baivan Posted July 18, 2020 Report Share Posted July 18, 2020 Ясно е, че от кризата ще има загуби или по-точно пропуснати приходи, ноако приемем, че те са приблизително еднакви за клубовете в абсолютни числа, да кажем 30-40-50 мил,това за Ливърпул е под 10% от годишните приходи, както и за мангалите и др,докато за огромната част от другите клубове, не само в ПЛ, а и надолу, представляват 50% или повече. ЗА карти и билети - ето ЛЕВСКИ вече продаде десетки хиляди виртуални билета и вече и карти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shinobi Posted July 18, 2020 Report Share Posted July 18, 2020 ГЛей ся... Глеам.. брато. До тук ми позволяват способностите. Глеам, че други коментират, та глеам, ако мога да науча нещо :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dacheff Posted July 19, 2020 Report Share Posted July 19, 2020 Реал Мадрид открай време си го правят. Като си спомня как ни взеха оная слива за 8 милиона, а след година вече ни искаха двойно... Кой това бе, че не се сещам? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plovdiv_1926 Posted July 19, 2020 Report Share Posted July 19, 2020 Кой това бе, че не се сещам?Е, Оуен. Аз недоумявам как може носителят на Златнатa топка да отиде някъде за 8 милиона паунда :D XhoSsa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neversurrender Posted July 19, 2020 Report Share Posted July 19, 2020 Тогава цените бяха други, 25 млн ти беше целия бюджет, с който можеше да се купят 2-3 световна класа играчи Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svet Posted July 19, 2020 Report Share Posted July 19, 2020 Абе изложили са се нашите тогава. Година по-рано взимат слабия манекен Бекъм за 25 милиона. Вярно, че трансферът е силен от маркетингова гледна точка, ама е на 28 години. Оуен го привличат на 24 за три пъти по-малко пари плюс... Антонио Нунез. Вярно, че му е оставала една година от договора, ама все пак... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plovdiv_1926 Posted July 19, 2020 Report Share Posted July 19, 2020 Тогава цените бяха други, 25 млн ти беше целия бюджет, с който можеше да се купят 2-3 световна класа играчи Фиго, Бекъм, Роналдо и Зидан не са стрували по 8 милиона. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stivi_G Posted July 19, 2020 Report Share Posted July 19, 2020 Е да ама тогава го е нямало човек като Едуардс да ги "издои" или откаже от Оуен. Sent from my SM-N960F using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neversurrender Posted July 19, 2020 Report Share Posted July 19, 2020 Фиго, Бекъм, Роналдо и Зидан не са стрували по 8 милиона. Да трябваше да уточня - НЕ ЗА ВСИЧКИ, както Мбапе и Неймар, кой ще даде по 200 млн освен ПСЖ, има и изключения. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thekop Posted July 20, 2020 Report Share Posted July 20, 2020 А Фърдинанд и Вещицата колко му струваха на оня в МЮ? Креспо? Ние 10 години преди това купихме Станко Лимор за толкова пари, колкото ни платиха за сливата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
selyanin Posted July 20, 2020 Report Share Posted July 20, 2020 Искам да запитам нещо за сливата.Имам спомен, че се завърна в Англия и доста чака да се прибере при нас. Поигра не знам къде... пак чака, после Новия замък, пак чака..., после пак чака до последния ден...и стана слива. А тези които чакаше през цялото време го нарекоха сл.... . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blunt Posted July 20, 2020 Report Share Posted July 20, 2020 Искам да запитам нещо за сливата.Имам спомен, че се завърна в Англия и доста чака да се прибере при нас. Поигра не знам къде... пак чака, после Новия замък, пак чака..., после пак чака до последния ден...и стана слива. А тези които чакаше през цялото време го нарекоха сл.... .http://img.picturequotes.com/2/762/761575/love-is-the-answer-what-was-the-question-quote-1.jpg DeaThRoW 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsbalabanov Posted August 11, 2020 Report Share Posted August 11, 2020 Мисля, че за тука е най-подходящо. Орнстийн отговаря на въпроси. Има въпрос за Вайналдум и Тиаго. Казва, че в момента НЕ се водят преговори с Вайналдум като нито клубът, нито играчът искат непременно да се разделят, но за момента е сигурно, че Джини влиза в последната година от договора си. Явно по време на сезона ще се решава. На Тиаго му искали около 50 млн евро и нямали проблем с това да го задържат до края на договора му, ако не им дадат тия пари. Малко вероятно е да има сделка там. Тиаго бил тип играч, който или взимаш, или не търсиш алтернативи. Ливърпул има ясна оценка колко струва даден играч и колко биха дали за него. Това е и причината да се вземе Цимикас, вместо Люис. За момента това било ключовото за отбора това лято - привличането на ляв бек, всичко друго зависи от това дали ще излезе подходящ футболист на подходяща цена и дали ще има още изходящи футболисти. Били сме с ограничени финанси това лято. Започва от 4:00. Кева 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
livernas Posted August 11, 2020 Report Share Posted August 11, 2020 Добре де... Защо само ние сме с ограничени финанси?! Челси купуват като луди.. Ситите и те се подсилват.. Мангала набира скорост. Арсенал и те.. What the fuck.!!! Колко хора го казаха, че точно когато си шампион - трябва да засилиш конкуренцията в състава. Тия американски бизнесмени, само за баланса мислят. Не им е ясно, че тва е сокър!!! И “не всичко е пари приятелю“. Вярно е че направиха хубави неща.. Но, не трябва да се лежи на стари лаври. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsbalabanov Posted August 27, 2020 Report Share Posted August 27, 2020 Следващото лято един от Мане и Салах ще бъде осребрен и с тези пари ще се вземат от една страна заместник на продадения, а с разликата и още един халф на 22-24 години. Бековете още поне 4-5 години няма да има нужда да се пипат, вратарят също, освен ако не дойде някаква космическа оферта (120+ млн) за Алисон. Ако има още нещо наложително за това лято, това е централен защитник. Предполагам, че се чака продажбата на някой от Груич и Уилсън за 20 млн, с които да се вземе пак някоя скрита лимонка, за която не е ставало дума тук във форума, пак на 22-24 години. А тоя дето Челси са го взели не знам Едуардс как го е изтървал. Една година под наем и догодина за 10 млн в Уотфорд - чиста печалба.И аз мисля, че ще стане така. Ще се кешира един от тримата и ще се заменят поне двама играчи. Въпросът е, че това е изключително рисковано действие. Махаш един от триото и ако случайно новият човек не се впише и всичко приключва... Затова и според мен още сезон - два и приключваме като претендент за титлата, защото да разчиташ на това, че винаги ще правиш правилни решения е нелепо. Все пак това са хора, които избират хора. Една значителна грешка и приключваме курса. Представи си, че махаме Салах и взимаме някой нашумял негър като Лемар, който не може да отлепи. После нито можеш да го продадеш и да избиеш пари, нито да го оставиш на пейката, щото от пейката те чака Ориги, но пък за сметка на това си с едни 25-30 гола във всички турнири по-малко. По ръба на бръснача вървим и в даден момент ще паднем. Колкото до централния защитник съм убеден, че няма да вземем такъв това лято. Дано вземем, ама просто не виждам как ще стане. Ще се разчита на Фабиньо/Берг като четвърти избор и това ще е. Stivi_G 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggentatzu Posted August 27, 2020 Report Share Posted August 27, 2020 Няма незаменими футбалери. Нито Суарез, нито Коутиньо, нито пък Салах, Мане или Фирмата бяха или са незаменими. Фатката е в тренера и ръководния екип, като цяло. Те са, ако не незаменими, то трудно заменими. Въртиш ли се около битката за първото място всяка година, 1 път от 3 пъти си я взел. лично аз съм спокоен, докато Клоп и екипът му са начело. Senzor, joffer, Bellamy and 4 others 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AllorNothing Posted August 27, 2020 Report Share Posted August 27, 2020 Не знам защо повечето си представяте обновлението единствено с продаване на някой от тройка в предни позиции. В следващите 2 години има поне 6-7 играча от сегашната група, с които би следвало да последва раздяла и да се влее доста свежа кръв.Вайналум и Милнър, Шакири, Ориги, Салах, Фирмино, ОКС и Минамино, ако не показват по-значим принос, нищо че са по-млади.След 2 сезона, ние ще се окажем със състав, в който доста играчи ще са прехвълили 30-те, а останалата част от отбора ще ги е приближила сериозно, с изключение на 4-5 човека, които сега с в много млада възраст, но не всички са основни играчи и не се знае изобщо дали ще станат такива. Ако не се правят някакви по-съществени промени през тези 2 години, рискуваме да се превърнем във Втори Милан. Само дето втори Милан ама във ВЛ, където знаем колко по-голям е интезитета.Оставим ли се в положението за едно лято да сменяме половината отбор, няма да са добре нещата.Трябва да се търси приемственост и баланс относно хората с опит и манталитет, които имаме, и свежа кръв която да се добавя.