Simply Red Posted July 30, 2022 Report Share Posted July 30, 2022 baivan, tuzara, Steve_G and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baivan Posted July 30, 2022 Report Share Posted July 30, 2022 Горе липсва Суперкупата на УЕФА Dr.G. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishek Posted August 10, 2022 Report Share Posted August 10, 2022 20 hours ago, oZZy said: То е нормално да искаме да минем леко и с малко усилия през такъв мач, ама като се видя, че не става, трябваше да засилим и да ги смачкаме за да си вземем точките. Защо не стана си знае Клоп най-добре. Според мен е заради липса на качество, а не заради подготовка. Ясно е, че винаги в началото на сезона след лагерите са изморени момчетата, ама трябва да има такива дето да изваждат точките в такива мачове. След като ни вкараха дузпата мисля беше, Клопо го беше хванала камерата, как се е зареял безнадеждно в земята и беше забил. Как трябва да го разчитаме това не знам. Тиаго вече беше контузен, тия ни поведоха и може би гафъра беше осъзнал, че трябва да се направи нещо в средата въпреки усилията си да убеди всички, че не е нужно /според неговата философия/ да се купува на килограм. На интервюто след мача, обаче го видях в съвсем друго настроение. Когато говореше с журналята един беше казал, че няма дузпа, друг беше казал, че е категорична и той почна да се хили ехидно, като попита, а имаше ли фал срещу Хендо? Мълчание. И той почна да се хили още повече. Момчета, наистина е несериозно да отписваме ВЛ, само след един мач. Шефа досега е доказал, че се учи от грешките си. Да се надяваме, че и сега ще се поучи. J.N.K., Dr.G. and Taipan 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.G. Posted August 10, 2022 Report Share Posted August 10, 2022 3 hours ago, fishek said: След като ни вкараха дузпата мисля беше, Клопо го беше хванала камерата, как се е зареял безнадеждно в земята и беше забил. Как трябва да го разчитаме това не знам. Тиаго вече беше контузен, тия ни поведоха и може би гафъра беше осъзнал, че трябва да се направи нещо в средата въпреки усилията си да убеди всички, че не е нужно /според неговата философия/ да се купува на килограм. На интервюто след мача, обаче го видях в съвсем друго настроение. Когато говореше с журналята един беше казал, че няма дузпа, друг беше казал, че е категорична и той почна да се хили ехидно, като попита, а имаше ли фал срещу Хендо? Мълчание. И той почна да се хили още повече. Момчета, наистина е несериозно да отписваме ВЛ, само след един мач. Шефа досега е доказал, че се учи от грешките си. Да се надяваме, че и сега ще се поучи. Лошото е, че съдийската клика също се учи от "грешките" си и много добре се справя, повтарят си ги еднопосочно, като развален грамофон ... ето това би го накарало да се чувства безпомощен, зареян и без полезен ход Босът. Изначално ги траеше и им гледаше сеира, като един възпитан и културен мъж. После взеха да му лазят по нервите, каза си им го неколкократно по интервютата в прав текст ... и в следващия мач отново "крак-брадва" ... е кво прайм тогава вече ... ай секан и ФОНСЕКА. Няма на кого да се доказва вече, като треньор - грешни решения вземаме всички и то ежедневно, нали така се трупа тоя пусти опит. Да не забравяме и един цял щаб, който също е съпричастен във вземането на краткосрочни и дългосрочни такива било то за конкретен мач, за подготовка или цялостна стратегия за развитие на отбора. Аз затова не мога да си намеря място още от събота, защото пак ни направиха на панаирджийска мечка още в първия мач пред цял свят - "Ще играете, колкото ви позволява синджира, да си знаете, че всичко си е по старому". Това е ЛИВЪРПУЛ бе клошари изклатени, не ви е отбора на с.Богутево, общ.Чепеларе (нищо против момчетата). Слабата ни игра също я видях, отпускарския подход и него, поне в тези минути от мача, когато се чудех ТВ-то ли да спирам, да си сипя едно кво да е и да почвам да хукам. Ама аре гледах го с баща ми, който пък е фен на противника и дали заради мене, че ме видя как побеснявам или просто обективно си каза, че има нарушение в зародиша на атаката за първия гол, което е трябвало да бъде свирено и второ такова с набирането на сърбина върху Трент, а дузпата, ако има такава е адски пресилена. Най-лесно е да пишем слаб 2 на Клопо, щаба и играчите, което нямаше и да е много незаслужено, но всички те са донесли толкова радост и тук-там тъга, показали са какво могат, че понякога стоя и си мисля как би се развил мачът без тези секири, а понякога само стоя. Това не означава, че Босът и всички останали са имунизирани от критики, напротив, но горчилката от шибан*ците в тъмната стаичка + ония на и около терена е по-голяма. Като цяло - дебел и мазен, много-много тлъст и венест ШНУР за тези, които ни гърбят. alex59, Dacheff, Taipan and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.G. Posted August 11, 2022 Report Share Posted August 11, 2022 Klopp's situation right now: Thiago out for 6 weeks... Jota 6 weeks... Konate 3 weeks... Curits 2 weeks... Carvalho and Elliott inexperienced... Got Nunez, but had to lose a legend in Sadio Mane... Doesn't have the money to sign Jude Bellingham... Оutbid for Aurelien Tchouameni... City even stronger with Haaland, Phillips and Alvarez... Massively improved Tottenham... No replacement for Origi, Minamino and Neco... Relies on 37 year old Milner as midfield substitute... No chances of further signings this transfer window... Winter World cup which will make the season longer and more stressful... And expected to chase a quadruple, a high bar that he himself created last season. It is really hard to be in Jurgen Klopp's shoes... But if anyone can walk in them, it's him... That's why he's the best in the world... The Godfather of Mentality Giants!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.N.K. Posted August 11, 2022 Report Share Posted August 11, 2022 Който го е писал това доста явно цели публична изява. Доста глупости има тука. Shinobi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.G. Posted August 11, 2022 Report Share Posted August 11, 2022 29 minutes ago, J.N.K. said: Който го е писал това доста явно цели публична изява. Доста глупости има тука. Срещнах го в нета. Виждам, че някои от контузените не са споменати-за сроковете на упоменатите не съм сигурен, да кажем заместници на Неко и Ориги са Рамзи и Нунес, Чуамени се снима с една бяла тениска, не с нашата, за Белингам ще се види имаме или нямаме парите, но не мога да отсея кое са глупостите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toshko_Afrikanski Posted August 11, 2022 Report Share Posted August 11, 2022 1 hour ago, J.N.K. said: Който го е писал това По стила изглежда привърженик на израждане, но пък знае английски. oZZy and Shinobi 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.N.K. Posted August 11, 2022 Report Share Posted August 11, 2022 2 hours ago, Dr.G. said: Срещнах го в нета. Пределно ми е ясно, че не е писано от теб и не съм целял да те засегна. Извинявам се, ако все пак се е случило така, но наистина много се дразня на подобни неща. Освен горепосочените от теб залежки има още доста. - Примерно Елиът е неопитен - вярно, но ако се върнем 12 месеца назад, точно Елиът започна сезона титуляр и беше на достатъчно ниво, че да приемем контузията му не само като неприятна такава от медицинска гледна точка, но и голяма загуба за отбора. Може и да е имало по-крайни мнение, вече не помня. Аз съм писал в други теми(напоследък много спамя, сори), че очаквам силен сезон от него. Той е главната причина да не се притеснявам особено, че няма да привлечев халф. А и Белингам не е много по-възрастен. - Не помня да сме пращали оферта за Белингам. Всъщност не помня изобщо някой отбор да го е правил. Той и неговият отбор излязоха с официална позиция, че трансфер това лято няма да има. Не виждам смисъл да се пише, че сме нямали пари за него. - Чумени - сякаш щеше да дойде при нас, дори да бяхме пратили по-голяма оферта. Смятам, че привличането на Нунез показа, че пари за по-голяма оферта е имало. Смисъл от това изречение в горепосоченото? Аз не виждам. -Тепърва има да се види дали Сити са се подсилили, защото Стърлинг и Жезус бяха основни футболисти, а Стърлинг специално ги е измъквал много пъти, включително започна и обрата срещу Вила от 0:2 в последния кръг на миналия сезон. Никой измежду футболистите им в момента не може да изиграе ситуацията по този начин. В защита не са се подсилили, Фернандиньо който често им запълваше дупките, макар и не особено успешно, го няма, беше им и капитан. Зинченко бива заместен от Уилсън-нещо си(не му помня името). Не съм го гледал много, може и да греша, но не е много по-добър от нашия Мабая, който ще бъде може би 4-ти или 5-ти избор при нас. -Тотнъм се подсили, но разликата беше към 20 точки. Дали? Не мислА -световното ще влияе на всички, а ние имаме доста основни футболисти, които няма да участват като Салах, Робъртсън, Матип, Диаз. Не се знае дали Трент ще ходи или Конате. Сигурно ще имат и лагери или дори оптуск, но ще имат и тренировки. Това е повече време, в което младите Карвальо, Елиът и други ще могат да тренират с по-опитните. -Едва ли някой очаква куадрупъл или дори борба за това отново. Съжалявам за офтопика. svivcv, Leon1912, oZZy and 3 others 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
svivcv Posted August 11, 2022 Report Share Posted August 11, 2022 4 hours ago, J.N.K. said: Пределно ми е ясно, че не е писано от теб и не съм целял да те засегна. Извинявам се, ако все пак се е случило така, но наистина много се дразня на подобни неща. Освен горепосочените от теб залежки има още доста. - Примерно Елиът е неопитен - вярно, но ако се върнем 12 месеца назад, точно Елиът започна сезона титуляр и беше на достатъчно ниво, че да приемем контузията му не само като неприятна такава от медицинска гледна точка, но и голяма загуба за отбора. Може и да е имало по-крайни мнение, вече не помня. Аз съм писал в други теми(напоследък много спамя, сори), че очаквам силен сезон от него. Той е главната причина да не се притеснявам особено, че няма да привлечев халф. А и Белингам не е много по-възрастен. - Не помня да сме пращали оферта за Белингам. Всъщност не помня изобщо някой отбор да го е правил. Той и неговият отбор излязоха с официална позиция, че трансфер това лято няма да има. Не виждам смисъл да се пише, че сме нямали пари за него. - Чумени - сякаш щеше да дойде при нас, дори да бяхме пратили по-голяма оферта. Смятам, че привличането на Нунез показа, че пари за по-голяма оферта е имало. Смисъл от това изречение в горепосоченото? Аз не виждам. -Тепърва има да се види дали Сити са се подсилили, защото Стърлинг и Жезус бяха основни футболисти, а Стърлинг специално ги е измъквал много пъти, включително започна и обрата срещу Вила от 0:2 в последния кръг на миналия сезон. Никой измежду футболистите им в момента не може да изиграе ситуацията по този начин. В защита не са се подсилили, Фернандиньо който често им запълваше дупките, макар и не особено успешно, го няма, беше им и капитан. Зинченко бива заместен от Уилсън-нещо си(не му помня името). Не съм го гледал много, може и да греша, но не е много по-добър от нашия Мабая, който ще бъде може би 4-ти или 5-ти избор при нас. -Тотнъм се подсили, но разликата беше към 20 точки. Дали? Не мислА -световното ще влияе на всички, а ние имаме доста основни футболисти, които няма да участват като Салах, Робъртсън, Матип, Диаз. Не се знае дали Трент ще ходи или Конате. Сигурно ще имат и лагери или дори оптуск, но ще имат и тренировки. Това е повече време, в което младите Карвальо, Елиът и други ще могат да тренират с по-опитните. -Едва ли някой очаква куадрупъл или дори борба за това отново. Съжалявам за офтопика. Съгласен! И аз си помислим почти същото, като го прочетох, но го лайкнах. Смисълът на горния пост е да надъхва! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stan1 Posted August 23, 2022 Report Share Posted August 23, 2022 Изчаках да отмине нощта и се надявах да ми отмине малко яда,но уви….Този пародиен футбол,който се лансира от началото на сезона е меко казано скандален,нищожен и предвидим.Вече и кокошките разбраха,че с прехвърлящи пасове на защита,която е поставена на центъра лесно може да се стигне до голове….Трети кръг,а в лазарета са дузина играчи,което означава къса скамейка и никакви опции за обръщане на игра.Играчи,които са поставени да играят игра-схема,която е видима и разбираема само от гуруто край страничната линия. Същият този,който в последните години е в центъра на медийните качамаци,като почнеш от експерименталните течности наречени ваксини,преминеш през подкрепата,ама такава нелицеприятна за джендъро-педерастията и последната му изява,видиш ли,загрижил се за отбора на мангалите…..Кое от кое по неадекватни,дразнещи и налудничави изяви,извън това за което му плащат 15 милиона на сезон…Същият този,който изгради до преди две години отбор,който помиташе всичко и само трябваше да пипа фините настройки в един момент реши,че видиш ли всички ни копират,при все,че взимаше именно играчи на точно определени постове,отговарящи за тази схема и хоп,оди се пери….Шъ раздавам интервюта,колко съм егоцентричен и загрижен,ама вие ми вервайте….Дежа вю…..Още не започнал сезона и поредната неадекватна „изява” на немския гуру – ние ще се борим за топ 4…….Не,не,не тука си объркал,ама много при това.Меденият ти месец отдавна отмина и е време или да сложиш отново очилата си( с тях бе по вдъхновяващ) или да окачваш анцуга и попътен вятър….Аз няма да търпя и минута повече да се храчиш в лицето ми и да ми правиш шизофредни физиономии,а аз да ти ръкопляскам….. Никой,ама никой не е незаменим…. J.N.K., AllYouNeedIsKlopp, fishek and 11 others 1 4 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post AllYouNeedIsKlopp Posted August 23, 2022 Popular Post Report Share Posted August 23, 2022 Още малко остава, колега, има няма 3 сезона и ще се върнем към кръговрата от преди октомври 2015, вдъхновяващ стил на игра, ще скачаме на кръв на "манговците", за да си осмисляме сезона, епични битки за топ8, някой пумпал като Роджърс ще ни учи да играем като Суонзи, докато обиграваме футболисти за Челси и Сити, с парите от които, ФСГ ще търсят новия Коутиньо или Бентеке, защото границата е много тънка, потърпи. Някои хора изобщо не си давате сметка какви собственици имаме и какво ще ни се случи след Клоп, когато ни връхлети новата реалност на ВЛ, където Нотингам харчат по 40 милиона за един футболист. svivcv, А. Гюзелев, Morientes and 8 others 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stan1 Posted August 23, 2022 Report Share Posted August 23, 2022 1 hour ago, AllYouNeedIsKlopp said: Още малко остава, колега, има няма 3 сезона и ще се върнем към кръговрата от преди октомври 2015, вдъхновяващ стил на игра, ще скачаме на кръв на "манговците", за да си осмисляме сезона, епични битки за топ8, някой пумпал като Роджърс ще ни учи да играем като Суонзи, докато обиграваме футболисти за Челси и Сити, с парите от които, ФСГ ще търсят новия Коутиньо или Бентеке, защото границата е много тънка, потърпи. Някои хора изобщо не си давате сметка какви собственици имаме и какво ще ни се случи след Клоп, когато ни връхлети новата реалност на ВЛ, където Нотингам харчат по 40 милиона за един футболист. С други думи казваш,а и не само ти,че видиш ли след немеца и потоп.Да де,ама той вече започна......Е,сори,но на подобни кощумствени решения,които касаят отбора,аз няма да ръкопляскам.... lassana 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stivi_G Posted August 23, 2022 Report Share Posted August 23, 2022 Клоп ни е най-добрия "трансфер" за последните поне 20 години. Успя с доста лимитиран бюджет, спрямо богаташите, да изгради отбор, който да се бори на всички фронтове и да е печелил поне веднъж всяко клубно отличие. Да инатлиев и и допуска понякога едни и същи грешки, но погледнато в общ план си е трепач. Не мисля, че ако ни повеме пак такъв като Роджърс ще прокопсаме. Ще играем някой друг финал за малките купи и най-много в топ4. Това всеки сезон, започвайки да имаме реални шансове за титлата го нямаше преди. Лесно е след слаб старт да плюем. И в шампионския сезон имаше доста мачове, където не играхме кой знае какво ама печелихме. Тогава никой не гонеше нито Клоп, нито играчите (може би освен Окс и Кейта, но те са друг случай). Според мен просто Клоп лавира между феновете, които искат покупки и бай Хенри, който все иска да мине метър. Няма да му е лесно в моемнта с тази бройка контузени играчи, но пак ще успеем. И в по-тежки ситуации сме били и пак сме се оправяли. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Chinaski Posted August 23, 2022 Popular Post Report Share Posted August 23, 2022 С нет спент от 5 милиона средно на година за престоя му при нас Клоп наистина направи чудеса, убеден съм че никой друг не би могъл да го постигне ...феновете ни е яд че с него и един сериозен спент на година щяхме да сме династия и да сме написали такава история че не е ясно кога и кой щеше да ни настигне...тия шансове не се появяват често в историята... Shinobi, elly, Leon1912 and 11 others 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blunt Posted August 23, 2022 Report Share Posted August 23, 2022 4 hours ago, Chinaski said: С нет спент от 5 милиона средно на година за престоя му при нас Клоп наистина направи чудеса, убеден съм че никой друг не би могъл да го постигне ...феновете ни е яд че с него и един сериозен спент на година щяхме да сме династия и да сме написали такава история че не е ясно кога и кой щеше да ни настигне...тия шансове не се появяват често в историята... Това, разбира се, е просто предположение/някаква луда прогноза. Клоп никога не е бил такъв тип треньор. Дали лош късмет, дали той не иска да печели трофей след трофей или по-вероятното - той не би могъл , вече може да се дискутира. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S.G. Posted August 23, 2022 Report Share Posted August 23, 2022 7 hours ago, Stan1 said: Изчаках да отмине нощта и се надявах да ми отмине малко яда,но уви….Този пародиен футбол,който се лансира от началото на сезона е меко казано скандален,нищожен и предвидим.Вече и кокошките разбраха,че с прехвърлящи пасове на защита,която е поставена на центъра лесно може да се стигне до голове….Трети кръг,а в лазарета са дузина играчи,което означава къса скамейка и никакви опции за обръщане на игра.Играчи,които са поставени да играят игра-схема,която е видима и разбираема само от гуруто край страничната линия. Същият този,който в последните години е в центъра на медийните качамаци,като почнеш от експерименталните течности наречени ваксини,преминеш през подкрепата,ама такава нелицеприятна за джендъро-педерастията и последната му изява,видиш ли,загрижил се за отбора на мангалите…..Кое от кое по неадекватни,дразнещи и налудничави изяви,извън това за което му плащат 15 милиона на сезон…Същият този,който изгради до преди две години отбор,който помиташе всичко и само трябваше да пипа фините настройки в един момент реши,че видиш ли всички ни копират,при все,че взимаше именно играчи на точно определени постове,отговарящи за тази схема и хоп,оди се пери….Шъ раздавам интервюта,колко съм егоцентричен и загрижен,ама вие ми вервайте….Дежа вю…..Още не започнал сезона и поредната неадекватна „изява” на немския гуру – ние ще се борим за топ 4…….Не,не,не тука си объркал,ама много при това.Меденият ти месец отдавна отмина и е време или да сложиш отново очилата си( с тях бе по вдъхновяващ) или да окачваш анцуга и попътен вятър….Аз няма да търпя и минута повече да се храчиш в лицето ми и да ми правиш шизофредни физиономии,а аз да ти ръкопляскам….. Никой,ама никой не е незаменим…. Внимавай, какво си пожелаваш, умнико Stan1 and cyberfan 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishek Posted August 24, 2022 Report Share Posted August 24, 2022 Не мина много :d И това се очакваше. Аз даже викам, щото сезона почти приключва, да го гоним тоя менте-немец и повече да не се занимаваме с такива. Да идва татко Карло, Моринката, Олето даже ако сме навити ние. И гледай що става. Ще бъдем фиърс ве. Ще мачкаме къде, що има и тогава, само тогава гледай как ще текнат парите и ще купуваме, който ние кажем. Санудс абаут райт svivcv and Shinobi 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chinaski Posted August 24, 2022 Report Share Posted August 24, 2022 9 hours ago, blunt said: Това, разбира се, е просто предположение/някаква луда прогноза. Клоп никога не е бил такъв тип треньор. Дали лош късмет, дали той не иска да печели трофей след трофей или по-вероятното - той не би могъл , вече може да се дискутира. Не е луда прогноза, вижда се досега че като сме давали пари са ставали нещата и винаги сме се осирали като се опитаме да минем с някви хора да запълват дупки...не ти говоря да се купуват мега звезди за мега пари, а когато има нужда да се думкат парите на масата а не да чакаме 3 трансферни прозореца да можем да изкараме от продажби... baivan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.N.K. Posted August 24, 2022 Report Share Posted August 24, 2022 14 hours ago, Stan1 said: С други думи казваш,а и не само ти,че видиш ли след немеца и потоп.Да де,ама той вече започна......Е,сори,но на подобни кощумствени решения,които касаят отбора,аз няма да ръкопляскам.... Пич, минали са 3 мача... А и съм сигурен, че ако Клоп каже искам този футболист, пари ще се намерят. Може да са скръндзи шефовете, но не са прости. Доказали са го. Проблема е някъде посредата - Клоп знае, че не може да вземе де Йонг от Барса, а собствениците знаят, че той няма да го поиска. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кирил Пейчев Posted August 24, 2022 Report Share Posted August 24, 2022 Мисля,че ключовото изречение е: "-Търсим точния(правилния)играч!" Горното изречение поражда по-голямата част от спекулациите и въпросите: -Американците ли не дават пари и той от що да не ги компрометира говори така... -Клоп наистина търси "правилния човек,но би трябвало да си дава сметка,че докато чакаме правилния човек за позиция X,на играчите на останалите позиции също им тик-така часовника и те остаряват докато чакаме принца за позиция Х. Клише е, но по една или друга причина ние имаме проблем с тайминга последните 2-3години.През тази година ние имаме една дупка на панталона но докато търсим правилната кръпка,догодина дупките ще са станали три-четири. Не знам,Клоп има пълната ми подкрепа,но някак си трябва да се подготвя,че този сезон ще бъде "специален"от към резултати и класиране. Shinobi, svivcv and Dacheff 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
svivcv Posted August 24, 2022 Report Share Posted August 24, 2022 С идването си Клоп наложи хеви метъла, който беше изключително приятен, зрелищен, очарователен и...не не достатъчно ефективен. Краят на хеви метъла беше първият финал с Реал. Оттам започна налагането на задушаващия футбол с огромно владеене, базирано на отнемане и безкрайни пасове назад и настрани. Мудно развитие на атаките , основно чрез спринт по крилата и центриране доде им ум зайде. Десетки ситуации с нищожен шанс за гол, докато все някак влезе с някое невъзможно отиграване. Предлагам, че това имаше впредвид Клоп, като каза, че мача с Чичо Манчо трябваше да го спечелим. Все някак от 71% владеене трябваше да вкараме два гола и да допуснем максимум един. Добро смо играли, немали сме шанс! Играта ни е настроена на тази вълна, бих казал до съвършенство. Всеки стои на точната позиция, основно фокусиран върху отнемане. Никаква импровизация, няма рейдове, няма и как да да има извеждащ пас от дълбочина. Някак си се добутва топката до Салах и той трябва да мине между трима-четирима, че и да вкара. Или някой някакси да засече центриране. Трябва да отчетем, че с наличната ни халфова линия през това време по този начин Клоп измъкна максимума от тях, че и от целия отбор. Успехите ни бяха грандиозни. И аз си мислех, че с Дарвин, Диас, Жота ще започнем да се връщаме към хеви метъла, но не така мисли Клоп. В тоя ред на съждения най-вероятно Клоп търси халф с качествата на Хендо, Милнър и Вайналдум - класическа рендовална. Може би няма наличен на пазара. Промяна в стила едва ли ще има. Както казват вин Чун майсторите- Вин Чун е перфектно настроено оръжие. Нищо повече! Така и с нашия стил. lassana 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oZZy Posted August 24, 2022 Report Share Posted August 24, 2022 Ама това са проблеми, които ги има всеки доминиращ отбор. Всеки се кефи отборът му да кове другите на контра, даже по времето на Роджърса имаше статистика за колко време стигала топката от вратаря до нападателя, ама с това изкарваш един сезон макс. В цялата история на Висшата Лига само Лестър успяха да станат шампиони с такъв стил и мега късмет. Като те научат, вече другите се затварят и трябва да почнеш да играеш по-друг начин, да доминираш, да се научиш да създаваш шансове и да не допускаш контри. А това е много сложна работа, само един отбор в лигата всяка година успява да се справи най-добре и да вземе титлата. И специално в Англия вече всички имат пари, купят си добри защитници, вземат си един бърз нападател и почват да те цакат на контра. За всички отбори във всички лиги искащи да стават шампиони е така, не само за Ливърпул. И тук вече идва проблемът при Клоп, който СПОРЕД МЕН е в това, че той като немец е научен, че след като нещо не стават перфектно, той трябва да работи повече, да организира по-добре, за да станат нещата така както иска. Да, ама това не винаги става, защото футболистите не са машини, а и има такива като Кейта и Окса, дето ги боли шнура за машината на Клоп. Тогава просто трябва да повишиш качеството със заменяне на частите в машината. Това също е развитие на отбора, и е сложен процес в конкурентна среда изискващ специални умения. Може да не играем по-добре от предния сезон, ама като сме повишили качеството ще постигаме по-добри резултати. А това не става достатъчно бързо при Клоп, не само тоя сезон, ами откакто е при нас. Така че за мен това е основния проблем, а не че са ни научили тактиката или че за да бием пак трябва да измисли нещо ново. Просто трябва да се купи качество. svivcv and Кирил Пейчев 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stivi_G Posted August 24, 2022 Report Share Posted August 24, 2022 И аз мисля като Ози. Почти винаги слабото ни звено е била халфовата линия, защото поне 1 от тях не е за титуляр. Но се налага, защото няма добра конкуренция или някой е контузен. Тогава много лесно при атака се стига до вратата ни. Сещам се как Нюкасъл направиха тактическо нарушение в края на мача при контра на Сити, която много лесно можеше да доведе до победен гол. Пича си изкара жълт картон, но спаси точката. И връщаме лентата назад срещу КП, как Фабиньо в единтична ситуация, допусна Заха да го мине и в последствие падна гола. Едно нарушение щеше да спре в зародиш тази атака и може би щяхме да вземем мача в крайна сметка. Много пъти сме го коментирали, нашите халфове нито правят удари от далеч, нито извършват такива тактически фалове. Рядкост са и извеждащите пасове на някой от халфовата ни линия към наш нападател. Без да съм проверявал сигурно КДБ има повече голове и асистенции от всичките ни халфове взети заедно последните години. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkica Posted August 24, 2022 Report Share Posted August 24, 2022 1 minute ago, Stivi_G said: Почти винаги слабото ни звено е била халфовата линия Да ве, наистина! Халфовете са отговорни както за креативността отпред, така и за персоналната отговорност на защитниците. svivcv, Stivi_G and lassana 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts