Jump to content

Дивок Ориги (Нотингам Форест)


Гост Simply Red

Препоръчан пост

Гост pehotineca

Стига бе ...18 гола в цялата му кариера , над 100 официални мача до сега...дано започне да вкарва

Link to comment
Сподели другаде

Гост tsbalabanov

според мен Ориги ще отиде под наем някъде, дано да е в Англия.

Има ли някаква информация за това или са си твои разсъждения? Питам, защото това ми се струва като най-голямата глупост, която можем да направим към настоящия момент. Дадохме миналата година 10 млн. за него и втора година да не го ползваме... Това даже и за нашите стандарти е малоумие.

Link to comment
Сподели другаде

Гост oZZy

Мои си разсъждения. Прав си, че е малоумно, ама то и това с Илори, Алберто, Яго и Борини беше подобно, така че няма да се учудя. Както очаквам да играем с 1 нападател, не мисля че момчето ще хване ръка. То и Ингс смятам, че ще е пред него на опашката.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Prospero

Днес и аз се присетих за Н'Гог ... Ориги не ми вдъхва доверие. Щом на 20 години се мърдосва за клуба който го открива за големия футбол, след като си е уредил трансфер в Ливърпул... Ами не ми се струва, че ще дойде тук и ще оре тревата и ще минава през стени за клуба ... Доста негативно съм настроен ... Аз бях така настроен и за Стъридж, но пък момчето още с първите си интервюта каза, че това му бил последния шанс за голям футбол и искал да го яхне. Опроверга ме. Евала. Ще му дам шанс сезон, но подхождам въпреки всичко скептично към този трансфер.

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
Гост blunt

Много добре говори английски - всъщност всякаш му е било официален език,където е расъл.Знам,че има кенийски корени(там се говори английски),но май си е израснал в Белгия?

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
Гост drenski

Клоп едва ли е човек, който мисли едно, а говори друго. А за Ориги днес е казал хубави неща и му предрича добро бъдеще в Ливърпул. Изказването е след мача с Тотнъм. А в началото на същото интервю казва, че Ориги днес си е свършил добре работата.

 

Klopp had words of praise for Origi, who marked his first Barclays Premier League start with an encouraging performance in attack.

The manager revealed he had previously been interested in taking the young striker to Borussia Dortmund, and believes he has a bright future ahead of him at Anfield.

“I wanted to take him to Dortmund but Liverpool bought him,” explained Klopp. “He is a very good player.

“He is young, very fast, a good technician. At this moment, he’s not full of experience in the game because he hasn’t played so often, but we will have fun with this player, for sure.”

Link to comment
Сподели другаде

Гост Prospero

Не може да се позиционира. Когато трябва да се направи пас към него той винаги е ЗАД защитника. Не прави никакво движение да се освободи. Не очаквах много от него и отново съм разочарован...

Link to comment
Сподели другаде

Гост never back down

Oриги може само да носи вода на Лукаку и Бентеке . По абсолютно никакъв показател даже и не се доближава до тях , да не говорим пък за по добър .

А тук се говореше как Лукаку бил 3 тият най-добър белгийски нападател в града .

 

Бентеке и Лукаку вече имат по 1 камара голове в Англия , отбелязали на всички топ отбори, вкарали от какви ли не положения, мачкащи защитниците , а наш Ориги една топка не може да гърдира като хората и да влезе в някаква комбинация .

 

Дори и Вилмотс който го харесваше и му даваше шанс в предните години последните мачове изобщо не го и пуска .

 

Съжалявам , но това е реалността . Наш играч е момчето , но е видно , че на този етап може да цъка само за 2 рият отбор .

 

Ингс, Бентеке и Стъридж са на няколко милиарда светлинни години пред него и много се радвам , че още в неделя няма да имам възможност да го наблюдавам дивока . Разликата в нападението ни ще се види още срещу светците.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Simply Red

Нека все пак дадем някакво време на Ориги. Добре е да се запитаме като какъв пристигна белгиецът и колко игрово време се предвиждаше да запише. Най-лесно е да го зачеркнем и да кажем "не става". Срещу Тотнъм определено се представи успешно. Връщаше се около централната линия,печелеше високи топки,гардираше добре съперниците, движеше се доста и разпределяше топки на фланга. Направи всичко, което се искаше от един централен нападател. Не е случайно, че след мача Клоп му отдаде дължимото и каза, че е доволен от отборната му работа. Ясно е,че не беше нещо грандиозно и фамозно като представяне, но си свърши добре работата.

