Jump to content

Пред банята - за всичко, свързано с футбола


Препоръчан пост

ФИФА възнамерява да отложи провеждането на Световното клубно първенство за юни 2022 г., съобщава "AS".

Първоначално турнирът е трябвало да се проведе в Китай от 17 юни до 4 юли 2021 г.

 

Броят на участниците трябва да се увеличи от 7 на 24 отбора, а турнирът ще се играе на всеки четири години. Въпреки прехвърлянето на шампионата за 2022 година следващото издание на състезанието ще се проведе през 2025 година.

 

Имаме вече квота за 2022 след победата ни в ШЛ от 2019

Link to comment
Сподели другаде

Знаех за този наистина исторически мач, но не бях гледал нищо от него, докато не ми попадна това днес.

Струва си да се видят великите Юп Хайнкес като играч, Удо Латек на пейката и др. 15 мин репотаж.

Мачът е последен за сезона, а Гладбах, които имат дотогава три поредни титли, губи тази титлата от Кьолн само по голова разлика от 3 гола, след като ония са били Санк Паули с 5:0.

 

Borussia M - Borussia D. BL-1977/78 (12-0)

 

 

струва си да се види.

Link to comment
Сподели другаде

Десетина години след този мач Удо Латек губи финала за КЕШ с Байерн - 1987.

Осемнадесет години след този мач Берти Фогтс става европейски шамион начело на Германия - 1996.

Двадесет години след този мач Юп Хайнкес печели КЕШ с Реал Мадрид - 1998, а 2013-а направи това и с Байерн.

Link to comment
Сподели другаде

Е винаги в било официално, сто години всеки ги наричаше Холандия. Колко пъти през живота си, си ги наричал Нидерландия и нидерландци? От миналата година правителството им реши да не използват повече името Холандия, главно за да избягат от имиджа с наркотиците.

Мен лично нидерландци да им викам ми е странно и не ме кефи.

Link to comment
Сподели другаде

Официално държавата се казва Нидерландия от самото си създаване, но в разговорната реч хората ползват Холандия. Нидерландското правителство цели именно това - да подмени културно наложеното име Холандия с официалното Нидерландия.

Link to comment
Сподели другаде

Коронатъпотията ни е промила мозъка, вместо да коментираме и малкото останали футболни новини, ние ги обръщаме на политически, сега се хванахме за името на Ниската земя, става вече заразно

 

През октомври 2019 г. нидерландското правителство обяви[2], че повече няма да използва името Холандия, а само официалното име на страната – Нидерландия (Nederlandene, също Nederland). Това означава, че в официални документи и при спортни събития повече няма да се среща названието „Holland“, широко използвано в страната, както и по света. Решението е свързано с опитите да се обнови имиджът на страната, тъй като думата Холандия често се асоциира с относително свободната употреба на наркотици и с квартала с червените фенери на Амстердам.
Link to comment
Сподели другаде

СЗО искала от Уефа да спре международните турнири за 18 месеца..

 

https://www.sportal....php?news=838899

 

Тамън влизах за да го постна това.

 

Тия специалисти от СЗО ще ни довършат братче. По-неадекватни ми се виждат и от нашите муцуни тук.

Направо да фалира целия спорт за 2 години и т'ва е. Да се говори за коронавиурс само, да няма никакви социални дейности, с които да се разведри човек.

 

От какво ще се издържа спорта, ако няма състезания. В Белгия фалираха 2 клуба вече. Един от които беше гранд.

Остава и местните шампионати да препоръчат да не се провеждат до 2025 година.

 

4 месеца вече едно полезно действие от това СЗО не видях. Те са по-апокалиптични от Винету и генерала взети заедно. Ние сме все още Април месец 2020 година, тия отсега са предвидели да няма международни събития до 2022 година.

Демек нема да има ваксини, стадни имунитети, лекарста, лечения, нищо нема има до тогава, само смърт.

 

Гешев да им повдигне обвинение за внасяне на паника незабавно.

Link to comment
Сподели другаде

https://www.sportal....php?news=838945

 

фалш новините са в стихията си точно сега...

 

Много дълго време ни чакат такива неща значи. Надпревата за сензации, ще се окаже по-опасна от вируса.

Link to comment
Сподели другаде

Само да вметна, че Холандия е името на най-голямата и известна провинция в Нидерландия. Тъй като там са разположени Амстердам, Ротердам и централата на Филипс, се е очертало като наименование на държавата сред туристите, особено от по-далеч. Едно време като се сетя Филипс каква марка бяха и как гордо стоеше Philips of Holland. Затова и Холандия.

Link to comment
Сподели другаде

При положение, че се очаква първенставата юни и юли да се довършат, а в европейските турнири август, това май ще означава, че отборът ще има месеца почивка поне за разлика от конкурентите, което е поне някаква полза от отпадането от Атлетико.

Link to comment
Сподели другаде

Много неща се очакваха, но сега са само прогнози, докато не видим в действие, няма нищо сигурно. Международните турнири ще са по-трудни за доиграване, защото са свързани с пътувания на отборите в различни страни, не съм много убеден, че ще могат да доиграят ЛЕ и ШЛ по нормалния начин. Някакво мини турнирче на неутрален терен за 2-3 седмици е удачно решение.

Link to comment
Сподели другаде

Германците ще пробват да започват първенството май месец. Приготвили са мерки от бундеслигата и предлагат над 23К тестове за тия които ще участват в мачовете, през играчи, треньори, стаф, оператори, журналя и тям подобни. Това са само предложения от лигата към правителството в Германия. Ако го приемат мерките ще са сериозни. Тестване през 2 дни, а при само 1 заразен футболист първенството приключва в мига в който има положителен тест. Интересно ми е германците дали ще предприемат такъв опит.

Link to comment
Сподели другаде

При един положителен случай и прекратяване на първенството, ще гледаме сериозен футбол през 2022 лятото. Абсурд ще е да се опазаят за дълъг период от време без нито един заразен.

 

Това не важи само за Германия, а за всички други първенства, като изключим Беларус и Швеция, където не е ясно какво ще правят, ако има хванал вируса.

Както ги дават прогнозите тая чума да си върви близо 2 години и без ваксина през това време, не го виждам как ще оцелее спорта.

Те всички клубове ще фалират баси, ако за всеки заразен спират първенствата. С такава процедура месеци наред няма как да го излъжеш вируса, да не хване нито един. И тук не говорим само за доиграването на този сезон, а цялостното приключване на следващия.

Link to comment
Сподели другаде

Голяма каръщина, тъкмо имаме отбор готов да печели трофеи и бам футболът стана под въпрос за дълго време. Мама му да е*а и чума не можа ли да се пръкне по времето на силните години на манго и Сър-а, що точно сега..

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...