Jump to content

Пред банята - за всичко, свързано с футбола

Stivi_G

Recommended Posts

От днес започва Рамазан! Т.е. Мо и Конате 1 месец ще са на пости. Добре е, че дръпнахме малко с точките и имаме малко мачове, покрай мачовете за ФА и паузаите за националите, че не се знае какво ще стане покрай тези пости сега! 🤔

По повод коментарите в темата за Салах и за да не наводняваме там - не знам, дали някой от вас следи какво се случва в Wrexham AFC, но това което прави Райън Рейнолдс там е именно бизнес плюс емоция + щипка хумор. Не може да се сравнява с Ливърпул, но това е и разликата между "футболът за хората" и "просто бизнес". В Wrexham е някъде по средата. Съответно и целите са малко по-различни.

Ето два спота от последните дни относно нова трибуна, даже и Коп са я нарекли (не знам кое е истина, кое е бъзик) и относно нуждата им да финансират клуба чрез продажба на тениски (даже аз се чудя, дали да си взема една за спомен):

2 hours ago, Taipan said:

Може и да съм в грешка, ама в Германия не е ли точно така?

Футболните клубове в Германия са основно собственост на техните членове, чрез модел, известен като "50+1 правило". Това правило гласи, че клубовете трябва да бъдат контролирани от техните членове/фенове и те не могат да бъдат придобити изцяло от външни инвеститори.

Същността на 50+1 правилото е, че членовете/фенове на клуба притежават поне 51% от гласовете на клуба, което им дава контрол върху вземането на решения. Това означава, че външни инвеститори могат да притежават до 49% от акциите на клуба, но не могат да доминират в управлението му.

Това правило има за цел да защити клубовете от прекомерна комерсиализация и да запази тяхната социална и обществена роля. Въпреки това, има и изключения, например, в клубове като Bayer Leverkusen и VfL Wolfsburg, които са собственост на корпорации (Bayer и Volkswagen), но те са получили специални разрешения, тъй като клубовете са съществували по времето, когато правилото е било въведено.

Така че основната собственост на клубовете остава в ръцете на техните членове, а външни инвеститори могат да имат частичен контрол, но не и да доминират.

пп.  Това горе вярно и изглежда много красиво, но не е баш така.

Тук е обяснено по-смилаемо https://trud.bg/a/articles/в-германия-и-испания-феновете-не-управляват

Мани , ама Алисон е 5 годишен!

А Салах на тая почтена възраст от 570 г. не знам какъв договор очаква! ФСГ са ги преценили нещата.

Сега се сетих, че част от  списъка на фараоните на Древен Египет не се приема за достоверен от съвременната"наука", защото годините посочени като царуване на съответния владетел, звучат немислимо според днешните критерии за продължителност на живота. Ама его на Салах- живото доказателство!

Вчера вечерта по случайност за фон вървеше мачът Вълците срещу Евертън. После в студиото ми се видя, че имаше гост, който вероятно е фен на Евертън. Предположих, защото носеше тениска с надпис I'D RATHER WALK ALONE. Това сън ли е било или реалност, некой може ли да потвърди? Аз не пия покрай Постите, така че мисля си, правилно видех 😃

Водя си неангажираща статистика лична за това колко тъжен може да бъде един фен. Интересно ми е дали има дъно и кой докъде копае?

2 hours ago, inka said:

Това сън ли е било или реалност

Реалност!   Не съм гледал, но вчера го прочетох от достоверно място.

17 minutes ago, baivan said:

Реалност!   Не съм гледал, но вчера го прочетох от достоверно място.

Ужас, не е било сън. Това е за награда Дарвин. Мислех си, че Арсенал са без конкуренция там с гордия графит на треньора по корнери.

Колко мъка има по тоя свят 🤒

Аталанта напляскаха Ювентус с 4:0 като гости. Мота и той ще е поредният балон с един сезон и голямо его. Дадоха му и на него 200 милиона за трансфери, нещо което не се беше случвало от 7-8 години.

33 minutes ago, Stivi_G said:

Аз се чудя как@baivan не го е отразил

Liverpool FC overcome Arsenal to reach the Women’s FA Cup semi-finals emoji123.pngemoji837.pngemoji471.png6a5f9c34321e1c50c23230671fa1523e.jpg

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Просто има по-важна работа човека..

Гледа и той и четирикракия да се понаспят сега,щото утре вечер-не се знай!

Може  рязко да се наложи  среднощна разходка до гребната..

Костматото, билогично, ултра ефективно оръжие Блек, може да се използва само през деня, а ШЛ са вечерни мачове. Освен @baivan Да се премести на друга часова зона, където по време на мачовете в ШЛ още е ден и Блек може да се използва. 

Този сезон сме с интересно постижение. Били сме шампионите на Германия - БЛ (4:0), Испания - РМ (2:0), Англия - МС (2:0 два пъти) и Франция - ПСЖ (1:0). И то без да допуснем гол (11:0 общо). Има такава вероятност на направим "голям шлем", ако се пандем с Интер (мисля, че на финал е възможно само). Не знам дали друг път е правено подобно нещо и то без допуснато попадение. Разбира се, ще е още по-добре и по-значимо, ако успеем да вземем и "Ушатата" заедно титлата и купата на лигата.