Jump to content

Джердан Шакири (Чикаго Файър)


Препоръчан пост

Снощи също за мен бе сред играчите които разочароваха. Много брак в действията му. Очаквах повече в организацията на играта, още повече с оглед тежкия му удар очаквах да тества вратаря им повече пъти. Може да са били такива и треньорските указания, но ме съмнява, просто не търсеше активна позиция за удар.

Link to comment
Сподели другаде

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Според мен, не показва нужната дисциплина по време на тренировките, която би трябвало да има значение дали и кога ще те пуснат в оф. мач.

Изведнъж от нищото да те отпишат - трябва да има причина.

Говореше се за това още, когато направихме трансфера и имаше опасения, че е малко тегав.

То това си е моя интерпретация на случващото се, не съм чел нищо официално като причина (освен някаква контузия по едно време, но мисля, че беше бошлаф).

 

Това са наши някакви подозрения и догадки...явно е че има нещо но никой не знае какво. В самите мачове в които е участвал не е бил толкова зле.

Link to comment
Сподели другаде

Изобщо не бих казал, че беше зле с изключение на 1 или 2 мача. През другото време когато влизаше като резерва винаги раздвижваше отбора с енергия.

 

Както казахте, със сигурност има нещо, но можем са правим само догадки.

Link to comment
Сподели другаде

Разковничето е "когато влизаше като резерва".

Още при покупката казах, че шиптъра е мързелив и е свикнал е в Базел и в Стоук и в Швейцария, не толкова в Мюнхен да играе малко по пасивно, лениво. Мързелив, а и неиздръжлив е.

За 20-25 мин. ок, ама за 90 не става.

Фаул да бие, някоя атракция да, ама да гони като Фирмата не го търси.

Link to comment
Сподели другаде

Първата половина на сезона беше добра за Шакири. Включваше се успешно и като титуляр, и като резерва. След нова година обаче в 3-4 мача докато беше на терена показа тотална незаинтересованост към играта. Според мен там Клоп се разочарова или изгуби доверие в него.

Салах също насъбра много слаби мачове, но Мо във всеки един двубой се мъчи да прави нещо. Колко му се получава е отделен въпрос, но винаги пробва. Дали пробив, дали удар, дали пас, но не стои пасивен.

Шакири направи точно обратното докато беше на терена през 2019. Просто не опитваше нищо.

 

Може да има нещо и на тренировките, което всички ние няма как да знаем, но със сигурност има причина поради която Шак не влиза дори като резерва за 2-3 мин.

Аз все пак си мисля, че няма как трансфера му да се окаже провал при нас. Заши 3 гола на манго, един от тях беше извънземен па макари в контрола. В контрола ама срещу манго.

Ако Клоп реши да се раздели с него това лято, ще го продадем на печалба сто про.

 

А пък и сезона все още не е свършил. Може да даде още Шакири докрая. В сравнение с разни нинджи, които имахме за титуляри дори през годините, Шак си е много добър играч. Факта, че можем да си позволим да го държим като смъртна резерва показва покачването на качестово, което има отбора.

Преди 3-4 години Шакири щеше да ни е несменяем титуляр.

Link to comment
Сподели другаде

Разковничето е "когато влизаше като резерва".

 

"Бих заложил" , че разковничето е схемата на игра. Когато играем 4-2-3-1, има място за още един офанзивен играч и в началото това място се заемаше по-често от Шакири. Сега по-често сме с 4-3-3, а когато в хода на мача Клоп реши да смени схемата, използва Ориги. Изглежда, че явно е в по-добра форма. Отделно се справя по-добре при борбата при дълги топки и пробивите - най-често на лявото крило, а на швейцареца силата му е повече в паса. Отделно не съм на 100% сигурен, но белгиецът беше контузен първата част на сезона и реално не беше конкуренция на Шак?

Link to comment
Сподели другаде

Според мен, Клоп видя колко разбалансиран е състава, когато играят Фирмо, Маньо, и Сальо + Шако едновременно. За това и не пуска Шако.

 

Явно не може да му намери място+ Шак не би започнал титуляр пред Салах, никога. С Лалана, колкото и смешно да звучи, нещата изглеждат по-балансирано с тия тримцата.

Link to comment
Сподели другаде

Въпроса е защо не го пуска дори за 3-4 минутки. Това с тактиката и разбалансирането е добро обяснение, защо не започва титуляр, но Шакири дори при решени мачове като този с Уотфорд и този с Бърнли не влиза в игра.

 

В смисъл липсата на Шакири е тотална. Дори Лалана получи шансове да играе тутиляр и да влиза като резерва, а Шак изчезна като старите пари.

Има нещо повече тук от обяснението със схемата на игра.

Link to comment
Сподели другаде

Според мен заради схемите, които изпробва като влязат другите като - Ориги, Лалана, Стъридж. Ориги игра на мястото на Фирмино, но вляво.Мане влизаше в центъра или в дясно, Салах в центъра или в дясно. Когато Шакири играеше, независимо от подредбата, отбора изглеждаше разбалансиран. А Клоп много държи на баланса в отбора този сезон. Да няма Гънг-Хо изпълнения.

 

Това е моята интерпретация на нещата. Просто преди Албанеца има играчи, които по-добре пасват на идеите на Клоп. Според мен и на него ше му се намери място, както и на Кейта.

 

Просто не вярвам ей така изведнъж Клоп да му се разсърди и да спре да го пуска. На скоро четох и интервю с Краучи Сизър'с легс какъв про е бил Шак. Това с мързела е леко преувеличено ми се струва

Link to comment
Сподели другаде

Според мен Шакири заболедува от Стириджизъм и Моренизъм.

 

На всички не е ясно, защо Стъридж не получава шансове, дори и в групата не влиза вече, а е здрав ЦЯЛ сезон. Далеч не е невъзможно Шак да "страда" от същите признаци, въпреки че е доста по-отскоро в отбора.

Link to comment
Сподели другаде

Какво е общото между Стъридж и Шакири?

Двамата са единствените ни играчи, печелили Купата от шампионската лига!

Шакири дори и Световна клубна купа има.

Лятото ако си отиде Дани, Йордан остава единствен или пък печели втора :)

Link to comment
Сподели другаде

На Стъридж и Морено договорите изтичат и няма да бъдат подновявани, следователно е нормално да бъдат пренебрегвани. Със Стъридж това не е първият сезон, в който е здрав, а Клоп решава да не го ползва. Дискутирали сме лятото защо този сезон още по-малко би участвал Стъридж дори и отпреди. И тогава си мислех, че при оферта за нападателя, Клоп ще го занесе на гръб. Ама изглежда за последните години най-доброто, което получихме като оферта за Стърдиж, са няколко наема, от които Даниъл прие само този на УБА,( шокиращо решение).

 

 

Та, Стъридж е ясен, а пък Морено имаше някакво интервю, където се оплакваше от Клоп за липсата на шансове този сезон. Това може да е повлияло, защото определено миналия сезон Клоп разчиташе на него. Не знаем кой се дърпа за договора - Морено или Ливърпул.

 

За Шакири писах, че според мен причината е схемата и специфичните изисквания на Клоп в нея. За разрив в оношенията на този етап няма как да знаем.

А и съм съгласен с мненията, че Шакири далеч не беше най-исканият футболист от Клоп. Така се стекоха обстоятелствата лятото, просто. Да не забравяме колко близо беше Фекир. Нямам наблюдения върху него,но го описват като доста по-подходящ за нашия отбор, отколкото е Шак.

 

Интересна е теорията с Ориги. Белгиецът си е по-нападател от Шакири. Играейки с Фирмино отпред, Клоп има специфични изисквания към фланговите си играчи.

Link to comment
Сподели другаде

Морено и Стъридж далеч преди да се стигне до изтичане на договорите не получаваха шанс.

 

Испанеца изкара цял един сезон като резерва на преквалифицираният тогава Милнър. Стиридж беше често и контузен, но още през сезон 2015-2016 когато беше здрав пролетта, Клоп предпочиташе Ориги пред него. Белгиеца тогава играеше нападател докато не се контузи.

Link to comment
Сподели другаде

Морено беше титуляр миналия сезон преди да се контузи по средата на сезона. А за Стъридж съм писал, че са други причините за мен и то отдавна. Но, фактът, че няма да са повече при нас след няколко месеца, също е възможно да допринася въобще да не се разчита на тях.

Link to comment
Сподели другаде

Според мен когато се бориш с всички сили за титлата и за ШЛ няма значение на кой му изтича договора и.т.н.

Всеки който може да върши работа трябва да бъде впрегнат. Докрая на сезона най-вероятно ще ни предстои много сгъстен цикъл и хора като Шакири, Стъридж, че дори и Морено могат да са от полза.

 

След края на сезона вече кой какво иска да прави, но сега целите, които имаме са преди всичко останало.

Link to comment
Сподели другаде

Клоп нещо тотално свали доверие от балканските субекти...

Аз това го одобрявам с три ръце!!! Особено за № 6! Когато го видя на терена, ми се свива сърцето от притеснение! По-рисков играч, през живота си не съм виждал... :ppp6:

Link to comment
Сподели другаде

С всички крайници и уши съм "ЗА" балкански футбалери да се държат извън Пул. Чувство за дълг или способност за проява на неотлъчен професионализъм... крайно лимитирани качества у източния Юропеец.

 

Пък Клоп си е немец. Дали ги цени тия неща сами можете да си отговорите.

Link to comment
Сподели другаде

През годините само слаби балканци са се присъединявали към отбора - Кирякос, Йованович, Маркович, Шахин и т.н., затова и не можем да ги приемем. Спомням си, че имаше дискусии преди как всеки гранд има някаква сръбска/хърватска звезда. Станкович, Миятович, Видич, Шукер и т.н. играчи от различни поколения малко, но все пак основни фигури в отборите си. Та си спомням специално, че това го говорихме и като идваше Маркович, ама ни излезнаха криви сметките. Малко нещата с тия играчи са, че или ще е супер талант, или турбо отрепка. Примери бол.

Link to comment
Сподели другаде

Спорно е обаче, дали не трябва да броим Шакири за швейцарец :) израстнал е далеч от балканските ширини и малко или много са му промили мозъка с по-еврпейски принципи, особено пък Швейцария, въпреки че това не му попречи да се изяви на Световното с ''орела'' :D както и Джака, гените са си гени, но други неща могат да бъдат изкорени според средата.

Link to comment
Сподели другаде

Спорно е обаче, дали не трябва да броим Шакири за швейцарец

 

Брой го Косованец, Албанец, Босненец или какъвто балкански мюсолманин се води.

 

Не ми е приятно да се държа хомофобски в случая, но смятам Исляма и мюсолманите за хора с много закоравяла идеология и себеусещане, че са в дълг да защитават вярата и прилежащите ѝ ценности до кръв. В случая побегналите му към "спасение" в Швейцария родители едва ли са му спестили типичната грешка с насаждане на изкривените им разбирания за живота. Няма как да се запази изродското иначе в тая изкривена агенда за приемането на останалия външен свят.

 

С две думи - повтаряно му е "Ти си еди-какъв си балканец, вярата ти е такава и такава" .

 

Заеи притчите за интеграция и израстване на мюсолманин в "бяла" държава като "бял" човек.

 

Тук във форума има хора, които живеят в Германия и Холандия - питай ги има ли такова животно като "интеграция" и дали децата на тия пришълци са по-читави присече са родени в по-добри условия и цивилизована околна среда. И такова животно нема. За съжаление.

Link to comment
Сподели другаде

  • S.Gerrard changed the title to Джердан Шакири (Чикаго Файър)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...