Неко и Къртис са добро начало, но те тепърва трябва да се доказват. Става ли нещо от тях, не става ли.Съвсем друго е, ако примерно добавиш играч като Хаверц, който го знаеш че е млад и преди това е направил няколко сезона на ниво, които са го превърнали в световна класа. Или Санчо да речем. Stivi_G, Leon1912 and kukuchev711 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bellamy Posted August 27, 2020 Report Share Posted August 27, 2020 Вие си продължавайте дискусията,но само като насока да ви дам,че на 30 години футболист през 21 век не е стар.Вие го знаете това,ама все пак... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AllorNothing Posted August 28, 2020 Report Share Posted August 28, 2020 Не е стар на 30 години един футболист, но отбор който може да се окаже с 10 основни футболисти над и около 30-те е проблем. Кева, deadpool and tsbalabanov 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsbalabanov Posted August 28, 2020 Report Share Posted August 28, 2020 Не знам защо повечето си представяте обновлението единствено с продаване на някой от тройка в предни позиции. В следващите 2 години има поне 6-7 играча от сегашната група, с които би следвало да последва раздяла и да се влее доста свежа кръв.Вайналум и Милнър, Шакири, Ориги, Салах, Фирмино, ОКС и Минамино, ако не показват по-значим принос, нищо че са по-млади.След 2 сезона, ние ще се окажем със състав, в който доста играчи ще са прехвълили 30-те, а останалата част от отбора ще ги е приближила сериозно, с изключение на 4-5 човека, които сега с в много млада възраст, но не всички са основни играчи и не се знае изобщо дали ще станат такива. Ако не се правят някакви по-съществени промени през тези 2 години, рискуваме да се превърнем във Втори Милан. Само дето втори Милан ама във ВЛ, където знаем колко по-голям е интезитета.Оставим ли се в положението за едно лято да сменяме половината отбор, няма да са добре нещата.Трябва да се търси приемственост и баланс относно хората с опит и манталитет, които имаме, и свежа кръв която да се добавя.Неко и Къртис са добро начало, но те тепърва трябва да се доказват. Става ли нещо от тях, не става ли.Съвсем друго е, ако примерно добавиш играч като Хаверц, който го знаеш че е млад и преди това е направил няколко сезона на ниво, които са го превърнали в световна класа. Или Санчо да речем.Всеки един наш трансферен прозорец при Клоп е пряко свързан с това какви пари ще получим от изходящи трансфери. Има едни теми във форума, в които Симпли много добре е извадил всички входящи, всички изходящи, всички отдадени под наем и съответните суми. Няма да изреждам всички играчи и суми по отделно, само ще се опитам да сравня общите суми и на продажбите на кого се базират трансферите ни. 1. 2016/2017:Входящи: 64 млн.Изходящи: 90 млн.Най-много пари взимаме за Бентеке, Айб и Джо Алън, близо 60 млн. 2. 2017/2018Входящи: 168 млн.Изходящи: 186 млнЯсно е на всички парите от кой трансфер харчим. 3. 2018/2019Входящи: 175 млнИзходящи: 33 млнЗа пръв път сме похрарчили повече, от колкото сме получили. Не знам как работи колелото, дали част от излишъците от предходните години идват тук или не, не мога да кажа. След това, мисля, че е ясно колко сме похарчили и не мисля, че е необходимо да се вади статистика. От всичко гореизброено става ясно, че входящите трансфери в клуба са пряко свързани с изходящ/и трансфери, които да ги финансират (в повечето случаи изцяло). Това, че съумяхме за 5 години да преобразим отбора с почти никакви собствени пари трябва да влезе в учебниците и е чутовно постижение, но има няколко неща, които мен ме притесняват. Първо - гореизброената схема, според мен, не е устойчива за отбор, който има претенции да бъде доминантна сила за дълъг период от време. Според мен никога идеята не е била титла, а просто винаги участие в топ 4 и ако закачим нещо, закачим. Позицията на Тотнъм. Да, но хората взеха, че си свършиха толкова добре работата, че този отбор надскочи собствените си амбиции и взе, че стана шампион на Европа и Англия. Според мен идеята е била да сме абсолютно копие на Тотнъм. От тук нататък действията ще покажат дали това е наситило ръководството и клуба като цяло. От това, което забелязвам - категорично да. Те вече изпълниха и преизпълниха плана и дори и да последва спад в представянето, никой няма да им се сърди много, а това комбинирано с коронакризата, хептен измива образа на хората в клуба. Второ - Това, което ти си казал. Отборът остарява и това е факт. В момента не е очевидно, няма да е очевидно още 2-3 сезона поне, но годините ще ни застигнат със сигурност. Дал си пример с Милан, ама по-пресен такъв пример е Барса и проблемите им със застарявашия състав, който ги настигна тоя сезон. Накуп ще се наложи да сменят поне 5 човека. Сега ако се върнем към по-горе, аз не виждам как ще се осъществи качествено подновяване на отбора с подобна трансферна политика. Затова и смятам, че трансфери могат да станат само през продажба на играчи, а най-котируемите са триото, ВВД и Алисон. Трето - Клоп няма опит в задържането на отбор на върха. Вярно е, че спечели 2 сезона поред Бундеслигата, но с подобна (не напълно идентична трансферна политика) беше издухан. Просто нямаше с какво да отговори, въпреки брилянтността си. От това, което виждам вече втори сезон, има голям шанс да бъдем застигнати и задминати, ако не се действа с мисъл отвъд ковидкризата и отвъд "постната пица". Голяма е вероятността да се върнем там където бяхме в началото на ерата на Клоп, но тогава връщането не мисля, че ще се случи толкова плавно. Тази сутрин чета, че сме имали краен срок до другия петък да вземем Тиаго и ще играем играта на нерви до последно, за да намалим цената. От сега прогнозирам, че няма да го вземем. Dacheff, nikiniki, AllYouNeedIsKlopp and 3 others 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishek Posted August 28, 2020 Report Share Posted August 28, 2020 Някой обаче беше дал хубава статия преди време за ФСГ и начина по който са направили Бостън Ред Сокс в редовен претендент в там бейзболните им глупости. Направили са ги марка, направили са ги конкуретни, направили са ги име. Ние си бяхме име и преди тях. Но според мен те надградиха. Като цяло има много защо да повдигаме вежди като стане дума за трансфери и хвърляне на големи пари от американците, ама щом досега е вървяло, защо да не продължи да върви. Бяхме се питали един друг пак някъде по форума, разочарование ли щеше да е ако не дублираме титлата тая година и фатално ли ще е за отбора? Разбира се че ще ни е много яд ако не я вземем пак, но дали ще е фатално за нас ? Ако не харчим големите пари сега, що да не изсипем следващия сезон.. Идеята е че вече всички се съобразяват с Ливърпул и им треперят мартинките като чуят за нас. От тренерите и играчите зависи да продължават да всяват страх във врага. Кева and Bellamy 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oZZy Posted August 28, 2020 Report Share Posted August 28, 2020 разочарование ли щеше да е ако не дублираме титлата тая година и фатално ли ще е за отбора? Разбира се че ще ни е много яд ако не я вземем пак, но дали ще е фатално за нас ? Ако не харчим големите пари сега, що да не изсипем следващия сезон.. Фатално ще е ако не вземем титлата поне още 2 пъти в следващите 3 сезона преди да остареят основните играчи. Трябва сега да използваме момента когато сме на върха и всичко ни е точно (собственици, треньор, футболисти) да сбираме колкото може повече титли.Следващите 30 сезона без титла могат пак да дойдат, може този сезон да е първият от тази поредица, така че да не приемаме всичко за даденост. Дали ни трябват трансфери Клоп знае най-добре, ама ако се свелечем от върха заради опит да минем тънко и да спестим пари - ще е фатално. Plovdiv_1926, ReD_Gerrard and Leon1912 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AllorNothing Posted August 28, 2020 Report Share Posted August 28, 2020 Всеки един наш трансферен прозорец при Клоп е пряко свързан с това какви пари ще получим от изходящи трансфери. Има едни теми във форума, в които Симпли много добре е извадил всички входящи, всички изходящи, всички отдадени под наем и съответните суми. Няма да изреждам всички играчи и суми по отделно, само ще се опитам да сравня общите суми и на продажбите на кого се базират трансферите ни. 1. 2016/2017:Входящи: 64 млн.Изходящи: 90 млн.Най-много пари взимаме за Бентеке, Айб и Джо Алън, близо 60 млн. 2. 2017/2018Входящи: 168 млн.Изходящи: 186 млнЯсно е на всички парите от кой трансфер харчим. 3. 2018/2019Входящи: 175 млнИзходящи: 33 млнЗа пръв път сме похрарчили повече, от колкото сме получили. Не знам как работи колелото, дали част от излишъците от предходните години идват тук или не, не мога да кажа. След това, мисля, че е ясно колко сме похарчили и не мисля, че е необходимо да се вади статистика. Тези неща са верни дето си ги написал, срещу фактите не може да се говори. На всички ни е ясно каква ни беше трансферната политика предходните сезони.Има обаче още доста статистика, която да обоснове, това което е било преди и това което ще бъде в бъдеще. Когато гледаме трансферите за сезон 2016/2017 примерно, трябва да видим какви са били общите приходи на клуба, както и разходите за заплати в този период. Какъв е бил балансът между приходите и разходите, като изключим трансферите.Същото и за следващият сезон 2017/2018 и.т.н.Гледайки само статистиката на входящите и изходящите трансфери, не можем да си вадим изцяло изводите за това какво ни предстои на пазара идните години. До сезон 2018/19 аз напълно подкрепям политиката, която води ФСГ. Защото е ясно, че парите не са вестници, а клуба не генерираше достатъчно приходи, за да може хем да харчи, хем да не продава играчи за големи суми.Те правеха най-логичното нещо, което трябва да се прави когато ръководиш някаква корпорация. Не са шейхове, за които парите нямат никакво значение.По-малко приходи в клуба, по-малко сума за трансфери и наложителна продажба на играчи, за да се осигурят мангизи. Сега обаче положението ни е много по-различно. Намърдахме се измежду 5-те най-богати клуба в света, а преди 3-4 сезона едвам да сме хващали 10-ката евентуално. Ще трябва да се провери.Да, и перото на заплатите се е увеличило, но показателите ни за предните 3 сезона, показват над 200 милиона печалба мисля. Говоря по спомен, но мисля, че около тази граница се върти печалбата.Преди тези 3 сезона, със сигурност клуба изобщо не можеше да си помисли за подобни показатели. Несравними за нещата. Затова според мен ще трябва да изчакаме поне още едно лято, за да видим дали ще се правят големи трансфери само когато съберем пари от продадени играчи, или ще бъдат нещата както сезон 2018/2019.Финансовата мощ на клуба е несравнима в момента, а и вероятно за в бъдеще, с тази която беше преди 3 години. Няма да има никаква логика и оправдание за Американците, ако следват предишната трансферна политика.В сми, няма как клуба да обявява всяка година печалба от 100+ милиона, а на трансферния пазар да се държим както Борнемут примерно.Не мисля, че ще процедират така. Иначе изобщо не съм съгласен с тезата ти за Тотнъм. Американците вече втори легендарен спортен клуб изправят на крака след дълго тънене в посредственост.Няма как да е случайност това, че и Бостън Ред Сокс и Ливърпул станаха шампиони в лигите си под тяхно ръководство. Не може всичко това да е плод на късмет и добро стечение на обстоятелствата.Напротив, постигнаха го с много правилна работа и ходове.Въпросът сега ще е да успеят да оставят клуба на това равнище. Вече го развиха до ниво печелене на най-големите трофери, стъпките за да останем там обаче, трябва да са по-различни от тези, които бяха преди да стигнем това ниво.Ред Сокс станаха няколко пъти шампиони под тяхно управление, така че вероятно имат идея как да задържат един клуб на върха. Колкото до Клоп, ако трябва да сме честни, той никога не е бил в по-добро положение откъм сглобен състав, който да е бил няколко години подред заедно.За него това сигурно е сбъдната мечта, имайки предвид какво се случваше в Борусия и до скоро в Ливърпул.Не виждам причина, защо да не може да ни държи на върха, чисто като умения да води състава. Даже виждам повече възможности пред него. Leon1912, Кева and Morientes 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stivi_G Posted August 28, 2020 Report Share Posted August 28, 2020 И аз мисля, че пасивността ни на транаферният пазар, може да се окаже сериозна грешка. В момента сме пред всички във ВЛ, но в ШЛ се видя, че не сме достатъчно подготвени от към състав и отпаднахме рано. Основните ни конкуренти за титлата и тези за топ 4 се подсилиха и според мен това ще съкрати разликата межди нас и тях. Да няма гаранция, че новите попълнения на Челси да речем (давам тях за пример, поради многото си добри трансфери на преспективни играчи) ще се впишат перфектно и няма да се окажат флоп, но трябва червената лампичка да ни светне. Не можем да разчитаме на "некадърността" на Лапард да провали Челси или неглежираната от МС, ВЛ спрямо ШЛ да ни изтреля на върха. Ясно е, че този сезон ще ни е по-трудно. За това и искам да не чакаме да се "сгромулясаме" за да разбарем, че сме изтървали добри шансове, за да се подсилим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberfan Posted August 28, 2020 Report Share Posted August 28, 2020 Една картинка, показваща печалбата/загубата за последните сезони. В четири от тях свършваме на загуба.Всички тук мразят и оплюват шейховете и Абрама, в същото време, повечето искат да сме като тях. Парадокс! vencifcl, Bellamy, joffer and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts