Jump to content

Пред банята - за всичко, свързано с футбола


Препоръчан пост

8 minutes ago, AllorNothing said:

Ясно, че се водят от чисто икономически подбуди, но какво мислят феновете на отборите за това решение? 

И дали ще могат да хванат ръка белгийските отбори от Аякс и ПСВ, защото те имат по-големи финансови и маркентигови способности, със сигурност. Отделно не бяга ли така малко националното.  

Е, то 60% oт Белгия говори на холандски, не мисля, че ще е огромен проблем националното. Доколкото знам там за идеята за БеНеЛюкс е широко застъпена сред хората и връзките между трите държави са доста големи още от преди войните.  

Иначе за това, че холандските отбори вероятно ще доминират си прав. Андерлехт и Брюж могат да хващат ръка понякога, но бюджети им не мисля, че са съизмерими.

И все пак, ако искат да имат по-големи успехи в Европа, това е пътят и за двете първенства, въпреки че доста отбори най-вече белгийските се лишават от национални трофеи.

Link to comment
Сподели другаде

1 hour ago, Plovdiv_1926 said:

Е, то 60% oт Белгия говори на холандски

Това не е вярно на практика. В Белгия се говори основно френски и фламандски. Фламандският може да се води част от дъч групата, обаче е тотално различен. Казвам го, щото съм бил многократно и в двете държави и двата езика нямат нищо общо. Нидерландския го разбирам на едно 60-70% (просто щото знам немски + английски), докато фламандският в Белгия е да си е*е... Холандците примерно се съмнявам да разбират, когато белгиец говори.

Link to comment
Сподели другаде

В Шкендия са албанци, нямат претенции за наследството на Александър :sarcastic: 

 

Даже бяха вдигали на един мач с Вардар плакат: "Bulgarians by God, Macedonians by Tito".

 

Иначе за фламандския си мислех, че е по-близо до холандския, ама пак имат общ корен, щом валонци и фламандци съжителстват в една държава, говорейки тотално различни езици, то нищо не пречи да имат обща лига.

 

На Балканите е абсурд да се провежда такова нещо във формат на първенство. Както е казал Невъра, трябва гостуванията да са забранени. Неслучайно първият катализатор на югославската война е мач между Динамо Загреб и Звезда. Евентуално може да има някакъв компромис във формат на турнир като Уефа, ама не вярвам да го позволят. Който не знае за боя в Югославия и му е интересно:
 

 

Link to comment
Сподели другаде

Това е много гадно между другото... Въпросният Васил Цоклинов е съдия и делегат освен при БФС и в една от многото организации в София по минифутбол, може би най-голямата такава. Отделно играе и за един от "водещите" отбори в ИТ Лигата. Имам наблюдения към него, и като длъжностно лице, и като играч и смея да твърдя, че е пичага и не заслужава такова поведение.

 

В тази връзка искам да споделя, че манталитета на недоказалите се футболисти е отвратителен и тук идва проблемът, че когато знаят, че ще им се размине, го правят всеки път. В София вече нещата сякаш отиват към нормализиране след като започнаха да се дават по-строги санкции. За съжаление все още повечето Лиги го правят за пари и ги е страх да махат отбори и играчи да не загубят 150-те лева на седмица на мач, от които я печелят 30-40-50лв, я не. Това обаче при БФС няма да как да стане и ако не се дава гласност, същите селяни ще си вършеят всеки еди мач... 

 

Та пиша всичко това да кажа, че решение има, въпреки манталитета ни, но тези, които трябва да го вземат, не винаги го правят. Общо взето същото е и с държавата - ако си тарикат или просто глупак - закони и прилагането им.

Link to comment
Сподели другаде

По селските лиги конкретно няма оправия. Там хората ходят точно затова- защото според тях могат така да си разтоварят напрежението. Освен това дори и при наказания, много не се стряскат, защото фалшиви картотеки има бол. 

Там могат от 3-4 страни да те заобиколят- двата отбора + двете публики и да се чудиш къде да избягаш или какво да отъсдиш. Затова има една приказка, че в мачовете на село не свириш каквото има, а така, че да мине благополучно мача. 

Мен ми се е случвало да съм на мач по тия лиги в Пловдив и в нашата бригада първият помощник беше съдия от А група и на ония маймуни като тръгнаха да скачат и да псуват и да кълнат, делегат им казва, за да ги осмири: " Абе това е съдя от А група,  него ли оспорвате?!", онези гледат като кроманьонци и се чудят какво да кажат. 

Друг случай- вдигам засада на един гол и към мен се засилват едновременно и двата отбора. Едните ще ми скачат на бой: " А- у каква засада бе, сваляй флага!" другия отбор ми казват: " Ако зачетеш гола няма да те защитим от тях, ние ще те бием." Кво правиш в тоя случай....

Link to comment
Сподели другаде

9 hours ago, Plovdiv_1926 said:

То най- скандалното е, че човек с над 100-150 мача в А група скача да го бие. Поне малко си дръж на репутацията.

Точно де. Потвърдил си е репутацията от А група.🤣 Той и там си беше същия.

Link to comment
Сподели другаде

10 hours ago, The King said:

По селските лиги конкретно няма оправия. Там хората ходят точно затова- защото според тях могат така да си разтоварят напрежението. Освен това дори и при наказания, много не се стряскат, защото фалшиви картотеки има бол. 

Аз за югозапад там около Сандански, Петрич, Симитли знам доста истории от първа ръка, но да не изпадам в подробности, просто хората си имат отбор за домакинство и такъв за гостуване. 😄

Link to comment
Сподели другаде

Видяха , че след тази Ковид криза повечето клубове се стискат и мисля че ако нямат достатъчно приходи, за да спазят феърплея клубовете немогат да си позволят скъпи трансфери, което значи , че играчи като Мбапе или Халанд или трябва да си стоят в клубовете или да чакат контракта им да изтече, което значи по малко трансфери, по -малко новини във вестниците и като цяло по-малко шоу , и естествено минаха по тънката лайсна и просто го премахват.. Това не е добре за нас, защото ние сме олицетворение на самоизвържащ се клуб . Нет спенда ни е по-малък в последните 5 години от отбори които изпадат и се качват във Висшата лига през 2 сезона . По-добре бяхме със феърплея

Link to comment
Сподели другаде

15 hours ago, pehotineca said:

 клубовете немогат да си позволят скъпи трансфери, което значи , че играчи като Мбапе или Халанд или трябва да си стоят в клубовете или да чакат контракта им да изтече

А защо просто да не се продават но за по-нормални суми? 

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

България със златен и сребърен медал от първият ден на европейското първенство по вдигане на тежести.

Това при жените в най-леката категория.

Направо не мога да повярвам какво раздвижване има в индивидуалните спортове в последно време. Нещо като мини чудо с оглед на жалките ни напъни в последните поне 12 години.

Очакват се още титли до края на първенството и при мъжете.

Link to comment
Сподели другаде

Just now, Plovdiv_1926 said:

На тази Олимпиада можем да запишем 5-10 медала, както е тръгнало.

За жалост в щангите сме наказани и можем да участваме само с по 2-ма представители при мъжете и 2-ма при жените. Заради изминали допинг скандали.

Иначе общо от всички спортове, има шанс тоя път за такава бройка медали.

Link to comment
Сподели другаде

Гризман стана баща за трети път - и трите му деца, родени на една и съща дата

https://gong.bg/football-sviat/ispania/multimedia/video/yellow/grizman-stana-bashta-za-treti-pyt-i-trite-mu-deca-rodeni-na-edna-i-syshta-data-632395

Тоя сигурно има чипиран таймер на шнура ... 

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...