Jump to content

Пред банята - за всичко, свързано с футбола

Stivi_G

Recommended Posts

Скъпи приятели,

Преди 10 години, вие ми дадохте силата да премина през най-трудния период в живота на мен и моето семейство. Сега искам да ви благодаря и да представя "Мач на Надеждата"! Това е благотворителен мач с кауза. Събраните средства, ще бъдат дарени за борба с онкологичните заболявания в България. Те ще бъдат разпределени както между болници в страната, така и за подпомагането на хора, които се борят с коварното заболяване.

На мача ще вземат участие много мои приятели от цял свят, които ще се присъединят към благородната кауза. Към момента, мога да разкрия, че за България ще играят Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Наско Сираков, Мариян Христов и Мартин Петров. Един от треньорите ще бъде Димитър Димитров-Херо, който първи повярва на едно хлапе, че може да играе в националния отбор, за да може в последствие да стане рекордьор по изиграни мачове.
От чужбина ще се присъединят Рой Кийн, Неманя Видич, Хенрик Ларсон, Робер Пирес и Луис Гарсия. Тимът ще бъде воден от Мартин О'Нийл - един от треньорите, изиграл огромна роля в израстването ми като футболист!

Датата - 6 септември, Денят на Съединението, бе избрана специално, за да покажем, че само обединени можем да спечелим големите битки в живота.

Подкрепете Мача на Надеждата!

София, 6 септември 2023 г., Национален стадион "Васил Левски", 17 часа.

Билети може да закупите на www.bilet.bg

Благодарим ви за подкрепата! 🤍

С Уважение,
Стилиян Петров

You'll Never Walk Alone!

On 28.06.2023 г. at 15:36, ReD_Gerrard said:

Офанзивен Трент

Офанзивен Собослай

Офанзивен Салах.

Мечтата на Винисиус 😁

То щот пък при мега "дефанзивните" Бернанро Силва и Уолкър му се чуваше името постоянно на реванша в Манчестър.

1 hour ago, baivan said:

Благодаря бай Иване! 

Даваш прекрасен пример на нас по-младите,че достойният противник може и трябва да бъде уважаван!

Пред живота и смъртта-всички сме равни.

Отвратително е и е особено зле за отбори като Ливърпул, които играят с изнесена защитна линия и опитват да оставят нападателите в засада.

Сега нападателят ще си остави опорния крак леко назад и ще се брои onside, а защитникът ще е доста зад него. Това тотално обезмисля изнесената защитна линия. Направили са го така, защото мислят, че дават предимство на атакуващия футбол, но ще доведе до обратния ефект като отборите разберат, че вече не можеш да оставяш нападателя в капана на засадата и ще се приберат по моуриньовски назад.

Абе въобще модерният футбол го съсипват всеки ден...

358058900_288091043876220_74467362365656

Може да бъде изображение с 1 човек, играе футбол, играене на американски футбол и текст, който гласи '十 CHEVROLET'

"Веднъж с отбора бяхме на хотел преди едно гостуване. Бях много жаден, за това отворих минибара и изпих едно плодово сокче. След това си изиграхме мача и се прибрахме."

След време пристигна фишът ми за заплатата. Разбирам, че са ми взели един паунд.

Обаждам се на мениджъра: "Съжалявам но, защо са ми взели един паунд от заплатата?“.

Той провери и после отговори: "Това е било заради плодовия сок от минибара".

Аз отвръщам - "Ти сериозно ли говориш?“.

"Не, не се шегувам. Тук, ако поръчаш нещо, трябва да си го платиш.“

Хубаво, но аз не съм отишъл в хотела по собствено желание. Не бях там на почивка. Това беше моето работно място. Бях там заради Юнайтед. Ако трябва да играя и съм жаден, искам да пия. Не мога да изляза на терена обезводнен.

Можете ли да повярвате...? Подобно нещо никога не би се случило в Италия. Това са детайлите, които правят разликата и печелят уважението на играчите.

"Всички мислят Юнайтед за топ клуб, един от най-богатите и най-могъщите в света. Но на мен не ми изглеждаше така от вътре. След като бях там, видях манталитет на малък клуб.”

Златан Ибрахимович, в автобиографията си "Адреналин: моите неразказани истории"

https://gong.bg/football-sviat/anglia/multimedia/video/cinichno-malko-eto-kolko-poluchavat-klubovete-za-prodadena-flanelka-742769

Цинично малко - ето колко получават клубовете за продадена фланелка

Когато Кристиано Роналдо подписа за Ювентус или Манчестър Юнайтед, версията, че бързо ще се върнат парите от инвестицията след продажба на фланелка бързо започна да циркулира. Освен Кристиано, и другите звезди в световния футбол продават страшно много свои трика, но истината е, че клубовете генерират изключително малък процент от продажбата на една фланелка.

Дори дебитът не достига и 10% от продажната цена.

Самите сметки бяха предоставени от британските медии, които оценяват средно една футболна фланелка на 80 паунда (бел.ред – 93 евро), колкото обикновено струват в клубните магазини на отборите от Премиър лийг. Отправната точка на анализа е цената за производство на самата фланелка, което обичайно се случва в азиатските страни и достига 9,3 евро. Това е 10% от продажната цена.

Оттам най-големият дял от продажбата отива за магазина, който извършва печалбата – 30 евро. Следващият дял отива при марката, която произвежда продукта – 27,3 евро, като това е за всяка една продажба.

Следват данъците, които в Англия възлизат на 15,5 евро. И едва след това идва клубът, който получава пари за правата на символите му – сумата е 5,5 евро на всяка фланелка.

Маркетинговите разходи затварят кръга, като възлизат на 2,8 евро за всяка бройка, а за дистрибуцията остават около 1,86 евро.

Все пак представените стойности са илюстративни и може да има разлики от клуб до клуб в зависимост от споразуменията, сключени с марките, които доставят спортните дрехи, но приходите от всяка фланелка средно са много близки до споменатите 5 евро.

Това хиляда пъти беше коментирано, че отборите изобщо не печелят чак толкова от тия тениски. Никога не може да се избие такъв трансфер от тениски, освен ако не се продадат стотици милиони. 

1 minute ago, Dacheff said:

Никога не може да се избие такъв трансфер от тениски

Да, но може да се избие от изгодни договори с нови спонсори,  подновяване със стари такива за доста повече пари, а след известно време и препродажба на играча с възвръщане на голяма част от дадените за него пари.  Отделно често изплащането на голямата му покупната цена става в период от 2-3-4 год.  /за Каутиньо към нас/  така, че в началото плащат само едни 25-40%.

On 3.07.2023 г. at 13:56, kibo1992 said:

Как ви се струва новото правило за засадите? 

Ужасно, нелогично, направо олигофренско.

Не знам какво зрение трябва да имат страничните съдии, че да могат в реално време да разберат дали даден играч е изцяло зад линията на отбраната или само частично.

Каквото и досега, за да засекът, когато някой му се подава някоя малка част от тялото в рамките на 2 секунди :sarcastic:

Но като цяло това е пълна тъпотия и въобще за какво го слушат тоя Венгер, който още докато беше действащ треньор, вече показваше признаци на дебилизъм, а сега продължава с идея за промяна на правилата. 

2 hours ago, ReD_Gerrard said:

Ужасно, нелогично, направо олигофренско.

Не знам какво зрение трябва да имат страничните съдии, че да могат в реално време да разберат дали даден играч е изцяло зад линията на отбраната или само частично.

Както и останалата част от живота, всичко отива към автоматизация. Вместо да има бегачи край страничната линия и кой видял, кой не, ще имаш ИИ (VAR) който да ти ги отчита и казва в реално време дали има или не засада. Съдиите с времето ще станат излишни, особено страничните.

Лудостта на Пепо е голямото му его. Все си прави разни експерименти, а много често и във важни моменти. Ако му върже да е гений. Ама  невинаги му връзва. Затова и с извънземното поколения на Барса има само 2 ШЛ, с наследената машина на Байерн няма ШЛ, а с МС след похарчени милиард и кусур само 1 ШЛ.

На 50 и кусур години е, а все още не му е ясно, че футбол е имало и  преди него, ще има и след него.

Въпрос. Англетата под 21 сега вкараха на финала, удар от пряк свободен на Палмър, който рикошира в гърба на наш Къртис и влезе. Защо голът е зачетен на сметката на Палмър?

Поправиха го, Къртис с гол на финал с гръб, хаха.