Jump to content

Пред банята - за всичко, свързано с футбола

Stivi_G

Recommended Posts

1 hour ago, pehotineca said:

Барса пробваха да заменят Дани Алвеш със Семедо, после със Сержиньо Дест , не особенно успешно , и в крайна сметка го замениха с ....Дани Алвеш

😄😄

В последния им мач, дето гледах, им беше най-добрия. На тия години да е на такова ниво, евала. Можеше и в Ливърпул да играе навремето, можеше сега да резерва на Трент.

1 hour ago, Stojkica said:

Днес ми попадна едно клипче в сурат тефтера на някакъв мач от 2002-ра. Чудя се какъв ли бек би направил Клоп от Йон-Арне Рийзе.

Никакъв. Рийзе беше зле тактически, щеше да го изгони като Морено.

Никакъв. Рийзе беше зле тактически, щеше да го изгони като Морено.
И кое му е злето? Рийзе ни беше най-добрият ляв бек до появата на Анди. Това си е период от 20 години.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Just now, Stivi_G said:

И кое му е злето? Рийзе ни беше най-добрият ляв бек до появата на Анди. Това си е период от 20 години.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Затова Рафата пускаше Аурелио като беше здрав, и купуваше такива като Досена за да го сменят.

От историите на Бат Стан - "Какъв турнир е Дивата купа на ФИФИ?" :

ТАКА СМЕ КЛАСИЦИТЕ
Хех, да ви разправям кво ми се случва по-рано тая седмица. В сряда съм дежурен и ми звъни жената. Гледат "Стани богат" с Дуцито, нашата семейна приятелка, и ме питат какъв е отговорът на следния въпрос: "Какъв турнир е Дивата купа на ФИФИ?" Биллалов задал такъв въпрос на един от участниците. FIFI Wild Cup е нещо като световно първенство на непризнатите страни, които не членуват във ФИФА, както и на автономни области - Тибет, Абхазия, Окситания, абе каквото се сетите. Брътвеж с такова заглавие "Дивата купа на ФИФИ" бях публикувал през далечната 2007 г., като работех в "Капитал". Тогава това световно се проведе в Хамбург, на стадион "Миленторн" в квартала с червените фенери Санкт Паули. Понеже им трябваше четен брой участници, сформираха още един състав "Република Санкт Паули"- До финала стигнаха Северен Кипър и Занзибар, а кипърците победиха с дузпи. Като предложих темата, колегите се изкефиха, а някой каза, че е за Занзибар, тъй като съдържало в себе си "бар". Този брътвеж излезе в обем около 40 реда. Сега, 15 години по-късно, някой от сценаристите го пуснал като въпрос в "Стани богат". Евала, за което...
Вчера обаче ми се обажда един от тогавашните колеги от "Капитал", който все още работи там, и умира от смях. Оказва се, че в сряда вечер народът писал "Дивата купа на ФИФИ" в Гугъл, за да види какво е това. И всеки отварял моят текст. В резултат на това въпросният ми брътвеж бил №1 по читаемост за деня и на второ място за следващия ден!!! Отначало помислили, че е някаква хакерска атака, преди всъщност да разберат, че това било задавано като въпрос в "Станил богат". Почувствах се като класик - нещо, дето съм го писал преди 15 години (словом - петнадесет) да предизвика такова масово четене.
Прилагам снимка от финала през 2007 г., излиза отборът на Северен Кипър.

Пхааах, "Станил богат"

1 hour ago, oZZy said:

Затова Рафата пускаше Аурелио като беше здрав, и купуваше такива като Досена за да го сменят.

Рийзе беше супер!

Имаше само един недостатък, не беше добър на голф. Белами искаше да го научи как се държи стика правилно, но нещо май не се получи...

1) It has now been 1,724 days since Man United last won a trophy
2) It has now been 3,217 days since Man United last won the League title
3) It has now been 5,014 days since Man United last won the European Cup
4) Liverpool are the most successful club in England
Ryan Giggs once said “Man United would never collapse like Liverpool” and here we are in 2022 and Man United are in their 5th year without a trophy, very soon to be a decade without a League title and have already done 14 years without the European Cup. 😁
Moral of the story Ryan? Man United are collapsing in EXACTLY the same way as Liverpool did and you can fucking print that! ❤️
Have a boss weekend Reds! 😘
19 & ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(S)

273585402_3366488360141557_3984549746620979011_n.jpg

Едно супер интервю:

https://revistalibero.com/blogs/contenidos/la-federacion-nos-drogo-contra-corea-en-el-66-para-echar-al-seleccionador?fbclid=IwAR2r9gDmqbUSxzOYuYy_bbsO1-Ya1JLRnaMQ7KTcX6vwMZdIi43OnuUzgBI

Сандро Мацола. За мен лично най-силният момент беше разказаното за финала 1964-а срещу Реал. В началото на мача зяпнал по Ди Стефано, за когото казвали, че играел като баща му Валентино Мацола (според мнозина най-добрият италиански футболист в историята), доближил се капитана и го срязал "Дълго ли ще зяпаш Алфредо? Сандро вкарал два гола и по време на вечерята се лепнал за Ди Стефано, доближил се Пушкаш и му казал  на чист италиански "Играх срещу баща ти. Достоен негов наследник си."

В  него момент се чувствах сякаш летях.

Говори за Мундиалите 1966-а и 1970-а, за Ерера, Луис Суарес и неговия съвет, отборните лагери, номерата при меренето на теглото,  Ривера ...

Надявам се Гугъл преводача да си свърши добре работата. За недоволните от работата му има жокер "Авер на Белами от Испания".

Бурята "Дъдли" разтърси здраво частния самолет на Ман Сити (видео)

https://gong.bg/football-sviat/anglia/multimedia/video/buriata-dydli-raztyrsi-zdravo-chastniia-samolet-na-man-siti-video-670775

Сега от благодарност за гостоприемството, пепчовците да "спукат гуми" в първенството + Шампионската и да не ни мъчат.

21 minutes ago, Dr.G. said:

https://gong.bg/football-sviat/anglia/multimedia/video/buriata-dydli-raztyrsi-zdravo-chastniia-samolet-na-man-siti-video-670775

Сега от благодарност за гостоприемството, пепчовците да "спукат гуми" в първенството + Шампионската и да не ни мъчат.

Бааа, наитина изглеждаше доста неприятно...

Преди 10 години се прибирах от Ливърпул - Евертън /с хеттрика на Джерард/ и полетът ми беше до Пловдив. Кацането беше откъм Родопите и беше пак така със самолета почти перпендикулярно на пистата. Бях до прозореца, точно на крилото, което захождаше към пистата и за малко да се наакам. Една от топ 3 случките ми със самолети. Другите две са едно кацане във Варна когато турбуленцията започна когато самолетът вече беше над пистата и като се разклати имах чувството, че крилата ще ударят асфалта, както и една турбуленция над Хималаите. Преди тези 3 случки имах огромен страх от летене, след всяка от тях той намаляваше и вече не ми пука.

34 minutes ago, Stojkica said:

Преди 10 години се прибирах от Ливърпул - Евертън /с хеттрика на Джерард/ и полетът ми беше до Пловдив. Кацането беше откъм Родопите и беше пак така със самолета почти перпендикулярно на пистата. Бях до прозореца, точно на крилото, което захождаше към пистата и за малко да се наакам. Една от топ 3 случките ми със самолети. Другите две са едно кацане във Варна когато турбуленцията започна когато самолетът вече беше над пистата и като се разклати имах чувството, че крилата ще ударят асфалта, както и една турбуленция над Хималаите. Преди тези 3 случки имах огромен страх от летене, след всяка от тях той намаляваше и вече не ми пука.

Някой казват, че пътуването с кола, преди летенето до пловдив е било по-страшно 🙂

Между другото туробленцията не е толкова страшна, колкото изглежда и се усеща. Доста по-вероятно е да си счупиш главата от силна турболенция, ако не си се закопчал, отколкото самолета да падне

2 hours ago, Dr.G. said:

Ейй, виждах я титлата наша.

18 hours ago, blunt said:

Едно е сигурно, Ричард Дън и/или Джейми Карагър са познавали майка ѝ.

По-скоро майка му.

Това е ако е от женски пол, значи и аз съм от женски пол. 

Тиранозавър.

Нападателят на Съединените щати Алекс Морган каза, че е направена "монументална стъпка напред", след като женският национален отбор (USWNT) постигна споразумение с ръководния орган на US Soccer за равно заплащане.

Играчите ще получат 24 милиона долара

(£17,7 млн.) и US Soccer обещаха еднакво заплащане за мъжките и женските отбори във всички състезания, включително Световната купа.

Всички 28 членове на отряда заведоха иск за дискриминация през март 2019 г.

"Това е невероятен ден", каза Морган пред Good Morning America.

Двукратният носител на Световната купа добави: „Това е просто такава монументална стъпка напред в това да се чувстваме ценени, уважавани и просто да поправим отношенията си с американския футбол, които наистина бяха пълни с напрежение.

"Страхотно е да направим тази стъпка напред. Не виждам това само като победа за нашия отбор или жените в спорта, но и за жените като цяло."

Съотборникът на САЩ Меган Рапино каза: „Мисля, че ще погледнем назад към този ден и ще кажем, че това е моментът, в който американският футбол се промени към по-добро.

„Нещо подобно никога няма да се повтори и ние можем да продължим напред, за да направим футбола най-добрият спорт, който можем да можем в тази страна, и да създадем следващото поколение толкова по-добро, отколкото някога сме го имали.

Съединените щати спечелиха Световната купа за жени за четвърти път през 2019 г. и спечелиха олимпийското злато пет пъти.

Петима старши членове на отбора на САЩ, спечелил Световната купа, включително Морган и Рапино, първоначално подадоха жалба срещу националната федерация за дискриминация на заплатите през 2016 г.

Офертата за равно заплащане - в която те поискаха 66 милиона долара (52,8 милиона паунда) за обезщетение - беше отхвърлена от съда през май 2020 г., което доведе до обжалване.

Американската футболна федерация предложи идентични договори на своите мъжки и женски национални отбори в опит да разреши спора си за заплащане на пола през септември.

В съвместно изявление във вторник US Soccer и USWNT заявиха: „Имаме удоволствието да обявим, че в зависимост от преговорите за нов колективен договор, ние ще разрешим дългогодишния си спор за равното заплащане и с гордост ще застанем заедно в споделен ангажимент за постигане на равенство във футбола."

В него се добавя: „Стигането до този ден не е било лесно. Играчите на USWNT постигнаха безпрецедентен успех, докато работеха за постигане на равно заплащане за себе си и бъдещите спортисти.

„Днес признаваме наследството на миналите лидери на USWNT, които помогнаха този ден да стане възможен, както и всички жени и момичета, които ще последват.“