Jump to content

Дивок Ориги (Нотингам Форест)


Гост Simply Red

Препоръчан пост

Представете си да купим Вернер....и да го забием на крилото....къде ще играе тоя пич не знам....много искам да видя Ориги ЦН поне два мача подред...с различна схема на игра...

Link to comment
Сподели другаде

Ориги е качествен футболист и определено има място при нас, ако наистина видим малко гъвкавост в атаката, където да играе съвсем различна роля от сегашната му, която си личи, че изобщо не му е понятна и няма начин да се адаптира достатъчно бързo и ефективнo към нея!

 

@stroshev, точно там ще го забием Вернер, на крилото, а не му е мястото там и на него!

Link to comment
Сподели другаде

След като ми мина раздразнението от загубата и сега като ви чета споровете се сетих за един забавен момент от вчера. При гледката на центриращ Ориги към Минамино, не знам защо, но си представих как Крауч центрира към Каут и ме напуши смях. :sarcastic: Идея си нямам защо го споделям, но щом въображението ми е визуализирало нещо такова, значи играта ни ми е докарала психоатака.

Link to comment
Сподели другаде

Може Ориги да е в центъра на нападението през следващата кампания, нова кампания нови идеи по различни от досегашните за изненада на врага , който явно се приспособи към играта ни. За това сега да е на крилото, за заблуда на противника :sarcastic: . Може би Клоп подготвя почвата за следващият сезон криейки Ориги на крилото.

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Малко да разведрим обстановката със спомените на Биг Кок Дивок от година назад :champion:

 

https://www.liverpoolfc.com/news/first-team/394298-divock-origi-liverpool-barcelona-anfield-champions-league?fbclid=IwAR2qoDeMmxGJWr86U9qChsnDc3SY5i93HM19l2_ssO7NOhiEgKfBHD1FFgc

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Поредното доказателство, че сухите цифри навярно помагат на статистиците изследващи играта, НО също така могат сериозно да объркат възприятията на обикновения фен..

 

Ориги му трябвали по-малко минути за гол във ВЛ. И нареден бил над Дрогба, Роналдо, Тевез и още една камара нападатели, които разцепваха първенството за закуска.

 

Нелепо колажче, искащо да каже нещо.. дето всъщност е нищо.

Link to comment
Сподели другаде

За позицията съм съгласен, както и че такива извадки не са определящи, но реално няма и как да са.

 

Прекалено много са факторите, които оказват влияние на тези статистики - като почнем от ерата или годините, в които е играл всеки един от изброените, отборите и съотборниците му, съответно и съперниците през това време, бил ли е щатен изпълнител на дузпи и пряк свободни, умеел ли е да ги вкарва, контузии, съдийски брадви или аванти, на най-удобния за него пост ли е играл (ако си класа и от пейката къде се казва ще вкарваш), чистата проба късмет и т.н.

 

Просто ме накефи и реших да го кача, че някой пундит се беше изтропал тези дни по темата и някои от нашите, явно в отговор, са решили да го изгъбаркат с тази класацийка.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 months later...

Дали си обективен?

 

Продължавам да го твърдя. Това, че не съм съгласен с твоята теза, не означава, че ти опонирам, защото Ориги ми е донесъл толкова много радости.

 

0. Вкопчил съм се в 7 мача, защото толкова е изиграл миналата година като титуляр. Нека не забравяме кои трима Клоп използва най-често. Все пак говорихме за точно едно твое твърдение, което според теб е доказано и което изстреля в пространството, а на мен ми беше хайде смешно няма да казвам, но несериозно. Да, не искам да разглеждам Ориги преди N години, защото хората се развиват, просто си спомни ти какво пишлеме си бил на годините на невъра, как си разсъждавал и какви умения си имал и ги сравни със сега. Дадох само 7 мача, защото по-предния сезон доколкото помня го изкара почти целия контузен и при такива обстоятелства ще е странно да се правят изводи, а ако спомена мачовете с Барса, Нюкасъл и Евертън ти веднага би споменал думата "късмет" и дискусията отива в съвсем друга посока.

 

1. Това пак е някакво твое твърдение. Клоп бих го асоциирал винаги първо с преса, характер, харизматичност, мотиватор, човек който планира всичко до последния детайл... и може би след още 2-3-4 твърдения бих споменал развитие на млади футболисти. Самият Клоп доста често в ПК споменава, че точно младите трябва да чакат, да чакат, след това още малко да почакат, да се учат от батковците, след това ако наистина имат търпение и почакат още малко, ще станат готови за големия футбол, разбира се ако имат качествата за това. Даром нищо не дава точно той, трябва да си го заслужиш, а това, че си млад със сигурност при него не е бонус. По-скоро това, което искаш да кажеш и това, с което и аз ще се съглася, е че Клоп обича да работи с тези играчи, които има и да развива тях.

 

2. Да, субективното мнение на повечето хора, включително и моето е, че имаме поне 4-5 души, които се справят по-добре от Ориги в предни позиции. Съгласен съм с теб, но това не е доказателство, че Дивок "доказано не е добър титулярен нападател"

 

Заключение. Аз нямам намерение да те убеждавам и да ти променям мнението, защото е пределно ясно, че това е невъзможно. Дадох моята аргументация защо не можеш да използваш "доказано" при "добър титулярен нападател" и може би наистина няма какво повече да добавя. Да, беше ми интересно как си стигнал до този извод, горе-долу те разбрах и си направих изводите.

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 months later...

За кого става въпрос? Някой знае ли?

BREAKING: Divock Origi has an reached an agreement to sign for Premier League rivals in January.

 

Can't believe we're letting him move there!

 

Сигурно Уулвс. Пишеше че им трябва заместник на Хименез.

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 months later...

Гледах оня ден скаймейката на мача срещу УБА и ми се ревеше. Уж на хартия дълъг състав, уж взаимнозаменяеми, а накрая имаш Шакири и Вайналдум, които да ти обръщат мача. 

Тоя човек не получи шанс дори в отчаяните опити да бием УБА. Вече не помня от кога не е играл. Съжалявам да го кажа, но от това момче не става явно нищо, щом и при търсене на задължителен гол, вратарят ти се включва в атака, ти имаш нападател и не го пускаш. От сантименти изпуснахме няколко десетки милиона за Ориги 2019. Ясно беше, че е лимитиран футболист, който няма място в отбора. Тогава беше моментът да го продадем, докато е на върха. По-добре беше за него, по-добре беше и за нас. Сега след месец-два ще трябва да го подаряваме.

От футболисти като Ориги, Кейта, Окса, Шакири и Минамино в това число, се видя на практика този сезон, а и предният, че няма никакъв смисъл от присъствието им в отбора, освен постигане на някакво етническо и религиозно биоразнообразие. Просто трябва да напуснат, да освободят местата и заплатите, които взимат и да се търси друг вариант. Не трябва да има никакви сантименти и лежане на стари лаври. 

Link to comment
Сподели другаде

25 minutes ago, tsbalabanov said:

От футболисти като Ориги, Кейта, Окса, Шакири и Минамино в това число, се видя на практика този сезон, а и предният, че няма никакъв смисъл от присъствието им в отбора

Е стига де, точно Окса предния сезон има 43 мача, в някои вкара важни голове и даде важни асистанции, макар и да не бяха толкова много. 200 мача ли да направи, за да придобие смисъл присъствието му?

Link to comment
Сподели другаде

On 18.05.2021 г. at 15:36, tsbalabanov said:

От футболисти като Ориги, Кейта, Окса, Шакири и Минамино

 Лошото е че май ще се взимат още такива, да кажем "средно ниво" футболисти.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 months later...
21 minutes ago, AllYouNeedIsKlopp said:

Ориги къде е, контузен ли е или просто вече и в тренировките е толкова безсмислен, че няма смисъл да се записва на пейката?

Чакаме принца с бялото магаре да дойде да го купи в последните дни и не го рискуват да играе, според мен.

Link to comment
Сподели другаде

8 hours ago, AllYouNeedIsKlopp said:

Ориги къде е, контузен ли е или просто вече и в тренировките е толкова безсмислен, че няма смисъл да се записва на пейката?

Опакован е....чака куриер..

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...
  • S.Gerrard changed the title to Дивок Ориги (Нотингам Форест)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...