситуацията в отбора, тя е катастрофална, без преувеличение. Само ще изброя играчите, които ще си тръгнат след година. Алисон, Гомес, Цимикас и Ван Дайк, Ендо. Независимо дали ще правим тънки сметки в защита това лято и ще ги оставим всички тия за още един сезон, то в следващия ще трябва да ги заменим. Нека погледнем какво става с играчите, които ще напуснат след 2 сезона, ако не преподпишат - Собослай и Мак Алистър. Тоест имаме 6 човека общо, които ще напуснат до максимум 2 сезона, като реалистично ще искаме да преподпишем само с един от тях и това е Собослай. 

Това е брутално. Мозъчният тръст е начело на клуба от 2 сезона и половина и отново сме в ситуацията от лятото на 20203, когато ни трябваше цяла нова халфова линия + защитник. Не мога да повярвам, че отново ще правим същото нещо. Даже почва да ми мирише на същата ситуация като с Белингам тогава, когато се пишеше колко го искаме и тн., но с оглед на това, че ни трябваще не само качество, но и бройка, взехме двама за парите на Белингам. И това беше правилното. Сега си мисля, че ще се постъпи по същия начин и вместо Диоманде за 90-100, ще се вземат две крила за по 40-50 всяко. Кои ще са, нямам идея, но може би това отново ще е по-добрият вариант. 

И за финал, днеска ми излезна някакъв шортс, че някакво негърче на 15 Джошуа Абе от нашите, бил отказал оферта от Челси за 50к на седмица, защото му бил общеан clear pathway към първия отбор. Както, изглежда е обещан на Рио и с право. Та тоя е някакъв роден 2010, май е фен на Арсенал и го водят топ талант, нещо като Рио, ама от дясната страна. Даже тоя щял да участва в предсезонната подготовка с отбора. Нереалистично е да се очаква, че ще получи каквито и да е било минути тоя сезон, по-скоро следващия да играе 1-2 мача за купата, но и от друга страна, ако наистина е отказал такива пари, за да остане, то няма логика да се вземе 19-годишен негър, който вероятно е на 29 реални години, да играе на дясното крило. По-вероятно е да се вземат играчи на по 24-25, които да играят сега в следващите 2-3 сезона и тогава да се види какво ще се случва.

В следващите 2 сезона отбоът трябва да купи нов ляв бек, два нови защитник, нов десен бек, две нови крила и два нови халфа, Общо 8 нови играча, за да запази поне бройката, която на хартия дават Гомес, Цимикас и Брадли. Дори да ги махнем тия, пак 5 чисто нови трябват. Не знам как го мислят, не знам дали ще налагат юношки, не знам дали ще купуват на кило, но сами се вкараха в тази ситуация. 

По принцип не си далеч от истината според мен. Аз от 2 месеца се чудя, защо биха оставили Слот, като логиката все ми бягаше. Доводите ми бяха, че ако назначат нов треньор то тогава и фенове, и пъндити, и всякакви такива ще млъкнат, ще дадат време на треньора ( а и на тях ) и ще работят в една по - спокойна среда от към напрежение. Те реално това и направиха. Дразнещото беше през зимата, когато Слот искаше нови хора, а те се дръпнаха … Съвсем спокойно можеше да се купи и десен бек, и крило (дори то да не е топ приоритета ни). Вместо това избраха да правят кръгли маси и всякакви простотии, за да замажат положението, което в крайна сметка ядоса още повече хората и си го изкараха на Слот.

Сега се случва така, че 2027 най - късно ще сме продали половината отбор, защото миналата година бяхме в летаргия и хора като Ендо и Киеза останаха, подиграха се с Харви Елиът, който сега ще се върне в отбора. Изведнъж имаме 3-ма човека, които най - вероятно няма да играят, а на тяхно място трябваше вече да имаме нови хора + десен бек през зимата. Така щеше да имаме ново крило, нов халф и нов десен бек, които вече щяха да са се приспособили. С други думи спахме и изпуснахме питомното и сега ще се молим всичко да кликне от първия път, което по принцип не става ...