Jump to content

Пред банята - за всичко, свързано с футбола

Stivi_G

Recommended Posts

Стана ми интересно за песента Alezz, Alezz, Alezz, защото все по-често чувам шибаняците от Арсенал да я пеят и питах "чичко гугъл".

Ето какво каза той: Пеели са я Порто, Ювентус и други италиански отбори. Аз такова нещо не съм чул от техни мачове ама айде. Та когато играхме с Порто в ШЛ наши фенове са чули "ЧАНТА" и така да се каже взели. Типично по английски не могат измислят нищо ама това е друга тема. 

Liverpool tried to trademark 'Allez, Allez, Allez' song despite six other clubs adopting chant beforehand | talkSPORT

И сега тия "черешови топчета" се чувстват вече шампиони на Англия и Европа та ето какво са измислили:😂 Демек ни били на Анфийлд и Челси на Моста, и Манчестър на Олд Трафорд.  

А оригинала е това. Итало диЦкооо! ООоооо!🕺

Paolo Maldini throwing SHOTS at Milan’s owner/CEO - Furlani and Cardinale 🔴⚫️😳

“There are people that just pass through institutions like Milan that don't have a real respect for their identity and history.

They don't work towards giving a vision to the new generation of fans. Often they are just managerial figures that come to work in a prestigious big, popular club just to make their CV look better and then go somewhere else.

On the other hand, there are people who have these things in their heart, are in for the long term and are tied to the clubs ideals that throughout history have been taught to many people on and off the pitch.

Unfortunately, in modern football, the population of the first type of person keeps growing.

I believe you have to keep hold of whoever has those ideals and makes it their work to save a club's values and identity"

(Paolo Maldini to Goal Italia)

Victor Osimhen от Нигерия бе коронован за Африкански футболист на годината за 2023 г. на церемонията по награждаването на Конфедерацията на африканския футбол (CAF) в Маракеш.

Играчът на Наполи победи Мохамед Салах от Египет и Ашраф Хакими от Мароко за престижната награда - първият път, когато нигериец печели титлата след Нванкво Кану през 1999 г.
Победителите се гласуват от комисия, състояща се от техническия комитет на Caf плюс африкански медийни специалисти, главни треньори и капитани. Клубовете, участващи в груповите фази на континенталните състезания на Caf, също имат думата.
 Той вкара 26 пъти в 32 изяви, включително решаващия гол, който подпечата Скудетото през май и спечели на Наполи първата им титла в Серия А от 33 години.

Бившият нападател на Волфсбург и Лил също беше обявен за Играч на годината на Италианската футболна асоциация по-рано този месец след изключителен сезон.

Роденият в Лагос  вкара пет гола в четири квалификационни мача за Купата на африканските нации (Afcon),  като страната му достигна до финалите следващата година.

1 minute ago, Сиймор said:

Според мен ще отстранят Сити. 

Няма, но може да контузят някой важен "сит"  /не нарочно/

Ако не японците, същото може да сторят бразилците на финала.

12 minutes ago, TheSpionKopLFC said:

Какъв е коментарът на нашите шефчета? Подкрепят ли това извращение? Или ги е страх да не бъдат пребити.

Е сега очаквам да си трайкат и да са от последните дето ще се включат

И всичко това заради алчния и ненаситен Флорентино Перес. Да ме прощава колегата Сиймор, но ако тази лига се направи това ще е краха на европейския футбол. И ще знаем кой го е започнал.

Добре, не искаме да гледаме грандовете със средняшки отбори(а тези мачове са 3 мача през годината, нали?), а ще гледаме по 20 пъти! грандовете един срещу друг. Кое ще ни омръзне по-бързо? Отделно това ще е крах на футбола в бедните държави с което съм съгласен с УЕФА. Няма да видиш, примерно, Меси, Роналдо и бъдещите таланти. Според мен тази Суперлига сама ще се самоизяде.

Англия бори Суперлигата със закон

Който се присъедини към новия турнир, няма да получава лиценз за Висшата лига

42 minutes ago, zigfridson said:

И всичко това заради алчния и ненаситен Флорентино Перес. Да ме прощава колегата Сиймор, но ако тази лига се направи това ще е краха на европейския футбол. И ще знаем кой го е започнал.

Добре, не искаме да гледаме грандовете със средняшки отбори(а тези мачове са 3 мача през годината, нали?), а ще гледаме по 20 пъти! грандовете един срещу друг. Кое ще ни омръзне по-бързо? Отделно това ще е крах на футбола в бедните държави с което съм съгласен с УЕФА. Няма да видиш, примерно, Меси, Роналдо и бъдещите таланти. Според мен тази Суперлига сама ще се самоизяде.

Абе, къде може да се види надеждна информация какъв в този проект точно? От коментари и преразкази в нета оставам доста объркан. Това което си представям е, че Суперлигата убива Уефа и ШЛ, а не националните първенства. Даже заплашват с изхвърляне от местните първенства участниците в Суперлигата. Какъв е проблема не разбирам? Пиявиците от Фифа и Уефа ли да жаля? Идеята е да играят по често най големите исторически клубове плюс няколко в добра форма в настоящето. Ротация ще има макар и не голяма. Но и сега в групите на ШЛ рядко влизат нови отбори и още по рядко някой аутсайдер излиза от групите. Това се задълбочава с годините и единственото което ще се промени е, че ще се повиши качеството на продукта за зрителите и ще се повиши печалбата за клубовете от Суперлигата. Къде е проблема? И при това Мадрид, Ливърпул, Милан, Аякс и т.н продължават да си играят в първенствата. Защо това толкова ви вбесява не разбирам? Това е проект уин-уин. Печелят клубовете, печелят зрителите. Това е моето мнение, опровергайте ме с аргументи и факти, а не с бла-бла за алчният Перес и т.н.

🚨 𝗕𝗥𝗘𝗔𝗞𝗜𝗡𝗚: UEFA plans to ABANDON the new format of the Champions League to stay with the current format!

Това не знам доколко е достоверно! Би било чудесна новина!

Колкото до Суперлигата, дочува се че само Реал и Барселона я желаят! Чудесно! Най- накрая Европейския футбол ще се отърве от най- големите циреи! Нека си играят 'Класико" до припадък!

Чета как по повод Суперлигата колегите са скочили срещу "алчния и ненаситен Флорентино Перес" и се радват, че сега (след решението на Съда на ЕС) "Европейският футбол ще се отърве от най- големите циреи". И дума няма изписана за фундаменталния проблем, а именно, че ФИФА и УЕФА са нарушили правата на Европейския съюз, като са възпрепятствали създаването на тази лига. Хубава, лоша, без значение каква. Феодалите от ФИФА и УЕФА тогава скочиха като ужилени и упражниха цялото си влияние и власт за да ликвидират в зародиш тази идея. Все пак залогът беше доста висок - 12-те най-богати клуба в Европа си бяха наумили да си създадат един нов футболен формат и трябваше да се "реже до крак", защото ставаше въпрос за загуба на много пари. И сега какво? Оказа се, че ФИФА и УЕФА са злоупотребили с господстващото си положение. Мамини златни!

При тия пари дето се разиграват във футбола проект като Суперлигата е въпрос на време.В крайна сметка интереса към играта го генерират големите европейски клубове и е нормално да искат те да си прибират парите, а не да ги лапат хора като Инфантино и Чеферин, дето са като Перуката ама на международно ниво.Каквито и промени да се направят във формата на ШЛ те пак ще да насочени към облагодетелстване на акулите за сметка на тимове от периферията.