Jump to content

Роберто Фирмино (Ал Ахли)

Guest Liverbird

Recommended Posts

Guest men4o

Ако например съм някой неутрален фен който гледа мачове на Ливърпул 2-3 пъти в годината и чета последните две страници на Фирмино ще остана с впечетление,че това е новия Меси или поне Левандовски.

Да подчертая ДЕБЕЛО,аз съм фен на бразилчето и то голем,но и аз гледам всички мачове на отбора,и никоя статистика не може да ме убеди,че в момента Роберто е нещо повече от Обещаващ футболист с невероятна техника.Липсват му някои компоненти за да бъде завършен,но търпение му е майката.Тез статистики нещо не са ми критерия по който правя оценка.Иначе имам сериозни очаквания за развитието под ръководството на Клоп.Сигурен съм,че каквото може,Немеца ще го измъкне,няма кой друг.

Guest liverpool_ynwa

Менчо, напълно съм съгласен с теб, но предполагам ще се съгласиш, че определението "флоп" и поредния 30 милионен провал не пасват на бразилеца по никакъв начин. Фирмино е далеч от завършен топ-класа играч, но потенциала е на лице. Тук има силни статистици, мога да проверят, дали има бразилец дебютирал по-добре от Фирмино в Англия, като цяло историята на бразилците във ВЛ е по-скоро срамна, отколкото впечатляваща. Фирмино да е жив и здрав, само, и единствено ще върви нагоре от тук нататък, а ако това означава да имаме атакуващ полузащитник, който да доставя 12-15 гола и 10 асистенции на сезон би било прекрасно!

Guest never back down

Недейте така , защото сега ще излезе genata82 и ще каже , че на драго сърце дава 20 милиона и Фирмино за Уилиям.

Напълно съм съгласен с това което казахте за бразилеца и много се радвам , че той е в нашият отбор. Нещото което най-ми прави впечатление и ме радва е футболната му интелигентност и хитрост . Страшно находчив играч , просто наслада е да го гледам как се ориентира по терена .

Guest men4o

Менчо, напълно съм съгласен с теб, но предполагам ще се съгласиш, че определението "флоп" и поредния 30 милионен провал не пасват на бразилеца по никакъв начин. Фирмино е далеч от завършен топ-класа играч, но потенциала е на лице. Тук има силни статистици, мога да проверят, дали има бразилец дебютирал по-добре от Фирмино в Англия, като цяло историята на бразилците във ВЛ е по-скоро срамна, отколкото впечатляваща. Фирмино да е жив и здрав, само, и единствено ще върви нагоре от тук нататък, а ако това означава да имаме атакуващ полузащитник, който да доставя 12-15 гола и 10 асистенции на сезон би било прекрасно!

100%' съгласен с твърдението ти,че Фирмино е всичко друго но не и флоп (какквото и да означаава това :)/> ).

Ако някой успее да му открадне поне малко от мързелаа му,цена нема да има.

С топка в крака той прави невероятни фокуси,техниката му е на по-добро ниво от на Коу.

Тук има силни статистици, мога да проверят, дали има бразилец дебютирал по-добре от Фирмино в Англия, като цяло историята на бразилците във ВЛ е по-скоро срамна, отколкото впечатляваща.

Добре повдигна въпроса - има друг бразилец, който се вписа от раз в Ливърпул и то на полусезона ;) Интересно би ми било "статистиците" да направят сравнение между първите 20(съвсем произволно число) мача на двамата за Ливърпул.

Guest drenski

100%' съгласен с твърдението ти,че Фирмино е всичко друго но не и флоп (какквото и да означаава това :)/> ).

Ако някой успее да му открадне поне малко от мързелаа му,цена нема да има.

С топка в крака той прави невероятни фокуси,техниката му е на по-добро ниво от на Коу.

Откъде реши, че Фирмино е мързелив. Клоп неведнъж казва, че ако дадеш 99 процента от себе си, това не е достатъчно и не би търпял мързеливи футболисти.

И на мен ми изглеждаше, че в някои моменти от мачовете Фирмино се губи, но сега повече ми прилича на хищник, който се слива с околната среда и дебне жертвата, та затова "изчезва" от терена.

Вярно е, че на Уембли беше най-слабия, но може би не е имал ден.

Guest men4o

Дренски,сам си отговори на въпроса.Понякога изчезва на терена,не го виждам да преследва противник след като е изгубил единиборство,не влиза в такива,или не така както ми се иска,липсва му малко агресия.Коу в това отношение е по-напред.

И все пак това е мое мнение,нее ангажирам никой.

Guest liverpool_ynwa

Фирмино е всичко друго но не и мързелив. Фирмино е един от най-работливите играчи в отбора ни и един от най-издържливите. Фирмино е футболистта в отбора спечелил най-много единоборства. За техниката също не съм съгласен. Фирмино повече наподобява на типично немски школуван играч, има достатъчно добър контрол над топката, но в никой случай техниката му не е на по-високо ниво от на Коутиньо. Коутиньо благодарение на футзала има феноменален усет за топката и нейния контрол, един от най-добрите в света е в това отношение. Коутиньо от първия мач личеше, че ще е много качествен футболист, но физиката и липсата на постоянство не му позволяваше да задържи формата по-дълго време, докато Фирмина успява да печели страшно много и с физиката, която има, която за мен е впечатляваща що се отнася каква физика трябва да има един футболист. В отбора ни няма играч с по-добра футболна физика от Фирмино.

Cc-CCANWIAQgsoy.jpg

Guest Stojkica

На мен покрай всичко друго, което прави в последните 2 месеца и нещо, много ми допада това, което прави в защита - винаги гони, доста често отнема топката, спира атаки на противника в зародиш. Черната точка в това време е финала, но трябва да се отбележи и нулевата подкрепа от другите двама отпред в този мач.

Guest liverpool_ynwa

^ Напълно съгласен съм. Явно годините в Германия са го научили, че трябва много работа и тичане за отбора, за да си качествен играч, а не само самба циганийките, което за нас може да е само от полза. Въобще германската школа в последните 5+ години дава невероятни играчи.

Guest drenski

По този повод ще повторя нещо, което вече съм цитирал във форума. Когато го купихме в една от визитките му в английските медии пишеше, че по някои компоненти от играта си той прилича повече на германец отколкото на бразилец.

Пак там или някъде другаде пишеше, че в Германия го наричали "крадецът на топки" в смисъл, че пресича и отнема много топки.

При Коутиньо много пъти имаш чувство, че не я бута с крака топката, ама си я държи в ръцете и си я носи тази топка. Така леко я дръпва и я прибира под носа на съперниците.

Guest never back down

Фирмино все повече ми изглежда като замесен от шампионско тесто . Има топките просто . В началото на кариерата си при нас тръгна с няколко пропуска , но това не му повлия и сега е ужасно клиничен . Падне ли му на изгодна позиция , топката е в мрежата .

Отгоре на всичко създава положения , подава ... абе мечта .

Guest the kop

Още когато го купихме написах че този играч е СВЕТОВНА КЛАСА. В началото на сезона изпитвах големи съмнения относно адаптацията му към ВЛ. Но сега вече съм сигурен след осем месеца той вече еадаптиран и за парите които го купиха е ПЕРФЕКТЕН!

Guest der Bomber

По-интересното е, че избухва за секунди. Точно, когато изглежда, че мачът не върви добре за него той сякаш се появява на сцената и опусташава всичко за секунди като торнадо. Прави ми впечатление, че играе прекрасно и с двата крака. Коутиньо например, има магически десен крак, но дойде ли време да играе с левия крак, тогава нещата не изглеждат толкова фини и прецизни.

Фирмино стреля без забавяне, независимо дали с десния или левия крак. Клиничен е пред гола и рядко се бави с финалното докосване. И срещу Палас и днес натисна спусъка без забавяне.

През първото полувреме името му почти не се чу и остави впечатлението, че е първият играч, който е кандидат за смяна. След паузата сякаш бе обул головите си обувки и реши на практика мача с втория гол. Много интересен играч е, нрави ми се и добрата му физическа подготовка. В последните няколко мача почти не е почивал, играе всеки двубой и продължава да поддържа едно константно ниво, а играта му се подобрява от минута на минута.

И точно за това Коу струва 10-12-15 а Фирмино струва 30 и горница :)

Guest Dacheff

Абе Фирминката до там стигна, че като го видя в стартовия състав и някак си вече съм спокоен, че поне един гол ще вкараме :sarcastic: Май му станаха 7 гола в последните 8 мача, ако не се лъжа.

Guest AnubisS

Общо взето повечето неща сте ги казали за него и аз ги споделям напълно. Бих добавил само и изключително точните решения, които взема пред противниковата врата, а именно в много случаи предпочита да подаде на съотборник, като веднага се сещам за онази асистенция към Лалана срещу Съндърланд, ако не се лъжа. Докато един Суарез например не би се и поколебал в такива моменти и ще стреля без да се замисля, говоря най-вече за тогава когато бе наш играч, разбира се. Сега в Барса за него е малко по-различно и ми се струва, че е станал една идея по комбинативен. И да си призная това бразилче все повече ми се превръща в любимец, надявам се и на вас.

Guest Греъм Сунес

Да си призная и аз , въпреки добрата му визитка от Германия, се чудех дали жилавото немско цигане от Бразилия ще успее да се адаптира към футбола в Англия, особено след първите му не дотам добри изяви...

Обаче.... , интелигентното му боравене ( пипане) с топката, нестандартните му решения на терена, погледа върху играта, способността да пробяга целия стадион и буквално "да открадне" и скрие топката от противников футболист ме убедиха окончателно, че самите ние не сме подозирали колко специален футболист сме трансферирали това лято в състава ! Такъв който е способен да направи разликата на терена и който да ни даде световна ТОП класа !

Ето защо той, по подобие на Суарез, се настани трайно дълбоко в сърцето ми и се превърна в любимец !Вярвам, че манталитетът му е друг, с оглед на годините, изкарани в Германия, и че шампионският му дух , който се забелязва вече все по-отчетливо,ще го остави при нас , в Ливърпул - един от основните стълбове в новия ДОМИНАТОР НА ЕВРОПА И СВЕТА - Новият Ливърпул на нормалния извънземен Хер Юрген !

Дай Боже ! АМИН !

:ynwa: :burninhell:

:60: :doubleup:

Guest Bellamy

Наиситна отиграванията на моменти като цяло,еле пък онова ми литване на Мата и Блинд така ми наподобяват на един гениален доскорешен бивш наш играч и въпреки,че това трябва да звучи като комплимент се надявам да се спре с това сравнение между двамата.Почти никога това не е водило до дивиденти за самия играч.

https://www.youtube....h?v=WnAux4URXgg

https://www.facebook...12605455522096/

Това второто клипче,показва колко работи изтърваме в реално гледане

Guest Fowler23

абе той да гледа да вкара и в следващия мач така един-два гола :) хич няма да му се разсърдя, ако сам бием сганта на театърчето :)

Guest electric

Добър играч , но на мен ми направи впечатление нещо друго.Отново се разпалват някакви дискусии относно негово значение за отбора , след мач в който е на една от двете крайности.Да в този даден мач беше удоволствие да го гледаме , но има и мачове в които се „скрива".Срещу сганта на целият отбор играеше добре и аз нямам проблем с това , че му се отдават заслужените хвалби.Просто ми се иска да покаже тези неща в момент в който Сако се мъчи на центъра да изнася и го гледат 9 телета в железница срещу отбори от ранга на Палас , Замъци , и подобни отбори.Предполагам , че не той е правилното място на което да търся тези качества , но в момента той е една от водещите фигури в отбора.Заедно с друго бразилче , могат да ни докарат на нови висоти , но за целта около тях ще трябват поне двама генерали.Клоп вече ги търси , сигурен съм.

• S.Gerrard changed the title to Роберто Фирмино (Ал Ахли)