Jump to content

Юрген Клоп

Guest Simply Red

Recommended Posts

Ако не ме лъже паметта именно Клоп купи или взе под наем Коукър, но го ползва в 2-3 мача само.

Иначе съм абсолютно съгласен. Клоп може да вземе който и да е отбор от ВЛ и да го превърне в кандидат за топ 4. За титла зависи от конкуренцията - по-скоро не.

Ако не ме лъже паметта именно Клоп купи или взе под наем Коукър, но го ползва в 2-3 мача само.

Иначе съм абсолютно съгласен. Клоп може да вземе който и да е отбор от ВЛ и да го превърне в кандидат за топ 4. За титла зависи от конкуренцията - по-скоро не.

Клоп го взима под наем до края на сезона през януари 2016, когато изпаднахме в много тежка криза със защитниците. Използва го малко, но нещо ми се върти, че в един мач го пусна централен нападател.

Без да искам съм разпалил дискусия може ли Клоп да направи шампиони Кристъл Палас. Все пак да не забравяме, че с парите от продажбата на Коутиньо дадохме 75 млн. за Ван Дайк. Алисон и Кейта също струваха доста много пари. Салах не помня колко струваше, ама и той не е бил много евтин. Така че ако Кристал Палас намери отнякъде подобни суми, може и да ги направи шампиони. Но в момента те не могат да извадят такива пари, значи не може да ги направи.

Играчи като Ван Дайк, Алисон, Салах, няма да идат в Кристъл Палас. Мислиш ли, че Астън Вила не искат някой топ играч? Ама за 140 милиона, само плява.

YOU'LL NEVER WALK ALONE!

Ван Дайк и Алисон дойдоха след като Клоп вече беше стабилизирал и вдигнал “левъла” в клуба, а Салах не беше звезда от такава величина каквото е сега преди да заиграе при нас. Може само да гадаем какво би направил Клоп в КП и е малко излишна дискусията, но Клоп се е доказал, че умее да изгражда звезди и да открива играчи. Щом от левия бек на Хъл Сити направи най-добрия на този пост в света, а почти целия форум му се чудеше за какво го взима, защо пък да не може да събере такива играчи в КП или където и да е другаде. Левандовски и него го взе за под 5 млн от Полша и от анонимник го направи голяма звезда, още много примери има.

Защото като блеснат малко "бъдещите звезди" и започнат да ги искат от грандовете, става трудно. Палас 200 хилки на седмица няма от къде да извадят.

YOU'LL NEVER WALK ALONE!

Защото като блеснат малко "бъдещите звезди" и започнат да ги искат от грандовете, става трудно. Палас 200 хилки на седмица няма от къде да извадят.

YOU'LL NEVER WALK ALONE!

За това съм съгласен, така беше и в Дортмунд, анонимниците ги направи звезди, Байерн и другите големи отбори му ги взеха постепенно. След това беше нормално да има спад при тях, постояннно всяко лято му обезкървява отбора и Клоп не можеше да направи нищо, нямаше как да ги задържи. За това сега при нас е различно, защото сме голям клуб и можем да му се предложим комфорта поне да не му разпродават играчите.

Все пак дискутираме дали Клоп може да направи от КП претендент ако не за титла, то поне за топ 4, а не дали ще има дълготрайно задържане на звездите в отбора след това, на първото - да може, според мен.

Дортмунд са също голям клуб в Германия. Вторият най-богат след Байерн, с най-големия стадион, с най-висока средна посещаемост на мачовете в света. Само Байерн може да си позволи да им взима играчите на местно ниво. За сметка на това пък, те могат да взимат играчи от останалите отбори. Пред Палас има поне половин дузина по-големи отбори в Англия.

А дискусията тръгна от там, че колегата stefan щял да признае Гуардиола, ако направи Кристъл Палас шампиони 2-3 пъти! Е Клоп не може, за себе си съм убеден.

YOU'LL NEVER WALK ALONE!

Пак казвам не говорим какво ще стане след като ги направи шампион, а дали може да го направи. Ще ги направи минимум в топ 4, а след това естествено, че другите големи отбори ще му вземат играчите. Колегата малко е прекалил с това “Гуардиола да направи КП шампион“, по-скоро е искал да каже дали ще може да изгради силен отбор без да разполага с неограничени финансови ресурси и основа - да поеме много силен отбор, досега не го е доказал никъде това за разлика от Клоп.

Мисля че е меко казано тъпо да се спори дали ще направи КП шампиони след като до сега не е успявал с друг отбор .А камо ли тях.Общо взето тъп спор.Едва ли има фен на отбора който да не го харесва и му признава това което постигна с отбора.Няма нужда от залитане.

