Jump to content

Юрген Клоп

Guest Simply Red

Recommended Posts

90251bdcd3f7afc24a578fcfe5d913de40c5cead

Без цаките е все едно 1 /2  Клоп ... може би ще му свикнем с новата визия с течение на времето, но с оптиката по кефи, придобива малко вид на контракт-килър, вкарва някаква лудост с тях.

И мен по ми допадаше визията му с очилата. С тях има едно такова по професорско>аристократично излъчване. Самият аз понеже съм очилатко, настоящите ми цайси съм ги избирал, да приличат леко по рамка на неговите. 🤓

• 4 weeks later...
2 hours ago, Chinaski said:

Тия твърдения по горе не са факти...

За мен по-важни са фактите, че всички изброени играчи дойдоха и са все още при нас, начело с Клоп, а кой, кога, как и защо - все ми е тая.

Ся не знам с един Брендо начело дали нямаше и по-голям наплив от звезди да има, там Стиви Джи може да разсее съмненията, като си каже как го е играл скаут и преговарящ.

За Алисон и Ван Дайк си се знае, че тия другите отбори се пробваха и те. Челси бяха доста отчаяни за вратар тогава, затова и взеха Кепа за рекордна цена. За другите играчи не мога да кажа.

За другите и аз не знаех, но за Сити самият Ван Дайк е потвърдил:

https://www.manchestereveningnews.co.uk/sport/football/transfer-news/van-dijk-man-city-liverpool-18544507

Van Dijk said: “I had the chance to go to Chelsea and Man City.

“When you compare the clubs, you look at the history, the town, the current squad, their plans for the near future.

“But the most important thing you look at is the manager – and Jurgen Klopp is an important reason why I chose for Liverpool.

• 2 weeks later...

Венгер вчера се е появил на тренировката да му връчи наградата на фуфа за най-добър треньор на 2020-та. Също и на Алисон, Трент, ВВД и Тиаго, които бяха в отбора на годината.

e064f0ff7ef332ff3ec59f8dbaecd57abc72a9d7a6846bf9bdc023d1631e010a0cce5ee70716a393a20aa77441086f45283597a564746a2101fc3fce258a9e4fde679443bf7d59ce6f359a132656aa5a

1 hour ago, Dacheff said:

Е за кво сега им дават наградата за 2020? Не са ли си я получили вече? 

Друго си е да те закичи ВенгаБой ... иначе извън закачката с "шлифера", навярно не е имало събитие, на което да им ги връчат, с оглед пандемията.

Не мога да си обясня защо говори такива неща, особено като се има предвид, че огромното мнозинство от феновете е супер фрустрирано от (без)действията ни на пазара, които изпъкват още повече на фона на това, което правят конкурентите ни. 

Според мен си пази работата и се държи професионално. Едва ли е чак такъв непоправим мечтател-романтик. Със сигурност не би казал и една сричка от горното изречение никога, ако зад гърба му стояха хора, които да отговарят на нуждите му. 

Ясно е, че е добър да прави от пръднята боя, ама 'мериканците го отнесоха това на следващото ниво, деева и изтисквачите. 

• 3 weeks later...

Не, общо взето върти същата плоча, имаме си наш начин, футболистите не са стари, когато навършат 29 години, другите обори също излизат с 11 човека на терена и други такива в този тон.

И аз го гледах...същата ала-бала си е. Клоп не е Рафата да плюе по собствениците, явно така ще си е. За мен проблемът е, че не продаде ненужните. Там има нещо сбъркано. Надали Хенри му е казал - ще държиш Ориги, Окса и Кейта, че Линда обича черни палки.....и тая журналистка не му задава неудобни въпроси, общо взето всичко е точно докато не се контузи някой от титулярите. Ние лятото вместо да решим проблемите проактивно, само ги замитаме и стискаме палци да не ни дойдат на главата.....

И десетилетка да се върти, ако спечели нещо /за мен нещо е ШЛ или ПЛ- останалото е "почти" нищо/ тази година, ще е прав. За мен футболистите ни са добри и могат да спечелят въпросното нещо. Друг е въпроса за изборът на тактика - нещото, което за мен лани ни изяде главата. Настрани,настрани, назад, неточен пас напред, единоборство, второ единоборство, центриране, борба за топката, настрани, настрани, назад... 1000 пъти на мач! Цял отбор да играе като Хендерсън... "Отбор, съставен от 11 Хендерсъна няма да постигне нито една победа !" и нашия също не постигна. Тук Перифразирам Герд Мюлер. А това Миналия сезон се доказа на 100%. В момента, в който всеки започна да играе собствената си игра, а Клоп рязко смени тактиката със защита на мястото си и по-директен футбол и...ОПА, БАЦЕ!...трети! А се бееме засилили да изпадаме! 

Не целя да разпалвам дискусии за Хендерсън отново. Човека си играе каквото може, каквото и да може. Според един колега тук не само, че е достатъчен за спечелване на ШЛ и ПЛ, ами те с Милнър ги спечелили... За мен нема проблеми да си играе неговата си. Хендерсън е най-добрия в света в това, което може...Каквото и да може... Ама и Тиаго да си играе неговата си, Салах, Мане ...всички. И все едно сме направили една сурия трансфери и си имаме новия-стар мачкащ отбор от 18-19! Дано съм прочел мислите Клопови, дано и играчите ни още могат! Паживьом - увидьем!

