Jump to content

Европейско първенство 2020


Препоръчан пост

  • Replies 984
  • Created
  • Последни отговори

Top Posters In This Topic

Винаги на големи форуми съм за Италия, но в никакъв случай няма да се заяждам с хората подкрепящи Англия. Но този кретен Гарет Саутгейт е срам за футбола, как може да разполагаш с толкова талант в ръцете си и ти за 118 минути да нямаш точен удар, да нямаш дори опасно положение. Освен гола всичко друго по опасно бяха два удара с глава на Магуайър. И ти накрая да дадеш последните две дузпи на финал на двама 20 годишни, това е безумие. Имаше късмета да играе с отбори като Колубмия, Швеция, Украйна и Дания иначе отдавна щеше да е поел някой тим като Олдъм или Транмиър.

Колкото до Италия, като изключим мача с Испания във всички останали показаа по класна игра от съперника и съвесем заслужено триумфираха. Определено влизат като фаворити за Катар.

Link to comment
Сподели другаде

не са играли големи мачове.Аэ също по принцип винаги съм викал эа Англия, но не и тоэи оът. Нямаше эащо. Трент бе оставен иэвън състава, после сякаш по милост иэвикан, след което се контуэи. Хендерсън бе пренебрегван эа сметка на Филипс и Райс, които са неопитни и играят эа отбори от средната част на таблицата. Не са свикнали да контролират мач и като цяло не са играли големи мачове. И ако това беше ОК срещу Украйна, Дания и т.н., Италия е на съвсем друго ниво.

Эа дуэпите, след като Жоржиньо иэпусна дуэпата си викам, сега Грилиш ще я вкара и става и напечено. Уви, Сака се эапъти эа топката...  

Link to comment
Сподели другаде

Двата най-заслужили отбора стигнаха до финала, Италия заслужено го спечели макар и след дузпи. Голът на англичаните си беше изработен, но след това показаха нещо чак в продълженията.

Още не мога да проумея що за кретен трябва да си, за да дадеш дузпа на Рашфорд, който се скъсваше да изпуска дузпи за манго. А пета и последна, а и всяка дузпа, да дадеш на черен при наличието на бели е истинско престъпление спрямо отбора, който водиш.

Италианците от своя страна достигнаха пика си с този отбор, някъде мярнах, че влизали като фаворити за световното в Катар, но аз далеч не съм съгласен с това. Причината е, че Киелини и Бонучи няма да са станали по-млади след година и половина. Ако са те, скоростта им в центъра на защитата ще е още по-ниска. Ако не са те, не съм сигурен, че новите, които идват след тях директно ще влязат с гръм и трясък в отбора и ще заместят двамата най-големи лидери. 

Link to comment
Сподели другаде

Сега не можем да отречем, че Саутгейт свърши страхотна работа и реално се представи много по-добре от всичките си по-титуловани предшественици. При все, че не разполага със звездите, каквито имаха Англия преди години. Аз по-горе се подиграх на печките, ама със сигурност тия дузпи са планирани, със сигурност това са били най-добрите изпълнители на дузпи в тренировките и Саутгейт и треньорския щаб е нямало как да не им се доверят. При избора нямаше нищо случайно и това, че загубиха на дузпи си беше чист късмет. В крайна сметка и Жоржиньо изпусна и ако се бяха обърнали нещата (а беше напълно възможно) сега той щеше да е най-големият грешник на Италия и медиите там да го плюят, защото не е италианец. Така че адмирации за Саутгейт за страхотно свършената работа. Дали можеше по-време на мача да обърне нещата - може би трябваше да пробва да освежи халфовата линия, но в крайна сметка планът му работеше и беше напът да вземе финала по италиански с клизма. 

Иначе евала на италианците. Никога не съм ги виждал да играят така. Напълниха ми душата. Просто нямаше как в тоя мач да не съм за тях. Манчини е великан. Да накара тоя отбор да загърби корените си и да играе така....шапки долу....

И пак да повторя - трябва в Ливърпул да поканят Киелини и Бонучи да изнасят лекция как да се защитава отбора. И Клоп, и защитниците имат какво да научат от тях. Как наритаха безкомпромисно Стърлинг и Грийлиш....безценно. Грийлиш гледаше толкова уплашено след като му показаха как стават нещата. Така се прави. От времето на Агер срещу Торес не се сещам за такова нещо при нас. А ние даже не можем и тактически фаулове като Сити да правим.

Педри - млад играч на първенството. Имаше слухове за него, дано го вземем сега както Барса са закъсали. Уникаааален! И както много пъти се е показвало - във форума колегите не "разбират от халфове" - справка Алонсо едно време, Джини, Лукас, Тиаго и т.н

 

И последно - определено на национално равнище англичаните са "евроидиотите на Европа". За тия е измислено "тръгват кат аслани, връщат се посрани"...голям кеф ми стана снощи....

Link to comment
Сподели другаде

На мен ми е странно едно нещо- какви са тия треньорски мурафети втори пореден мач вкарваш резерва и после я изваждаш отново. Бах тия тактически приьоми, бах. 

Link to comment
Сподели другаде

Англия постигна каквото постигна въпреки тоя смешник Саутгейт, той няма идея как да си използва играчите тоя. А за смените преди дузпите в 119та минута и изваждането на Хендо, нямам думи....абсолютно неориентиран, цял мач не се сети да освежи средата докато не му набутаха гол....държи на пейката Грилиш и Санчо, не пуска Рашфорд дето със скоростта си щеше да е доста проблемен за двамата застаряващи цз на Италия....изобщо за мен беше трагичен тоя треньор.

Link to comment
Сподели другаде

По принцип няма как да подкрепям Италия, в друга държава не ми се е случвало на главната улица да ме вдигнат под мишниците (над 90 кг бях тогава) и да ме оберат. Няма и друга държава, в която човек може да бъдe обран 2 пъти за един ден, както се случи на баща ми преди години. Така че когато някой ми каже, че англичаните са боклуци, а италианците не са винаги ми е адски смешно. Англичаните може да са всякакви, но градинката им е подредена и никога няма да допуснат да играят по свирката на разни патладжани, като във Франция, нито престъпниците да си правят ташак с обикновените хора по главните улици на градове по половин - един милион души, както в Италия.

Но да минем на футбол - казвал съм и друг път, че книгата на Виали "Italian job" е най-добрата книга, която съм чел за футбол. В нея той прави паралел между Англия и Италия относно абсолютно всичко свързано с футбола. И освен това споделя любовта си и към двата свята. И точно този мач Англия - Италия беше някакъв апотеоз на написаното там, а чрез нея може да се проследи пътя, който англичаните са извървели за тези 15 години от написването на книгата досега. Радвам се за него най-вече като човек. Пребори рака преди години. Беше много добър нападател, макар и малко подценяван заради наличието на гений като Баджо в тези години.

215606319_2965932313724153_4749582967820

Link to comment
Сподели другаде

Вие сте казали почти всичко за мача. Имах усещането, че няма сигурната титла за Англия да бъде факт. Италианците бях с най-добро цялостно представяне на първенството и според мен заслужено спечелиха. Никога не съм харесвал или подкрепял Италия на каквото и да е първенство, но от тези, които съм наблюдавал, тук заслужаваха напълно титлата.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Link to comment
Сподели другаде

1 hour ago, Stojkica said:

Англичаните може да са всякакви, но градинката им е подредена и никога няма да допуснат да играят по свирката на разни патладжани, като във Франция, нито престъпниците да си правят ташак с обикновените хора по главните улици на градове по половин - един милион души, както в Италия.

 

Като цяло те разбирам, само дето в последните години в Англия шансът да те наръга някакъв изтрещял арабин е по-голям от това да ти откраднат телефона в Люлин. Нещата там също си ЕПМ. Това извън футбола, сори за офф-а.

Link to comment
Сподели другаде

За тая Англия ли говорим, дето се взривяваха някакви радикалисти на Тауър Бридж, а кралското семейство повдигнало вежди за цвета на бебето на Хари. 

Айде няма нужда да ги изкарваме много напред законово, културно и т.н. Имам приятел 10 години живя там и накрая се върна погнусен. Може да ви говори доста време с детайли колко са подредени, дисциплинирани, справедливи, толерантни и прочие заучени фалшиви фрази. Пълна кочина е и там. 

Link to comment
Сподели другаде

Ще излезе, че май зорлем е искал да изгубят :sarcastic: ако Сака беше вкарал след него е щял да бие Пикфорд, после Филипс. Грийлиш се защити, че е искал да бие, но решението за реда е било на Саутгейт, който го е взел на база статистика на вкарани дузпи на тренировка, която помощника му водил след всеки лагер от СП в Русия насам.

 

Link to comment
Сподели другаде

Отговорът му е отправен към Рой Кийн, който ги нападна заедно със Стърлинг, че не са поели отговорност и едва ли не са се били скрили зад Сака оставяйки го той да бие.

Link to comment
Сподели другаде

Ха сега да видим наш Хендо и Рашо циганина ще скочат ли срещу расистките обиди от страна на техните сънародници или това е само приятелски огън или пък може България пак да им е виновна !

Link to comment
Сподели другаде

Само ще кажа ,че Господ си знае работата! Тоя смешен отбор пълен с посредствени футболисти и воден от още по-посредствен треньор щеше да бъде срам за футбола, ако станеше шампион на Европа! За англетата и привържениците им в България ,чакането на трофей се отлага в необозримото бъдеще и това е още по-добро за футбола!

Link to comment
Сподели другаде

Това да определяш кой да бие дузпи спрямо изпълненията на тренировки е толкова аматьорско, че нямам думи. Той и Шак е вкарвал 80% наказателни на тренировки. Може би на някой е трябвало да му хрумне, че напрежението и залогът при тренировка и финал на Европейско първенство някакси са маалко различни.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...