Jump to content

Пред банята - за всичко, свързано с футбола

Stivi_G

Recommended Posts

Че то си се знае от времето на Марадона, Зико, Платини...

Обаче преди 80-те Ди Стефано, Пеле, Еузебио, Мюлер, Кройф, Бекенбауер, Гаринча, Бест, Чарлтън, Кигън ... хич не са десетки.

https://gong.bg/football-sviat/italia/multimedia/video/fadzholi-s-raztyrsvashti-razkritiia-758937

Халфът на Ювентус Николо Фаджоли бе наказан да не играе 7 месеца заради скандала със залагания на футболни мачове. Той говори пред федералния прокурор Джузепе Кине, като направи шокиращи разкрития.

"В началните ми години като футболист имах много свободно време и за да убия отегчението се захванах с търсенето на опиянението от печеленето от залози. С течение на времето това стана обсесия за мен", призна младият футболист, цитиран от вестник "Гадзета дело Спорт".

"Започнах да залагам в Тирения по време на тренировъчния лагер на младежкия национален отбор до 21 години. В началото бе само за забавление, но много бързо се превърна в стрес, който се дължеше и на това, че изпаднах в заеми", каза той.

"Най-трудният период преминах през март-април 2023. На мача Ювентус - Сасуоло направих техническа грешка и бях сменен. Сълзите ми на пейката не бяха заради смяната, а защото мислех за моите дългове", добави Фаджоли.

През септември 2022 Фаджоли е имал 250 хиляди евро дългове. "Когато бях в Кремонезе, майки ми ме посъветва да отиде в Серт (б. а. - програма за лечение на зависимости) за лечение и няколко пъти ходих там", не крие той.

"Създадох си илюзията, че мога да го контролирам и в следващия момент залагах като обезумял на всяко спортно събитие, което даваха по телевизията, включително и мачове - дори в Серия B или в Лега Про", разказва играчът.

"Има залози за нарушения и жълти картони. На мен ми беше предложено да участван, но отказах, защото това е противоположно на морала ми", уточнява халфът.

"Тонали (б. а. - Сандро Тонали - италиански национал и футболист на Нюкасъл) ми даде идеята да играя. Точно Тонали ми направи и регистрация през акаунт във въпросния сайт. Не знам дали той е залагал на футболни мачове, чувал съм, че има много дългове, натрупани от игра", казва той за отношенията си с другите замесени футболисти в скандала.

"Първите си залагания направих на тенис, а след това и на футбол, но никога не съм залагал на мачове на Кремонезе или Ювентус. На 30 октомври 2022 заложих на Торино - Милан за равенство или победа за Милан. Загубих, защото Торино спечели с 2:1", дава пример играчът.

Той отрича съотборниците му от Ювентус да са знаели за залаганията му, но признава за някои заеми, които е взимал.

"На Гати (б. а. - Федерико Гати е защитник на Ювентус) му поисках 40 хиляди евро, но му казах, че искам да купя часовник, а моите сметки са блокирани от майка ми. Драгушин (б. а. - сега футболист на Дженоа)ми зае 40 хиляди евро през октомври 2022.

"Имам около 110 хиляди евро дълг, около 1,5 милиона евро с нелегалната платформа, около 1,3 милиона към друга нелегална платформа, към 17 хиляди към легална агенция в провинция Порденоне и около 31 хиляди нелегална. Така увеличавайки дълговете ми и получавайки заплахи, че ще ми счупят краката, мислех, че играя само за да си връщам задълженията", казва още Николо Фаджоли.

00d809b86e-6afc-4672-b51e-c573396207b1.jpg

Може би най-великият английски национален играч, уважаван и от от съперниците си.

Поклон.

Почти не останаха живи световни шампиони от 1966. 

Не можа да понесе падението на Ман-гал.

76836703-0-image-a-12_1697896867768.jpg

With the death of Sir Bobby Charlton, the last gentleman of our national sport has departed...

On 18.10.2023 г. at 16:35, Stivi_G said:

Как го зачетоха този гол въобще?

May be an image of 5 people, people playing football, people playing American football and text that says "GIVEMESPORT S.com Qvolve THE SAD STORY OFLIVERPOOL FAN WHO THREW BEACH BALL ONTO THE PITCH THAT CAUSED FREAK SUNDERLAND GOAL"

Може ли някой да ми обясни, защо постоянно се качват линкове, снимки, които не се отварят. При мен ли е проблемът, не знам.

22 minutes ago, demons_eye said:

Може ли някой да ми обясни, защо постоянно се качват линкове, снимки, които не се отварят. При мен ли е проблемът, не знам.

И на мен не ми се отваря това… с какво устройство си?

7 minutes ago, J.N.K. said:

Просто го отворе ръчно. Ето ви нов линк, нищо кой знае какво, просто аматьорска статия - https://www.givemesport.com/darren-bent-beach-ball-goal-the-sad-story-of-liverpool-fan-who-threw-the-object/

Не е въпроса в статията а защо чупи линка и не го виждат хората

Повредата НЕ Е във вашия хардуер или софтуер, а е заложена от създателите на майната си нейде.

Това е от години време.  Линкове към снимки, които започват с

https://scontent  - и така нататък още много, много знаци,

само след  2-3-4 дни  ИЗВЕТРЯВАТ !   Повече ги няма.

Затова приканвам колегите, особено един-двама  🙂  да се въздържат от пускане на такива

или след 2-3 дни да си изтриват поста.

1 hour ago, demons_eye said:

Аз като кликна на това изображение с 5 човека и ми линква

https://scontent-lhr8-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/393471654_877777160379211_4038225028001903987_n.jpg?stp=dst-jpg_s960x960&_nc_cat=1&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=5ltCZJaDpM0AX-xwMau&_nc_ht=scontent-lhr8-1.xx&oh=00_AfCet1P2txRtMi_mPBgKA2ngda3czI7zNOCYnb6UBtwXdA&oe=65359548

без да го отвори.

Ползвам Файърфокс с уБлокОриджин и АйДонтКеарАбаутКукис на Дебиан.

И някои неща от сайта  "дай ми спорт"

тука простотии за едни думи шантави 

https://www.givemesport.com/liverpool-most-famous-songs-lyrics/

а тук уж по-сериозно -   20 Greatest Players In Liverpool History (Ranked)

https://www.givemesport.com/liverpool-greatest-players/#virgil-van-dijk-2018-present

Обаче  грях им на душата - сложили са Алисон само с 5 год стаж и "малко" купи,

а са пропуснали легендата   Ray Clemence

1967–1981  Liverpool  470  мача само вътрешни и

Clemence played more than 650 games and missed just six

Honours   Liverpool

Football League First Division: 1972–73, 1975–76, 1976–77, 1978–79, 1979–80  общо ПЕТ

FA Cup: 1973–74

League Cup: 1980–81

FA Charity Shield: 1974, 1976, 1977 (shared), 1979, 1980

European Cup: 1976–77, 1977–78, 1980–81

UEFA Cup: 1972–73, 1975–76

European Super Cup: 1977

Последният му мач за нас беше победния финал за КЕШ  в Париж срещу Реал.

CgAGVl-xW5aALRIuAAEag_d7mSw821.jpg.webp

https://m.allfootballapp.com/news/EPL/Ray-Clemence-will-always-be-remembered-by-Liverpool-as-one-of-their-own/2487750

1 hour ago, Chinaski said:

Не е въпроса в статията а защо чупи линка и не го виждат хората

Ами то си го пише - URL-a не е активен, т.е. или е изтрит или променен. 

Това са временни линкове, които Facebook генерира към техния CDN. Ако искате да качите снимка от Фейсбук, която да стои повече от три дена, трябва да я изтеглите, качите в imgur.com и да поставите линка от там.

Иначе, както каза бай Иван, линкът изветрява.

С линкове от други ресурси не съм забелязал да има проблем.