Jump to content

Юрген Клоп

Guest Simply Red

Recommended Posts

За да вземем човек, който веднага да се впише в отбора трябва да се платят 60+ милиона за някой.Може и да имаме набелязани имена в тоя ценови диапазон, но в момента клубовете им да не искат да ги продадат по средата на сезона.Така че точно какви са намеренията на мениджъра и собствениците няма как да предполагаме.

Сългасен съм с @flyhorse0906. И аз съм склонен да вярвам, че това е политиката на клуба - включително спортния екип начело с Клоп. Ако се вземе неподходящ играч на пожар, ще се изръсят много пари уж за да спасим сезона, а на практика рискът това ново попълнение да не ни спаси сезона е голям, а догодина ще се чудим какво ще го правим. Хем заплата ще взима, хем няма да е добър за титуляр, хем ще изяжда от времето на малките.

Пичове, хората дават милиони, стотици, милиарди за да станат шампиони, вие смятате пари заради набутване за един играч.

Тоест не съм съгласен с вас.

Титлата не е ли по-ценна от това да се набутаме за един играч, и да го хрантутим ако трябва 5 години?

Рискът, даден играч да е неподходящ, е точно толкова голям колкото и лятото. Надали следим някой дето ще дръпне толкова за 6 месеца. Особено за качеството, което би трябвало да търсим.

И ако някой струва 60 млн и отборът му не иска да го продава, еми ще го продаде за 80 млн.

20 млн в повече за да спасиш сезона, на мен ми се струва оправдано.

Друг е въпросът, че минаваме тънко и няма да се купува никакъв защитник най-вероятно. От лятото Клоп ще брои Ван Дайк, Гомес и Матип като 3 нови попълнения.

Естествено, че собствениците искат да станем шампиони, това ще надуе стойността на клуба още повече.

Но явно са преценили, че целите, които могат да купят в момента, не оправдават риска. Предпочитат да не харчат пари за играчи, които оставят съмнения за качествата си у спортно-техническия щаб.

Самият факт, че взехме Тиаго след такава сага за да свалим 5 млн от цената и взехме Жота, само на базата, че ще е на изплащане следващите години, показва каква ни е финансовата политика. Като пенсионери на промоция в супермаркет сме. Купува се само, ако е много на далавера и с големи намаления. Имаме късмет, че Клоп е виртуоз на това с малко финанси да постига големи резултати. Ако беше Гуардиола, карал с наличното повече от една-две теникиини купи едва ли щеше да спечели. И щеше да реве всеки прозорец, че няма достатъчно пари и след 2-3 години щеше да се чупи. Така, че американците много спечелиха с германеца, но гледат до последно да изкарат максимума от малкото, което са дали.

Айде, и Клоп сгъна байряците, забравете за нов защитник. Като се върнат Жота и Матип, топ4 криво-ляво трябва да вържем.

https://www.skysports.com/football/news/11095/12191132/jurgen-klopp-liverpool-boss-focusing-on-top-four-finish-before-premier-league-title-defence

Сългасен съм с @flyhorse0906. И аз съм склонен да вярвам, че това е политиката на клуба - включително спортния екип начело с Клоп. Ако се вземе неподходящ играч на пожар, ще се изръсят много пари уж за да спасим сезона, а на практика рискът това ново попълнение да не ни спаси сезона е голям, а догодина ще се чудим какво ще го правим. Хем заплата ще взима, хем няма да е добър за титуляр, хем ще изяжда от времето на малките.

Те малките са толкова класни, че дори когато няма един здрав централен защитник търкат пейката, а играят двама халфове вместо тях.

Това за неподходящия играч е друг тема. Аз не знам нормален отбор, който да се остави с 3-ма централни защитници, двама от тях чупливи, очевидно неставащи младежи и да не се вземе никой в тази зона. Контузията на Ван Дайк е малшанс, но за останалите двама надали има някой шокиран. Много несериозно работа ми изглежда това.

Изказването на Клоп за топ 4 не ми се коментира, несериозна работа. Ювентус са слаби този сезон, но надали целта на някой там е топ 4, въпреки че имат 9 поредни титли.

И ВВД да беше здрав, щяхме повечето време да го гледаме в комбинация с Фабо, заради честите отсъствия на Матип и Гомес. Така, че още лятото трябваше да се вземе някой. И не 4ти избор за зместник на Ловрен, а готов титуляр, който да застане до ВВД, защото дори и здрави Матип и особено Гомез не са на световно ниво, че да им се "пази" толкова тяхното място. Нито тогава нито сега реагираме адекватно на ситуацията и сме на път да си провалим шансовете за титла. За мен това една голяма грешка на ръководството, която страда целият отбор виждаме какво е положението в момента.

И ВВД да беше здрав, щяхме повечето време да го гледаме в комбинация с Фабо, заради честите отсъствия на Матип и Гомес. Така, че още лятото трябваше да се вземе някой.

То се взе някой - Тиаго. Според разни изказвания от последния месец е ясно, че Фабиньо така или иначе е бил 4-ти избор за централен защитник. В момента първи по принуда.

Тоя сезон трябваше да е супер лесен за печелене. Всички се дънят, можехме спокойно да си водим и да си вземем титлата. Взехме Жота, който влезе по-добре от колкото очаквахме. За сегашното ни положение сме си виновни само ние. Няма как винаги всичко да върви без сътресения. Ние показахме, че не бяхме подготвени.

Вярвам, че необходимите поуки ще се вземат.

За този сезон, време има много. Все още ние (а сега и Сити) сме фаворити за титлата. Още не сме я загубили. По-лошо от това няма как да е, така че остава да почнем да печелим.

И мен това ме е яд. Набрахме скорост от предният сезон подеилихме се с Тиаго и Жота, но не се подсигурихме заместник на Ловрен, камо ли да вдигнем нивото там. Благодарение на наши грешки, ВАР и контузии загубихме точки, които по подразбиране бихме спечелили поне 70-80% от тях. Имаме 34 от възможни 54 точки, което означава, че сме загубили 20 и въпреки това сме "само на 3" от върха. За справка миналата година сме спечелили 52 по това време, като имаме само един Х до 18ти кръг. Ако бяхме си взели мачовете срещу УБА, Брайтън, Фулъм, Нюкясъл и Саутхямптън, което не беше невъзможно, то сега щяхме да имаме 9 точки повече и да сме с 6 аванс пред останалите. Което ни правеше твърд фаворит за титлата. Въпреки загубата от АВ и другите равенства.

Истината е, че нивото доста спадна на цялата ВЛ, но за съжаление нашето спадна 2 пъти повече.

И ако бяхме взели заместник на Ловрен, какво щеше да се промени от сегашната ситуация?Щяхме да платим за такъв играч 10-15 милиона и сега щяхме да му сипваме целия форум и щяхме да обвиняваме Клоп, че е дал тънки пари, а не е изсипал 60-70 милиона.Пак ще кажа, че тия дългосрочни контузии няма как да се предвидят.Клоп е преценил, че вместо Ловрен за 5-6 мача същата работа може да му я свърши и Рийс или Фабиньо.Ама ей на как се развиха нещата.

Грешка, която забелязвам често, когато се дискутира трансферната политика е , че някои се опитват да мислят като Клоп, без да знаят в действиетолност какво мисли той. Първо не са Клоп, второ много пъти това, което казва пред медиите във връзка с трансферите се е оказвало, че не е било така. Нямало да има трансфери ама има, иначе се пишат фермани във форума защо политиката на клуба била правилна да не се харчи, ама като направи 2 трансфера един след друг, не го упреквате нали? Лош ли беше трансферът Жота, ама иначе преди това - да не се харчело за нападател, нямало място заради триото, финансова криза, да не се бил провалил като Кейта. Направихме трансфера на Жота и всенародно “ура”, не видях един упрек от хората защитаващи политиката да не се харчи за нападател, така ще е и сега ако вземем защитник, поне дръжте на позициите си докрай.

Грешка, която забелязвам често, когато се дискутира трансферната политика е , че някои се опитват да мислят като Клоп, без да знаят в действиетолност какво мисли той. Първо не са Клоп, второ много пъти това, което казва пред медиите във връзка с трансферите се е оказвало, че не е било така. Нямало да има трансфери ама има, иначе се пишат фермани във форума защо политиката на клуба била правилна да не се харчи, ама като направи 2 трансфера един след друг, не го упреквате нали? Лош ли беше трансферът Жота, ама иначе преди това - да не се харчело за нападател, нямало място заради триото, финансова криза, да не се бил провалил като Кейта. Направихме трансфера на Жота и всенародно "ура", не видях един упрек от хората защитаващи политиката да не се харчи за нападател, така ще е и сега ако вземем защитник, поне дръжте на позициите си докрай.

Дай пример за такива мнения.Аз незнам да е имало някой във форума, който преди началото на сезона да е твърдял, че нямаме нужда от нападател.Напротив, почти всички мнения бяха, че ни трябват резервен краен бранител, флангови нападател и халф, който да даде по-различни варианти в средата.Трима играчи с такива профили бяха привлечени.

И ако бяхме взели заместник на Ловрен, какво щеше да се промени от сегашната ситуация?Щяхме да платим за такъв играч 10-15 милиона и сега щяхме да му сипваме целия форум и щяхме да обвиняваме Клоп, че е дал тънки пари, а не е изсипал 60-70 милиона.Пак ще кажа, че тия дългосрочни контузии няма как да се предвидят.Клоп е преценил, че вместо Ловрен за 5-6 мача същата работа може да му я свърши и Рийс или Фабиньо.Ама ей на как се развиха нещата.
Никой не казва заместник на Ловрен с такъв от неговата класа за 10-15 млн. Разбира се, че е безсмислено. Взимаш някой за 50-60 от класата на ВВД или поне на Матип, но не чуплив. Това е надграждане, не един безполезник с друг. При все че имаш двама, които често са извън строя оставаш само с един титулярен избор за CB.

Фабиньо си е DM и липсата му в халфовата линия влияе на отбора. Когато и Хендерсън застане до него като двойка CB още повече ставаме дисбалансирани.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Копирам само текста по същество

Роби Фаулър направи свой подкаст и дебютира с Юрген Клоп, който казал

„Когато спечелихме титлата, беше уникален момент. Той все още е такъв, но го усещам, че се е случило преди много време. Всеки ден за нас е голяма битка, а да бъдеш мениджър на Ливърпул означава, че трябва да бъдеш успешен”,

„Истината е, че Ливърпул беше много търпелив с мен и екипът ми в самото начало. Единственото, което исках, е да променя нещата в клуба към най-доброто за него. Искаме да има ползи от нашето присъствие, когато напуснем. Клубът винаги е по-голям от нас, така че тези ползи трябва да останат след време. Постарахме се с тренировъчната база, както и с треньорския екип. Именно той е брилиянтен и това няма да спре”,

„Нужно е да убедиш играчите какво точно желаеш от тях. За да се случи това, трябва да имаш перфектна личност. Опитвам се винаги да убеждавам момчетата с моята страст за идеите. За мен това работи, тъй като никога не съм прекалено критичен, а това е лидерството в най-чистата му форма. Трябва да призная, че съм ужасен след загуба. Когато загубихме от Саутхемптън, се прибрах късно вкъщи. Не можех да заспя и останах в кухнята ни. Всичко се случваше към 02:00 часа през нощта и мислех само кои неща можем да направим по-добре. Не се ядосвам на близките ми и на моята съпруга, но определено не говоря много с околните в тези моменти”,

„Наистина сме благословени с момчетата в отбора, които са уникални характери. Единственият проблем? Другите отбори не спят. Все още сме в състезанието с нашите трудности и имаме време да се справим”.

Юрген Клоп акцентира също така кога отборът е променил изконно мисленето си –

след загубата от Севиля на финала за Лига Европа през 2016.

„Ако успееш да претеглиш точните неща след такава вечер, тогава имаш шанса да се завърнеш на правилния път. Те спечелиха и ние не можем да променим това. Определено няма да ти помогне да си депресиран цяла нощ. Това може би е моментът, в който нашето бъдеще започна”.

„Аз съм нормален човек, както и другите хора върша нормални неща. Извеждам кучето сутрин, когато вали, но забравям винаги онези малки торбички за „техните неща”. Винаги се връщам обратно, за да ги взема, но се справяме с нормалните проблеми за нормалните хора”

Човека си каза днес в пресконференцията за мача с Юнайтед: "Аз правя препоръки но други решават дали някой да се купи или не...аз не харча парите". Очевидно е че решението да не се вземе защитник сега е на ФСГ

Урокът на Клоп към играч: Имаш Ролекс, но колко мача имаш за Ливърпул?

https://gong.bg/foot...nD8gI6-VWBQAGM0

Много е актуален напоследък тоя тапак.

Миналата седмица "не можем без него", днес разкрива неща, които не трябва или поне са минали отдавна. Голям глуоак ще излезе или търси медийно внимание, но не знае как.

Аз ако съм на Клоп, ще изчакам още няколко сезона да ми свърши договора, и се махам завинаги.

Ще спечеля аз ВЛ, ШЛ, Супер купа, световни със супер ограничен бюджет, в даден момент закъсвам, а шефовете ми не искат да дадат и една стотинка да привлека защитник, точно когато е най-наложащо? Ще им кажа да си е**т м*******.

Чак не мога да повярвам колко свидливи са тия. Не правят хубаво, аман от тях.

Ще спечеля аз ВЛ, ШЛ, Супер купа, световни със супер ограничен бюджет, в даден момент закъсвам, а шефовете ми не искат да дадат и една стотинка да привлека защитник, точно когато е най-наложащо? Ще им кажа да си е**т м*******.

Чак не мога да повярвам колко свидливи са тия. Не правят хубаво, аман от тях.

Последното нещо, което може да се каже е че сме били със супер ограничен бюджет.Повтарят се едни и същи мантри и от много повтаряне вече се приемат за чиста монета.Нещо като Гьобелсова пропаганда.През лятото на 2017 г. цената на Върджил беше 50 и няколко милиона, но заради едни нерегламентирани контакти не успяхме да го привлечем.Наложи се да платим още около 25 милиона отгоре.Та тогава "скръндзите" можеха да кажат на Клоп "Пич имаше си своя шанс да привлечеш този играч, пропиля го, на ти сега 30 милиона купи някой друг".И ги платиха тия пари

А парите от Коутиньо къде ги забрави?

Ами с парите от Коутиньо пак можеше да му кажат "На ти 30 милиона".Щото нали са само да се гушат с пари и да източват отбора.Другата мантра дето се повтаря.

За мен главна вина за срива са американците. Не може при толлкова слечлини трофеи (а това рабира се са и пари) да се цинцеросфаш толкова. Ама да е на промоция, ама на изплзщане, ама може и без трансфери?!? Как за другите отбори няма криза? За лятото ние сме похарчили £-32.85m, като дори едни Нюкясъл и Шефилд са похарчили повече от нас, какво да кажем за МЮ(£-42.75m), МС(£-91.49m), Челси(£-170.91m), Тотнъм(£-87.48m), Евертън (£-63.40m) и Арсенал (£-57.02m), че дори Лийдс (£-96.10m). За тези отбори няма криза така ли? Само за на има.

Данните са от Transfer Market, за тези от вас които искат да проверят.

Е, те и от парите за Коутиньо ако не ги бяха инвестирали във футболисти, то тогава трябваше да има протест пред Анфийлд.

И да, това не променя факта, че са адски свидливи и искат с много малка инвестиция да ударят кьоравото, дет' се вика. Те всъщност го направиха още с идването на Клоп, де. Те самите не знаят какви късметлии са. Ако не бях фен на тоя отбор, бих казал, че заслужават да не попадат на читав треньор, докато те са собственици.

Какво ли си мисли Клоп.. Трябва да му бъдат отпуснати спешно пари за защитник, но пари няма. Пеп дори и да му трябва 4ти защитник, арабите са готови и 100 милиона да тропнат на масата. Това е разликата.

• Simply Red changed the title to Юрген Клоп