 

Снощи не изигра добър мач, но ми прави лошо впечатление, че отново се търсят лесните жертви в отбора и се прави своебразен "лов на вещици". Нещо, което винаги ме е дразнело. През годините примери колкото искаш. Нека бъдем малко по-обективни и трезви в преценката си. Всеки има някакви предпочитани футболисти в отбора,но нека да подхождаме честно към всички. Едни ги галим с перце, на други им сипваме с коритото. Едни заслужават време за адаптация, други не.

В отбора има далеч по значими играчи, които са неузнаваеми и и определено не оправдават нито заплатата си,нито статута си,нито трансферната сума,а още по-малко очакванията и доверието на феновете. Говоря за Коутиньо,Фирмино,Клайн,а дори и Стъридж, който буквално 80 процента от времето е контузен. Особено пък Коутиньо е толкова слаб в последните 2 месеца, че заслужава далеч повече критики от Ориги. Фирмино е другият футболист, който не е показал нищо откакто е дошъл. Ама абсолютно,грам нищо! Кръгла нула. А е един от най-скъпите ни играчи в историята. Контузията го върна доста назад, но и преди нея не показваше дори задоволително ниво. Аз съм му голям фен, защото в Хофенхайм бе брилянтен, но засега играта му при нас е под всякаква критика. За него обаче до момента не съм прочел една лоша дума, а си ги заслижава с пълна сила.Значи на него му се полага някак автоматични цялото време на света, а Ориги след два мача като титуляр е изкаран по черен от дявола. За пореден път се нахвърляме като чакали на даден футболис. И това не е за първи път, сигурен съм, че няма да е и за последен.

 

Бе ясно още преди сезона, че младият белгиец няма да е първи избор,нямаше дори да е втори,нито пък трети. Йерарихията в Ливърпул е ясна - Стъридж - Бентеке - Ингс и едва тогава Ориги. Имаше съмнение дори, че момчето може отново да бъде пратено под наем да трупа опит и игрова практика. За него място просто нямаше. Епидемията от контузии обаче наложиха да остане,а дори и да води атаката на отбора. Видно е, че не е готов за тази огромна отговорност, но полага старание и се бори. Играл е едва 2-3 мача за отбора, а вече е анатемосан и провъзгласен за най-големия некадърник обличал фланелката. Оценка, която не смятам за справедлива, предвид възрастта на футболистта,отговорността,която има на терена,смяната на първенството и игровото му време. Ориги има качества и ги показа отчасти и в Лил и в белгийския национален отбор, та дори и в предсезонната подготовка на Ливърпул. Нормално е за играч на неговата възраст да има колебания във формата и да редува приличен с откровено слаб мач. Доста от пишещите тук бяха предубедени към него още,когато подписа. И сега намериха удобен повод да струпат цялата вина за слабата игра на отбора върху него. Нещо, което изобщо не е вярно.

 

Апелирам за повечко обективност,а не набелязване на жертвения агнец и най-лесната жертва. Критиките според мен, трябва да бъдат насочени към основните играчи, част от които изневеряват и по никакъв начин не оправдават очакванията.

Link to comment
Сподели другаде

Гост tsbalabanov

Ориги може би не е лош играч за отборите във Франция, но на мен, чисто като тип трансфер, ми напомня на Луис Алберто. Според мен ще остави и същата следа в отбора, въпреки че са на различни позиции и ще го пратим да рита я в Рен, я Бордо, я обратно в Лил и там ще си вкарва по 10-тина гола на сезон и толкова. Още от миналия сезон, на мен ми се стори напълно излишен трансфер и засега се оправдава прогнозата ми. Вярно е, че е имал 2-3 мача за отбора, но елементарни неща като откриване при извеждащ пас, гърдиране, удар, позициониране, няма да се появят и след 30 мача с отбора.

Link to comment
Сподели другаде

Гост never back down

Simply , разликата между Коутиньо, Фирмино, Стъридж и всички които си изброил е ,че те все пак са показали качествата си по един или друг начин и моментното им състояние е плод на не добра форма.

 

Докато аз при Ориги не съм видял нещо за което да се хвана от световното първенство насам. Нещо за което да си кажа , да той има място при нас .

Стига с това да ги чакаме да станат нещо , да им даваме шанс да не знам какво си . Заради това даване на шанс на редица футболисти през годините стигнахме дотук .

Да дадем шанс на Сусо, на Тешейра, на Немет, на Ел Жар, на Синема Понгол на Мелър , на Кели, на Уинздъм на Спиъринг, на Коуди на Н ' Гог , Алберто на Алан и изпускам още доста сигурен съм , но в момента не мога да се сетя за тях.

 

Та въпроса ми е кой от всички тези надежди от които се очакваше нещо и все трябваше да им се дава шанс прогресира и стана голям футболист ? Все се хващаме като удавник за сламка , ама имало 1 мач в който отиграл добре 2 топки ,ама преди 1 година вкарал гол и направил 3 финта и накрая - НИЩО .

 

Абсолютно съм убеден, че същите неща които сега се говорят за Ориги ( едни не виждат нищо в него , други го защитават давайки му време ) са се говорили и за гореспоменатите от мен , а резултатът е повече от видим .

 

В края ще кажа, че искрено се надявам момчето да се развие при нас и да играе важна роля , но към момента аз не виждам и 1 причина поради която това да се случи .

Link to comment
Сподели другаде

Гост Simply Red

Ориги може би не е лош играч за отборите във Франция, но на мен, чисто като тип трансфер, ми напомня на Луис Алберто. Според мен ще остави и същата следа в отбора, въпреки че са на различни позиции и ще го пратим да рита я в Рен, я Бордо, я обратно в Лил и там ще си вкарва по 10-тина гола на сезон и толкова. Още от миналия сезон, на мен ми се стори напълно излишен трансфер и засега се оправдава прогнозата ми. Вярно е, че е имал 2-3 мача за отбора, но елементарни неща като откриване при извеждащ пас, гърдиране, удар, позициониране, няма да се появят и след 30 мача с отбора.

 

Не казвам, че Ориги е бъдещата звезда на световния футбол. Но въпросът, съгласи се, е принципен. Не може след всеки мач едни и същи да обират всички негативни коментари, а на други тактично да им се спестява всичко. Окей,заслугите на Коутиньо в миналото са несравними с тези на Ориги и донякъде заслужава реверанс за дупката, в която е попаднал,но такива като Фирмино и Клайн не са показали и 1/10-та повече от белгиеца. На какво отгоре Ориги е разпъван на кръст,а Фирмино да речем се радва на завиден комфорт от гледна точка на критики. И Клайн и бразилецът ги харесвам страшно много като футболисти,това лесно може да се види в техните теми, когато са подписали. Но към днешна дата не представляват нищо повече от Ориги. Но аршинът по който се мери е различен. Което не е справедливо. Да не говорим, че Клайн и Фирмино бяха привлечени като бъдещи стожери на новия Ливърпул. Бразилецът дори пристигна със статут на звезда. Ориги е доста далеч от подобна реуптация и акостира при нас като четвърти вариант за атаката.

 

@Невър,приятелю, Ел Зар,Немет,Понгол,Мелър,Спиръинг и всички,които си посочил, никога не са били дори обещаващи футболисти. Поне не и в моите очи. Това бяха едни метеори,които се появиха за кратко на небосклона и изчезнаха безследно в миманса. Ориги има качества (това не е само мое мнение) и ги е загатнал в 2 отбора вече на високо ниво, въпреки крехката си възраст. Белгийският национален отбор и френското първенство са достачно солиден аргумент за това. Дори и при нас започна обещаващо,предполагам си следил подготовката на отбора. В нея белгиецът имаше много добри моменти и за пореден път показа потенциала си. В добавка ще напомня, че дори самият Клоп в неговата машина за убиване - Дортмунд, Ориги е бил заплануван да бъде взет. Спънка е била само високата цена. Това е поредното доказателство и признание, че момчето не е менте и е въпрос на време да разгърне качествата си. Естествено може и да се окаже провал,както всеки трансфер,винаги има такъв риск, но не смятам, че е минало достатъчно време, за да бъде "отписван".

 

Никой не трябва да е имунизиран от критики. А най-грешното мислене,поне според мен е " дадени играчи все пак са показали качествата си по един или друг начин и моментното им състояние е плод на не добра форма". И докато за Коутиньо както казах мога да си затворя едното око,то за останалите не е честно. Животът за всеки играч в Ливърпул започва тогава, когато излезе на Анфийлд и започва да оправдава надеждите и парите вложени в него. Не ме е грижа какво е показвал в предишния си отбор. Ако при нас е плачевен, какво значение има какво е било предишното му ниво. Във футбола минало време не съществува. Знам,че го разбираш и знаеш. Важно е сега и на момента какво показваш. А истината е,че Фирмино и Коутиньо в момента са много зле и по никакъв начин не превъзхождат Ориги като моментна форма. Клайн е на същото дередже. Това е всичко, което исках да кажа. Не съм защитник на Ориги,нито ми е някакъв любимец.

 

Повече обективност и по-малко предубеденост.

Link to comment
Сподели другаде

Гост never back down

 

 

@Невър,приятелю, Ел Зар,Немет,Понгол,Мелър,Спиръинг никога не са били дори обещаващи футболисти. Ориги има качества и ги поне загатнал в 2 отбора вече, въпреки крехката си възраст. Дори и при нас започна обещаващо,предполагам си следил подготовката на отбора. В нея белгиецът имаше много добри моменти и за пореден път намекна за потенциала си. В добавка ще напомня, че дори самият Клоп в неговата машина за убиване - Дортмунд, Ориги е бил заплануван да бъде взет. Спънка е била само цената. Това е поредното доказателство и признание, че момчето не е менте и е въпрос на време да разгърне потенциала си. Естествено може и да се окаже провал,както всеки трансфер,винаги има такъв риск, но не смятам, че е минало достатъчно време, за да бъде "отписван".

 

Никой не трябва да е имунизиран от критики. А най-грешното мислене,поне според мен е " дадени играчи все пак са показали качествата си по един или друг начин и моментното им състояние е плод на не добра форма". Животът за всеки играч започва тогава, когато акостива в Ливърпул. Не ме е грижа какво е показвал в предишния си отбор. Ако при нас е плачевен, какво значение има какво е било предишното му ниво. Във футбола минало време не съществува. Знам,че го разбираш и знаеш. Важно е сега и на момента какво показваш. А истината е,че Фирмино и Коутиньо в момента са много зле и по никакъв начин не превъзхождат Ориги като моментна форма. Това е всичко, което исках да кажа. Повече обективност и по-малко предубеденост.

 

Аз никъде не съм казал, че Коутиньо, Фирмино, Клайн не заслужават критики. Дори напротив и 3 мата имат много , ама много още какво да покажат за да заслужат заплатата си и мястото си в отбора този сезон .

Да футбола се играе на момента , за минали заслуги точки и титли не се печелят . Но всеки футболист има спадове във формата и кариерата си , поради различни причини . За Коутиньо , Фирмино критиките в момента ще са абсолютно основателни , но поне тях ги знам , че МОГАТ да играят ФУТБОЛ и то на много високо ниво . Докато при Ориги това нещо не съм го видял.

 

Аз не го критикувам от гледна точка на това , че вчера е изиграл слаб мач. Аз просто не виждам онова заради което той е при нас .

 

Да , знам , че Клоп го искаше в Борусия, явно е че , все пак хората виждат нещо в него , но то не става само с виждане и надяване ,трябват и дела на терена .

Нямам нищо против момчето , просто ми е писнало през всички тези години да бъдем безкрайно толерантни и даващи шанс на футболисти които не са го заслужили . Ориги не е заслужил към момента да му се дава шанс и само контузиите направиха така ,че той да има шанс за игра .

 

Стърлинг, Айб още в самото си начало на кариерите при нас показаха много повече потенциал и заради това имаше толкова толерантност към единият и сега към другият . Айб също е в невероятна дупка и заслужава куп критики , но при него има за какво да се хване човек , виждал го е какво може .

Ориги ми прилича точно на Н'гог.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Simply Red

 

Толерантност не трябва да има към никой,това се опитвам за трети пост да ти кажа. За абсолютно никого. Правилата са едни и същи и за Фирмино и за Ориги и за Коутиньо. То ако тръгнеш и при Ориги има за какво да се хванеш. Стига да си го гледал достатъчно. Въпросът не опира до това да си изсмукваме нещо от пръстите,а да предложим реални факти. Аз и заради това написах, че е честно да съдим играчите според представянето им само и единствено в Ливърпул. Не в Хофенхайм и Саутхемптън. Не какво са показвали преди.... Иначе влизат в сила прекалено субективни фактори - като сила на първенството,игрови минути,съотборници в други отбори и т.н. А за мен играта на споменатите от мен имена в Ливърпул до момента е незадоволителна - колкото хули заслужава Ориги,точно толкова заслужават и Фирмино и Клайн, че и Коутиньо. Но за тях няма нищо. Един ред дори. Което повтарям - не е честно спорямо белгиеца.

 

Дали Ориги ще е Нгог, никой не може да каже. Все още. Със същата сила Клайн може да е Джонсън от последните си два сезона, а Фирмино в дългосрочен план да не е нищо повече от Алберто,Акуилани или Аспас. Има риск интензитета в Англия да не му понесе и да се окаже грандиозна,много скъпа издънка. Щото до момента точно пък той не е демонстрирал нищо в Ливърпул,а записа два пъти повече мачове от Ориги, пристигна със звезден статут при нас за една колосална сума.

 

Не визирах твоето мнение с първия си пост,ако беше така щях да го цитирам или да се обърна директно към теб. Обръщението ми бе към всички онези, които след 2 мача със замах решават кой е новият Нгог, кой е новият Суарез и кой новият Джерард. Търпение малко.... и оставете Клоп да работи на спокойствие. Същите тези играчи след няколко месеца усилени тренировки могат да изглеждат много различно. Имам чувството ,че 90 от хората са си въобразявали,че с немеца ще запишем 30 победи до края и няколко купи във витрината си. Нека оставим футболистите да проумеят разбиранията му за играта и да разберат какво точно се изисква от тях. прекалено рано е да бъдат съдени и Клайн и фирмино и ориги и ингс и всички нови момчета. Търпение и пълен картбланш. И тогава съм убеден,че ще наступи гузно мълчание след няколко страхотни мача на Ориги... или онази тъпа реплика "белгиецът ме опроверга". Далеч по-лесно е просто да дадем на целия отбор нужния кредит. Най-малкото поне Клоп го заслужава.

Link to comment
Сподели другаде

Гост never back down

 

 

Абсолютно си прав в частта затова, че толерантност не трябва да има към никой . Когато играеш слабо , трябва да се отбелязва това независимо кой си .

Аз лично съм далеч от мисълта , че Клоп с идването си ще преобрази тотално отбора в кратки срокове и изведнъж над Анфилд ще завалят розички и звездички .

Тези неща обаче нямат нищо общо с мнението ми за Ориги . Белгиеца съм го гледал предостатъчно. Именно заради него си пусках мачове на Лил миналият сезон. Мнението ми за него не е изградено на база на 2 та мача които записа в последните дни .

 

Аз лично не виждам потенциала за играч който да води атаката на Ливърпул . Това е мое мнение и не ангажирам никого с него .

 

За да съм напълно честен смятам , че момчето попадна и на грешното място в грешният момент . Да речем , че аз не мога да доловя качествата му , а той наистина ги има , дори и при това положение ще му е адски трудно да се задържи и следващият сезон при нас. Единственият шанс това да стане ще бъде и най-кошмарният за нас- Контузии на Стъридж и Бентеке . Тук дори не споменавам Ингс .

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
Гост S.Gerrard
Origi: Liverpool FC striker set to miss up to three weeks

 

Liverpool striker Divock Origi is expected to be sidelined until mid-January with a hamstring strain.

 

The Belgium international limped off against Leicester City at Anfield on Boxing Day and a scan has revealed the extent of the damage.

 

Origi sat out Wednesday's 1-0 win over Sunderland and Liverpool staff fear he will be out for up to three weeks.

 

That means the 22-year-old will miss Saturday's trip to West Ham and the following cup ties against Stoke City and Exeter City. He's also a doubt for the crunch Premier League clashes with Arsenal and Manchester United.

 

With Origi out, Danny Ings sidelined for the season following surgery on an ACL injury and Daniel Sturridge still not ready for action, Jurgen Klopp's attacking options have been heavily depleted.

 

Origi's is the latest in a long line of hamstring problems for the Reds this season.

 

Sturridge, Martin Skrtel and Jordan Rossiter are currently out with the same issue, while Philippe Coutinho, Kolo Toure and Simon Mignolet have also been sidelined for the same reason recently.

 

It led to the Liverpool manager describing hamstring as his "s**t word of the year" after the victory over Leicester City.

Link to comment
Сподели другаде

  • S.Gerrard changed the title to Дивок Ориги (Нотингам Форест)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...