fishek Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 Какви циркове ве хора ? Ако не сподели решението си навреме ще го разпънат на кръст. Сега като го бил казал - много рано било, цирк ставало, война обявил. Не може ли човека да си жали малко играчите ? Ама били взимали много пари затова да ги гърчим до дупка. Ето че още в декември се видя, че някои играчи са ПРЕнатоварени. Започват да окапват. Контузии изникват една след друга. В момента Мане е в лазарета. Кажете ми че сте съгласни с това Мане да го няма половин сезон пред това да спечелят Карабао или ФА купа ?Наистина много високо вдигнахме брадичките. Другия сезон или тоя (дано да не стане) като вземем да падаме в някои грозни мачове (щото това в един момент ще се случи), ще има изумени тука и ще питат - "ама как можахме да се издъним точно срещу тия".Трябва да си знаем приоритетите. А в момента явно това са играчите. Има още мачове доста мачове от сезона. Февруари започва ШЛ. И аз искам да гледам любимия отбор през 2 дни, но наистина идва момент на зацикляне и трябва малко почивка от всичко. dvd1964, svivcv, Кева and 3 others 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AllorNothing Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 Просто Клоп е един зъл пратеник на нацистка Германия, който има мисия да затрие английските традиции. deadpool, S.G. and svivcv 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsbalabanov Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 Балабанка, пък и всеки друг нека каже как ще реагира, ако във фирмата за която работи им кажат следното:Момичета, заради добре свършената работа през годината всички ще получите седмица допълнително отпуск, от тази дата до тази дата.Да, но след няколко дни идва някаква дребна поръчка, която ще трябва да се свърши точно в този период. И шефовете казват, тия дето са имали най-много болнични ще останат да работят, другите всички почивка. Като тези, които останат няма да получат допълнително възнаграждение.А самата работа не е сложна и нещо, с което да се докажеш.Сигурен съм, че всеки ще изпадне във възторг от това решение. Няма да има недоволни, няма да има разцепление. Казваш Тотнъм щели да си играят с всички играчи.А взимаш ли предвид обстоятелството, че те ще го направят, защото това им е единственият реален шанс за трофей? И заслужили ли са си преди това тези играчи почивка?Слави аз да ти кажа честно това си е абсолютно реалистичен сценарии в корпоративния свят и не само. Лично на мен са ми отказвали отпуска, когато е имало много работа и е било напечено покрай клиента, ама какво да направя? Ти си работник, който получава заплата (знам, че вече го осъдихте това мислене, ама си е факт) и трябва да се съобразяваш. На мен лично недоумението ми идва от това, че мрънкалник като Моуриньо не е казвал подобно нещо и най-вероятно няма и да направи подобно нещо, макар че е в пъти по-лоша ситуация от нашата (няма здрав нападател и има къс състав). Те нямат ли почивка? Нямат ли семейства? Излизат и играят, това е. Плюс това с какво е по-различно това, че някои ще почиват по-малко от други с летните ангажименти с националните отбори? Някои отпадат по-рано, други по-късно, някои почиват повече, други по-малко. Конкретно тия играчи, за които става въпрос не играха никъде лятото, съответно са имали доста по-дълга почивка от останалите като Мане, Салах, Фирмино, Алисон, например а също така са провели и по-добра лятна подготовка. Да се правиш на Робин Худ от позицията на богаташа - просто не го разбирам. Все едно да си собственик на мандра и да станеш партизанин. Същата работа и при нас. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvd1964 Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 В един от любимите ми филми на историческа тематика рицарите тамплиери независимо от действията си, били то правилни или неправилни, ги оправдаваха с възгласа "Бог го иска". Сега за мен е достатъчно, че "Клоп го иска". David, stefan and Bellamy 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AllorNothing Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 Проблемът е, че вие тотално отхвърляте възможността този ход наистина да е най-доброто решение за футболистите и клуба с оглед целите в ШЛ и ВЛ. Наумили сте си, че Клоп го играе ребел и Робин Худ, напук на интересите на клуба и това е.Ние от няколко хиляди километра знаем кой има нужда от минути, кой има нужда от почивка, кой няма.Последният вариант, който стои е тези футболисти наистина да се нуждаят от почивка за БЛАГОТО на клуба. Освен това гледам и че реванша с Шросбъри се счита за приключен и сме загубили вече.А ако бием какво става? David 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Toshko_Afrikanski Posted January 29, 2020 Popular Post Report Share Posted January 29, 2020 Слушах го и продължавам да не съм съгласен с него. Явно проблемът е, че ти гледаш прекалено частно на нещата, а не глобално. Пределно ясно е, че за въпросната ситуация има решение, което ще удовлетвори почти всички, но не е там въпросът. Клоп не говори за календара от вчера, не говори и от декември, когато е най-отвратителен, той се опитва да обясни, че така не могат да продължават нещата почти, откогато е на чело на отбора, обаче тази част от пресконференциите почти никога не се е отразявала в медиите и файда никаква. Той толкова много е говорил по темата и все надълго и на широко, че на мен ще ми е почти невъзможно да резюмирам доводите му, но най-важното: - всяка федерация прави каквото си иска без да съгласува нещата с останалите - примери сега ВЛ и ФА, наскоро ФИФА и КАФ и т.н. и т.н. - добрите футболисти нямат абсолютно никаква почивка през сезона - пример Мане, Фирмино, Ван Дайк и т.н. На тях винаги им се измисля турнир, в който да играят и да "забавляват" хората - традициите - най-важното те са се създали по време, когато футболистите са бягали много по-малко. В прав текст си го каза, че сега не може да каже на Милнър "Мили, не бягай 13км, а 8км". Няма как да стане. Тези нещата трябва да се преразгледат и да се съобразят със сегашната ситуация във футбола. - види ли се някаква дупка без мачове, веднага се измисля турнир. Точно, когато започна Лигата на Нациите, Клоп за първи път в прав текст обвини журналистите, че никой от тях не вижда проблема броя мачове. Че само мениджърите говорят, но това си остава в залата за ПК. Нито един журналист не е седнал да напише текст по темата. Науката, в частност медицината, все още не е измислила начин да възстановява играчите при такъв брой изиграни срещи. Тук ще отворя една скоба. Даде чудесен пример с Хари Кейн. Когато се контузи и ножа опря до кокала за английския национален отбор, тогава хората на острова се сетиха, че може би нещата не са както трябва и календарът трябва да се промени, а до тогава медиите са го обръщали на мрънкане. - не може да има състав от 30 души, 10 от тях да ги остави и да им каже "е, ще ми трябвате декември и януари". Не стават така нещата. - навсякъде имат почивка, само във футбола не. Вчера даде за пример НБА, които имат 4 месеца, повтарям четири месеца почивка и всеки си прави, каквото иска през това време. И след като говориш десетки пъти по темата, обаче нищо не се случва, трябва да се направи нещо, не ли? Клоп даже не иска това да е публично, а да се съберат ФУТБОЛНИ хора, да седнат на една маса и да определят ГЛОБАЛЕН календар спрямо футболния аспект, а не само маркетинговия. Може би и заради това повечето от вас не разбират позицията му, защото на всички нас ни се гледат постоянно мачове, на други пък им се печелят повече пари, но просто физически няма как да стане. Чудесен пример е финалната 4-ка на Лигата на Нациите, където футболът беше на ниско ниво, а играчите изглеждаха все едно се разхождат. Да, най-вероятно U23 няма да може да победи, макар че нищо не се знае, това не е отбор от ВЛ, и няма да се борим за ФА Къп, но това е едно жертвано отличие, което може да доведе до много повече, ако нещата се променят. А ако сега клекне и нещата си останат така, следващите годините ще е в пъти по-трудно, защото сега сме на гребена, но няма винаги да е така. Мислите в перспектива, а не днес за утре. А това за парите, които получават или пък примера за хората, които работят цяла година, въобще не ми се коментира... Интересно ми е как тези доводи ще накарат Мане да играе днес например??? Накрая нещо от мен, защото съм сигурен, че Стойкица и Бай Иван ще искат да се даде максималното, за да се подобри рекорда на Арсенал за сезон без загуба. Наскоро в НБА Голдън Стейт искаха да преборят подобен рекорд на Булс на Джордан за по-малко от 10 загуби на сезон. Е, изравниха го, но дойдоха плейофите, дойдоха и контузиите и накрая играчите на Кавс взеха пръстените. Клоп многократно е казвал, че не гледа тези рекорди и не се стреми към тях, а просто ако нещата вървят добре, те сами ще дойдат. И за резюме. Това не е фикс идея на треньора ни. Той винаги се е изказвал остро, когато види несправедливост. Примерно финалът за ЛЕ на майната си. Въпреки че Ливърпул не участва в него, отново на дълго и на широко обясни защо това е грешно. Така че аз лично се радвам, че Клоп води тези битки и му пожелавам късмет, защото ако спечели, ще спечелим и ние като почитатели на играта футбол. А ако не го разбирате, както казва той, това си е ваш проблем, него не го интересува. Morientes, koko_87_lfc, Steven_Gerrard and 15 others 18 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsbalabanov Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 Не изключвам вариант да бием, естествено, но според мен е малко вероятен, защото разликата между юношеския и мъжкия футбол е огрмна, пък макар едните да са У23 на Ливърпул, а другите Шрюзбъри. Никой не е казвал, че действа срещу интересите на клуба. Клyбa го интересуват само парите и престижът от турнири като ШЛ и ВЛ и това е разбираемо. Тук става въпрос за показване на сила/мускули, ако щеш. Бъди сигурен, че ако ФА къп даваше същите пари като другите 2 турнира, всеки ден щяхме да играем, ако трябваше. Плюс това твърде много време, допреди този сезон, не бяхме печелили нищо, преди това пак през 5-6 години взимахме купичка. Има глад у феновете, които стоически са изтърпяли времената, в които бяхме слаби, а сега когато сме силни...пак трябва да търпят. Пак ще го кажа, че чисто игрово, чисто като бройка и качество на бройката аз никога не съм виждал по-добър и широк състав на Ливърпул. Никога. Просто сега беше моментът да използваме този факт и да се опитаме да направим нещо още по-голямо от голямото, което е твърде вероятно да постигнем май месец. Имаме съизмерим състав с този на Сити в момента, но накрая пак ще излезне - "Ей, вие имахте късмет, Пепи си спечели 2-те купи, бла-бла". Не казвам, че ако бием Шрюзбъри ще спечелим купата, но просто имаме средствата да се борим, а не го правим. Това е. ПС: А замислихте ли се ФА как биха могли да си отмъстят, че публично им унижаваме турнира? Тъничко съдиите биха могли да почнат да ни режат където няма ВАР, а и където има. Важното е кой го гледа. Не е като да не се е случвало да ни порежат този сезон, но се е случвало няколко пъти ВАР при редовни положения, разбира се, да ни е спечелил мача. От тук нататък може и редовните положения да почнат да се отменят, което в бъдеще би могло да има далеч по-негативен ефект върху клуба, от това, че 5 човека ще почиват 2 дена по-малко. oZZy, baivan and livernas 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S.Gerrard(8) Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 ПС: А замислихте ли се ФА как биха могли да си отмъстят, че публично им унижаваме турнира? Тъничко съдиите биха могли да почнат да ни режат където няма ВАР, а и където има. Важното е кой го гледа. Не е като да не се е случвало да ни порежат този сезон, но се е случвало няколко пъти ВАР при редовни положения, разбира се, да ни е спечелил мача. От тук нататък може и редовните положения да почнат да се отменят, което в бъдеще би могло да има далеч по-негативен ефект върху клуба, от това, че 5 човека ще почиват 2 дена по-малко. За мен това са пълни глупости. Надали в елитно първенство (бих казал най-доброто в света) да се допуснат такива работи. Сам го каза, ВАР ни е печелил положение, също ни е и ощетявал. Никой няма да допусне да се развали авторитета на Висшата лига и като цяло английския футбол. В доста от мачовете се забелязва, че реферите пускат по-свободна игра и по-грубите шпагати не всеки път ги оцветяват с жълт цвят. Ако се случат тези "отмъщения" доста ще почне да се говори за футбола на острова, а знаем, че никой няма да допусне това. baivan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