Мениджърът на световния и европейски клубен шампион Ливърпул - Юрген Клоп, коментира връщането на Купата на африканските нации в началото на годината. През 2021 г. КАФ ще се проведе от януари до февруари, защото в страната домакин Камерун температурите през лятото ще се опасно високи.

"Уважавам изключително много Купата на африканските нации, защото харесвам турнира. Но очевидно е проблем, когато се провежда в средата на сезона. Връщането му отново през януари е катастрофа за нас. В същото време сме безсилни - не можем да кажем, че няма да пуснем даден играч, защото ще последва наказание. Как е възможно клубът, който плаща на играча, да не може да реши дали той да остане или не. Ако е контузен и не може да играе за клуба, пак трябва да го изпратим в Африка, за да се види състоянието му там", коментира Клоп.

Той добави, че разбира решението заради по-благоприятното време през зимата, но все пак не може да го приеме.

"Не трябва да е така. Говоря за това сега, но никой няма да слуша. Те ще кажат: Отново този хленчещ от Ливърпул.Това е загуба на време, но докато нищо не се промени, ще го повтарям. Ситуацията е за играчите, а не за мен. ФИФА трябва да се намеси, но изглежда не планира да го направи. Това е странна ситуация. Ако искаме по-малко мачове, те ще кажат, че ще има по-малко пари. Друго нещо е, че това не помага на африканските играчи. Няма да продаваме Салах или Мане, но ако тепърва подписваме с някой играч, това ще се отрази на решението ни“, каза още Клоп.

пп.До тук беше Клоп с купуването на на африкански играчи

И той каза, че решението е странно, голям удар срещу нас и сериозен проблем става това за следвашия сезон. През другия сезон шейховете ще направят всичко възможно да не се допуска таквава разлика каквото сега, ако се наложи и марсианци ще купят на Пеп през лятото, а ние ще сме без Мане и Салах в ключов период от сезона, ще е много трудно.

Няма да продаваме Салах или Мане, но ако тепърва подписваме с някой играч, това ще се отрази на решението ни“,

Да не стане така, че Найк да му натресат Мбапе и тогава един от двамата, по-вероятно Салах, защото е по-конвертируем, ще трябва да си ходи.

Иначе е нормално да не ги продаде. Дори с Минамино и Ориги могат да се изкарат 3-4-5 мача от ВЛ. 6 ако финалът е Египет - Сенегал.

На Кейта ситуацията става интересна. От една страна контузии. От друга страна ако е здрав за тези 3 мача в неговия случай ще го няма.

Надявам се да няма втора цигания от страна на боклуците от ФИФА за Матип. Не би трябвало вотри път да го накажат за едно и също нещо.

Силно му пожелавам успешно да завърши революцията, която иска да направи и говори почти постоянно. Просто ще остане в историята по един различен начин, който начин ще вдигне и качеството на любимата ни игра.

Няма как да не препоръчам на потребителите Стойкица, Бай Иван и други, които апелират да не играе с U23 за ФА Къп, да изслушат днешния му разговор с журналисти или прочетат скоро в сайта.

Може мнението ми е да не е популярно, но според мен Клоп попрекали малко. На всеки беше ясно, че няма да излезе с титулярите срещу Шроусбъри на Анфийлд, но защо му трябваше да се прави на интересен и чак да обявява, че няма да води отбора и никой от важните футболисти няма да бъде включен в групата? Миналата седмица бях на тур на Анфийлд и водачът каза, че преди време са смятали, че не си голям отбор, ако нямаш купа на ФА във витрината и когато Шенкли я печели е било едва ли не толкова важно, колкото и бъдещото ни спечелване на титлата след 30 години суша. Ясно ми е, че времената се менят и този трофей вече не е на дневен ред пред големите отбори, но това е Шампионската лига за малките. Според мен такива изказвания не само умаловажават наследството ни от миналото, но и никак не помагат на клубове като Шроусбъри. За тях това е мачът на сезона, защо да убиваме и малкия интерес към него? Не ми хареса и че Клоп изкара футболистите едва ли не мъченици. Горките, всяка седмица прибират по 6-цифрена сума, а на всичкото отгоре почивката им да се съкрати от 14 на 11 дни. Някой хора си скъсват гъза от работа цяла година, за да могат да идат за 10 дни на море през лятото. Е, как да ги съжалиш футболистите? Не правят ли това, което обичат? Ще кажете, че е глупаво сравнението, но като малък всеки ден ритах по 3-4 часа, целите ми крака бяха в мазоли и всичко ме болеше, но чаках с нетърпение следващия ден, за да играя пак. Помните ли статиите, когато траеше световното клубно първенство, как преди 30 години са пътували не знам си колко време, за да играят и са им удържали от заплатата за билети? Е, тогава пък този турнир не е бил от значение. Тези футболисти бих съжалил. Далеч съм от мисълта, че Клоп трябва да излиза и за купите с титулярите, но чак пък без нито един, че и той да не води отбора ми се вижда прекалено. Дано мнението ми не прозвучи като хейт - това, което прави Юрген в момента е безпрецедентно и по никакъв начин не искам да го умаловажавам. Разбирам, че тези хора не са машини и дори те заслужават почивка, но в случая от мухата бе направен слон.

Здравей Колега,

Едно е да играеш пред блока и непрофесионално..съвсем различно е да си добре платен фуболист. Натоварването и физическите изисквания са на съвсем различно ниво..особено при най-големите.

Ето нещо за което да помислиш: Ако Клоп не ротираше състава за купите...тези 30 години..можеха да станат 31 и повече. Цял свят знае , че титлата е цел номер едно. Имахме 5-10 контузени в най-тежкия период от сезона.. и ти искаш да да рискува всичко за което се бориха играчите последните години..за да пусне 1..2..или повече титуляри за купите. Еми не става..

Искаме да сме на върха...там сме.. и въпреки всичко правим проблеми за домашни купи, за които просто нямаме играчите..(все още). Обърнете внимание колко мача взехме с 1:0 или 2 на 1... не ми изглежда всичките тези мачове да са били предрешени още преди започването им.. Независимо че откъм резултати сме феномени..всеки един от тях можеше да доведе да загуба на точки и съответно до напрежение.

Клоп открито заяви позицията си..и да се надяваме , че може би..някой ще го чуе..

Относно това,че няма да води отбора..Лично според мен, така се показва уважение към клуба.. Много е лесно да вземе малките..да спечелим мача и после никой да не отдаде заслуженото и треньора на юношите.

Поздрави и успех на всички.. Стискаме палци утре

Няма как да не препоръчам на потребителите Стойкица, Бай Иван и други, които апелират да не играе с U23 за ФА Къп, да изслушат днешния му разговор с журналисти или прочетат скоро в сайта.

Слушах го и продължавам да не съм съгласен с него. Отново - и дума не става да се пуска най-често играещите 9-10 човека.

Ако не играят, това ще е пълно неуважение най-вече към тези двамата:

- Ориги - и без това не го пуска, а е "already a Liverpool legend", цитирам Клоп. Има 1000 минути досега, за сравнение Мане има 2500. Защо ще бъде лишен от възможността да изиграе още един мач?

- Адриан - изнесе добри мачове докато Алисон беше контузен. Заслужава още поне един мач през сезона, а да се надяваме, че ще запише и още някой в края при вече решена титла. Защо да не играе, след като е излязла възможнст за това?

Прибавяме към тях:

- Лалана. С неговите няма 800 минути и той не се е преуморил в сезона досега.

- Минамино - идеален момент за нагаждане към физическата игра в Англия. С 2 мача за 7 седмици не го виждам като особено уморен.

Има и няколко, които почти нямат мачове в последния месец:

Фабиньо, Матип, Ловрен, Милнър, Кейта, Шакири. Те просто трябва да играят (стига да са напълно възстановени), кой повече, кой по-малко. И без това са лежали контузени по няколко седмици и са имали достатъчно време за семействата си. С контролни мачове и с лагери в Испания, Дубай или Мачу Пикчу няма да влязат във форма.

Както колегата по-горе, Клоп направи от мухата слон. Според мен за да привлече внимание върху това, че преиграванията трябва да се махнат. Което така или иначе ще стане до 2-3 години и без този целия цирк. И успоредно с това ще се изтърве възможност за изява за играчи, на които в последните месец са им платени няколко милиона паунда, за да не играят и сега когато има възможност да играят, ще им се плати още над милион (грубо), пак за да не играят.

А

- Ориги - и без това не го пуска, а е "already a Liverpool legend", цитирам Клоп. Има 1000 минути досега, за сравнение Мане има 2500. Защо ще бъде лишен от възможността да изиграе още един мач?

След контузията на Мане, е много вероятно Ориги да изиграе 3 мача в рамките на 7 дни. ( преди преиграването).

Шакири, Лалана , Мили, Фабиньо..трябва да са на разположение за първенството - Утре играем и в Събота пак. Клоп определено ще направи промени. Мислиш ли че ще е добре след тези мускулни травми Клоп да рискува да ги загуби за повече време.

Играем 2 мача в първенството.. и за да уважим великата ФА купа.. пускаме гореспоменатите за преиграването.. С нашият късмет се контузват 1..2ма и какво се получава. Уж почивка пък състава ще е отслабен за срещите с Атлетико и за първенството.

Няма логика и определено Клоп е прав да вземе такива мерки.

• Simply Red changed the title to Юрген Клоп