Jump to content

Дивок Ориги (Нотингам Форест)


Гост Simply Red

Препоръчан пост

Гост svivcv

На мен ми хареса на световното. Един колега беше писал, че за първи път тогава е чул за него, ама все пак е доста млад, игра вместо Лукаку... Лично аз се зарадвах, като видях, че се интересуваме от него. Сега се радвам и на трансфера, и на наема. Нека поиграе редовно в Лил, да се поошлайфа при тях, та като дойде при нас да е що-годе готов. Иначе или ще го закотвим дълбока резерва, или ще трябва да го налагат 100тина мача /помним как Стърлинг и Хендерсън ни късаха нервите докато блеснат/.

Link to comment
Сподели другаде

Гост L13

Не знам каква е цената за привличането на дивака, но бях чел някъде, че ако не го пуснем под наем е щял да ни струва 18 млн ойро

Link to comment
Сподели другаде

Гост gele11

Не знам каква е цената за привличането на дивака, но бях чел някъде, че ако не го пуснем под наем е щял да ни струва 18 млн ойро

Е за това иде реч.
Link to comment
Сподели другаде

Гост MarioFC

Ако направи силен сезон може и да му искат 15-20., ама ако отново вкара 5,6 гола и предвид, че няма Световно, не виждам кой ще извади такива пари. Аз не съм впечатлен от качествата на тоя младеж, но няколко мача и то за Националния не може да са критерии.

На Световното обаче го изкарвате, че е играл всички мачове, а той има 2 мача като титуляр и в тях беше много слаб. А Белгия играха плачевно през цялото време на това Световно. Стила им беше трагичен. Такова изолиране на нападател не бях виждал скоро.

По тая логика за играта, то и Дефур игра и Вертонген и той, ама и двамата са си средна класа играчи. А Белгия на това Световно имаха двама нападатели точно. Ориги и Лукаку. Бентеке е контузен.

Link to comment
Сподели другаде

Гост drakson

Идеята е, че ако е такъв некадърник, въобще няма да получи повиквателна за световното, няма да е бил част от всички младежки формации на националния отбор, няма и да има толкова голям интерес от клубове.

Крайни оценки на играч, който не е изиграл един мач за Ливърпул не би трябвало да се дават. Ако някой тук си мисли, че Ориги е взет заради гола на световното, значи гледа доста наивно на нещата. Пичове, говорим за МИЛИОНИ. Играчите биват следени месеци наред. Доколко нашите скаути се справят със задачата си е друг въпрос, който засега пряко не засяга Ориги. Желая му успех!

Link to comment
Сподели другаде

Гост MarioFC

Аз не съм казал, че е некадърник. Просто в мен не остави кой знае какви впечатления. Точно затова и казах, че реални оценки като запише или изгледаме негови пълни 20,30 мача.

А интереса към даден играч може да идва и от агента му. Смисъл интереса от няколко клуба, точно за да се вдигне цена, заплата и интерес към тоя играч.

На мен идеята ми беше, че ако имаме пари като Челси и Сити, да взимаме такива млади играчи за по 10 или 15 млн., ама ние нямаме такива бюджети и отбора ни далеч не е завършен, а дори няма да ползваме младока.

За Алберто и Илори дадохме 18,6млн евро и пак така млади, а единият няма и 1 мач за първия отбор, а за другия какво да кажем ?

И те уж бяха много талантливи и прочие. И Илори има 30 мача за всички формации на Националния си, ама какво от това? И като добавим още покупки като тия на Аспас, Борини, Алън и парите не са малко, а можехме да ги инвестираме в качествени играчи, които НИЕ да си ползваме, защото не е като да не ни трябват. Това ми е идеята, а дали ще стане нещо от Ориги няма как да знам, ще разберем впоследствие.

Аз му пожелавам успех на момчето и дано се развие правилно и да има късмет с контузиите, тоест да липсват от играта му.

Link to comment
Сподели другаде

Гост tsbalabanov

Нямам мнение за това момче. За мен е по-скоро трансфер тип Алберто, Аспас, Илори, който няма да окаже никакво влияние върху представянето на отбора през сезона. Според мен, излишно дадени пари точно през този сезон, точно в този прозорец. Не можем да си позволим да пилеем пари за трансфери по този начин, след като дори не си подсилваме състава за сезона. Дано се окаже някакъв милениум талант, но аз от 2-та мача на Световното го запомних с гола и с един фрапантен пропуск, но не помня срещу кой отбор.

Link to comment
Сподели другаде

Гост drakson

БР за Ориги.

"You see a lot of good players, but this kid - for 19 years of age - he burst onto the scene at the World Cup, but we'd tracked him before that, we'd seen him as a young player playing in the youth internationals. He has everything to be world class.

“He's super fast, has a wonderful touch, he's a good size and is aggressive.

“What I like, and what I have in other players, is that humility to work hard.

I've seen enough of him over the course of the last couple of seasons to think this is a kid who coming into the right environment can genuinely be world class.

“He will go back to Lille and play there for the season on loan, but by signing him, we'll have a wonderful player - not only now when he comes in next season, but also in the future. He can light up world football for sure.”

 

Източник: ЛивърпулЕхо

Link to comment
Сподели другаде

Гост Leon1912

Ако някой тук си мисли, че Ориги е взет заради гола на световното, значи гледа доста наивно на нещата. Пичове, говорим за МИЛИОНИ. Играчите биват следени месеци наред.

 

Ето потвърждение на това, че не е взет заради изявите си на световното, а е следен от клуба още от 15 годишен:

 

06-08-2014 | 11:07

Ориджи: Ливърпул ме е следил от 15-годишен

 

Нападателят на Ливърпул Дивок Орижи, който бе даден под наем на своя бивш отбор Лил, сподели мнението си за своя трансфер в английския клуб. Футболистът призна, че отдавна е бил наблюдаван от мърсисайдци.

"Роджърс иска аз да стана един от най-добрите футболисти в света. Ливърпул разчиташе, че аз щях да играя за тях през този сезон, но аз имам нужда да работя и да работя. Джерард изрази съжаление във връзка с това, че не мога сега да се присъединя към отбора. А още по-приятно бе лично да се запозная със Стъридж", заяви Ориджи.

"Оказа се, че Ливърпул отдавна ме е следил. Когато бях в офиса им, показаха ми снимки на мачове с мое участие и то когато съм бил още на 15 години. В клуба знаеха всичко за мен и аз останах силно изненадан от това", каза още младият футболист.

http://futbol-tv.com/novina.php?sid=70071&cat1=en

Link to comment
Сподели другаде

Гост Leon1912

И затова изчакахме да го вземем след СП, че да го платим възможно най-скъпо :D

 

Това същност е грешката ни, но го отдавам на това че сме се чудили привличането му е било 50 на 50%, като именно участието на световното е наклонило везните в полза на трансфера! Но спокойно можеха да избързат и да го вземат още преди световното за едни 4-5 милиона :)

Link to comment
Сподели другаде

Гост MakEto

правят 0-0

 

"Най-сериозният пропуск бе в края на първата част, когато Дивок Ориги не успя да порази целта след удар с глава." sportal

Link to comment
Сподели другаде

Гост mb10lfc

Току що вкара от дузпа, която сам спечели. Друг е въпроса, че такава според мен нямаше, а червения картон беше просто... :997: :ppp6:

Link to comment
Сподели другаде

Гост Merseysidee

И аз гледах мача и нямаше дузпа. Като цяло скучен мач на нивото на А група. Ориги игра слабо според мен, но то в такъв мач изобщо някой игра ли както трябва...

Link to comment
Сподели другаде

Гост morski

Тази вечер ще го видим нашето момче срещу Порто. Аз съм се заредил пред телевизора, очаквам да се представи добре и да се класират за ШЛ.

Link to comment
Сподели другаде

Гост morski

Хм, доста съм разочарован от представянето му. На тая спряла игра щом го мързеше да тича, представям си какво ще е в Англия, ще гледа като на бърз кадър край него какво става. Не гонеше противника, не пресираше, щом му отнемеха топката вместо да се мъчи да си я върне тоя вдига ръцете във въздуха и протестира. Ако ще ми играе така да си седи в Лил.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Mario Balotelli

http://www.thisisanf...-napoli-agreed/

Лукас под наем в Наполи за 2м евро с опция за закупуване 10м евро. Като цяло съм доволен от трансферите на входящите дотук (с изключение на Ориги?), ама изходящите с тия наеми....

Какво толкова не му харесвате на Ориги?Млад и обещаващ талант на 19 години, успя да измести от титулярния състав Лукаку в ключовите мачове от Световното първенство - това не е случайно, аз лично смятам, че е много добра инвестиция, като се има предвид и парите, които се дадоха за него.

Link to comment
Сподели другаде

  • S.Gerrard changed the title to Дивок Ориги (Нотингам Форест)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...