нормалният Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 И двете спорещи страни си имат своите доводи - нема лошо ! Каквото има да става ще стане, така че аз гледам на нещата философски. Яко се издразних след1 мач и станалия обрат заради некадърноста на съдията , некадърноста/не липсата на игрова подготовка/ на Ловрен, и като цяло вялата ни игра. За решението на Клоп за предстоящото преиграване-заставам твърдо зад него! baivan and stefan 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flyhorse0906 Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 Освен това гледам и че реванша с Шросбъри се счита за приключен и сме загубили вече.А ако бием какво става? Ми какво става, ще се почне - "Сега Клоп е длъжен да пусне една идея по - стойностен състав".Много ми е интересно какво щяха да мислят колегите, които смятат, че Клоп не е прав, ако отбора трябваше да играе мач от ВЛ на 08/09.02.Щото има отбори дето ще играят.И щото т.нар. "зимна пауза" е всъщност един кръг, който е разделен на две - тия дето ще играят на 08/09.02 нямат мачове на 15/16.02 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkica Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 Много ми е интересно какво щяха да мислят колегите, които смятат, че Клоп не е прав, ако отбора трябваше да играе мач от ВЛ на 08/09.02. Абсолютно същото. Тези играчи, които се дискутират тук така или иначе не биха били титуляри в такъв хипотетичен мач. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stan1 Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 Абсолютно същото. Тези играчи, които се дискутират тук така или иначе не биха били титуляри в такъв хипотетичен мач.Не е същото,като да се бориш за титлата или за някакъв друг турнир от многото такива.Оставам с впечатлението,че едва ли не Клоп е престъпил някакъв свещен закон с отстояването на принципна позиция,която не е по вкуса на определени интереси,само защото е Длъжен да върви по коловоза на традицията,която може да се прилага,на кой,както му скимне,без значение от обстоятелства,нужди и т.н. Защото принципала,тоест ФА и други подобни си противоречат,но разбираш ли,тяхното мнение е обвито с мантрата - традиция.... Bellamy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkica Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 Кви традиции, ква ФА, къде отиде. Какво общо има това с формата на Матип, Ловрен и Минамино? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolonkata Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 В крайна сметка най-важно е кскво смята Клоп, че е най-добре за играчите му и фали е просто принципен въпроса или наистина за тях и него е важна тая почивка никой да няма да разбере Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stan1 Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 Кви традиции, ква ФА, къде отиде. Какво общо има това с формата на Матип, Ловрен и Минамино?Грешката ми е,че съм цитирал,погрешна извадка,но ти много добре знаеш за какво пиша. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyurad Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 Единственото което ме интересува тази година е завоюването на Висшата лига,нищо друго няма значение.Е не бих се отказал от дубъл-да спечелим и Шампионската лига. :sarcastic: David and deadpool 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baivan Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 За нужната и заслужена домашна почивка за играчите - да ги остави в домашен отпуск поне до 13 февруари и след малък разбор и преглед да заминават за Норич и там основните ни играчи да са резерви или да поцъкат тики-така в очакване на мача в Мадрид. Това, ако днес и на 01.02 бием и в Норич да е като контрола и да паднем-много важно. Основната цел на Клоп е пак да се опита да триумфира в ШЛ и заради това иска да си улесни програмата в Англия.Аз си мисля, че избора му не е продиктуван толкова от този мач по никое време, колкото от желанието му да избегне бъдещите допълнителни мачове от ФА и особено отложените за април-май такива от ПЛ заради 1/4 и 1/2 финали от ФА. Тогава мачове би имало през 3-4 дни преди и след 1/4 и 1/2 финалите за ШЛ чак до края на сезона в ПЛ.Също и финала за ФА на 23 май би пречил на бъдещия финал на 30 май за ШЛ, ако сме се класирали и за двата. Drenski and Steven_Gerrard 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dacheff Posted January 29, 2020 Popular Post Report Share Posted January 29, 2020 А за мач с Норич с "децата" какво - най-много да загубим, майната му.