8 hours ago, svivcv said:

И десетилетка да се върти, ако спечели нещо /за мен нещо е ШЛ или ПЛ- останалото е "почти" нищо/ тази година, ще е прав. За мен футболистите ни са добри и могат да спечелят въпросното нещо. Друг е въпроса за изборът на тактика - нещото, което за мен лани ни изяде главата. Настрани,настрани, назад, неточен пас напред, единоборство, второ единоборство, центриране, борба за топката, настрани, настрани, назад... 1000 пъти на мач! Цял отбор да играе като Хендерсън... "Отбор, съставен от 11 Хендерсъна няма да постигне нито една победа !" и нашия също не постигна. Тук Перифразирам Герд Мюлер. А това Миналия сезон се доказа на 100%. В момента, в който всеки започна да играе собствената си игра, а Клоп рязко смени тактиката със защита на мястото си и по-директен футбол и...ОПА, БАЦЕ!...трети! А се бееме засилили да изпадаме! 

Не целя да разпалвам дискусии за Хендерсън отново. Човека си играе каквото може, каквото и да може. Според един колега тук не само, че е достатъчен за спечелване на ШЛ и ПЛ, ами те с Милнър ги спечелили... За мен нема проблеми да си играе неговата си. Хендерсън е най-добрия в света в това, което може...Каквото и да може... Ама и Тиаго да си играе неговата си, Салах, Мане ...всички. И все едно сме направили една сурия трансфери и си имаме новия-стар мачкащ отбор от 18-19! Дано съм прочел мислите Клопови, дано и играчите ни още могат! Паживьом - увидьем!

Пич няма как всеки да си играе неговата си игра.

Това нещо се нарича отбор, а играта е отборна, която е спрямо инструкциите на треньора.

Все едно да хванеш една гръцка армия в Античността и да им кажеш - Пенелай ти си ги души с въжето, това ти е силата; Александър ти си ги боцкай по краката с копието; Птолемей ти ги бий с ръце, че в това си силен и т.н. Впрочем то е било така с германските племена, а когато срещнат организирана сила като Римската армия, биват почти изтрити от картата. Същата аналогия може да се направи и във футбола. Организацията винаги побеждава хаоса.

Не може всеки хаотично да прави това, в което е добър. В един отбор трябва да има синхрон. 

Да се ползат силните страни да, примерно при нас Салах е с по-свободна роля и затова е вкарал 100 гола в 160 мача. Треньора вижда най-добре какво може да се позволи и какво не може. 11 души да си играят както те си искат, е обречено на провал.

5 hours ago, Senzor said:

Да се ползат силните страни да, примерно при нас Салах е с по-свободна роля и затова е вкарал 100 гола в 160 мача. Треньора вижда най-добре какво може да се позволи и какво не може.

Разбрал си какво съм искал да кажа!

5 hours ago, Senzor said:

Това нещо се нарича отбор, а играта е отборна, която е спрямо инструкциите на треньора.

Все едно да хванеш една гръцка армия в Античността и да им кажеш - Пенелай ти си ги души с въжето, това ти е силата; Александър ти си ги боцкай по краката с копието; Птолемей ти ги бий с ръце, че в това си силен и т.н. Впрочем то е било така с германските племена, а когато срещнат организирана сила като Римската армия, биват почти изтрити от картата. Същата аналогия може да се направи и във футбола. Организацията винаги побеждава хаоса.

А тук не съм съгласен! Дори в древните армии е имало пехота, кавалерия, разузнавачи, стрелци и какви ли не. Всички с различно въоръжение и предназначение. Пълководците са ги построявали и стиковали - къде ще застанат стрелците, кога ще стрелят, ще върви ли пехотата под завесата от стрели, кавалерията в резерв ли ще е или ариегард и т.н.  Всеки род войска си е вършел неговото. Стигне ли се дотам стрелците да са пехота... като Ориги или Хендерсън на крилото, Хендерсън ЦЗ...Тиаго играе играта на Хендерсън...са ходили на гости на свети Петър. А за тактиката със защита пред центъра и стратегията без резерви или безполезни такива? Има един маршал Тухачевски дето изсипва милионната болшевишка армия срещу Полша, без ясна тактика, със стратегия без резерви, всичко ариегард и в резултат Збишковците така грозно го разцепват от бой, че централна и източна Европа са освободени чак 45та, а дедо Йосиф се осмелява да нападне Полша отново едва когато чичо Адолф вече я е разгромил. Аналогии между войната и футбола много. В кръга на шегата - във войната залагаш няколко хиляди живота /че и своя/, тука няколко стотици милиончета за един-двама чичко-дедковци и нервите на няколко милиона.

И...ако не ме лъжат паметта и Гугъл германските племена слагат края на Римската империя или поне на западната. Рисунка на чичо Одоакър.20140904144946-odoacer.jpg.202a834871883311b362ea8eab789ced.jpg20140904144946-odoacer.jpg.202a834871883311b362ea8eab789ced.jpg

• Simply Red changed the title to Юрген Клоп