Jump to content

Пред банята - за всичко, свързано с футбола


Препоръчан пост

Убеден ли си че ако Мбапе беше в нашия отбор а Салах в ПСЖ, Салах щеше да е по добър и да вкарва повече? То е ясно че няма как да го разберем но аз мисля че ако Мбапе беше при нас още от началото на сезона щеше да има поне 2 пъти повече голове. Същото важи и за Салах...прати го в Манчо да го видиш колко е добър. Изобщо не е маловажен факта че играе в момента до централен нападател на който основната цел е да дава асистенции на крилата около него.

Даже му е малко като Фетиш на “Си Сеньора” да дава пасове, по някой път ме е яд на него , че не е егоистин малко🤪
Link to comment
Сподели другаде

На скоро ми стана известно, че двама от най-добрите спортисти в леката атлетика - Световният рекордьор, олимпийски и световен шампион на 400 м. гладко бягане - Уейд Ван Нийкерк, и световната шампионка в най-тежката дисциплина при жените - седмобоя, Катарина Джонсън-Томпсън са много запалени фенове на Ливърпул.

 

Има интересни статии в нета за това как и двамата през годините са се вдъхновявали от наши мачове.

Ван Нийкерк който се смята за чудо в атлетиката, в Събота отново е бил на Анфийлд за мача с Лестър.

Джонсън-Томпсън пък преди дни стана световна шампионка.

 

 

 

 

Header_1871962_1.1-1023x1024.jpg

 

http://img.sportal.bg/uploads/news/2018_11/org/00714096.jpg

Link to comment
Сподели другаде

По-горе сте писали за спортисти в леката атлетика, та да кажа какво прочетох оня ден:

 

Преди 2-3 седмици двама руснаци станали шампиони на световното по бокс

и получили от федерацията си по една лека кола и по милион рубли (към 30000лв)

 

На световното по лека атлетика рускинята Мария Ласицкене печели вече за трети път

златен медал от световно, а има и още много други победи преди и за това получава

 

само поздравителен СМС и букет цветя от федерацията си :ppp6:

Link to comment
Сподели другаде

Обясни ми тъпото Йозил на 31 години, дето се покрива на всеки важен мач, а вече на години го няма изобщо, поради каква причина ще взема повече от 80к в следващия си отбор?

На 31 години, пак повтарям. Винаги бил мишка, пак повтарям.

 

Кога си гледал за последно Йозил да прави това, за което взема 350хилки? Гледал ли си го изобщо или само в ютуб, ама честно?

Link to comment
Сподели другаде

световната шампионка в най-тежката дисциплина при жените - седмобоя, Катарина Джонсън-Томпсън

 

 

Мога да я пробвам в една извън олимпийска дисциплина,където ще се измори доста повече ;)
Link to comment
Сподели другаде

Обясни ми тъпото Йозил на 31 години, дето се покрива на всеки важен мач, а вече на години го няма изобщо, поради каква причина ще взема повече от 80к в следващия си отбор?

На 31 години, пак повтарям. Винаги бил мишка, пак повтарям.

 

Кога си гледал за последно Йозил да прави това, за което взема 350хилки? Гледал ли си го изобщо или само в ютуб, ама честно?

Това, че Йозил се покривал във всеки важен мач са глупости, също както, че бил мързелив и така нататък, Месут е гений, а не мързелив има разлика. Един Левандовски например, който вероятно е в Топ 5 на нападателите за последите 8 години също го няма никакъв в големите мачове за Байерн в ШЛ.

 

Йозил например има комбинирани 87 гола и асистенции срещу така наречените големи отбори, направил ги е в 167 мача, не е никак зле, като се има предвид, че е играл за Арсенал, които имат сериозни проблеми в големите мачове, нали?

 

EFp-M-e-PXUAIB23-J.jpg

 

Също така до 30 годишна възраст Йозил е направил 253 асистенции, повече от всеки друг до 30 годишен футболист в историята на футбола, не е зле за "мишка", как мислиш?

 

Да не говорим колко е популярен, затова и взима такава заплата, имай предвид и какво беше състоянието на Арсенал, когато преподписаха договора, Санчез току-що беше напуснал и състоянието около клуба беше меко казано мрачно, именно с преподписването на новия договор на Йозил нещата станаха поне малко по- оптимистични. Много малко хора биха засвидетелствали лоялността си на отбор в състоянието на Арсенал през зимата на 2018. Абсолютно нормално е звезда от ранга на Йозил да получава такива пари, имай предвид и че тогава беше на 29 години, а това реално е последния влак за повечето футболисти, що се отнася до голям договор.

 

Месут няма абсолютно никаква вина, че трябва да се занимава с умствено изостанал комплескар като негодника Емери, който явно се чувства неуверен и заплашен от влиянието на Йозил, затова се опитва да му съсипе кариерата и за момента за съжаление успява.

 

Ето някои графики, които показват що за играч е Йозил дори и под ръководството на оня мишок.

 

fX4ydVO.jpg

 

Под ръководството на Емери, само Обамеянг и Лаказет са вкарали повече голове от Йозил.

 

Ето какво казват някои от колегите на Йозил за него:

 

“Mesut is an amazing player. He knows that he is one of the undisputed stars at Arsenal. A lot of clubs would love to have him,” Ballack said.

 

Mourinho: "Özil is unique. He's the best no. 10 in the world" "Everyone loves him and sees a bit of Luis Figo and Zinedine Zidane in him,"

 

Messi: "Robin van Persie, Arjen Robben and Mesut Ozil are great players. Ozil is Germany's undisputed star. He's top class and incredibly creative,"

 

 

Arbeloa: "He's very different, there's no player like him in the world. He makes the difference on the pitch."

 

Ramos: It's obvious that he is a special teammate and friend. I've always had a real "feeling" with him, and it's a shame. He's a great footballer, unique. Ozil would be the very last player who I would sell from Real Madrid, if it was up to me. I don't understand this.

 

“I don’t have doubts about him,” said the Manchester City boss. “First in terms of quality, I enjoy him.

“I suffered from him when he was in Madrid and even here. So I don’t have any doubts about his quality.”

 

Xavi: "Lots of players but the ones I can't forget are Ronaldo "the phenomenon", Luis Figo, Raul, Fernando Hierro, Roberto Carlos, Zidane and in the later years Cristiano Ronaldo, Mesut Ozil," Xavi told The New Arab.

 

Kai Havertz: Mesut Ozil and Toni Kroos could be Germany's greatest ever players

 

“I’ve already played with many good guys. But, if I have to highlight one, I take Mesut Özil,” Gnabry told Goal at the start of the year. “The kind of quality I have seen in his training and in the games at that time was amazing.”

 

Само зализания кретен живее в свой собствен свят, където е по- добре Йозил да е извън групата за мача, докато оня албански клетник Джака се опитва да извършва някакви действия, наподобяващи пас.

Link to comment
Сподели другаде

На работа е пълна тъпня, за това ще взема да ти отговоря на рекламата, която правиш на окото.

 

'Месут е гений, а не мързелив има разлика'

Аха, бъркам ги двете неща често, да. Много на място. Аз ям много, а не съм тъп, има разлика. Както и да е.

 

Да минем към статистиката на Йозил в големите мачове, която изкара.

 

Никой не отрича, че в годините си в Реал и първите няколко в Арсенал, Йозил беше сила. Особено в погледа си над играта(то с тез очи, поне да хвърля надалеч). Реално наистина правеше по 19-20 асистенции на сезон. но последният му силен сезон е 15/16 т.е преди чисто 3 изминали сезона и тази година навлиза в четвърти. Близо 4 години той не е на нивото, на което беше и ако някой очаква, че на 31 ще си връща формата на 26, ддз...

 

Проблемът, обаче със статистиката за резултатността му срещу големите отбори и мишкарството му. Първо виждам отбори, които не причислявам към тази категория, но това си е мой проблем.

Другото е, че не малък брой от тези хубави числа са от периода му в Реал, където игра с Роналдо, Бензема и т.н. и където всъщност наистина беше топ класа.

Да видим какво е състоянието в периода след 15/16 сезон в това отношение.

 

За изиграни 38 мача за този период срещу топ отбори(не броя мачове, в които е бил контузен или на пейката):

 

Голове (2)

Ливърпул (1)

Челси (1)

 

Асистенции (5)

Милан (2)

Тотнъм (2)

Сити (1)

(може да се поспори до колко Милан тук са голям отбор, но нека да ги вкараме, че иначе статистиката изглежда още по-постно)

 

Това са резултатите за всички турнири за 3 пълни сезона. 2 при Венгер и 1 при 'умствено изостанал комплескар' Емери. Интересно ми е как би ги коментирал. Къде са числата му в последните приключили 3 сезона, къде е той в тези мачове? Ето например същата статистика за Хендерсън, който не само е дефанзивен халф и от него не се очаква нито да даде последния пас, нито да завършва атаките, но и е бил винаги критикуван за изявите си.

 

за 45 мача:

Голове (1)

Челси (1)

 

Астистенции (4)

Барселона (1)

Челси (1)

Порто (1)

Тотнъм (1)

 

Аз не го обвинявам пича. Той си остарява, знае си парите, не му пука толкова и за футбола вече. По-скоро не разбирам и ме дразни зомбирането по него. Иначе това, което се случва с играта му е най-нормалното нещо на света.

 

Добре, след като доказахме вече, че е мишка да преминем напред. Обесняваш защо взема толкова на седмица, което не е нужно. Всички знаем защо. Арсенал са идиоти. Въпросът е, че няма друг отбор на този свят(ок, поне в Европа), който да даде каквото и да е над 200 за играта на батко ти озилчо. Емери 'явно се чувства неуверен и заплашен от влиянието на Йозил, затова се опитва да му съсипе кариерата и за момента за съжаление успява.' Опитва се да съсипе кариерата на горкия 30годишен йозилчо. Та той от 3 години мисли само къде ще си пече лятото очите. 'Графиката', която си споделил показва едни страшно изравнени показатели. Дали с Йозил, дали без него, все тая. От друга страна, подобна процентна статистика няма голямо значение, ако не са посочени броят мачове в едната и в другата посока.

 

Последно, цитатите...Щеше да е хубаво да посочиш и годините за всеки. Лично аз, когато Арсенал взеха Йозил, казвах, че са взели един от най-добрите играчи в центъра. И така си и беше. Ама беше. И Зидан беше много добър играч, и Торес при нас много добре игра, ама приключи.

Link to comment
Сподели другаде

За какви тъпотии спорите обаче.

 

"Марката" Йозил. :sarcastic: :sarcastic: Не знам от кога не съм му гледал мач, ама е изпята песен със сигурност. Иначе като чуя Йозил и колко бил добър си пускам мача ни с Арсенал на Анфийлд през 2014. Тогава беше разкрит от Хендо, направо го задуши нашия.

 

Футболист, който издиша за едно полувреме и след това само се чуди къде да се покрие на терена. А и на всичкото отгоре не е на 25 вече. Коутиньо ще им върши много по-добра работа на баварците.

Link to comment
Сподели другаде

Мога да я пробвам в една извън олимпийска дисциплина,където ще се измори доста повече ;)

:whistling:

По надпиване със 7 различни вида ракия, не се и съмнявам, че ба я ще я измориш в края. Ще види зор в тази десциплина.

Link to comment
Сподели другаде

Казвам, че Йозил е гений, защото чете играта много по- добре от средностатистическия футболист, нещо, което както виждам и ти признаваш. Йозил прави нещата с финес, няма нужда да тича като изоглавен, тъй като позиционирането му и футболния му интелект са на достатъчно високо ниво, това не е мързел, това е лукс, който могат да си позволят изключително малък брой футболисти.

 

Говориш за Йозил след сезон 15/16, когато беше и играч на годината за Арсенал, а също така и играча с най- много асистенции във ВЛ. Добре, да погледнем как изглежда Йозил след този сезон.

 

През 16/17 Йозил е завършил сезона с 12 гола и 14 асистенции, за същия сезон, Давид Силва, по който незнайно защо голяма част хора припадат е дал 11 асистенции и е вкарал 8 гола, разликата в минутите за двамата е около 100. През този сезон, един белгиец, който е безкрайно прехвален(сам се сети кой, не, не говоря за Азар) е вкарал 7 гола и е дал 21 асистенции, тоест бил е замесен пряко в 28 гола, само с 2 повече от Месут, като е изиграл близо 200 минути по- малко. Тоест, като се замислиш, сезон 16/17 не е чак толкова слаб, макар че съм съгласен, че Йозил си е поставил летвата дооооста високо. :)

 

Прехвърляме се на сезон 17/18, където за съжаление, Месут е преследван от редица контузии, които вярвам ще се съгласиш, оказват влияние над представянето му, именно през този сезон започва и тежкия регрес на Арсенал, който продължава и до днес, въпреки това има 5 гола и 14 асистенции, което не е чак толкова лошо, имайки предвид, че Санчез напусна в средата на сезона, а Арсенал бяха на близо 40 точки зад шампиона, общо взето Йозил не е виновен, че е обграден от бездарници и треньор, който беше стигнал края на пътя.

 

За 18/19, дори не ми се пише, защото тогава започнаха подигравките на испанското недоразумение, да вадим статистика е безсмислено според мен, Йозил е изградена звезда, която няма нужда да се доказва на ментета като Емери, камо ли пък в някакви нови роли и така нататък. Испанеца просто не може да преглътне, че Йозил е по- голям от него, не само в Арсенал, но и по принцип.

 

Сега относно числата, нека да изясним, че Йозил не играе сам все пак, нали?

През 16/17, Арсенал има 2 победи и 3 равенства срещу отборите от Топ6, Йозил има гол при победата с 3:0 над Челси, а в равенството срещу Тотнъм гола пада след негов свободен удар, при който играч на шпорите си отбелязва автогол, при равенството срещу Сити пък се отчита с асистенция, тоест в 3 от 5 положителни резултата срещу отборите от Топ6, Йозил е пряко замесен в головете на отбора си.

 

През 17/18, артилеристите имат 1 положителен резултат срещу отборите от Топ6, победа над Тотнъм с 2:0 и играч на мач е, неговото име е ... Месут Йозил. Равенството срещу нас също го припомням, защото Йозил се разписа, а Клоп каза, че ако не е бил той, резултата е щял да бъде 3:0 за нас, ето ги цитата на Клоп, който в конкретния случай, защитава Йозил и класата му от ... Джерард.

 

“If Arsenal played that day without Ozil and Olivier Giroud, we’d have won 3-0.

 

https://www.dailysta...-mesut-17007576

 

Тоест, грешно е да търсим причините за по- слабото представяне на Месут срещу "големите отбори", защото то е правопропорционално на лошите игри на Арсенал срещу тези отбори, Йозил не може да мъкне на гърба си 10 негодника, които от години не знаят какво да правят срещу големите отбори и често пъти ги качват на разлика.

 

За 18/19. пак казвам, там виновен е само и единствено Емери, а не Йозил. Относно влиянието на Месут и страха на испанеца, да, това е факт, който аз не съм си измислил. Спомни си как Емери беше изгонен от ПСЖ, спомни си какви признания беше правил той самия. Именно той си призна, че лидера в Париж е бил Неймар, Емери не е бил приет за такъв, както например Пеп в Сити.

 

“I know when I am the principal person in the group and when I am not. At PSG, the leader is Neymar. At Manchester City, it's Pep Guardiola.

 

"My priority was to make Neymar happy, it didn't matter how. Neymar arrived at PSG in order to be the leader, to live the necessary process to become number one in the world. At Man City, Pep is the leader. At PSG, Neymar needs to be the leader.

 

https://www.telegrap...r-struggle-psg/

 

За да не се повтори същото нещо и в Арсенал, тоест, за да избегне опасността да бъде засенчен от Йозил, Емери реши да го смачка, възползвайки се от и без това трудната ситуация около германеца. Тоест, действията на Емери спрямо Йозил са породени от страха му, че отново ще загуби съблекалнята, както в Париж. Това далече не е само моя теория, като привърженик на играта на Йозил.

 

By the end of his tenure at PSG, Emery was reportedly a laughing stock in the dressing room - he succeeded in ruining captain Silva's confidence, Neymar no longer listened to him, Dani Alves was bemused by his treatment of Ben Arfa, Ben Arfa had an all out war with him... (2/4)

 

His position was untenable, in early 2018, despite winning the Ligue 1 title. His treatment of Özil seems to be a reaction to this, "cut off a limb to retain the body" in terms of retaining respect in the dressing room as he continues to struggle with language issues. (3/4)

 

Arsène Wenger = very public about the special treatment that Özil sought, regularly asking for time off & he obliged because it was the best way to make the German happy. When Neymar asked the same of Emery, the Spaniard was firm, but constantly rebuffed by higher-ups.

 

Now, Emery has an opportunity at Arsenal to stamp his authority on a dressing room by harshly dealing with an atypical player, potentially driven by mistakes in his previous job. Worth thinking about. (End)

 

https://twitter.com/...894308065599488

 

Емери е несигурен идиот, а Йозил е просто жертва, това е.

 

Относно това дали някой днес ще му дава 350 хиляди седмично, към днешната дата отговора вероятно е отрицателен, но погледни в какво състояние беше Арсенал през 2018, едната голяма звезда напусна в посока един от кръвните врагове, феновете са на нож, единствения доказано класен играч в състава ти е Йозил, нормално е да му дадеш високо възнаграждение, при положение, че няма какво друго да предложиш. За да бъда честен, не мисля, че Йозил заслужава такива пари, дори и в пика си, такива пари заслужават само Меси и може би Роналдо, но предвид инфлацията и тогавашното положение на Арсенал, нормално е. Но все пак, ако Йозил реши да напуска утре, пак ще получи заплата от около 200 хиляди, а на правилното място и най- вече с правилния треньор, съвсем спокойно ще допринася с над 20 асистенции и голове(общо) годишно...

 

Що се отнася до марката Йозил, с близо 80 милиона последователи в социалните мрежи, със сигурност е сред най- популярните футболисти в света.

 

Както и да е, така или иначе всеки може да интерпретира фактите както желае. За мен Йозил е най- великата 10ка за последните 10 години, много над такива като Давид Силва и прехваления КДБ. Ако сега е в слаба форма, то се дължи на редица фактори, повечето, от които, не зависят от него.

 

И аз се извинявам за спама, ако някой модератор може да премести мненията където трябва ще е добре, може би в "Пред банята".

Link to comment
Сподели другаде

"Казвам, че Йозил е гений, защото чете играта много по- добре от средностатистическия футболист,"

...

Толкова ли е малка разликата, една стъпка? Между геният и средностатистическия футболист?

Бати, аз си мислех, че е доста голяма, а то никаква.

Да разбирам Марадона като гений е една идея само по-добър от Джо Алън да речем, който е средностатистически футболист. Или Роналдо (бр) само с мъничко превъзхожда Балотели. Яшин и Кариус?!?!?

И аз си мисля, че разбирам от футбол, пък то разликата в генуя и обикновения никаква.... почти.

Link to comment
Сподели другаде

Естествено, че е толкова малка, и то не само между средностатистическия футболист и гения, а и между талантливия човек и гения по принцип, теорията на Шопенхауер за гениалността се фокусира именно върху това, върху интуицията на ума и възприятията, които бликат от Йозил, изразявайки се в изключителния му поглед над играта.

Link to comment
Сподели другаде

Гледам цитираш тук велики философи, които не са доказвал никаква теория на гения, гениалноста и подобни.

Запознай се с трудовете и философията му и проникни, какво точно е твърдял.

Но с това до тук.

Какъв ум и възприятия бликат от Йозил не знам, но съм гледал и какви глупости е вършил и колко го мързи. Би ли дал някой пример с миг на гениалноста на "немеца".

И понеже съм сигурен, че няма да е основателен, недей, ще загубим време, което може да го отдадем на семействата си или пък в четене на разни философи.

Разликата (ако не знаеш) между гениалноста и лудостта е почти никаква.

Така, че спокойно можеш да определиш турчина за луд (ако наистина го мислиш за гений), та ако вярно мислиш така и себе си.

Просто границата е малка, почти никаква.

Link to comment
Сподели другаде

Твърдиш, че в "Светът като воля и представа", Шопенхауер не сравнява и не развива теории за гениалността и таланта, както и за основната разлика между тях, така ли, защото това може да се провери с няколко клика на мишката, дори и никога да не си чел томовете?

 

Относно Йозил, вече написах какво мисля и защо мисля така, щом вярваш, че един "мързелив" футболист може да постигне успехите му, популярността му, че даже и парите му, не виждам смисъл да спорим.

Link to comment
Сподели другаде

Проверявай ги ти.

Гениалноста или геният не е доказана теоретически (чрез теорема), а има трудове с прикрепени догадки и предположения.

Шопенхауер работи и развива трудове които далеч преди него са опитали да докажат други философи и по-специално Еманюел Кант.

Шопенхауер е "хвърлил усилията си" върху волята и разума (това също може да се провери с клика е на мишката), но понеже съм пийнал малко, късно е, а и нямам никакво желание да пиша (еле па тебе да убеждавам или поучавам) ще се оттегля с мир.

Нямаше да се нсмеся в диалога ви, ако не бях прочел за Гениалноста на турчина.

Всъщност Е. Кант е казал

"Геният – това е талантът да се изобрети това, на което не може да се обучава или учи. — Имануел Кант",

демек или го имаш или не. В последствие и гъза да си запали, не може да достигне това съвършенство...... Еле па тоя ботуш Йозил.

Ае лека, бъди смирен.

 

В твърдението по-горе са използвани цитати от уикипедията, както и малко припомняне от същата, защото батко ти ги е чел преди...... лета.

Link to comment
Сподели другаде

Само да кажа, че ако Йозил беше наистина извънземна класа както го изкарва Хауса, нямаше в последните 5 сезона да играе в отбор, който се бори за нищо.

 

Все ПСЖ, Байерн, Сити, дори Манго можеха да се насочат към него, но трънки. А Йозил не взимаше преди години по 350 палки.

Не е била заплатата му причината.

 

А това, че Де Бройне бил прехвален изби рибата. Поне 2 класи над Йозилчо във всяко едно отношение е.

Link to comment
Сподели другаде

Аз се чудя какво би те накарало да защитаваш до такава степен футболист, който никога не е играл в твоя отбор.... това даже ми прилича на някаква нездрава обсесия... дали не е свързана с това че е турчин и приятел на Ердоган? Можем само да гадаем...

Link to comment
Сподели другаде

Аз го призовавам да направи същата дисекция на играч на нашия отбор. Ливърпул ако питаш кой е нашия. Даже не на кой да е играч, а на любимия ти(като изключим Йоската) :)

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...