Jump to content

Пред банята - за всичко, свързано с футбола


Препоръчан пост

  

21 minutes ago, Plovdiv_1926 said:

Брентфорд втори пореден силен сезон направиха, ако пак не влязат, не знам😃

Според мен промоцията на Брентфорд е неизбежна, въпросът е дали ще е тази година или по-натам, но се работи много сериозно при тях. Попаднах на едно видео, в което се обяснява възходът на тях и Барнзли и, че играят някакъв "Мънибол". Накратко - компанията на шефа на Брентфорд имала някакъв софтуер за статистики, който се използва при залагания и от там имали огромна база данни на футболисти със статистики. Също така развили скаутската си мрежа извън Англия към Португалия, Германия, Австрия и т.н. първенства, където играчите са по-евтини. Реализират впечатляващи печалби от десетки милиони в последните години и горе-долу, всеки сезон имат един или двама играчи, които правят фурор и ги продават за по 20-30 млн. 

При Барнзли е подобно, но за момента в доста по-скромен мащаб. Там също се гледат статистики и подценявани играчи, също се изнася скаутската мрежа към Германия, Австрия, Полша и т.н., но там се налага и определена философия на агресивна преса, като последните им 2-3 треньора са все от Австрия. 😄 Също така, мисля, че имат и най-младият състав в ЧШ. 

 

 

Link to comment
Сподели другаде

3 minutes ago, tsbalabanov said:

някакъв софтуер за статистики, който се използва при залагания и от там имали огромна база данни на футболисти със статистики

Football Manager?

Link to comment
Сподели другаде

11 minutes ago, tsbalabanov said:

SmartOdds. Изглежда някакъв сайт/софтуер, който прави анализи за професионални комарджии. Каквото и да значи това. 😄 

Един приятел работи в DraftKings вече няколко години и се е издигнал да им определя на доста събития залозите и коефициентите той, та ми е разказвал какво количество информация минава през тях. Подобни компании работят с огромни бази данни и следят навсякъде първенствата, а има и доста по-големи от въпросната, така че не учудва. 

Иначе влизането е трудно, в последните 10 години се затвърдиха асансьорите в двете лиги поради огромните пари от ВЛ и трудната конкуренция, ако разчиташ само на сглобявне на отбор с парите от ЧШ. Не знаех, че Брентфорд са толкова предприемчиви, мерси за информацията, доста интересно беше. Само за новия стадион знаех и че имат добра скаутска мрежа, но не за амбициите. Определено всеки клуб трбва да се стреми към подобна политика, докато стигне големите. 

За мен идването на Едуардс в Ливърпул също беше с подобен замисъл, да не забравяме, че дойде като някакъв мениджър към играта Фифа, а несъмнено и те ще разполагат с огромни бази данни.

Link to comment
Сподели другаде

Мисля, че точно с някой от Брентфорд бях мярнал едно интервю към края на 2019-та. Тогава вече бяхме направили 15-16 победи и го питаха за ефективността за Ливърпул. Отговорът беше нещо от типа: "Без да навлизам в подробности, Ливърпул работи с xG по кореенно различен начин от всички останали отбори".

Link to comment
Сподели другаде

Обаче Юве са в подобна ситуация като при нас. Шампион миналата година, а борещ се за 4то място в последният кръг на настоящата кампания. Разбира се, при нас е доста по-улеснено, защото при победа сме 99.99% класирани, докато при те са зависими от резултатите на Милан и Наполи.

Но контраста от Шампион до 4/5ти на следващата година си е голям регрес.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Link to comment
Сподели другаде

Голям мъжкар и локомотивец, въпреки че е само на 17. Отказал е 250 хиляди евро да се състезава за Германия.

Според мен има големи изгледи това да ни е най-успешната олимпиада от Атина насам.

Link to comment
Сподели другаде

Just now, Plovdiv_1926 said:

Голям мъжкар и локомотивец, въпреки че е само на 17. Отказал е 250 хиляди евро да се състезава за Германия.

Според мен има големи изгледи това да ни е най-успешната олимпиада от Атина насам.

Най-малкото трябва да се върнем към спечелването на златен медал, че откак гроб ни управлява нямаме такъв..

Иначе шансове за злато има в борбата, бокса, тежестите и художествената гимнастика, където ансамбала е най-добрият тази година.  Шанс за медал имат и други спортове, както плуването благодарение на Миладинов. Джудо, Кану-Каяка за жени, евентуално леката атлетика, бадминтона на двойки жени, Гришо ако се напъне в тениса.

Като дойде време за олимпиадата ще направя един обзор какви са ни шансовете и кога ще участват нашите по часове и дни, щото особен ов плуването заради американците, финалите ще са през 3-4 часа през нощта за нас.

Link to comment
Сподели другаде

А бе, 2008 пак беше трагично положението, не са гербаджиите причината за разпада ни във всякакви традиционни спортове. Даже те, честно казано, покрай краденето направиха и нещо поне откъм бази. Да, нищожно на фона на поръчките, които се усвоиха, ама квото такова. 

Днеска четох как залата в Бургас вече струва 75 милиона и ѝ трябват още, ако иска да бъде довършена... За тези пари вместо огромни грандомански перални за хиляди зрители като Колодрума и тази в Бургас, можеха да се изградят поне 10-15 модерни многофункционални тренировъчни съоръжения за всякакви спортове и биха покрили повечето спортни училища в страната. Да не говорим че за 130 милиона бихме могли да имаме поне 4 адекватни стадиона.

Link to comment
Сподели другаде

Just now, Plovdiv_1926 said:

А бе, 2008 пак беше трагично положението, не са гербаджиите причината за разпада ни във всякакви традиционни спортове. Даже те, честно казано, покрай краденето направиха и нещо поне откъм бази. Да, нищожно на фона на поръчките, които се усвоиха, ама квото такова. 

Днеска четох как залата в Бургас вече струва 75 милиона и ѝ трябват още, ако иска да бъде довършена... 

Знам, че не са само те причината, но не мога да пропусна да ги нахраня  😄

Базата се подобри, факт, но школовката не. Финансират ММА федерацията с безумни милиони и за т'ва ония чугун Стъки е пълен матросов в защитаването на герб.

Иначе е хубаво къде ги направиха тези големи зали, но по-скоро ги правят за да крадат и от там. За вашата "колодрума" в Пловдив знам, че има доста съмнения в това отношение. Тази в Русе пък се оказа напълно нефункционална.

В спорта самото финансиране трябва да се промени, защото в момента се дават пари на малоумни федерации, които дори не са олимпийски спортове, а други наши традиционни където имаме шанс за успех, са ги зарязали.  Финансирането в момента е на база спечелил ли си медали на европейски и световни първенства. Която федерация има такива, получава по-голямо финансиране. И така някакви такива кат спртно ориентиране, плучават големи средства, а такива като плуването по-малки, защото до момента нямаха медали.

Е как да развиеш кадрите без пари. Те искат първо развитие и медали, после да ти дават.

България в продължитение на повече от 40 години е била част от топ 20 на света по класиране на олимпиади. В рамките на 20 години сме били в топ 10 дори, а сега се мъчим златен медал да вземем. Жалка работа. Има лъч надежда, но ни трябва по-кадърно управление.

Link to comment
Сподели другаде

В Москва 1980  бяхме дори трети,  но без участие на  САЩ и други западни страни.

В Мюнхен 1972 - девети

В Монреал 1976 седми

Сеул 1988 пак седми и то като изхвърлиха няколко наши щангисти, иначе ставахме трети или четвърти.

А тогава Бай Тошо даваше като награда за златен медал само апартамент и лека кола Волга.

 

Link to comment
Сподели другаде

Тоя сезон, от любимите ми отбори, само Аякс спечели титлата безапелационно. От другите големи първенства, ми допадна кой стана шампиона в Русия, защото Зенит е отбора който ми е симпатичен там.

Link to comment
Сподели другаде

На брентфорд шефа е професионален комарджия (бил е всъщност). 

Това означава, че не си е играл едно към гьоторе и да разчита на късмет, а със специални софтуери е свел загубите до минимум и далаверата същевременно да е добра. 

Доколкото знам е станал мултимилионер от комар само, което не пречи (дори напротив) да има акъл пича. 

Май математик е бил и е изградил система за лапане. 

На базата на анализи и статистики..

И сега така ги развива + млади копеляци с потенциал и за това вървят. 

Ся, ако не се лъжа тоя е и шеф на Мьолде и за там си е построил същият вариант. 

Всеки ход  му е премислен. Нищо шано, само сигурно. 

Link to comment
Сподели другаде

В петък комисията на кенефа отговаряща за клубните турнири ще обсъжда дали да премахне правилото за голове на чужд терен. Решили са, че ако ще го премахват ще е изцяло - без вариантите, в които да важи само за 90-те минути или продълженията.

Link to comment
Сподели другаде

Ако премахнат това малоумно и остаряло от поне десетилетие правило ще им простя всички простотии за година- две напред.

Понеже заговорихте за Олимпиадата и шансовете ни за медали и се спомена моя любимец от Хасково само да отбележа- на предната Олимпиада в Рио, Гришко отиде, колкото да отбие номера, набързо отпадна от Чилич, без да си даде много зор, държа се надменно със сънародниците си спортисти там и си замина. Не очаквайте нещо по- различно от него в Токио.

Link to comment
Сподели другаде

Единтственият ни шанс за медали са някое борче като Назарян и гимнастичките, ако не ги орежат съдийките, за да набутат Рашка и Япония като домакини. Други шансове не виждам. 

Иначе, за правилото за гол на чужд терен е безсмислено и отдавна трябваше да е махнато. Тука, обаче се дава доста голямо предимство на домакина във втората среща, ако изходът не е ясен още от първата. И все пак, много по-справедливо ще е и ще се намали броя на случайно попаднали отбори, макар и по-слаби, напред в турнира поради гол на чужд терен.

Link to comment
Сподели другаде

Поради гол на чужд терен много по-често продължават по-силните отбори, а не по-слабите.

Слабите навън играят силно затворено за 0:0 или минимална загуба 1:0,

а после на свой терен и публика се опитват да бият с един гол

и примерно при 2:1 ще имат още 30 мин продължения на свой терен, вместо да отпаднат.

 

Link to comment
Сподели другаде

35 minutes ago, tsbalabanov said:

Единтственият ни шанс за медали са някое борче като Назарян и гимнастичките, ако не ги орежат съдийките, за да набутат Рашка и Япония като домакини. Други шансове не виждам. 

Шанс няма, положението при мъжете е трагично. Макс някой бронз от жените, Тайбе имаше шанс за нещо повече, но след тази тежка контузия не й възлагам големи надежди.

Link to comment
Сподели другаде

Ако махнат правилото за гол на чужд терен, това ще е баснословно предимство за домакина на втория мач, ако има продължения.

Медицински доказано е, че при домакинство телата на футболистите произвеждат много повече тестостерон, отколкото когато гостуват. Затова съм на мнение, че след продължения правилото трябва да остане.

 

Но за след 90 минути - да, трябва да го махнат. Тъпо е единият мач да свърши 0:0, после 1:1, и да отпаднеш, без да си загубил мач, само защото жребият е отредил да гостуваш първия мач.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...