После пак след мача за ФА с Челси на 07.02 идва Борнемут - и пак с "децата" а на мача с Норич да играят тези до 23 г. и може пак без Клоп. Бай Иване, ще ме извиняваш, обаче заради тая ФА къп да играем кръг след кръг с лапетата във ВЛ? Твърдо не. Следващия мач за ФА (1/4 финала) и е на 21 март и никак не пречи,защото следва пауза за националите и мач от ПЛ чак на 04.04 на Етихад.В него може да играем с титулярите :) или да ги пазим за 1/4 финал от ШЛ. Ти тая пауза за националите я даваш като почивка, ама ние почти нямаме титуляр, дето да не играе 2 мача в нея. А там баш стават супер сакатлъци. Викаш и да си пазим титулярите срещу Сити на Етихад, ама за ФА къп да си играем. Надявам се се шегуваш :) Иначе стоя твърдо зад Клоп. Щом се храни с тия оядени лайна от ФА - винаги зад него. Къв е смисълът да ти сложат пауза и да ти лепнат преигравания там? За мен това е пълна подигравка с отбора. Значи - от тая година имате 2 седмици почивка, ама ЩЕ СИ ИГРАЕТЕ ВСИЧКИ ПРЕИГРАВАНИЯ В ПОЧИВКАТА, ЩОТО СМЕ МАЛОУМНИ ЛОРДОВЕ И ТАКА ВИ КАЗВАМЕ. Честно - рожбите на братя и сестри, носещи разни титли са сигурно едно от най-малоумните управления на футболни лиги в света. За едната купа теглят жребия в супермаркет и й сменят името всяка година с различна енергийна напитка, другата я промотират като нещо невиждано в света, светия граал на футболните турнири (дето само Бобката Борисов още го вярва), ама я ми припомнете как теглиха жребия за следващия кръг? И последно: kukuchev711, fishek, danail06 and 7 others 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baivan Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 Дачев,Предложението ми за леко пренебрегване на мачове от ПЛ и пускане на "децата" в тях,не е заради ФА купата, а заради предстоящите 3-4 дни след тях мачове от ШЛ ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkica Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 Аз пък не виждам никакъв проблем Нийл Кричли и децата да играят във ВЛ, но само след като титлата е осигурена на теория. Предпочитам ФА къп пред някакви рекорди. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post J.N.K. Posted January 29, 2020 Popular Post Report Share Posted January 29, 2020 Титла от ФА би била една от много, докато непобидими или центуриони се става веднъж. Още повече, че е супер неколегиално във ВЛ да се играе с умишлено слаб състав. fishek, Morientes, X_r_i_s-t_o and 10 others 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baivan Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 Титла от ФА би била една от много, докато непобидими или центуриони се става веднъж. За това и си мечтая да не загубим цял сезон, като компенсация за (може би) пропуснатата ФА купа.Надявам се и Клоп тайно да си мисли така, без да го обявява до последния мач, ако не сме паднали от Сити. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thekop Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 Ти представяш ли си какъв рев ще нададе някой шеф на Бърнли да речем, ако срещу Борнемут или Нюкясъл играем с децата в мач от ВЛ, а пък изброените отбори са в люта битка за оцеляване? Ще има и наказания от ФА дори.Иначе съм за тотална почивка на всички. Няма равни и по-равни. Всички са хора и са си направили плановете. Сега ни е широко около врата и то не защото сме извънземни до момента(което си е напълно вярно), а защото няма преследвач да поддържа миналогодишното темпо на МС или ЛФК. Я да имаш 5-7 точки преднина и иди излагай на риск някой от първия състав, пък ако ще и да е на резервата резервата! Steven_Gerrard and J.N.K. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baivan Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 Току що наброих 24 броя мъже с поне 21 навършени години в отбора ни.Стигат за два състава, дори без да се ползват останалите още към 16 бр. деца до 21г. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReD_Gerrard Posted January 29, 2020 Report Share Posted January 29, 2020 Титла от ФА би била една от много, докато непобидими или центуриони се става веднъж. Още повече, че е супер неколегиално във ВЛ да се играе с умишлено слаб състав. А е и забранено. ФА наистина могат да турят солидна глоба за това. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts