men4o Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 На мен ми е ясно това, ама вие като фенове на многословието и витиеватия речник си пишете надълго и нашироко.Не отричам нито думите на Дачев, нито Твоите нито на Слави , така е . Просто Не може само младостта да е извинение.Тони го каза просто и ясно , и двамата са на почти една и съща възраст , това е. Всичко останало е въпрос на обикаляне около това. Аз не обвинявам както виждаш Сашко , това е футбола стават грешки , и евала , че потърси извинение от феновете за слабата игра на отбора през своята страница, не знам дали някой друг го е направил. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Shinobi Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 Не съм фен на многословието. Това е страничен ефект на начина, по който разглеждам даден казус. А в моя "стаж" с решаването на проблемите съм открил (за себе си), че не съществува плосък проблем/казус, който може да се окачестви с една единствена характеристика и следователно решението или извадките да са бързи, отсичащи и едностранчиви. Докато подкарах първия си модел да литне баш на тва се научих. На комплексен поглед върху всяка една ситуация. Целта е ясна и една (ет ти плосък казус) - взимане на възможно най-правилното и обективно, в моя случай ефикасно решение. И това винаги ми е помагало за напред, и до ден днешен си ми е подход. Приложим и във футбола. Приложим във всичко. Не мога да кажа на бялото просто бяло. Мога да кажа, че бялото което наблюдавам е резултат на "бяла светлина" отразена от повърхност, която абсорбира другите цветове на пълния спектор-енергийна вълна (светлина) и отразява само тая честота - бялата (всъщност се излагам - бялата светлина е съвкупност от светлината отразена от повърхност, която отразява всички дължини на вълната вкупом. Така черното е пълна липса на отражение и пълна абсорбация на всички дължини. От там черното не е цвят а липса на цвето-отражение). Още повече - очите ми са уред за измерване на именно такива "видими" дължини на вълната на светлината и за това ги виждам. Гама лъчение ултравиолетова светлина не виждам с очите си (щото не са пригодени за това), но в същото време не означава, че не е проблем, ако се облъчвах с такаива енергии. Впрочем е пагубно. И не го правим. Сега стана ли по-ясна разликата между витиеватство и обстоен анализ изискващ със събе си обстойно обяснение/заключение? П.П. Ако бяхте прави със Строшев (нищо лично, не съм съгласен с мненията ви просто) то футбола щеше да е игра със ниво на "модерност" - 1921 година: 22ма, една топка, 2ма треньори и пуцанье. Трансферите щяха да са на база "Е тоя ми хареса, от утре наш" . Да, ама не. Да пояснявам ли днешния футбол колко много се обляга на обстоен анализ, Data-обработчици. Ама срещу това нямате несъгласа, щото е извън обхвата ви (разбирай, че е извън вашия контрол, не че сте ограничени от към нещо). А практиката сочи, че всичко върви натам. Към обстоен/широк, от всички ъгли/ анализ, на която и да е сложена на масата ситуация. Разбира се лесно е да кажем "Рашфорд е добър, Трент е слаб. Точка" . Или "Пералнята ми е бяла. Точка" . Точно тук се определя ясната граница между един тип хора и друг тип хора. Нямам проблем с това вие да сте от който и да е тип, докато ти специално Пламенски не изопачаваш еднадобре доказана и широко използвана методика във витиеватство. Апа ако те кефи, ето - Трент е слаб. Готово. Podlecii, Bellamy, Steve_G and 3 others 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chinaski Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 Хахах Марио забавляваш ме честно брат...не знам как ти се занимава да пишеш такива трактати. Аз не съм казал че момчето е слабо...напротив харесвам го много...направил е грешка...не е била само негова даже да кажем 50 на 50 с доста по възрастния и опитен Ловрен. Съгласен съм и с Дачката че е по лесно на нападателя да блесне отколкото на защитника. Единственото което написах е че са на една възраст и опит с Рашфорд и спрях до там поради факта че пиша на телефон и ме мързи да влизам в дълги анализи. Ама явно понякога трябва защото съм разбран погрешно в крайна сметка. men4o, Podlecii and Dacheff 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dacheff Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 Мале, Марио, аз нищо не разбрах :D Podlecii 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Shinobi Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 Мале, Марио, аз нищо не разбрах :D/> И аз :ppp8: . Майтапя се, не - определено смисъла е там, но моята вълна навярно е за няква институция, в която хората се разхождат с усмирителни ризи. Не моа помогна повече. Освен да ме заведеш на кебапчета и наливна бира летоска в Софето, друг TedTALK не мога да уредя :sarcastic: Dacheff, Chinaski and Podlecii 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Hendo Posted March 11, 2018 Popular Post Report Share Posted March 11, 2018 Само че Рашфорд има 3-но и повече мачове на нашия само във ВЛ за манго. Отделно е национал вече и има бая мачове за годините си. Те годините не са единствения критерии за опит. Leon1912, J.N.K., S.G. and 8 others 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
men4o Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 Те годините не са единствения критерии за опит. А баш стигна до извода, или го можеш или не , простичко е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hendo Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 Е ако бяхме всички така прозорливи като теб, щяхме да го видим. Нейсе! Dacheff and Stojkica 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Shinobi Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 или го можеш или не , простичко е. Едно си баба знае, едно си баба бае.Simply_Невъзможен. Почти кaто Simply_Red, ама не съвсем. Stojkica 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robbie B F Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 Мале, Марио, аз нищо не разбрах :D Не съм сигурен че и той се разбира. :DВ дефанзивен план Арнолд е мнооооого слаб и стряскащо наивен. Изобщо не е за отбор който се счита за гранд, може би Борнемут или Сток Сити. Но пък е млад и има качества, дано ги докаже. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bellamy Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 Много го разкостихте момчето нещо.Да ви питам,кога за последно направи слаб мач?-Точно така!Няма такъв или трябва мнооого да се върнем назад за да кажем категорично:Ей го нА,заради Арнолд загубихме точка или три.Доколкото може да се каже нещо подобно де.Понеже аз съм твърде против да се посочва,когато и да е било,че само заради един единствен футболист губиш мач,а тук във форума,едно такова генерално нарочване към един-едничък човек е много вървежно,когато несполучим в някой мач... ggentatzu, stefan, grenadirs and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Vlad Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 А баш стигна до извода, или го можеш или не , простичко е. Много яко, баце. Вадим нещо от контекст и установяваме, че е казано това, което искаме да чуем. Дай да пробам, 'баси. Момчета , Айде сега ТАА има класата на Рашфорд. Това не е от годините, да знаете. Така е, Менчо. Радвам се, че го осъзна! Hendo, joffer and Drenski 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dilqn_damqnov Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Аз не мога да разбера пък какво толкова се нищи въпроса с Александър-Арнолд. Момчето е добро типично английско крило и това е. Не е бек. Не е бил бек до миналата година и този сезон също не показва кой знае каква игра за бек. В нападение се справя добре горе долу и това е.Подобно на Джо Гомез в мачове срещу отбори извън 6цата няма проблеми в защита, но като дойде по сериозен тим и се виждат проблемите. Сега да не кажете само в този мач е виновен, не е така.В големите мачове, като изключим първият срещу Тотнъм когато моя любимец ни закопа на бързо и излезе, ние играем слабо точно като ни атакуват по крилата и основно като ни атакуват по дясното такова.В големите мачове с 2 изключения, Арсенал (не знам дали някой ги брои този сезон изобщо де) като домакин и Сити домакин засега, се проваляме. Миналата година там ни беше силата сега там не е, което за крайнто класиране може и да е по добре.Та по темата за ТАА и за бековете. С налагането на Джо Гомез и Александър-Арнолд, мнението ми е, че имаме нужда от стабилен десен бек готов за титуляр и още един ляв, който да е поне конкуренция на Робъртсън.И двамата може и да станат добри бекове след години, което според е по вероятно за Джо Гомез, защото бек все пак първо трябва да защитава и после да прави това, което прави Александър-Арнолд, но защо отново трябва ние да чакаме?Защото са местни момчета? Защото имаме симпатии към тях? Защо наистина? Не казвам да ги разкараме, нека играят срещу по слаби противници, нека отиде единия от тях под наем в по слаб отбор, който се бори за оцеляване или средата на таблицата, за да бъде тестван в защита всеки мач, но защо трябва пак да чакаме в Ливърпул?Шампиони сме по търпение и точно когато развием играч то той или всички около него да тръгнат да ни напускат, защото им е писнало на тях да чакат, не и на нас.Това са моите мисли по върпоса. Или Клайн се връща титуляр, ако показва пак стабилна игра в защита най-вече, или да се взима някой готов за десният бек. Няма голям отбор, който да печели титли, с титуляри играчи, които очевадно са слаби места в защитата и могат сами да решат мач, като Ловрен многократно, или които феновете да ги защитават с думите, "той е защитник трябват му още години да натрупа опит и да се научи нека го пускаме".Харесвам го, че е местно момче и фен, но нека се oшлайфа под наем или дори продаден с опция за закупуване, както прави Реал, някъде за 2 години и после ако се е развил да дойде и да стане бъдещ капитан. morski, Chinaski, ReD_Gerrard and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stan1 Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Понеже чета,че се разразила дискусия за ТАА,искам да попитам следното? Един защитник може ли да си позволи да застава между топката и нападателя? Нещо,което това момче направи,не само в този мач с мангала,а и с Тотнъм....Нямам нищо против него,но само с енергия не става.Отделно от това,колко пъти в мач оголва полето си и се налага друг да му покрива оголените пространства..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drenski Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Между другото и Гомез този сезон направи доста грешки. Дори може би повече от ТАА. Грешки, подобни на това, което направи Ловрен срещу Лукаку. Тръгва да пресича висока топка, но не преценява добре ситуацията и остава под топката. Така стана първия гол на Сити в последния мач с нас. В още 1-2 случая в други мачове увисваше по същия начин, но не се стигаше до гол, защото някой от халфовете или ЦЗ спираше атаката. На няколко пъти изоставаше, покриваше засадата и веднъж ни вкараха гол, не помня мача. Не вярвам Клоп да вземе десен бек през лятото. Не адвокатствам на ТАА, но и Жозето въпреки, че направи селекция за 500 милиона през двете години, налага и местни момчета - ето сега МакТоминей, Рашфорд е техен, Лингард е техен. Разликата е, че те не са защитници. Bellamy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dilqn_damqnov Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Между другото и Гомез този сезон направи доста грешки. Дори може би повече от ТАА. Грешки, подобни на това, което направи Ловрен срещу Лукаку. Тръгва да пресича висока топка, но не преценява добре ситуацията и остава под топката. Така стана първия гол на Сити в последния мач с нас. В още 1-2 случая в други мачове увисваше по същия начин, но не се стигаше до гол, защото някой от халфовете или ЦЗ спираше атаката. На няколко пъти изоставаше, покриваше засадата и веднъж ни вкараха гол, не помня мача. Не вярвам Клоп да вземе десен бек през лятото. Не адвокатствам на ТАА, но и Жозето въпреки, че направи селекция за 500 милиона през двете години, налага и местни момчета - ето сега МакТоминей, Рашфорд е техен, Лингард е техен. Разликата е, че те не са защитници.Еми грешат и двамата, затова казах, че или трябва Клайн да почне да играе, ама пак стабилно в защита или нов.По подчертаното сега. Разликата не е това, или поне не е само това. Лингард е местно момче, но местно момче, което направи сезони под наем в Дарби, Брайтън, Бирмингам и дори Лестър преди 2 сезона и тогава се върна в Юнайтед и да почне да играе по редовно. Рашфорд също не е титулярен играч, а по скоро ротационен и се взеха 2ма нови в лицето на Санчез и Лукаку, за да не се налага той да е титуляр. МакТоминей пък играе, защото липсват контузени в лицето на Погба и Ерера и прическата, но момчето се справя добре в защита и пак е 2 години по голям от нашият. Но най-голямата разлика между тримата и нащо момче, е че те играят където са играли и като младежи.Нашият просто не е бек.А и какво ще рече, въпреки парите разчита на местни. Те и Барса въпреки парите разчитат на местни, ама като местните са добри ще разчиташ на тях разбира се. Рашфорд е национал от европейското насам, Лингард е в конкуренция с Деле Али за титуляр в Англия, момчетата като се справят ще играят.Нащо момче е по зелено, затова искам да трупа опит, но по добре да го трупа този опит 1 2 години в Саутхамптън или Уест Хам, за да прави тези грешки като в събота и да се учи от тях там, а не при нас докато се борим за трофеи като титуляр. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drenski Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Всъщност не разбрах кога и кой е преквалифицирал ТАА в бек. Прочетох, че в младежкия отбор е играл халф.Нямам нищо против ТАА да отиде да се обиграва под наем някъде. Не е изключено през следващия сезон и това да стане и да разчитаме на Клайн и Гомез.ТАА направи няколко силни мача в началото на сезона и някои започнаха да го превъзнасят. Сега махалото се залюля и отиде в обратния край. S.G. and fishek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ravina Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Леле разпнаха го момчето ... Честно да си призная - виждал съм в това дерби и по - опитни футболисти да бъркат доста ... п.с. Не знаех, че футболистите се раждат научени. Все си мисля, че и практиката доста помага за развитието на футболистите. David, baivan, Dacheff and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oZZy Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Сега е моментът да се види дали ТАА ще го бъде или не. Ситуацията е като във филмите и в живота понякога, или ще се справи психически и ще се върне по-силен или ще се срине. Ще го видим в следващия сериозен мач. Гомез не е по-стока от него. Просто и 2мата случиха лош момент в който трябва да се доказват.И да вярно е, че сега го налагаме като бек на нова позиция за него, ама това му е шансът да пробие в отбора. Как го виждате като крило със стандарта, който показват Салах и Мане и примерно ако вземем Лемар. Съгласен съм с Дилян:Или Клайн се връща титуляр, ако показва пак стабилна игра в защита най-вече, или да се взима някой готов за десният бек. Bellamy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverbird Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Аз не мога да разбера откъде идва твърдението, че ТАА е крило. За отборите до 16 и до 18г. игра предимно като централен халф. Кой и кога го е гледал в няколко мача подред да се е изявявал като крило? Не претендирам, че съм му следял цялата кариера под лупа, но наистина не си спомням някога, да се е говорило дори, за него като за крило. А се говори вече няколко години. ravina 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blunt Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Като централен халф пък съвсем не го виждам с тази физика. Всъщност засега може само на бека да играе и то в защита са зле нещата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chinaski Posted March 21, 2018 Report Share Posted March 21, 2018 Извикали са го в националния при мъжете. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S.Gerrard Posted March 21, 2018 Report Share Posted March 21, 2018 Само е тренирал с тях. Иначе е в състава на младежите до 21. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simply Red Posted April 5, 2018 Author Report Share Posted April 5, 2018 Trent Alexander-Arnold's defensive numbers are stunning for anyone, let alone a 19-year-old! 4 tackles7 interceptions10 clearances10 times possession won back Chinaski, Bellamy and Dacheff 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raybeez93 Posted April 5, 2018 Report Share Posted April 5, 2018 Невероятен мач направи вчера - ФАКТ! Може би е играч на мача! Шити си го бяха набелязали и си мислеха,че като атакуват през неговата зона ще ни матират,ама това момче не мислеше така. Bellamy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts