Jump to content

Мохамед Салах

Svet

Recommended Posts

Ок, вече ще пишем само хубави неща. Мислех че форума е място, където човек може да си сподели мнението, било то позитивно или негативно.

А някъде ако съм сбъркал някое име, моля поправи ме. Ако искаш да ги пишем на родния им език и с транскрипция? Да не се обидят майките им.

Мохамед Салах - محمد صلاح غالي

Сега по канал 3 даваха обширен репортаж. Двата му гола, гола на ония чернилки (тия Египет заспаха в защита) и после кадри от страната. Всички там ликуваха по улици , градове и въобще казаха цял Египет.

Интересното е, че ако вземат вратаря си (който им е капитан и играе от времето на Амон Ра там) та щял да играе на 45_46 години на СП.

Не разбрах само сега ли е на 45 или догодина ще бъде.

Бати пича, тоя сигурно има 300 мача за националния :)

Въпросите ти са подвеждащи и не съвпадат с моите виждания.

Ти искаш да ми вкараш думи в устата, че има само три големи отбора, и че трябва и трите наведнъж да искат един играч за да го сметнем за добър. А това не е така.

Цитатът в първия ми пост е твой, а не мой. Въпросите не са подвеждащи, просто нямаш отговор, защото в това, което си написал, няма никаква логика.

Аз съм обяснил каква ми е реалната позиция - ТОП отборите са тези дето печелят титлите, и ако един играч играе или е искан от ТОП отбор, тогава той е ТОП играч.

Не говорим за позиции, а говорим за статистики. ФаХти, както казваше Рафа навремето. Какво значение кой клуб иска определен играч, ако по статистика той е на топ ниво в сравнение с конкуренцията?

Моментни статистики включващи 10 мача нямат никаква тежест.

10 мача са 1/4 от сезона по груби сметки. Как да нямат тежест?

И стъридж във форма може да вкара 12 гола в 10 мача, но после да се контузи за 8 месеца, затова и сити и челси го изхвърлиха.

Значи е топ играч, но контузиите му пречат. Същото не важи за някакъв пич от трета регионална в България, нали?

А ти пък как разбра, че Челси и Сити са го изхвърлили заради отсъствията му?

Това е статистиката с контузиите на Данко Стъридж. В Челси е пропуснал 37 дена или 11 мача, а в Сити е пропуснал общо 42 дена или 10 мача.

Говориш наизуст.

Важен е цялостния принос през сезона.

Хубаво. През миналия сезон Салах има 37 изиграни мача, 12 асистенции и 17 гола за Рома. Колко типични крила имат по-добри показатели от него за миналата година? Последно топ играч ли е или не? Имай предвид, че ние го купихме. :sarcastic:

Цитатът в първия ми пост е твой, а не мой.

Цитатът от първия пост е отговор към иронията на колегата. Не е сериозен коментар.

Не говорим за позиции, а говорим за статистики. ФаХти, както казваше Рафа навремето. Какво значение кой клуб иска определен играч, ако по статистика той е на топ ниво в сравнение с конкуренцията?

Статистиките не са всичко. Мислиш ли че топ мениджърите и скаутите си избират играчите твърдо по статистика минути/голове или някаква подобна?

10 мача са 1/4 от сезона по груби сметки. Как да нямат тежест?

Нямат никаква тежест, никой не дава златни топки, обувки, титли и купи на 1/4 от сезона. Важно е в края какви са резултатите.

За стъридж не искам да се отклонявам прекалено, но само ще ти кажа, че един ТОП играч няма да бъде изпуснат/продаден от два ТОП отбора, ако няма никаква причина. Дали е било заради контузии, дали е било заради дисциплина, те си знаят.

Но не са направили грешен избор, щото така като гледам темата на Стъридж тук, повечето съфорумци също не го искате, и предпочитате да бъде продаден за "20-30 милиона"

Хубаво. През миналия сезон Салах има 37 изиграни мача, 12 асистенции и 17 гола за Рома. Колко типични крила имат по-добри показатели от него за миналата година? Последно топ играч ли е или не? Имай предвид, че ние го купихме. :sarcastic:

Стига с тея статистики. Аз ще ти кажа кои са ТОП крилата в Европа в момента, пък ти ако искаш рови статистиките и им мери % пасове и дрибъли.

- Неймар, Меси, Азар, Бейл, Ди Мария. Също Роналдо и Суарез, когато играят крила а не нападатели.

Малко по-надолу вече са Коутиньо, Дракслер, Вилиян, вече остаряващите Робен и Рибери, Педро и още някой, който не мога да се сетя в момента.

Kaк го виждаш Салах между тези имена? Можеш ли да го сложиш до Неймар?

И Защо челси не запазиха Салах и не продадоха Азар вместо него? Силно държа да ми отговориш на последния въпрос. Благодаря.

Цитатът от първия пост е отговор към иронията на колегата. Не е сериозен коментар.

Нямаш отговор, следователно първоначалният ти коментар не е сериозен. Тоест признаваш си, че е пълна глупост. Ясно.

Статистиките не са всичко. Мислиш ли че топ мениджърите и скаутите си избират играчите твърдо по статистика минути/голове или някаква подобна?

Не знам как ги избират и няма никакво значение, но съм сигурен, че цифрите им говорят. Както във всеки един бизнес. Статистиките показват постигнатото на терена от играчите за бройка време. Пак тая статистика на теб ти позволява да отделяш слюнка по Неймар и Коутиньо и пак по статистика едните са топ играчи, а другите не са.

Нямат никаква тежест, никой не дава златни топки, обувки, титли и купи на 1/4 от сезона. Важно е в края какви са резултатите.

Не се дават за 1/4 сезон, а за цял - факт. Но цял сезон е равен на 4 по 1/4. Тоест 1/4 има тежест, защото 4 по 1/4 са цял сезон, за който се дават златни топки, обувки, титли и купи. Или точки, голове и асистенции направени досега няма да имат значение на края на сезонЯ?

Пълна глупост.

За стъридж не искам да се отклонявам прекалено, но само ще ти кажа, че един ТОП играч няма да бъде изпуснат/продаден от два ТОП отбора, ако няма никаква причина. Дали е било заради контузии, дали е било заради дисциплина, те си знаят.Но не са направили грешен избор, щото така като гледам темата на Стъридж тук, повечето съфорумци също не го искате, и предпочитате да бъде продаден за "20-30 милиона"

До преди малко беше заради контузиите, а сега те си знаят. Въртиш я, както ти изнася.

Стига с тея статистики. Аз ще ти кажа кои са ТОП крилата в Европа в момента, пък ти ако искаш рови статистиките и им мери % пасове и дрибъли.

- Неймар, Меси, Азар, Бейл, Ди Мария. Също Роналдо и Суарез, когато играят крила а не нападатели.

Малко по-надолу вече са Коутиньо, Дракслер, Вилиян, вече остаряващите Робен и Рибери, Педро и още някой, който не мога да се сетя в момента.

Както споменах, статистиките са огледало на постигнатото. Няма "стига с тия статистики", защото по статистика ти говориш глупости. Ако Меси и Неймар са най-добрите нападатели в света в момента (което е факт), то е заради това, което правят по терените. Статистиките отговарят на това, което те правят по терените.

Kaк го виждаш Салах между тези имена? Можеш ли да го сложиш до Неймар?

И Защо челси не запазиха Салах и не продадоха Азар вместо него? Силно държа да ми отговориш на последния въпрос. Благодаря.

Има трески за дялане и със сигурност не е най-доброто крило в света, но разликата между това да не е най-най-най-добрият и това да е посредствен, както ти казваш, е огромна. ПО СТАТИСТИКА Салах е на топ ниво, а ти ми обяснявай за Барса и Мадрид, Неймар и Меси, колкото ти дУша воли.

Силно ще ти отговоря, когато ти ми отговориш на първите пет въпроса.

Не се дават за 1/4 сезон, а за цял - факт. Но цял сезон е равен на 4 по 1/4. Тоест 1/4 има тежест, защото 4 по 1/4 са цял сезон, за който се дават златни топки, обувки, титли и купи. Или точки, голове и асистенции направени досега няма да имат значение на края на сезонЯ?

По-голяма глупост не съм чел, честно :(

Щом е така, обади се на ФА да го приключват тоя сезон. Да умножават точките на всички отбори по 4 и ще излезе точно, така ли.

Също и Салах ще вкара 9*4 = 36 гола до края на сезона. 100% . :sarcastic:

По-голяма глупост не съм чел, честно :(

Щом е така, обади се на ФА да го приключват тоя сезон. Да умножават точките на всички отбори по 4 и ще излезе точно, така ли.

Също и Салах ще вкара 9*4 = 36 гола до края на сезона. 100% . :sarcastic:

Явно не си ме разбрал. Един сезон се равнява на четири четвъртинки, a тежестта се равнява на пропорционалността спрямо единицата. Следователно постигнатото в една четвъртинка има тежест. Следователно не си прав да кажеш, че няма. Точната математика си я измисли ти. Никъде не съм казал, че някой ще вкара точен брой голове, базирани на четвърт сезон.

Пропускаш останалото от поста ми. Явно отговори нямаш. Типично за теб. Ясен си ми.

Жив и здрав.

Момчета, много задълбахте в спора и го изместихте на личностна основа. И затова той стана контрапродуктивен. Балабанов хубаво го е казал:

Не в Салах е проблема за слабата атака, нито за слабата защита, нито пък за пропуснатите точки.

Гледайте напред и отложете спора за след края на сезона. Оставете го наш Салах сега да говори на терена. Пък в края на май ние ще му ударим калема на египтянина и ще го коментираме на длъж и на шир.

И ти си ми ясен. Защитаваш един посредствен играч, само защото е част от нашия отбор.

Ще си говорим след 1-2 години пак, като потъне като останалите слабаци в някой Уест Бромич или Борнемут.

Даунинг, Джо Алън, Керъл и разни други подобни също имаха ревностни защитници навремето. Сега всички сме съгласни че бяха слаби.

Последен пример ти давам, колко ти е безмислена епизодичната статистика.

От началото на сезона, в испания и англия съответно:

-Роналдо има 0 гола и 1 асистенция.

-Салах има 4 гола и 2 асистенции.

Ехааа.

Но всички знаем какво ще стане в края на сезона, нали? Роналдо ще има златна топка/златна обувка, шампионска лига/шампион на испания и 50 гола във всички турнири, а нашия ще има 15 гола и дървен медал от републиканското по тенис на маса. Както всяка година от както Салах е станал футболист.

И ти си ми ясен. Защитаваш един посредствен играч, само защото е част от нашия отбор.

Ще си говорим след 1-2 години пак, като потъне като останалите слабаци в някой Уест Бромич или Борнемут.

Даунинг, Джо Алън, Керъл и разни други подобни също имаха ревностни защитници навремето. Сега всички сме съгласни че бяха слаби.

Последен пример ти давам, колко ти е безмислена епизодичната статистика.

От началото на сезона, в испания и англия съответно:

-Роналдо има 0 гола и 1 асистенция.

-Салах има 4 гола и 2 асистенции.

Ехааа.

Но всички знаем какво ще стане в края на сезона, нали? Роналдо ще има златна топка/златна обувка, шампионска лига/шампион на испания и 50 гола във всички турнири, а нашия ще има 15 гола и дървен медал от републиканското по тенис на маса. Както всяка година от както Салах е станал футболист.

Напротив. Защитавам го, защото по статистика е добър и се представя добре на терена. Да си ме видял да защитавам Ловрен? Говориш по презумпция.

По какво разбра, че Салах е посредствен?

За защитници на дадени играчи и за това, което те казват, трябва да говориш с тях. Аз защитавам Салах в момента. Не ми говори за Джо Алън, Чарли Адам, Греъм Сунес и портиера на хотел "Ritz" в ЛА.

Статистиката ми не е безсмислена. До момента Салах е по-добър/резултатен от Роналдо. Успорваш ли го?

Не всички знаем какво ще стане в края на сезона. Никой всъщност не знае. Можем да предположим, но да предположиш не се равнява на точно знание и много предположения много често се оказват неверни.

Друго?

Статистиката ми не е безсмислена. До момента Салах е по-добър/резултатен от Роналдо. Успорваш ли го?

Не всички знаем какво ще стане в края на сезона. Никой всъщност не знае. Можем да предположим, но да предположиш не се равнява да точно знание и много предположения много често се оказват неверни.

Mи нямам какво повече да кажа. Щом смяташ че Салах е по-добър/резултатен от Роналдо мога само да наведа глава и да напусна дискусията, печелиш.

Евентуално едно басче може да направим ако искаш.

Аз казвам, че накрая на сезона Роналдо ще има повече голове, асистенции, трофеи и индивидуални награди от Салах. Склонен съм да заложа каквато назовеш сума до 1000 лева.

Навит ли си? Нали много вярваш в статистиката?

Mи нямам какво повече да кажа. Щом смяташ че Салах е по-добър/резултатен от Роналдо мога само да наведа глава и да напусна дискусията, печелиш.

Евентуално едно басче може да направим ако искаш.

Аз казвам, че накрая на сезона Роналдо ще има повече голове, асистенции, трофеи и индивидуални награди от Салах. Склонен съм да заложа каквато назовеш сума до 1000 лева.

Ти продължаваш да си мислиш, че тук става въпрос за мое лично мнение. Статистиките са обективни. До момента Салах е по-резултатен/по-добър от Роналдо. Ти го каза, а не аз.

Няма как да вярвам в "статистиката" за сезона, защото сезонът не е свършил. Обясних ти горе, че не ме разбра. Никога и никъде не съм казвал, че щом играч вкарва 10 гола за 1/4 сезон, то задължително ще вкара 40 гола за пълен такъв. Това си го измисли ти.

А басове лови с други. Аз с глупости не се занимавам.

Ужасна загуба на време. Пу. :sarcastic:

Е той Роналдо беше наказан първите 5 мача от сезона. Как да вкарва голове?

You'll Never Walk Alone!

Не знам. Питай Дарин. Той го посочи. :sarcastic:

E aз знам, точно затова го посочих, за да видите колко е безсмислено да преценявате играчи по статистика за първенство започнало миналия или по-миналия месец.

Сигурно и Азар има по-малко голове и асистенции от Салах от началото на сезона*, но не мисля че има разумен човек, който да предпочете да има Салах в отбора вместо Азар и Роналдо, нали?

*Възстановяваше се от контузия.

E aз знам, точно затова го посочих, за да видите колко е безсмислено да преценявате играчи по статистика за първенство започнало миналия или по-миналия месец.

Сигурно и Азар има по-малко голове и асистенции от Салах от началото на сезона*, но не мисля че има разумен човек, който да предпочете да има Салах в отбора вместо Азар и Роналдо, нали?

Хубаво. През миналия сезон Салах има 37 изиграни мача, 12 асистенции и 17 гола за Рома. Колко типични крила имат по-добри показатели от него за миналата година?

Аз и за миналия цял сезон те попитах, но ти пак удобно пропусна да отговориш.

И пак повтарям: няма как статистиката да не е показателна. В момента Салах е по-резултатен/по-добър играч от Роналдо. Това са фактите. Дали ще е по-добър или не след 30 мача, значение в момента няма.

А Азар не само има по-малко голове и асистенции през настоящия сезон, той (пак по статистика) има 36 мача, 16 гола и 5 асистенции за миналия. Тоест Мо Салах е бил по-добър/по-резултатен от него през миналата кампания.

:sarcastic:

Сигурно в Челси си скубят косите че са оставили тоя некадърник Азар , а са продали египетския меси за жълти стотинки :sarcastic:

Честно ли предпочиташ Салах пред Азар и Роналдо? Отговори ми на тоя въпрос и прекъсваме тая тъжна дискусия.

Никой не казва, че е некадърник. Просто нашият е бил по-добър. Това сочат фактите. :champion:

А аз мисля да се оттегля вече. Дискусията с теб е лекинко безсмислена една такваз, а аз пропуснах да наваксам с едни писания, които имам по програма.

Живи и здрави.

EDIT:

Честно ли предпочиташ Салах пред Азар и Роналдо? Отговори ми на тоя въпрос и прекъсваме тая тъжна дискусия.

Аз не предпочитам никого. Не ми дреме дали имаме Пенчо или Тошко, ако отборът върви напред, защото не си падам по индивидуалности. Няма и значение кого предпочитам. Не говорим за предпочитания.

Проблемът беше, че според теб щом е при нас, значи е посредствен играч, защото по твоите думи, ако не беше посредствен, щеше да е в "голям" (по твоята дефиниция за това) отбор и "големи отбори" щяха да се борят за подписа му. А де факто Салах се представя по-добре от някои играчи, които според теб уж са по-добри, защото са в "големи" отбори без реално да има никакво доказателство за това, че са по-добри. Затова посочих и статистиката, която доказва, че не си прав в това си съждение.

Опита се да успориш легитимността въпросите ми. Не успя.

Опита се да успориш цифрите. Не успя.

Опита се да ми кажеш, че нашите добри играчи са били натирени, защото не ставали. Не успя.

Попитах те дали всеки играч, който не е в "голям" отбор, е посредствен. Не ми отговори.

Попитах те за крило с по-добри показатели от наш Мо. Не ми отговори.

Единственото, което направи успешно, бе да ми кажеш пет пъти, че "глей сега, тия и тия са големите играчи, а това, че Салах се справя по-добре от тях, няма значение, защото не е в голям отбор и ако беше по-добър от тях, нямаше да е в Ливърпул."

Не ми се струва нормално човек да успорва чиста и проста статистика.

"Салах има повече голове и асистенции от Азар. Да, ама е посредствен, защото Челси иначе не биха го пуснали."

"Салах има повече голове и асистенции от Азар. Да, но никой нормален човек не би го предпочел."

Ни в клин, ни в ръкав, приятел.

Т'ва е.

Не ми се струва нормално човек да успорва чиста и проста статистика.

Чистата и проста статистика знаеш ли какво казва?

Миналата година Роналдо спечели Шампионската лига, Азар спечели Премиър лийг, а Салах спечели... дърво. Това е статистиката която е важна приятел ;)

Затова феновете на другите отбори ни се подиграват и казват че сме "олигофрени" . Щото си мислим че нашето е "най-най" и отказваме да приемем реалността. Защото никой нормален човек, който поне малко разбира от футбол няма да каже че "салах е по-добър от роналдо и азар" .

Както и да е. Ще си говорим пак след някой месец или година. :)

Чистата и проста статистика знаеш ли какво казва?

Миналата година Роналдо спечели Шампионската лига, Азар спечели Премиър лийг, а Салах спечели... дърво. Това е статистиката която е важна приятел ;)

Затова феновете на другите отбори ни се подиграват и казват че сме "олигофрени" . Щото си мислим че нашето е "най-най" и отказваме да приемем реалността. Защото никой нормален човек, който поне малко разбира от футбол няма да каже че "салах е по-добър от роналдо и азар" .

Както и да е. Ще си говорим пак след някой месец или година. :)

Сега пък статистиката нямала значение, защото друга статистика била по-важна. Абе ти въобще чуваш ли се?

Говорим за индивидуалности, а не за отборни изяви. Реал имат по-добър отбор от нас. Факт. Спечелиха това и това. Факт. Ние останах ме 4-ти в ПЛ. Факт.

Азар спечели Премиър. Факт.

Нашето било най-най при положение, че преди два поста ти казах, че Салах не е най-добрия играч в света и че знам, че не е.

И пак същите глупости. "Никой нормален човек няма да каже..."

Не го казвам аз. Казват го цифрите. Чисто и просто миналия сезон Роналдо се е представил по-добре от Салах, но Салах се е представил по-добре от Азар. През настоящата кампания и до този момент Салах е по-добър и от двамата. Това е. Факт. Чист и прост факт. Факт като този, че не Ливърпул, а Реал Мадрид е спечелил ШЛ миналия сезон.

На всеки прост аргумент ми повтаряш една и съща простотия.

Не знам какво си мислят феновете на другите и дали си мислят, че ние сме олигофрени, но ти наистина започваш да ме съмняваш.

Далеч от мен, пич. Стига ти толкова внимание.

И не, няма да си говорим изобщо повече. :sarcastic:

'Баси ужаса, човече.

Общо взето извода е :

Статистически за последните няколко мача Салах има по-добри показатели от роналдо(когато е наказан) и азар(когато е контузен).

А чисто футболно е много далече и от двамата. :)

Общо взето извода е :

Статистически за последните няколко мача Салах има по-добри показатели от роналдо(когато е наказан) и азар(когато е контузен).

А чисто футболно е много далече и от двамата. :)

През миналия сезон Салах има 37 изиграни мача, 12 асистенции и 17 гола за Рома.

А Азар не само има по-малко голове и асистенции през настоящия сезон, той (пак по статистика) има 36 мача, 16 гола и 5 асистенции за миналия.

Тоест Мо Салах е бил по-добър/по-резултатен от него през миналата кампания.

През миналия сезон Салах има 37 изиграни мача, 17 гола и 12 асистенции за Рома.

През миналия сезон Азар има 36 мача, 16 гола и 5 асистенции за Челси.

Айде довиждане. :sarcastic:

През миналия сезон Салах има 37 изиграни мача, 17 гола и 12 асистенции за Рома.

През миналия сезон Азар има 36 мача, 16 гола и 5 асистенции за Челси.

Айде довиждане. :sarcastic:

Стига с тея статистики бе човек, аз ти говоря за футболни качества, ти ми говориш някакви числа дето ги преписваш от спортал.бг

Влиянието върху играта включва МНОГО повече показатели от голове и асистенции. Има ключови подавания, дрибъли, преминати съперници, създадени ситуации и т.н. и т.н.

И не съм много сигурен че се вкарват еднакво лесно голове в англия и в италия.

https://www.youtube.com/watch?v=jEI6zs3q8_Y

В: "Салах е толкова добър, колкото Азар."

Д: "Салах е толкова добър, колкото Азар, когато Азар е контузен."

В: "Салах е бил по-добър от Азар миналия сезон. Статистиката го доказва."

Д: "Абе стига с тая статистика."

:sarcastic:

Стига с тея статистики бе човек, аз ти говоря за футболни качества, ти ми говориш някакви числа дето ги преписваш от спортал.бг

Обясних ти веднъж, обяснявам ти пак: статистиките рефлектират показаното на терена.

Футболът се базира на статистика.

Резултатът в края на един мач какво е? Статистика.

Класирането в края на сезона какво е? Статистика.

Головете, вкарани от един отбор? Статистика.

Головете, допуснати от един отбор? Статистика.

Златна топка на базата на какво се дава? Индивидуални постижения. Индивидуалните постижения какво са? Статистика.

По статистика разликата между Азар и Салах е нищожна и е в полза на нашия. На какво се базира тази статистика? На това, което показват на терена.

На теб не ти е кеф, защото единствената ти цел от тоя разговор е да докажеш, че Салах е посредствен футболист, но той не е.

Не е посредствен футболист на практика, не е посредствен футболист и на теория.

Статистиката (разбирай показаното на терена) го доказва по неуспорим начин, колкото и да те боли от това.

Влиянието върху играта включва МНОГО повече показатели от голове и асистенции. Има ключови подавания, дрибъли, преминати съперници, създадени ситуации и т.н. и т.н.

Главните фактори са два: асистенции и голове.

Но дори и да приемем, че си прав. Понеже знам цялостната статистика, ако имаш желание, ще поговорим за всеки един елемент от играта на двамата.

Накрая пак ще излезе, че Мо Салах не е посредствен за твое съжаление.

Накрая пак ще излезе, че го купихме на по-ниска цена от реалната му.

Накрая пак ще излезе, че играе на изключително високо ниво (по-високо от това, на което някои от твоите "големи" играчи се представят).

И не съм много сигурен че се вкарват еднакво лесно голове в англия и в италия.

Ами да, в Италия е по-трудно. Особено с по-слаб колектив. Все пак Азар игра в шампионски отбор, а Салах игра в Рома, които отстъпват по цялостно качество. Самият ти не ги спомена в списъка си от "големи" отбори. И пак се е представил по-добре от него, което затвърждава позицията ми.

Противоречиш си.

https://yourlogicalf...al-to-authority

• Simply Red changed the title to Мохамед Салах
  • Simply Red pinned this topic