Jump to content

Емре Джан (Борусия Дортмунд)

Guest S.Gerrard

Recommended Posts

Guest S.Gerrard

Имат си точна буква за "дж" и това е - c. Правете разлика между c и ç, т'ва са 2 различни букви.

Guest DonyI

Нямам никаква идея що за играч е Емре Джан,рядко гледам Бундеслигата и имам нулеви впечатления над играта му. Известно ми е единствено,че тъкмо Джан и Емил Хьоберг (който продължава да е при баварците) бяха най-обещаващите таланти на Байерн М преди 2-3 години,при цялата конкуренция и изсипани пари в Байерн е ясно,че подобни играчи трудно биха намерили място сред титулярите,така че не е чудно,че Джан е напусна гранда от Мюнхен и се премести в Леверкузен.

Харесва ми физиката му,доста е солиден като телосложение,това може да направи адаптацията му в Премиър Лийг доста по-плавна и лесна,а и стилът на игра в Германия е доста сходен с този на Албиона,така че не очаквам големи сътресения от тази гледна точка. От това,което прочетох като коментари ми направиха няколко неща впечатление.

Първо,Роджърс го наблюдава от 6 месеца,като в този период един от главните ни скаути Бари Хънтър е бил командирован в Германия на два пъти за по 2 седмици за да го наблюдава. От тук си правя изводите,че Емре Джан е добре проучен,в детайли играта му е разгадана до най-малкия микрон и Роджърс очевидно вижда качества в него,които ще са ни от полза.

Приказките,че бил "мързелив" и бавен също ми се виждат преувеличени. В момента чета една книга тъкмо за скаутските мрежи на английските отбори. Шокиран съм от обема на работ,която се върши зад кулисите на тези отбори,за да се доведе една сделка до финал. Ние,феновете виждаме крайния продукт от всичко и трансферите ни се струват най-лесното нещо на света. И преди съм имал идея,че нещата не са толкова прости,но беше вълнуващо да прочета за целия процес.

Повечето играчи попадат в радара на отборите от 1-2 години,проучвани са до най-малкия детайл,отношение в тренировките,интензитет и физически показатели в мачовете,дисциплинарни проблеми,личен живот и всичко останало. Нищо не се оставя на случайността,от тази гледна точка имам добро предчувствие за момчето и смятам,че Роджърс не се е насочил към него само заради ниската цена и заради поливалентността му. Ако Джан покаже класа и постоянство,това може да се окаже един фантастичен трансфер,предвид добрата цена,годините и очевидно многоспектърните качества,които притежава.

Вторият факт,който хвана окото ми е,че повечето анализатори и специалисти описват Джан като футболист който търси единоборствата,а не ги избягва. На практика такъв човек в халфовата линия в момента нямаме. Джерард в последните години винаги влиза с едно наум в единоборствата и сякаш спира първоначалнта си първичност,която го тласкаше непрекъснато към единоборства,Лукас след двете тежки контузии също избягва преките единоборствам,там проблемите не са футболни,а чисто психологически,всеки който е играл футбол знае за какво става дума,Хендерсън не е такъв играч,Алън е подобен,но при него физиката е голям минус. Сякаш Джан на пръв поглед съвместява всички тези качества - физическа мощ,твърдост и желание за битка,прилични технически качества.

При всички положение интересен трансфер,ако не бъркан Джан е първият футболист с турски произход озовавал се на Анфийлд. На пръв поглед на мен ми изглежда като обещаващ младеж,физически изглежда създаден за Премиър Лийг,но това не винаги е достатъчно. Доверявам се на Роджърс,който има нелошо око за подобни нешлифовани диаманти.

Здравей! Как се казва тази книга за скаутите? Много ми е интересна тази материя. Благодаря Предварително!

Guest oZZy

Здравей! Как се казва тази книга за скаутите? Много ми е интересна тази материя. Благодаря Предварително!

...и аз искам да знам коя е тази книга. Освен статии и интервюта и книгата относно Рафа и неговите ненормални каталози с видео на футболисти, не съм чел други неща по тази тема.

Guest Simply Red

Книгата се казва "Football scouting methods" и е на Стив Беличик,на английски е,но не вярвам това да е проблем. Нямам идея дали можете да си я намерите тук,на мен ми е подарък от един приятел в Англия,в българска книжарница честно казано не съм я срещал,но пък кой знае,може в нета да изникне отнякъде...

Guest kikedelrio

Имат си точна буква за "дж" и това е - c. Правете разлика между c и ç, т'ва са 2 различни букви.

Абсолютно е така! Ето и за какво става въпрос:

C c [ʤ͡]

Чете се "дж"

Ç ç [ʧ͡]

Чете се "ч"

Това, че немските, английските и т.н. коментатори, не знаят или им е трудно да направят разлика е друг въпрос.

Ето ви и линк, в който има цялата информация за по-любопитните- турска азбука.

Успех на него и на другите нови попълнения!

Guest alex59

Тука заприлича на час по турски език. :997:

Братле, не е важно да напишеш нещо, важното е някой да го прочете. Пък и да му хареса.

Guest ggentatzu

Някакъв проблем с оформянето на документите на момчето ли има, че го няма официално в отбора...

Някакъв проблем с оформянето на документите на момчето ли има, че го няма официално в отбора...

Споменаваше се първата седмица на юли за официалното му представяне. Не знам защо. В официалния сайт пише, че сделката е готова "in principle" и че има още някаква документация за изготвяне,сигурно това е причината.

Guest ReD_Gerrard

Мисля, че трансферния прозорец отваря на 1. Юли, затова.

В момента ако не се лъжа в Англия са възможни само вътрешни трансфери

Guest Challenger1

По принцип отваря на 9-ти юни, но свободните трансфери и тези с активирана клауза за освобождаване стават официални на 1-ви юли или поне така знам от Football Manager. :sarcastic:

Guest Scarface

Не че е нещо , ама нощеска си гулях с едни (12) момчета от Ливърпул , та от дума на дума питах си аз как му викат и те казаха Емре К(х)ан (тва в кавичките малко скаузърски акцент.

Питах ги как ще го изговарят англ. коментатори казаха точно така - Кан.

След това им заобяснявах как е на турски, немски и балкански :) .......... но в крайна сметка казаха, че ще е така.

Guest Scarface

недей предлага толкова.

Споделих го след като говорих с англичани. Другите 19,5 страници са предположения.

Така , че не се приема

Guest Mario_Shinobi

Да клиширам малко ситуацииката тук:

Нали за това е форум / говорилня черно на бяло ? Да говорим и обсъждаме ? Да спорим и кво ли още не ? Аз мисля, че е баш за това форума. Със сигурност обаче не се казва "Архив-Досиета" където записите са строго филтрирани до последната капка чиста информация. Такова не сме.

Мисля, че информацията на Scar е много интересна. Горе - долу от извора ни я носиш. Да видим дали приятелите ти ще се окажат прави. Честно да си кажа най-много се надявах да звучи като "Кан". "Джан" и "Чан" много бият на балкански темперамент, което е нестандартно за Ливърпул.

П.П. Ама само как се аргументирах.. :ppp6: :sarcastic:

Guest NikolaY

Не съм му гледал нито един на това момче и за мен е абсолютна загадка на какво ниво е, но явно 10ката в Байер Леверкузен не му е дадена случайно. На него също му пожелавам да е най-вече жив и здрав, пък другото все някога ще дойде.

• 3 weeks later...