Jump to content

Пред банята - за всичко, свързано с футбола


Препоръчан пост

2 hours ago, blunt said:

За извратеняците може да е любопитно, чувствах се длъжен да го постна тука. Линкове сами може да си намерите:

 

51ACDE67-8DC4-45B7-982A-F98191887CD6.jpe

Не се чувствай длъжен, направо го изтрий. 

Тук четат и малки. 

Поздрави 

Link to comment
Сподели другаде

Днес този младеж

https://www.transfermarkt.com/taty-castellanos/profil/spieler/522784

вкарал четири гола на Реал Мадрид !!!!

като те си бях с титулярите отзад и в средата.

Ако беше при нас преди два месеца, а?  🙂 

 

 

Link to comment
Сподели другаде

14 minutes ago, baivan said:

Днес този младеж

https://www.transfermarkt.com/taty-castellanos/profil/spieler/522784

вкарал четири гола на Реал Мадрид !!!!

като те си бях с титулярите отзад и в средата.

Ако беше при нас преди два месеца, а?  🙂 

 

 

Да беше при нас на финала. За 1/8 майната му. Така и така бяхме зле и я от БМ, я от МС можехме да отпаднем. Ама миналата година си бяхме на финал срещу тях. Залогът беше много по-голям.

Link to comment
Сподели другаде

https://www.gol.bg/a/109-liverpool/368560-bivsh-igrach-na-livarpul-maykal-ouen-mi-chisteshe-obuvkite

Бивш играч на Ливърпул: Майкъл Оуен ми чистеше обувките

През 90-те години на миналия век германците във Висшата лига бяха екзотика.

Юрген Клинсман очарова цяла Англия с екипа на Тотнъм, а през 1997 в Ливърпул акостира героят от пресния финал в Шампионската лига между Борусия Дортмунд и Ювентус Карл-Хайнц Ридле. А историите от романтичното последно десетилетие на ХХ век звучат като от друга епоха.

„Около подписването на договора исках да заведа един приятел в пъб, за да пийнем по нещо. Седнахме и при мен дойде някакъв непознат. Пита ме какъв съм и откъде съм. Тогава си казах: „На точното място си“, така стартира английското приключение на Ридле.

Тогава Ливърпул е далеч от нивото и успехите през последните години. В тима пристига Пол Инс, но от школата излизат някои от най-талантливите футболисти на Англия за онова време.

„Тогава в първия отбор започнаха да пробиват мъжките Спайс Гърлс – Роби Фаулър, Стив Макманаман, Джейми Реднап, Майкъл Оуен и Стивън Джерард – разказва цитираният от Webcafe Ридле. – В онези години традицията беше младите играчи да чистят обувките на по-старите. С моите се занимаваше Майкъл Оуен. Но когато влезе трайно в състава, ангажиментът му отпадна.“

Първото коледно парти на германеца в Ливърпул е паметно.

На него по традиция новобранците трябва да изпеят по една песен. Ридле се спира на немски шлагер, но той е далеч от най-добрите в „Гласът на Германия“ и представянето му е прекъснато с изливане на халби с бира върху главата.

„По-късно се преместихме в един бар, където имаше всичко – готина музика, пиене и супер настроение. Плюс няколко поразсъблечени жени. Проблемът бе, че голяма част от момчетата бяха в зоната на здрача, а с момичетата имаше някакъв придружител, който беше снимал с камера цяла вечер. И на следващия ден явно продаде записа на Newsoftheworld (един от най-четените таблоиди тогава б.а.). Това беше и краят на коледните партита“, смее се Ридле.

За германеца, който преди престоя си в Англия изкарва няколко сезона в Лацио, а след това в Дортмунд, порядките във Висшата лига са повече от странни.

„След победа в автобуса задължително ни чакаше една каса изстудена бира. По-късно във Фулъм момчетата отиваха в пъба директно след тренировка. И първата бира изпиваха на екс, за да поръчат втора на секундата. А след това на мача тичаха като коне по 90 минути – изумен е Карл-Хайнц. – На хранителния режим също не се обръщаше особено внимание.

В Германия и Италия се ядеше само бяло месо, много плодове и зеленчуци.

Няма да забравя деня на първия ми мач с Ливърпул. В 11 имаше брънч, на който основното беше традиционната английска закуска – яйца, гъби, боб, бекон, малки наденички. В Германия и Италия беше немислимо да ядеш такова нещо, да не говорим за деня на мача. А аз гледах как вратарят Дейвид Джеймс си слага от всичко в чинията, докато не я направи с връх. След това старателно натъпка всичко в устата си. Гледах като паднал от Марс.

В Германия поне 2-3 пъти в седмицата бяхме на масаж. След три тежки тренировки в Ливърпул отидох при нашия масажист Марк и го помолих да ме поеме. Той просто отговори: „Карл, отивай в шибаната баня!“. Ако някой не се чувстваше добре, просто вземаше гореща вана. Но колкото и странно да звучи, в Англия за четири сезона не получих нито една сериозна мускулна травма.“

На терена също не липсват изненади. Дебютът за Ридле е срещу „лудата банда“ Уимбълдън, предвождана от легендарния Вини Джоунс.

„Беше корав тип. Още в петата минута ми вкара един шут в лицето – спомня си без особено умиление германецът. – По време на престоя ми в Лацио Пол Гаскойн беше взел една касета на Вини, в която той си беше направил компилация от най-грубите влизания и дори обясняваше как да направим фаул възможно най-интелигентно. Целият автобус се скъса от смях на тази касета.“

В мача с Уимбълдън Ридле е фаулиран от Джоунс за дузпа, а Оуен изравнява за 1:1.

„Преди тази ситуация имаше друга, в която симулирах. Направих „умиращ лебед“, а съотборникът ми Стив Макманаман дотича до мен, надвеси се и каза: „Момче, тия може да си ги правиш в скапаната Германия!“. В Англия дори съотборниците ти скачаха, ако симулираш за дузпа – добавя нападателят. – За шпагат в Англия не се свиреше фаул. Във въздушните двубои можеше да си правиш каквото си искаш, а публиката полудяваше, ако случайно си дръпнеш крака при единоборство, за да не се контузиш.“

След два сезона в Ливърпул Ридле заминава за Фулъм, който се бори за промоция във Висшата лига. Собственик на отбора е Мохамед Ал Файед, който е амбициран да вкара тима сред големите.

„Той нямаше никаква идея от футбол. Трябваше да се срещнем в офиса му в магазина „Хародс“. С мениджъра Марк Грифит бяхме уточнили детайлите и Ал Файед влезе. Бях му представен като новото попълнение от Ливърпул и той каза: „Ааа, супер, откъде си?“. Даже нямаше представа кой съм – разказва Ридле. – Казах, че съм от Германия, а той отвърна: „Ааа, Германия, Хитлер, ОК.“

Във Фулъм германецът изкарва своята кратка треньорска кариера. Шест кръга преди края на сезона мениджърът Пол Брейсуел е уволнен, а на него му е предложено да поеме поста като най-опитен играч. Помага му бившият му наставник в Ливърпул Рой Еванс, който в началото дори не иска пари за ангажиментите си. Фулъм завършва девети, а на следващия сезон с Жан Тигана начело „котиджърс“ влизат във Висшата лига. Не и без помощта на Ридле.

Link to comment
Сподели другаде

5 hours ago, baivan said:

Предполагам, че не си гледал внимателно класирането, защото те са с ДВА мача по-малко от нас в момента и 6 т. повече.

Остават им още 8 мача, а на нас 6.  И по-важното - програмата им до края не е особено трудна. За да ги минем, че трябва да загубят 12 точки от 8 мача, примерно шест равни мача или 4 загуби.  По друг начин казано, ако спечелят още 13 т. от 8 мача, примерно с 3 победи и 4 равни ще им станат 72 точки, а на нас супер максимума ни е 71 точки.

Има малко по-големичка мизерна надеждичка Нюкясъл  да загубят ДЕВЕТ точки от седем мача или иначе казано да спечелят само 12 точки от седем мача, при което ще се наложи да си мерим головата разлика, която засега е със седем гола по-добра за тях.

 

Така, като гледам програмата на Нюкясъл шич не е лека. 3 от тези мача са срещу отбори в зоната на изпадащите (2 гостувания), домакинство на Арсенал, гостуване на Лийдс, домакинство на Брайтън, които се борят за ЛЕ и последния мач срещу Челси, от които всичко може да се очаква. Така, че да загубят 9 или повече точки, не е толкова невероятно. По-трудното е ние да продължим с победната серия и вземем 6 от 6.

Link to comment
Сподели другаде

1 hour ago, blunt said:

Предвиждам молба за трансфер от Мане скоро:
 

 

Добре де това няма ли да се изтълкува някакси расистко?В смисъл бял треньор сваля гащите на чернокож играч, изтъквайки по този начин расовото си превъзходство :sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

5 minutes ago, flyhorse0906 said:

Добре де това няма ли да се изтълкува някакси расистко?В смисъл бял треньор сваля гащите на чернокож играч, изтъквайки по този начин расовото си превъзходство :sarcastic:

Само като му свали гащите да не се види на другата раса превъзходството. 

Link to comment
Сподели другаде

51 minutes ago, Dacheff said:

Само като му свали гащите да не се види на другата раса превъзходството. 

Нойер ще го налапа набърже. Или той само по любов се джаска с мъже?

Link to comment
Сподели другаде

Link to comment
Сподели другаде

Всъщност сме между тях. Повече плащаме от Сити (нещо, което ме изненада) и по-малко от МЮ.

Quote

6. Манчестър Сити (418 милиона)

5. Ливърпул (434 милиона)

4. Манчестър Юнайтед (454 милиона)

Видяха ми се 454 и на двата клуба първоначално, но както и да е. Пак плащаме повече от Сити.

Link to comment
Сподели другаде

Viewers of PSG games vs:

Lens — 7,650,000
Angers — 6,190,000
Lorient — 7,325,000
Troyes — 966,000 (Messi️)

Lionel Messi is actually bigger than PSG

Явно всяко пени за Меси платено от ПСЖ си струва от всякъде.e2d881c08ded64c0f44a7d0be3799b4c.jpg

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...