Jump to content

Ръгби


Гост Fowler23

Препоръчан пост

Гост Fowler23

Има ли фенове на този спорт във форума ?

тази вечер от 1/4 финал се срещат големите АLL BLACK - Франция, на Милениям Стейдиъм в Кардиф, или иначе казано повторение на финала от 2011 година :)

Link to comment
Сподели другаде

Гост El Kombainero

Франчулята нищо не играят, и логично мача приличаше повече на нещо, излязло от груповата фаза, отколкото на повторение на финал.

Иначе Нова Зеландия - ЮАР ще е голяма работа.

 

Аз съм фен на ирландците, ама ще им е трудно с тия контузии. О'Конъл май свърши с международната си кариера, О'Мани е аут от турнира, Секстън утре пропуска, О'Браян наказан...

А Аржентина не са никак лош отбор.

 

Но ще стане як четвъртфинал със сигурност :)

 

Иначе австралийците очаквам да премачкат Шотландия. И, гледай ти, тотална доминация на южното полукълбо.

Link to comment
Сподели другаде

Гост Fowler23

определено Австралия - Шотландия беше мача до тук на това световно.....и мен много ме е яд за Ирландия, но Аржентина са класа, не смятам, че ЮАР ще се опъне на Аll Blacks, другият полуфинал ще е по-успорван според мен :)

Link to comment
Сподели другаде

Гост El Kombainero

Направо не мога да повярвам, че това е същият шотландски отбор, който загуби всичките си мачове от турнира на Шестте нации. Много мъжка игра и накрая едно тъпо нарушение им изяде главата. Австралия според мен са най-силния тим на това световно първенство, но няколко непривични грешки за малко да им костват мястото на полуфинала. Все пак излязоха по-концентрирани в решаващите минути.

 

Франция и Ирландия определено не бяха в особена форма, но със сигурност и програмата не им помогна.

След като близо месец се бориха с второразрядни отбори, накрая минаха през абсолютната касапница на мача помежду си и излязоха от другата страна посинени, надрани и контузени.

 

Четвъртфиналните им опоненти на свой ред имаха само едно по-сериозно предизвикателство в програмата си досега и това беше общия им мач в първия кръг. Оттам нататък изкараха остатъка от групата си кажи-речи на круз-контрол и имаха достатъчно време да се подготвят за елеминационната фаза.

 

Сега вече турнира си става едно своеобразно първенство на южното полукълбо и със сигурност ще има още драма.

 

Австралия спечелиха и трите си мача от тазгодишния Rugby Championship само преди няколко месеца и поне на хартия би трябвало да са най-добри, но всички знаем че All Blacks винаги са фаворит.

От друга страна имаме бруталния физически отбор на Южна Африка, решен да покаже, че издънката срещу Япония в първия кръг е случайна и задружно играещия тим на Аржентина, твърдо отстояващ мястото си сред най-добрите на планетата... Чак ме е яд, че остават само 4 мача до края :sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

Гост Fowler23

не смятам, че загубата на ЮАР срещу Япония е случайна, гледах ги, японците подходиха по-сериозно в този мач, Япония за малко да се класират :) аз лично мн се радвах на ЮАР - САЩ.... хахах, такъв резултат на 0, направо не можех да повярвам :)

Англичаните дадоха всичко от себе си, но :)

едно повторение на мача Аржентина - Нова Зеландия, обаче много по атрактивен от този в групата :)

Link to comment
Сподели другаде

Гост El Kombainero

Японците са се прицелили много сериозно в световното през 2019, което ще е на тяхна земя, и дори имали някакви амбиции да го печелят. :sarcastic: Това може и да е малко прекалено, но със сигурност работят във вярната посока, и почват да берат плодовете вече.

 

В крайна сметка мога само да им пожелая успех. Не са ми особено симпатични като нация, но ако успеят да постигнат нещо, ще е само в резултат на дългогодишен упорит труд и то в правилната посока.

Пък и ако някой е останал равнодушен от радостните сълзи и на играчите и публиката им след "Чудото на Брайтън", значи или е южноафриканец или няма сърце...

Link to comment
Сподели другаде

Гост Fowler23

дано се представят на малко по-добро ниво от тазгодишните домакини, защото англичаните тръгнаха с голямата кошница, но освен да бият аутсайдери и да направят мача с Уелс интересен, друго не постигнаха

сега си изтеглих ЮАР - Уелс, че не успях да гледам :)

Link to comment
Сподели другаде

Гост Fowler23

 

хахахах, ето това е обяснение

 

ето и реферските назначения за мачовете този уикенд

-Събота, 18:00ч НОВА ЗЕЛАНДИЯ - ЮЖНА АФРИКА ......ЖЕРОМ ГАРСЕС (Франция) с помощници РОМЕН ПОАТ (Франция), ДЖОН ЛЕЙСИ (Ирландия) , ТВ- ДЖОРДЖ АЮБ (Австралия);

-Неделя, 18:00ч АРЖЕНТИНА - АВСТРАЛИЯ ..... УЕЙН БАРНС (Англия) с помощници ЯКО ПЕЙПЕР (Южна Африка) и ДЖОРДЖ КЛАНСИ (Ирландия), ТВ - БЕН СКИЙН (Нова Зеландия);

Link to comment
Сподели другаде

Гост Fowler23

честито на привържениците на All Blacks, мечтан финал поне за мен, Австралия - Нова Зеландия, при такъв финал, може всичко да се случи, но в чест на Джери Колинс, мисля че, All Blacks ще спечелят финала в събота :)

Link to comment
Сподели другаде

Гост El Kombainero

Всички се възхищавахме колко са силни австралийците на брейкдауна, ама черните днес направо ги дезинтегрираха. Особено второто...

Богове са. И още ме е яд, че любимите ми ирландци ги изпуснаха преди 2 години в Дъблин :c055:

 

И предполагам това е финалът, който най-много подхожда на края на международната кариера на легенди като Картър и МакКоу.

 

Също, Сони Бил е официално от някаква друга планета, след като днес си е подарил медала на едно момче-фен. :ppp9:

Link to comment
Сподели другаде

Гост Fowler23

за Картър е ясно, но за МакКоу, не искам да го повярвам, той е като пророк в тази игра, за трайа на Ма'а Нону нямам думи, просто пореден голям мач!

Честито на всички фенове на Ол Блекс/ честито и на мен/ достоен финал, достоен съперник!

П.С. аз да ти кажа, ме е яд за японците, мисля, че при малко повече късмет можеха да заемат мястото на ЮАР :)

рекордна трета и рекордна защита!

Ай белонг ту Ол Блекс!

 

http://www.theguardian.com/sport/2015/oct/31/sonny-bill-williams-world-cup-winners-medal-14-year-old-fan

Link to comment
Сподели другаде

Гост Liverpool-Angel

Заради такива спортисти като Сони Бил Уйлямс си заслужава да вярва човек в добротата!

Вижте видеото, заслужава си

http://gong.bg/oshte-sport/drugi-sportove/multimedia/video/yellow/svetoven-shampion-podari-zlatniia-si-medal-na-momche-351245

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
Гост cyberfan
Lomu v Habana: Who is the greatest?

 

 

 

Гледам голям фен си на ръгбито, а ни думичка за смъртта на първия от тея двамата. Да не си пропуснал нещо?

 

You'll Never Walk Alone!

Link to comment
Сподели другаде

Гост Fowler23

хах, не съм го пропуснал, за жалост, a иска ми се да бях, както и да бях пропуснал отказването на Ричи, както и вчерашното лошо представяне на Тулон.... все неща, които бих искал да пропусна, или да променя.....

YNWA!

Link to comment
Сподели другаде

Гост Fowler23

Ма'а Нону дебютира за Тулон, при победата на неговия тим с 53-23, общо взето нищо запомнящо се не сътвори звездата на Нова Зеландия, друга голяма звезда от световното по ръгби - Браян Хабана, направи запомнящо се взлизане като смяна, след 5 мин игра регистрира трай. :)

12316132_505870779600447_4242367215400105169_n.jpg?oh=374c2d10be899d66c95ab2ee002dbfb9&oe=56D38D55

Link to comment
Сподели другаде

  • 4 weeks later...
Гост Fowler23

в kрая на годината идва време за обобщение, след като Ол блекс спечелиха световното по ръгби, станаха първи в две неща, първият отбор с три световни титли и първият отбор спечелил две последователни световни първенства, видяхме страхотни моменти от това световно: https://www.youtube.com/watch?v=nuByyc52G_Y

Ричи Макоу, капитана на Нова Зеландия спря да се състезава активно, той постави рекорд за най-много мачове с екипа на Ол Блекс, капитана днес празнува своя 35-ти рожден ден, честит рожден ден, легендо!

Друг голям играч от отбора на Ол Блекс спря да играе за кивитата - Дан Картар, той стана най-резултатния състезател в историята на Ол Блекс, отбелязвайки 1598 точки :)

Ето и едни от най-запомящите се мигове на двете живи легенди на ръгбито: https://www.youtube.com/watch?v=lthTdZ8J-Ho

Лошите мигове през 2015 година не подминаха и ръгбито, почина големия, голям, Big Lomu!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...