Jump to content

Пред банята - за всичко, свързано с футбола


Препоръчан пост

48 minutes ago, Dr.G. said:

Номер 11 срещу номер 8 почнаха преди 5 минути. Дано има читави стриймове.

Ама няма 😞  само текст, до почивката без голове.

https://www.flashscore.bg/match/l6Ca836t/#/match-summary/match-summary

 

Link to comment
Сподели другаде

4 minutes ago, baivan said:

Ама няма 😞  само текст, до почивката без голове.

https://www.flashscore.bg/match/l6Ca836t/#/match-summary/match-summary

 

Аз тука гледам, английски коментар, без да сече или спира първото полувреме.

cdn.livetv551.me/webplayer.php?t=ifr&c=1842328&lang=en&eid=57533509&lid=1842328&ci=3427&si=1

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Лоши периоди хвана, човека. Каквото и да си говорим е и до късмет. Изключвам Оуен, но много хора са печелили значими трофеи без значителен принос. Един бърз пример. Ако не се лъжа Световното 2010 Рейна спечели без да е записал нито една минута на финалите. Но получи златен медал и стана световен шампион, а много по-добри играчи на своите постове са оставали без златни медали на този формат. 

Link to comment
Сподели другаде

Може да бъде изображение с 8 души, спортуващи и текст, който гласи 'andard Standard Chartered Standard Sürterery Standard Chartered Stindard Cherternd 2' 10 保 Pe'
 
Firmino, Milner and Henderson.
 
They were here when Coutinho was not a star and Emre Can was starting games.
 
And they are still here now when Diaz and Konate are are emerging as the next top stars.
 
They saw the dark days of finishing 8th in the league. And they also lifted the UCL, EPL and chased a quadruple.
 
And in all these years, not 1 word about salary demands, not 1 controversy, not 1 day when 100% effort was not given, not 1 day when they were distracted from this club.
 
Milner even took a paycut to stay.
 
These players make Football beautiful.
 
These players deserve a statute.
 
🚩 Freed from desire. Mind and senses purified. 🚩
Link to comment
Сподели другаде

Признавам, много добро от матрьошките.😭

Спартак Москва се подигра брутално с германския хегемон Байерн Мюнхен, а причината беше офертата на баварците за звездата на Ливърпул. Твърди се, че баварците са предложили 30 млн. евро за сенегалеца, като 7 от тях зависят от това дали Байерн ще триумфира в Шампионската лига и дали Мане ще спечели „Златната топка”.

 

Това даде повод на московския клуб да се изгаври с баварците в социалните мрежи.

 

От Спартак публикуваха в социалните мрежи измислено писмо, „получено” от Байерн. В него от „Алианц Арена” предлагат 1000 евро за един от асовете на отбора Александър Соболев.

В офертата са включени и бонуси – 10 млн. евро, ако Байерн спечели Евровизия, 15 млн. евро,ако Манчестър Юнайтед спечели трофей, както и 20 млн. евро, ако Лионел Меси премине в Реал Мадрид.

Link to comment
Сподели другаде

Барселона в окаяно състояние - трябват 500 милиона, за да спасят клуба

https://gong.bg/football-sviat/ispania/multimedia/video/barselona-v-okaiano-systoianie-triabvat-500-miliona-za-da-spasiat-kluba-685580

Не мога да разбера тия как ще дават некви луди пари на Лева, Мо и не знам си кой още, като не могат да си платят нафтата на автобуса, той може и да е ипотекиран вече ... още повече им се чудя пък на тези, които се натискат за там.

Link to comment
Сподели другаде

ФИФА направи успешни опити с робот като съдия на тъч линията. Това означава, че на Световното в Катар ще го видим като асистент на главия арбитър. 😳 🤖

Интересно как ще реагира роботът на "съдията п**раст" или някоя друга бутилка в главата...

Може да бъде изображение с 2 души и текстово съобщение

П.С. Понеже ми стана интересно, потърсих друго инфо, оказа се, че още февруари на Световното клубно било тествано, най-вероятно не в този си вид, като джедая на снимката. 

https://www.sportlive.bg/timeout/curious/fifa-testva-robot-sydija-na-predstojashtoto-svetovno-klubno-1706418.html

 

Link to comment
Сподели другаде

https://gong.bg/football-sviat/francia/multimedia/video/odobriha-izpolzvaneto-na-pet-smeni-za-vsichki-top-machove-686030

Одобриха използването на пет смени за всички топ мачове

 

Международният борд на футболните асоциации (ИФАБ) обяви, че използването на пет смени по време на мач ще бъде въведено за постоянно във всички топ срещи, като добави, че е близо и до въвеждането на автоматичен детектор за засади на Мондиала в Катар.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че промяната за смените идва след „силна подкрепа от цялата футболна общественост“. Той каза още след годишното събрание на ИФАБ, че експертите ще решат дали да бъде използван полу-автоматичен детектор за засада на Световното първенство, което стартира на 21 ноември и ще продължи до 18 декември.

Висшата лига на Англия бе единственото от топ 5 първенствата, което след пандемията от коронавирус, когато бяха въведени временно петте смени навсякъде, продължи с традиционните три промени на мач. 

https://gong.bg/football-sviat/drugi/multimedia/video/potvyrdeno-pette-smeni-vyv-futbola-ostavat-zavinagi-686033

Потвърдено: Петте смени във футбола остават завинаги

 

Бордът на Международната футболна асоциация (IFAB) одобри за постоянно правилото, което позволява на треньорите да извършват пет смени в един мач, съобщиха от организацията.

"IFAB получи подкрепа от цялата футболна общност петте смени да бъдат включени в правилата на играта за постоянно", се казва в изявлението.

През май 2020 година заради пандемията от коронавирус в първенствата от Европа, както и в международните турнири, беше решено да се допуснат пет смени по време на мач вместо обичайните три. По-късно IFAB разшири правилото за пет смени за сезон 2020/2021, като решението за прилагането му може да бъде взето от ръководството на всяко национално първенство. Във Висшата лига на Англия след края на сезон 2019/2020 това правило беше отменено, а на треньорите беше разрешено да направят само три смени. През май 2021-а IFAB удължи правилото за пет резерви до края на 2022 година.

Link to comment
Сподели другаде

Обсъждали са и за в бъдеще възможността тъчовете да се изпълняват с крак - във втора холандска са проявили интерес и са получили позволение за пробен период, както и въвеждането на стоп часовник - времето да не върви, когато топката не е в игра като при баскетбола. Всичко идва в следствие на това, че по последни данни във ВЛ през изминалия сезон топката е била в игра средно на мач едва 55 минути и 3 секунди, а в ШЛ с минута повече.

Link to comment
Сподели другаде

Тъч с крак е простотия. Освен ако само къс пас е позволен, тогава е приемливо. Ако можеш да центрираш в наказателното с крак от тъч,  някои отбори ще играят постоянно  за тъч. Да спечелиш тъч не е трудно - глупава идея!

Кур и за 5-те смени.

Link to comment
Сподели другаде

Ако се въведе стоп часовник, то полувремето трябва да се намалят като време. В противен случай един мач ще е близо 3 часа (с почивката). Тъч с крак, както каза колегата ще дава предимство на такива отбори, които играят по-затворен футбол и чакат на статични положения. Съвсем ще се отмени този спорт с новите правила, ако се въведат.

Иначе за 5те смени съм съгласен. Винаги ще има повече опции при контузии и хора висящи с картони. Реално могат да се правят 1-2 промени още на почивката, без да си "гърмиш" жокерите за по-късно.

Link to comment
Сподели другаде

При толкова много мачове няма как да няма 5 смени, затова съм твърдо ЗА.

 

За тъч с крак - НЕ.

 

А ако има стоп часовник не знам как ще го вместят в тв-тата. Ще трябва да имат по 3 часа и никога няма да се знае колко ефирно време ще трябва

 

Link to comment
Сподели другаде

Тъч с крак е малоумно, ще се играе за тъчове като за корнери. 

Петте смени - да. 

Аз съм ОК и за стоп часовника, за да изпукат отбори като Атлетико Мадрид, дето се търкалят по терена 50% от времето. 

Link to comment
Сподели другаде

Ще е интересен експеримент със стоп часовник и 2 полувремена по 30 минути (щом изчисленията показват, че средното игрово време е около 55 минути). Опасенията за тъча с крак може да се елиминират например, ако се въведе изискване да се изпълнява бързо - за 3 или 5 секунди, за да не могат отборите да си изнасят играчите в другото наказателно поле като за свободен удар/корнер. Но за тъча е по-дребен казус, според мен това с времето е далеч по-важно и интересно.

Link to comment
Сподели другаде

Категорично за петте смени и експеримента с робота- съдия.

Против тъча с крак и още повече против за стоп часовника. Полувремената ще се разтеглят страшно много и ще стане негледаемо.

Аз от много време имам идеята да се въведе още един картон с някакъв друг цвят. Той да е алтернатива на червения и при показването му играчът да е остранен за някакъв период от време и после да се върне в игра (като в хокея).За мене червен трябва да се дава само при опасни за здравето фалове или избиване на голов удар с ръка. Не е нормално за 2 задържания на фанелка (2 жълти) и някаква брутална балтия (директен червен) наказанието да е еднакво.

Link to comment
Сподели другаде

Така и така правят промени, да вземат да махнат и равенствата, както е в доста спортове. Щом завърши Х, бият се дузпи (както тайбрека в тениса и волейбола) и който спечели да има бонус точка 2:1. Защото не е чиста победа, за да са 3, ама все пак си бил. Така хем няма една точка винаги да се губи, като са равни мачовете, хем и ще имаме повече шансове за трупане на точки. Бая Х-сове правим, пък сме и силни на дузпите. 

Link to comment
Сподели другаде

1 hour ago, Kimi said:

Категорично за петте смени и експеримента с робота- съдия.

Против тъча с крак и още повече против за стоп часовника. Полувремената ще се разтеглят страшно много и ще стане негледаемо.

Аз от много време имам идеята да се въведе още един картон с някакъв друг цвят. Той да е алтернатива на червения и при показването му играчът да е остранен за някакъв период от време и после да се върне в игра (като в хокея).За мене червен трябва да се дава само при опасни за здравето фалове или избиване на голов удар с ръка. Не е нормално за 2 задържания на фанелка (2 жълти) и някаква брутална балтия (директен червен) наказанието да е еднакво.

Според мен за жълт трябва да вадят от игра за 5 мин примерно. Иначе ако не е наказан с пропускане на мач спокойно си правят футболистите жълти картони и реално за противника няма файда в конкретния мач.

Link to comment
Сподели другаде

Абе не е точно така, щото като ти нашари 4-5 човека с жълти ще играят с едно наум, защото лесно могат да излетят при някое остро влизане.

Идеята за петте минути не е лоша, но има опасност футболът да стане прекалено "мек" и играчите да не смеят да влизат по- твърдо. От друга страна би ограничило умишленото бавене на времето тип Чоло Симеоне.

Link to comment
Сподели другаде

7 hours ago, Stivi_G said:

Така и така правят промени, да вземат да махнат и равенствата, както е в доста спортове. Щом завърши Х, бият се дузпи (както тайбрека в тениса и волейбола) и който спечели да има бонус точка 2:1. Защото не е чиста победа, за да са 3, ама все пак си бил. Така хем няма една точка винаги да се губи, като са равни мачовете, хем и ще имаме повече шансове за трупане на точки. Бая Х-сове правим, пък сме и силни на дузпите. 

Защото ще стимулира дефанзивната игра, отбори, които знаят, че нямат шанс много по-често ще се задоволяват с изсмукан Х и евентуално с рулетката на дузпите да вземат 2.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...