Popular Post Dacheff Posted April 27 Popular Post Report Share Posted April 27 Ма аз не разбирам как се обвинява Клоп, защо бил казал, че си тръгва. Ок, да кажем, че по някакъв чудодеен начин никой няма да разбере извън него и ФСГ. Обаче нали ФСГ ще почнат да търсят нов треньор? И като стартират преговори с агентите там на Алонсо/Аморим/Слот или когото са харесали, мислите, че това няма да се разчуе ли? И ще стане още по-тъпо. А иначе - явно вече е време Клоп да си тръгне. Нещата просто не вървят, той изглежда изцеден, липсва хъс, липсват идеи, изпусна съблекалнята. На всяко нещо на този свят му идва времето. Явно неговото е дошло. Ще остане завинаги легенда на Анфийлд, в това няма грам съмнение. И все пак се надявам феновете да си кажат чао на последния мач, но в никакъв случай да няма парад. Защото просто ще е срамно след края на точно този сезон. Абсолютно съм убеден, че самият Клоп ще се чувства унизително да развява Карабао-то. Mortisha, Morientes, KrisTerz and 10 others 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krk Posted April 27 Report Share Posted April 27 Трудно е човек да прецени каква точно е ситуацията, но според мен след новината за напускането му ставаше все по-напрегнато и трудно за играчите. В момента, в които нещата на терена забуксуваха това напрежение се отприщи и ги съсипа и играчи и треньори. Може действително да не е било възможно тази информация да се прикрие, знам ли. Stivi_G and AllYouNeedIsKlopp 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thekop Posted April 27 Report Share Posted April 27 Преди 8 години Клоп говореше да превърне the doubters into believers (по трибуните) и успя. Последните няколко мача беше момента да превърне съмняващите се във вярващи в съблекалнята. Не можа да го направи. Напомня на Ервин Ромел - силно обичан от подчинените си (има снимки да бута закъсал джип заедно с войниците), много уважаван от противниците (с музей в Египет) и считан за гений , но недотам ценен от собственото върховно командване, което го счита за добър и пробивен тактик, но слаб стратег. И краят му е избор да се самоубие или да съсипят покрай него и семейството му, заради участие в най-сериозния атентат срещу Хитлер. Canopus and Senzor 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stivi_G Posted April 27 Report Share Posted April 27 Ок разбирам, че сме на различни мнения. Това наистина ми е последното по този казус, защото независимо от това кой е прав - фактите са, че Клоп си отива и тази ера за Ливърпул приключва. 1. Ранното оповестяване на Клоп според мен наля допълнително напрежение върху играчите и те искаха да се раздадат като за последно. И до момента, в който нещата вървяха, заминаването на Клоп не си лечеше. Докато не дойде мачът срещу МЮ в ФА, където не просто се "подхлъзнахме" ами направо се пуснахме по пързалката и нямаше връщане назад. Такова падение не съм виждал от наша страна при Клоп последните години. Все едно сме имали право на един неточен удар и след вече се предадохме. Ако знаеш, че "архитекта" на този отбор остава, имаш и цяло лято да се подсилиш с нови, би те мотивирало да опиташ и догодина. Но в нашия случай, се заговори и за раздяла с някои от асовете на отбора и едва ли не от развиващ клуб, гладен за успехи, сме на път да се превърнем в потъващ кораб, който повечето искат да напуснат преди да е станало късно. 2. "Разчуването" за преговори с други мениджъри в ранен етап би навредило и на техните клубове. Сега вече е края на сезона доста неща вече са ясни и по-лесно могат да се водят такива преговори. Така или иначе едва на скоро се засилиха слуховете за Аморим и Слот. Преди това само се споменаваше Алонсо, който тактично отказа и до там. Но и дори да е проявявал желание едва ли щеше да каже преди БЛ да си осигурят титлата. Така, че не виждам, какво предимство са спечелили собствениците, с ранната новина. baivan and Chinaski 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Chinaski Posted April 28 Popular Post Report Share Posted April 28 Жертвахме тоя сезон вместо уж следващия. Все едно не можеше края на май да почне да се търси треньор а трябваше да стане януари когато така и не намерихме. Като цяло за мен непрофесионално изиграно от клуба както доста други неща последните години и никой не може да ме убеди в обратното. Явно има някакво напрежение за това кой избира трансферите, кой кой футболист е довел и тн. Напрежение между ФСГ и Клоп. Заради това се маха сигурно основно и заради това те си взеха веднага Едуардс, защото за тях той е важния, той ще харчи и той ще продава, тоя Слот ще си е само треньор, който няма да има кой знае каква дума. Както всичко друго и тук ФСГ доказват че са им важни повече екселите и да излезе сметката накрая пък квото стане. [] NEW: Arne Slot will act as head coach of Liverpool, not as Manager. Slot will take custody of first team training, while reporting to sporting director Richard Hughes. Both will report to Michael Edwards. [#TimesSport] HardRedRock, stenmark, Stivi_G and 8 others 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dacheff Posted April 28 Popular Post Report Share Posted April 28 Превръщат отбора в корпорация - тоя репортва на оня, оня репортва на другия. Не съм сигурен, че в историята на Ливърпул треньорът е "репортвал" на някого. От Борнемут. HardRedRock, vencifcl, Raybeez93 and 7 others 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flyhorse0906 Posted April 28 Report Share Posted April 28 2 hours ago, Chinaski said: Все едно не можеше края на май да почне да се търси треньор а трябваше да стане януари когато така и не намерихме. Като цяло за мен непрофесионално изиграно от клуба както доста други неща последните години и никой не може да ме убеди в обратното. Явно има някакво напрежение за това кой избира трансферите, кой кой футболист е довел и тн. Напрежение между ФСГ и Клоп. Не съм много съгласен с това.Какво означава да се търси треньор в края на май, дотогава какво щяхме да правим, да опровергаваме слухове ли?Те нещата започнаха да смърдят още преди Коледа, когато излязоха първи публикации, че Клоп можело да отиде в Барселона, че Ливърпул са осъществили контакт с Алонсо, за да сондират за евентуалното му идване в клуба и др.такива.До момента щеше да е леш от всякакви спекулации и играчите щяха да са не по-малко объркани.Напрежение точно между ФСГ и Клоп надали има, иначе щяха да му сложат някой спортен директор по тяхна преценка, а не Клоп да води Шматката.Наистина последните години доста хора в структурата напуснаха, каква е причината за това надали ще разберем някога. Според мен Клоп си е бил решил още в края на миналия сезон да изкара още една година и да напусне и трябваше да го обяви тогава.И нямаше да има никакви свръхочаквания. oZZy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plovdiv_1926 Posted April 28 Report Share Posted April 28 3 hours ago, Chinaski said: Жертвахме тоя сезон вместо уж следващия. Все едно не можеше края на май да почне да се търси треньор а трябваше да стане януари когато така и не намерихме. Като цяло за мен непрофесионално изиграно от клуба както доста други неща последните години и никой не може да ме убеди в обратното. Явно има някакво напрежение за това кой избира трансферите, кой кой футболист е довел и тн. Напрежение между ФСГ и Клоп. Заради това се маха сигурно основно и заради това те си взеха веднага Едуардс, защото за тях той е важния, той ще харчи и той ще продава, тоя Слот ще си е само треньор, който няма да има кой знае каква дума. Както всичко друго и тук ФСГ доказват че са им важни повече екселите и да излезе сметката накрая пък квото стане. [] NEW: Arne Slot will act as head coach of Liverpool, not as Manager. Slot will take custody of first team training, while reporting to sporting director Richard Hughes. Both will report to Michael Edwards. [#TimesSport] То тък не е просто една смяна на треньора, а промяна на цялата концепция на клуба, както и си постнал. Колко ще е успешна или трагична тази промяна в спортно-техническата власт, ще видим, ама това нямаше как да стане за 1-2 месеца, след като цялата власт в момента е била в мениджъра, даже си назначи и спортен директор миналото лято. Аз съм на кантар кое е било правилното реагиране тук, според мен със сигурност щеше да се разчуе, ако не беше обявено официално. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The King Posted April 28 Report Share Posted April 28 Обикновено тия неща се разчуват, когато някоя от страните пусне контролиран слух. Журналистите все пак не са Мосад, чак толкова добри разузнавачи не са. Ако всички участващи искат нещата да останат максимално тихи, не е толкова трудно. А на един треньор или клуб така или иначе доста често им се налага да отговарят на спекулации, свързани с треньора и смяната му и да ги отричат. Доста често и накрая след като са отричали всичко, все пак до приключване се стига. Едно време дъртият как обяви след края на сезона, че се пенсионира и до тогава никой не знаеше. Със сигурност вътре в клуба са го знаели, обсъждали са бъдещи треньори, правили са сондиране, даже специално Перси беше отишъл там заради него, ама всичко се разви след приключване на сезона. Chinaski, Stivi_G, livernas and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GodLike Posted April 28 Report Share Posted April 28 Еми разочарован е много от играчите, но направи грешка с оповестяването на махането си толкова рано през сезона. Пак им се предовери както го е правил в цялата си кариера и те му го сложиха.Последните няколко седмици се чудя, дали е така. Още тогава си го коментирахме с едни авери. Тогава си мислех, че го направи ш точния момент, защото предстояха тежка серия мачове, повечето от които ги взехме. И имаше ясно изразено желание (вътре на терена) от играчите да го изпратят подобаващо. Един вид като инжекция адреналин подейства това обявяване. От друга страна трябва да отчетем ,че играчите са ментално изхабени от толкова тежък сезон. Много обрати трябваше да направят, поради различни фактори, не само заради самите себе си. Много контузии, които също психически натоварваха. Напълно нормално е накрая на сезона да се срине психиката и да падне формата на играчите. Адреналина от инжекцията приключва. Колкото до отказването на Клопата - и аз смятам, че е правилния момент. Колкото и да ми се иска да остане завинаги начело на отбора. Главната причина, разбира се е, че е уморен. Но не смятам, че е уморен от тренировките или трансферите, битките със сити. По-скоро е уморен от борбата с вятърни мелници, която води откакто е дошъл в пуул. Епогея на тая борба бе мача с Тотнъм в края на миналия сезон, в който Клопата си избухна сериозно срещу тоя плешив педал Тейлър. От тогава започна едно доста сериозно рязане на отбора, което доведе до некласиране в ШЛ,макар да имахме реален шанс за такова. Очаквах тая година да се кротнат малко пеерасите от ПГОМЛ, но още с началото на сезона започнаха скандалните решения. ЧК на Мака и Джоунс, дузпите срещу Челси, Арсенал, МЮ, МС. Клиничността и оувърперформването (сори, не ми идва на български) на xG-то ни измъкваха доста често и грешките на реферите не стояха толкова на преден план. Това доведе обаче до по-голям проблем. Гола срещу Тотнъм. За ПГМОЛ е от изключителна важност Пуул да завърши на повече от 4-6 точки след Сити/Арсенал. Защото ако завърши на една/две точки разлика ще има много сериозен проблем с недаването на гола и неотсъждането на дузпата срещу Доку. За това, дори да са се канили да махнат теслата по някое време, то не могат, защото ще си го нахулят сами на себе си. Та Клопата не е глупак и вижда, че в момента е трън в очите на съдии, ръководител, та дори и медии. Вижда, че това пречи на клуба. В комбинация с искрената умора, която ЯВНО чувства и това, че отбора се представи толкова добре до март месец. Напълно нормално е да се откаже. Оставя отбора в по-добро състояние от колкото го намери. Оставя по-добър отбор/наследство от САФ и Венгер. Sent from my SM-X716B using Tapatalk alex59, Morientes, Steve_G and 5 others 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post David Posted April 28 Popular Post Report Share Posted April 28 Колата вече се обърна и да се филосфства кое можело, кое не можело и кое е първо яйцето или кокошката е безпредметно като да наливаш студена вода на нагорещен котлон и да се надяваш да го охладиш. Всичко в този живот има космическа логика, вътрешни процеси, които понякога са невидими с просто око, но те оставят микропукнатини, които накрая стават големи празнини. Всяко нещо се самоизтощава в един момент. Били сте на партита всички, има зараждане, пик и постепнно всичко отива към точка нула. Не можеш да поддържаш еуфорично топ настроение и физическа стамина за екстремно дълъг период, освен ако не си на високооктанови вещества, но това е една друга тема. В удължен план цикълът на един треньор представлява нещо подобно. Пикът минава и да има нещо, което изглежда като пик, то само изглежда. Дори едни Фъргюсън и Венгер царували сума години са зацикляли и идва неизбежният край. Клоп наистина инвестира цялото си сърце, душа, познания за играта, мен мениджмънт умения във възраждането на любимия ни клуб. Доведе го до нива, за които всички завиждащи само цъкаха с език. Този човек знаеше какво иска да направи, как да го направи и не говореше празни приказки. Не става дума за никакво обожествяване или да се спестяват твърдоглавостта му, нежеланието да се променя гъвкаво, но в крайна сметка в това се крие и тайната му, която от обикновен треньор го направи футболна институция. Без никакво съмнение за мен Юрген Норберт Клоп е едно от най-фундаменталните и законодателни персони във футболния свят за всички времена. Той беше създаден за Ливърпул и даде най-доброто от огромния си опит натрупан през годините, за да го имеплементира в Ливърпул и да останат неразривно свързани завинаги! Мъчно ми е за начина, по който си тръгва. Изоставен, предаден и избутан встрани. Сега всички насрани философи и откровени мразители се изреждат да е хилят в лицето му. Играчите откровено показаха егоцентричните и неблагодарни същности. Това е истината. Рано, късно. Ти си професионалист, високо платен такъв. Играеш за най-великия футболен клуб в света. За светиня, за явление, за институция и не можеш да намериш сили да оставиш сърцето си на терена, защото си се разстроил, че Клоп си тръгва. Всеки според своите тесногръди сметки, страхове, очаквания. Те били изморени, потиснати и незнам какви. Алооо! Вие това работите, само за протокола! Не ги купувам тези извинения! Оправдания винаги могат да се намерят. По-важното беше играчите да намерят сили да застанат зад треньора си, който сложи огромна част от тях на картата на големия футбол. Те го знаят и въпреки това се държат като обидени примадони и дърпат лица като в китайски театър. Грозно! Клоп заслужава единствено и само възхищение, благодарност, вечна признателност и статут на легенда за този клуб. Всичко друго е една отвратителна неблагодарност и къса памет! Статуята му трябва да се обсъди и да се направи. Мое лично мнение е, че парад не бива да има. Но нещо като митинг за изпращането на великия Юрген Клоп в центъра на Ливърпул би следвало да се организира. Мъчно ми е за този страхотен човек и треньор! Насълзиха ми се очите. Затова спирам. Времето ще отсее и оцени наследството му, когато тези грозни моменти отминат! paton, tuzara, IVasMan and 20 others 23 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsbalabanov Posted April 28 Report Share Posted April 28 В това с оповестяването на напускането, според мен, има резон, това, което беше казал дебелия ББ тогава, колкото и други глупости да говори, а именно, че е било изтекло от някъде и журналята са щели да го разнасят така или иначе и вместо да се налага да лъже по пресконференции или да увърта, е решил да изпревари събитията. Хубаво, лошо, това е. Случило се е. За мен най-притеснителното е, че със сигурност има играчи, които се чувстват преебани, защото, ако трябва да сме честни, причината голяма част от тия играчи да са в клуба е Клоп. Нито Макалистър, нито Собослай, нито Тиаго, нито Диас, нито Гакпо щяха да са в клуба, ако не искаха да играят за Клоп. Оставяме настрана част от тях дали стават или са ставали или не, стават или не и дали сме станали по-добри "прецаквайки" Тотнъм и Манго за част от тях. Много ясно си спомням времената, когато се молехме на сакатия турчин Шахин да избере нас, пред средняците тогава Арсенал. Срамно си беше. Срамно беше и Алексис Санчез, когато отново избра средняка Арсенал пред нас, които се борехме за титлата предния сезон. И това са неща, които се случваха до не толкова отдавна. Сега с плешивеца не знам как бихме могли да вземем някого, когото го иска дори Уест Хем, защото като клуб, като харчене и като заплати, не сме много пред Уест Хем и Тотнъм, камо ли Челси, Манго, Сити и Арсенал. Също така, като гледам какви имена се въртят на играчи, които повече звучат като летни курорти, направо ми се реве. За мен тия избухвания на Салах и като цяло слабото представяне се дължат на проблеми в съблекалнята, които са свързани с преговорите за договори на звездите (ВВД, Салах, ТАА), които за мен двама няма да получат договори и е вероятно да бъдат махнати, новите, които очакваха да работят с Клоп поне 3 години, а ще работят с дебел Тен Хаг вместо това и така. Не съм оптимист за бъдещето на този отбор. Буквално губим най-големия си актив като клуб. baivan, S.G., Stivi_G and 2 others 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.N.K. Posted April 28 Report Share Posted April 28 А откъде се знае, че Макалистър, Собослай, Диаз, гакпо и т.н. нямало да са в отбора? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsbalabanov Posted April 28 Report Share Posted April 28 13 minutes ago, J.N.K. said: А откъде се знае, че Макалистър, Собослай, Диаз, гакпо и т.н. нямало да са в отбора? Тиаго сам си го е казвал. За Мак Алистър се пробаваха и Челси в последния момент и също имаше информации, че самият играч искал да играе в ЛФК и за Клоп. За Гакпо и Диас е обосновано предположение за идентични ситуации в миналото, които са завършвали не в наша полза, като Санчез, Гилфи Сигурдсон, Клинт Демпси, даже и Салах, когато отиде в Челси и т.н. Почти никога не завършваха с положителен изход за нас, когато ги искаха други отбори и то говорим за тотални средняци за част от тях. Ама бързо се забравят тия неща. Не мога да кажа, че Клоп е достатъчен, за да си взимаме всички играчи, които искаме и то се вижда, но без него е било и ще бъде доста по-трудно, ако не невъзможно. Stivi_G, Shinobi, AllYouNeedIsKlopp and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bellamy Posted April 28 Report Share Posted April 28 Всеки човек, който си мисли, че не е трябвало Клоп на всеуслошание по средата на сезона да казва, че напуска, хабер няма от света. Много ясно, че ще се разбере по един или друг начин, като почнат нашите да преговарят с други отбори и мениджърите на треньорите. Fen and Сиймор 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bhp Posted April 28 Report Share Posted April 28 4 hours ago, David said: Колата вече се обърна и да се филосфства кое можело, кое не можело и кое е първо яйцето или кокошката е безпредметно като да наливаш студена вода на нагорещен котлон и да се надяваш да го охладиш. Всичко в този живот има комсическа логика, вътрешни процеси, които понякога са невидими с просто око, но те оставят микропукнатини, които накрая стават големи празнини. Всяко нещо се самоизтощава в един момент. Били сте на партита всички, има зараждане, пик и постепнно всичко отива към точка нула. Не можеш да поддържаш еуфорично топ настроение и физическа стамина за екстремно дълъг период, освен ао не си на високооктанови вещества, но това е една друга тема. В удължен план цикълът на един треньор представлява нещо подобно. Пикът минава и да има нещо, което изглежда като пик, то само изглежда. Дори едни Фъргюсън и Венгер царували сума години са зацикляли и идва неизбежният край. Клоп наистина инвестира цялото си сърце, душа, познания за играта, мен мениджмънт умения във възраждането на любимия ни клуб. Доведе го до нива, за които всички завиждащи само цъкаха с език. Този човек знаеше какво иска да направи, как да го направи и не говореше празни приказки. Не става дума за никакво обожествяване или да се спестяват твърдоглавостта му, нежеланието да се променя гъвкаво, но в крайна сметка в това се крие и тайната му, която от обикновен треньор го направи футболна институция. Без никакво съмнение за мен Юрген Норберт Клоп е едно от най-фундаменталните и законодателни персони във футболния свят за всички времена. Той беше създаден за Ливърпул и даде най-доброто от огромния си опит натрупан през годините, за да го имеплементира в Ливърпул и да останат неразривно свързани за вечни времена. Мъчно ми е за начина, по който си тръгва. Изоставен, предаден и избутан встрани. Сега всички насрани философи и откровени мразители се изреждат да е хилят в лицето му. Играчите откровено показаха егоцентричните и неблагодарни същности. Това е истината. Рано, късно. Ти си професионалист, високо платен такъв. Играеш за най-великият футболен клуб в света. За светиня, за явление, за институция и не можеш да намериш сили да оставиш сърцето си на терена, защото си се разстроил, че Клоп си тръгва. Всеки според своите тесногръди сметки, страхове, очаквания. Те били изморени, потиснати и незнам какви. Алооо! Вие това работите, само за протокола! Не ги купувам тези извинения! Оправдания винаги могат да се намерят. По-важното беше играчите да намерят сили да застанат зад треньора си, който сложи огромна част от тях на картата на големия футбол. Те го знаят и въпреки това се държат като обидени примадони и дърпат лица като в китайски театър. Грозно! Клоп за служава единствено и само възхищение, благодарност, вечна признателност и статут на легенда за този клуб. Всичко друго е една отвратирелна неблагодарност! Статуята му трябва да се обсъди и да се направи. Мое лично мнение е, че парад не бива да има. Но нещо като митинг за изпращането на великия Юрген Клоп в центъра на Ливърпул би следвало да се организира. Мъчно ми е за този страхотен човек и треньор! Насълзиха ми се очите. Затова спирам. Времето ще отсее и оцени наследството му, когато тези горзни моменти отминат! Перфектно казано!!!! Всяка дума срещу Клопо е несправдлива. Ако не беше този ЧОВЕК "безвремието" в Ливърпул щеше да продължава с пълна сила! Идеалният вариант просто щеше да бъде ако не бяха се разминали с Джерард! David, baivan, Stivi_G and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bellamy Posted April 28 Report Share Posted April 28 11 hours ago, Chinaski said: Все едно не можеше края на май да почне да се търси треньор а трябваше да стане януари когато така и не намерихме. Мислел съм си го и това, ама много кратко остава времето за намиране на треньор. То за даден играч е трудно някой път да се разберат два отбора и се протича месеци наред чак до 1 септември, камо ли за треньор! Ама тук вече, го няма лукса на времето и трябва този човек да се намери до края на май. Един месец е супер ограничено време да намериш, старши треньор/мениджър. То можеш, ама едно прибързано решение може ти коства страшно много. Taipan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chinaski Posted April 28 Report Share Posted April 28 2 hours ago, Bellamy said: Мислел съм си го и това, ама много кратко остава времето за намиране на треньор. То за даден играч е трудно някой път да се разберат два отбора и се протича месеци наред чак до 1 септември, камо ли за треньор! Ама тук вече, го няма лукса на времето и трябва този човек да се намери до края на май. Един месец е супер ограничено време да намериш, старши треньор/мениджър. То можеш, ама едно прибързано решение може ти коства страшно много. Както това ни коства провала на всички фронтове тоя сезон Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bellamy Posted April 28 Report Share Posted April 28 7 minutes ago, Chinaski said: Както това ни коства провала на всички фронтове тоя сезон Клоп Обявява напускането си на 27 януари и въпреки това после имахме два супер успешни месеца, ако теорията, че заради обявяването е вярна, то трябваше непостредствено след тази дата да започне срива. Сиймор, GodLike, oZZy and 3 others 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dr.G. Posted May 1 Popular Post Report Share Posted May 1 A new Jurgen Klopp Mural near Anfield in Liverpool Bellamy, vencifcl, Steve_G and 9 others 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.G. Posted May 1 Report Share Posted May 1 Peter Crouch on if Jurgen Klopp has underachieved at Liverpool (1 Premier League trophy in 9 seasons): "No. You’ve to remember where the club was. He had players here that weren’t Liverpool players and he had to clear that out. And he competed with Man City on a shoestring budget compared to them." Shinobi and docaTa 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.G. Posted May 2 Report Share Posted May 2 https://gong.bg/football-sviat/germania/multimedia/video/angliia-grymna-s-novina-kyde-prodylzhava-rabota-iurgen-klop-789785 Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп ще напусне клуба след края на сезона, а бъдещето му все още не е напълно избистрено. На няколко пъти германецът акцентира, че ще си вземе по-сериозна почивка след оттеглянето от поста на „Анфийлд“, но британската преса разкри, че Клоп бързо може да стартира нова работа. Според The Independent 56-годишният специалист, роден в Щутгарт, има голяма вероятност да се завърне в Борусия Дортмунд. Клубът от Вестфалия държи отново любимеца на феновете да заработи на „Сигнал Идуна Парк“, но правомощията му далеч няма да са свързани с треньорската работа. Ако той стартира работа отново при „жълто-черните“, то ангажиментите му ще бъдат свързани като директор по футболните въпроси, или иначе казано - спортен директор с далеч по-големи правомощия от обичайното. Новината беше приета с огромен ентусиазъм от привържениците на Борусия, които изживяха магическа вечер преди броени часове, след като техният любим тим победи с 1:0 ПСЖ в първи полуфинален двубой в Шампионска лига. Юрген Клоп беше треньор на Дортмунд между 2008 и 2015-а година и остави изключително сериозна следа, печелейки две титли на Германия, една купа и две Суперкупи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Simply Red Posted May 5 Popular Post Report Share Posted May 5 Клоп: Вече не мога да върша работата на необходимия за Ливърпул стандарт Юрген Клоп обясни, че сезон 2024/25 щеше да е много тежък за него и за Ливърпул, ако не беше решил да сложи край на периода си на "Анфийлд". Мениджърът обяви още през януари, че ще напусне в края на тази кампания след 9 години начело и след като успя да спечели всички възможни трофеи с мърсисайдци. В заключителния сезон на Клоп надеждите за куадрупъл не се оправдаха, но все пак Ливърпул вече спечели Купата на лигата. Пред Sky Sports мениджърът отново се върна към причините за напускането си и потвърди, че не би имал необходимата енергия да се задържи още един сезон. Запитан дали половинката му Ула Сандрок е изиграла роля за крайния избор, Клоп отговори: "Първоначалното решение не беше общо. Беше си мое решение в този конкретен случай. Има само един човек, който може да реши такова нещо и това съм аз самият". "Трябваше да ѝ обясня, че при мен въпросът е в това да бъда във възможно най-добрата форма до самия край". "Футболът ни не е впечатляващ през последните няколко седмици и в резултат хората започват да говорят, че изглеждам уморен. Но просто съм стар! Същественото за мен е да бъда на 100% до последния ден. Планът винаги е бил такъв". "Бях убеден, че ако не взема това решение сега, следващата година щеше да е трудна", добави Клоп "Само при мисълта, че трябва да се подготвиш за още една предсезонна подготовка и да взимаш важни решения в този период. За това нещо трябва да си пълен с енергия. 80% не е достатъчно, това е истината". "Просто идва твърде много, тази работа се върши 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата". "Да, има и по-важни неща в живота, но ако наистина те е грижа, тогава работата е 24/7. Върших я доста дълго и осъзнах, че не мога да продължа да я върша на необходимия за Ливърпул стандарт", завърши треньорът. vencifcl, Bellamy, Godsmack and 7 others 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
liv_fc Posted May 8 Report Share Posted May 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.G. Posted May 8 Report Share Posted May 8 Jurgen Klopp speaking Sky Sports: “I called it ‘Liverpool 2.0’. Liverpool 2.0 doesn’t stop after I leave, it’s just you start again, another project. “That’s how it is. That’s what we did, we have a really good squad. From my point of view, an outstanding time. “It will be super tough not to be part of it anymore in the way I’m part of it now – because I will stay part of it, I will.” “I will come and watch games, and if whoever is the next manager doesn’t like having me in the stands, this time, I couldn’t be bothered. “I don’t think he will, but it was always a bit [like that] when I was at Mainz – and I was at Dortmund at that time anyway, you don’t go as a Dortmund manager to watch Mainz games. “Then I was at Dortmund and came to Liverpool, had no time to go to Dortmund – so I will go there and watch football games too.” Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts