Jump to content

Пред банята - за всичко, свързано с футбола


Препоръчан пост

Бат Стан с неговите истории - "Финалът на Белия кон" :

Quote
Чел съм много за футбол, гледал съм много футбол на живо и по телевизията, слушал съм много футбол по радиото, но според мен това се явява най-изящното събитие в историята на играта. Разбира се, няма как да не се развие на стадион "Уембли". Там през 1923 година трябва да се играе финалът за Купата на Англия, в който Болтън среща Уест Хям. Двубоят остава завинаги в историята като "Финалът на Белия кон".
Какво се случва всъщност? Повече от 200 000 зрители се опитват да влязат на трибуните, и почти 130 000 успяват в това начинание. Море от хора се излива на терена! От трибуните крал Джордж Пети се чуди как да бъде разчистено игрището, за да почне мачът. В този момент Били, белият кон на полицай Джордж Скори, прави най-изумителната постъпка в историята на футбола. Животното се приближава до тълпите, и добродушно започва да ги подбутва с муцуна да отстъпят назад. Втрещени, феновете наистина се отдръпват и освобождават игрището, за да започне мачът. Болтън печели историческия финал с 2-0, а белият кон Били и до днес е един от символите на "Уембли".
29496674_10213922556236807_7485580779439

 

https://www.facebook.com/stanil.yotov/posts/10213922545076528

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...

Бат Стан пак с актуална история за нашумелият Барабадос  :sarcastic::sarcastic:

Тоз младеж може да извади история и статистика и за мач между Старките и Ланистър 

Quote
Понеже заради оня хахо сабахлем по телевизията все Барбадос ви е в устата, ето една весела футболна идиотщина с тяхно участие. Малко футболно забавление с най-идиотския мач на света за всички времена. През 1994 г. в турнира за Купата на Карибско море за първото място в една от групите спорят отборите на Гренада и Барбадос. Решителният последен мач е между тях двата. Барбадосите, които са домакини в Бриджтаун, се нуждаят от победа с най-малко два гола разлика, за да станат първи. Ако бият само с един гол, първото място е за Гренада по голова разлика.
Тънката подробност е в регламента на турнира, че при равенство в който и да е мач от турнира, независимо че са в групи, се предвижда да се играят две продължения по правилото за "Златен гол", известно още и като "Внезапна смърт". Като въпросният "Златен гол" се брои за два!!! Идиотщина, ама върши работа понякога, както ще разберете...
За Барбадосите всичко върви чудесно с 2:0 до 83 минута, когато Гренада вкарва гол и резултатът става 2:1. При това положение Гренадите са първи в групата.
Барбадосите напъват за трети гол, но онези пък се окопават в защита. Става ясно, че Барбадос едва ли ще вкара трети гол в оставащите няколко минути. Но, ако се отиде на продължения, и в тях Барбадос вкара "Златен гол", ще му се начисли победа с 4:2 според идиотския регламент!
По тази причина футболистите на Барбадос се наговарят да си вкарат нарочно автогол, както и става (виждате ситуацията на видеото). Резултатът вече е 2:2. Уплашени да не се стигне до продължения, тези от Гренада решават да си вкарат и те автогол, за да паднат с 2:3 - резултат, който ги устройва напълно.
Само че Барбадосите не спят! Изнасят се в полето на Гренада и със зъби и нокти успяват да попречат на съперника да си вкара автогол!!!! Защитникът на Барбадос Сиели застава зад вратаря на Гренада и чисти няколко пъти топката от голлинията. Въпреки че реферът дава 4 минути доиграване, Гренадите така и не успяват да си вкарат автогол.
Отсъдени са продължения, в които гениалният план на Барбадос сработва! Техният нападател Торн вкарва "Златен гол", който се брои за два. Всичко живо на стадиона в Бриджтаун приветства победата с 4:2, с която Барбадос печели първото място в групата. А треньорът на Гренада Джеймс Кларк с право казва: "Този, който е писал регламента, веднага трябва да ходи в психиатрията!"

 

Link to comment
Сподели другаде

УЕФА премахва Финансовия феърплей, замества го с ново правило

https://gong.bg/football-sviat/francia/multimedia/video/uefa-premahva-finansoviia-feyrplej-zamestva-go-s-novo-pravilo-647483

И кво, който не слуша - плаща си и всичко е много точно ... помияри ...

Link to comment
Сподели другаде

Отиде си голямата легенда на германския футбол Герд Мюлер

8fd36f5987ed98835141bb8b23b842a5.jpg

 

Герд Мюлер е починал в неделната утрин на 75 години.

"Днес е тъжен ден, черен ден за Байерн и неговите фенове. Герд Мюлер беше най-великият нападател в историята, прекрасен човек и легендарна фигура във футбола. Всички споделяме мъката на неговата съпруга Уши и тяхното семейство. Без Герд Мюлер Байерн нямаше да е този клуб, който всички обичаме. Неговото име и постиженията му ще останат да живеят завинаги", обяви президентът на баварците Херберт Хайнер.

"Новината за смъртта на Герд Мюлер нарани дълбоко всички ни. Той е една от най-големите легенди в историята на Байерн. Неговите постижения са ненадминати и до днес.  Завинаги остават част летописа на германския футбол и на нашия клуб. Като футболист и като личност, Герд Мюлер има огромна роля за издигането на Байерн до тези висоти, които днес приемаме за нормални и които ни превърнаха в един от най-големите клубове в света. Герд ще бъде завинаги в сърцата ни", допълни изпълнителният директор Оливер Кан.

Той има 566 гола в 607 мача за Байерн. За националния отбор на Германия има 62 мача и 68 гола.

Мюлер е част от Байерн от далечната 1964 г. През кариерата си е ставал европейски шампион (1972 г) и печелил е световната титла (1974 г.). Три пъти триумфира с КЕШ, по веднъж с КНК и междуконтиненталната купа, като и по четири пъти печели шампионата и купата на Германия.

 

Едно добро описание за него от миналата година на български+клипчета

https://btvnovinite.bg/sport/malkijat-opasen-rekordyor-na-75.html

 

Той ще си остане един от най-великите!
С усета си да бъде там, където трябва, и да прави това, което може най-добре - да вкарва голове!

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Бомбардировача - единственият играч ставал голмайстор и на ЕП и на СП заедно с това отбелязвайки голове във финалите - и то победни. До ден днешен държи и рекорда за най-много голове средно на мач в историята на КЕШ/ШЛ - 0,97 - 34 гола в 35 мача. С/у Ливърпул има 4 мача и 2 гола, но са за КНК и не на Анфийлд, там остава капо.

On 13.08.2021 г. at 12:46, Dr.G. said:

УЕФА премахва Финансовия феърплей, замества го с ново правило

https://gong.bg/football-sviat/francia/multimedia/video/uefa-premahva-finansoviia-feyrplej-zamestva-go-s-novo-pravilo-647483

И кво, който не слуша - плаща си и всичко е много точно ... помияри ...

Така или иначе ФФП-то се видя нагледно, че е пунта мара. За 10 години нито един административно наказан от системните нарушители, продължават да си заобикалят, Пепи наглее - кат нарушаваме, докажете го ама от кенефа изгубиха що дело можаха и накрая само прах в очите. Никакъв смисъл от цялата работа. а сега с пандемията и съвсем загина. Този данък лукс го има в НБА и НФЛ. Тук едно от предложенията е да се започне с коефициент 1:1, за всяко похарчено евро над лимита да бъдат глобявани с по 1 като примерно да важи, ако надвишаването е до 20%, ако преминат тези 20% вече да се покачи на 1,5 или 2 към 1 - като парите да отиват във фонд, който да се разпределя между останалите отбори. За системните нарушители се предвижда изхвърляне ама тука си знаем каква е вероятността да се случи. В момента се обсъжда максимумът за заплати да бъде 70% от приходите, има и идея примерно да е фиксирана сума от 600 мил. евро, но това няма да бъде одобрено от европейската комисия. Друга разлика е, че ще се гледат само последните харчове, а не както досега с 3 години назад.  Плюс е и за клубовете с амбициозни собственици, но малки приходи, че могат да скъсят дистанцията от тези пред тях покривайки загубите със собствени пари, нещо което досега не беше позволено.

Link to comment
Сподели другаде

Самия факт, че залагат на една и съща адвокатска кантора и при 4-те им загуби пред КАС, показва що за неадекватници са. 

Малко повече за новите правила, които се предлагат - затова дали от клубоветте са превишили лимита ще се взимат под внимание не само трансферната сума платена за играча и заплатата му, но и комисионната на агента му. Едно от нововъведенията, за което се предполага, че ще има голям ефект с/у преразходите е, че кенефа в реално време ще следят клубовете и ще им налагат въз основа на това санкции - примерно лятото, ако са превишили лимита и подадат състава си от 25 души за евротурнирите, ще трябва да премахват играчи от него за да може да бъде одобрен. Примерно по правилника на ффп, ако трябваше да разследват ПСЖ за Меси - то това ще се случи повече от година по-късно тъй като заплатите му ще бъдат включени във финасовия отчет за следващата година, който ще приключи юли 22-ра, а самия отчет ще им бъде връчен чак октомври. Също отчетите на клубовете, които нямат финансов одит ще бъдат по-лесно обработвани.
Сега малко за другата страна и едно на ум защо се прави - Чеферин предпочете да преговаря с клубовете за реформите в ШЛ чрез президента на асоциацията на европейските клубове - тогава Анели, който след случая със суперлигата подаде оставка. Сега отново предпочита този вид преговори, но ироничното в случая е, че начело на асоциацията е вече не кой да е, а собственика на ПСЖ, отборът който беше "най-ограничаван" от ффп-то досега. Отделно и 9 от 12-те отцепниха, които напуснаха асоциаията се върнаха тихомълком през изминалата седмица. Реално в преработката на системата ще участват клубовете, които най-много трябва да бъдат контролирани. От тяхна гледна точка си е разхлабване в сравнение с преди тъй като самия данък лукс ще е само един страничен разход към големите харчове. В момента обаче Чеферин е с вързани ръце и има нужда от най-богатите на своя страна заради предложенията, които от фуфа ще обсъждат, а именно провеждането на СП от 4 на всеки 2 години и разширяването на Световното клубно първенство, което като Суперлигата ще бъде конкуренциия на ШЛ, а да не забравяме че все още водят съдебна борба с/у останалите 3 отцепника.

Link to comment
Сподели другаде

On 20.08.2021 г. at 23:36, S.Gerrard said:

Самия факт, че залагат на една и съща адвокатска кантора и при 4-те им загуби пред КАС, показва що за неадекватници са. 

Малко повече за новите правила, които се предлагат - затова дали от клубоветте са превишили лимита ще се взимат под внимание не само трансферната сума платена за играча и заплатата му, но и комисионната на агента му. Едно от нововъведенията, за което се предполага, че ще има голям ефект с/у преразходите е, че кенефа в реално време ще следят клубовете и ще им налагат въз основа на това санкции - примерно лятото, ако са превишили лимита и подадат състава си от 25 души за евротурнирите, ще трябва да премахват играчи от него за да може да бъде одобрен. Примерно по правилника на ффп, ако трябваше да разследват ПСЖ за Меси - то това ще се случи повече от година по-късно тъй като заплатите му ще бъдат включени във финасовия отчет за следващата година, който ще приключи юли 22-ра, а самия отчет ще им бъде връчен чак октомври. Също отчетите на клубовете, които нямат финансов одит ще бъдат по-лесно обработвани.
Сега малко за другата страна и едно на ум защо се прави - Чеферин предпочете да преговаря с клубовете за реформите в ШЛ чрез президента на асоциацията на европейските клубове - тогава Анели, който след случая със суперлигата подаде оставка. Сега отново предпочита този вид преговори, но ироничното в случая е, че начело на асоциацията е вече не кой да е, а собственика на ПСЖ, отборът който беше "най-ограничаван" от ффп-то досега. Отделно и 9 от 12-те отцепниха, които напуснаха асоциаията се върнаха тихомълком през изминалата седмица. Реално в преработката на системата ще участват клубовете, които най-много трябва да бъдат контролирани. От тяхна гледна точка си е разхлабване в сравнение с преди тъй като самия данък лукс ще е само един страничен разход към големите харчове. В момента обаче Чеферин е с вързани ръце и има нужда от най-богатите на своя страна заради предложенията, които от фуфа ще обсъждат, а именно провеждането на СП от 4 на всеки 2 години и разширяването на Световното клубно първенство, което като Суперлигата ще бъде конкуренциия на ШЛ, а да не забравяме че все още водят съдебна борба с/у останалите 3 отцепника.

Работата с фубола става андибул морков

Link to comment
Сподели другаде

FB_IMG_1629822821459.jpg.35b70348306c954

 

Арсен Венгер посети тренировъчната база на Ливърпул и изненада играчите на мърсисайдци. Французинът изгледа тренировката на тима в компанията на Юрген Клоп, като двамата проведоха задълбочен разговор.

Причината за посещението на Венгер бе, за да раздаде някои от наградите на ФИФА за миналата година. Той награди Клоп, Алисон, Вирджил Ван Дайк, Трент Александър-Арнолд и Тиаго.

Германският наставник бе отличен за най-добър треньор за 2020 г., а четиримата играчи попаднаха в отбора на годината. Венгер в момента работи във ФИФА като шеф на отдела за глобално футболно развитие.

Link to comment
Сподели другаде

10 hours ago, cyberfan said:

240851312_487359139338172_11621161441992

 

Помните ли тупалките на Тони Йебоа???

Не ги помни(м) , но се благодарим на интернета в днешни дни.

Бил съм малък, че да знам от коя страна се рита топката правилно, камо ли да зная къде е Англия и кои са Лийдс.. 

Та си направих справката

Какво да кажа..? Един Тони Йебоа би ни се отразил много добре на титулярните 11 в момента. Уникални голове е лепил, един шедьовър и на нас през '95-та.

Като цяло ми се говори за това как точно тая порода футболист е в червената книга, под графа изчезващ вид - ега ти типа. 

• Физика микс между баскетболист, лекоатлет на 100м, както и кикбоксьор ✓

• Ръст - доволен за високи топки и въздушни двубои ✓

• Тегло - достатъчно, че да ги носи на гръб дриблирайки към стрелкова позиция ✓

• Неоспорим хищнически нюх за гола ✓

• Спокойствие и хладнокръвие пред гола ✓

• Не се замисля два пъти за това дали ще тръгва да вкарва гол или не. Просто го прави. Natural Winner ✓

• Играе с двата крака - дриблира и стреля. И вкарва. С двата крака. Поливалентност, сериозен арсенал от оръжия ✓ 

• Стреля от далеч. Със сила. С финес. Както изисква ситуацията. С двата крака - Непредвидим за противника ✓

• Акробатичен - хвърля се как му дойде. И си бележи. Unstoppable✓

 

Такива завършени про-та са абсолютна рядкост вече. Жалко. 

Благодаря за "подшушването", да изплакним очите по-малките.

Link to comment
Сподели другаде

Тоя мач го гледах тогава пряко. Беше дошъл от Айнтрахт и ни заши баси гола, даже май беше 1вия кръг…тогава ми станаха Лийдс симпатични и си спомням, че и след това по времето на О’Лиъри много хора им ставаха фенове. Жалко, че после така фейлнаха и че ние не можахме да намажем от техните футболисти.

Link to comment
Сподели другаде

Има доста голям брой отлични или дори велики футболисти, минали през Лийдс,  като не малко от тях са играли и в Ливърпул.  Ето списък само до 2004 год.   После Милнър, а може би и други.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Leeds_United_F.C._players#Leeds_United's_100_greatest_players

 

Link to comment
Сподели другаде

16 hours ago, Bellamy said:

Хари Кюъл

Рафата се оплакваше, че е подписал късно и не е успял да купи играчи на Лийдс, това имах предвид. И по-конкретно предполагам, че става дума за Марк Видука, за когото съм чел, че Рафата харесвал. Той винаги е искал такъв тип нападател и се оплакваше даже и за продажбата на Хески. Кюъл го купихме преди него, а той за съжаление се оказа много чуплив.

Link to comment
Сподели другаде

Тоя палячо Верати първо му спестиха картон срещу халфовете на България, после го чукнаха по рамото, а се хвана за лицето. Ба си боклука долен, неден. И на Жоржиньо два картона спестиха, айде, единият беше първи фал, но със сигурност трябваше да е поне с един и той.

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
31 minutes ago, Сиймор said:

Кой на снимката е Почетино? Не мога да го разпозная. Зад Роналдиньо играча с брада ли?

Е кал не можеш, да , този с дългата коса.. За 15-20 години , бих казал , че не се е променил ама грам.

Link to comment
Сподели другаде

38 minutes ago, s0Ldi3r said:

Е кал не можеш, да , този с дългата коса.. За 15-20 години , бих казал , че не се е променил ама грам.

Че те са барем 3 с дълги коси.  🙂

Благодаря за бързия отговор!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...