Jump to content

ШАМПИОНИ! 19-та отново е у дома си - там, където принадлежи!


Препоръчан пост

Честита титла и от мен! Много измъчена за всички нас, от тази скапана пандемия. Но, нищо не ни спря....Апетита идва с яденето. Искам още такива моменти, да се насладя.... Уникално чувство. НИЕ СМЕ ЛИВЪРПУЛ!

Link to comment
Сподели другаде

Ето за какво има да играем до края. Рекорди, които съм сигурен, че в голяма част няма да могат да бъдат подобрени още 100 години.

Живеем в историята на Ливърпул, имахме огромната мест и привилегия да станем свидетели на един изключителен сезон за вечността!

 

Рекордите, които Ливърпул все още може да подобри

26 юни 2020 | 11:31 433

 

 

Ливърпул спечели титлата на Англия по безапелационен начин, като мърсисайдци си осигуриха трофея най-рано в историята на Висшата лига по отношение на броя изиграни срещи. Голямата цел е постигната, но селекцията на Юрген Клоп има за какво още да играе до края на сезона. Ливърпул вече отпадна от турнира за ФА Къп и Шампионската лига, така че единственият стимул за отбора ще бъде да подобри още няколко рекорда до края на кампанията.

 

 

Ето кои са постиженията, които Ливърпул може да прати в историята:

 

- Най-много победи в рамките на един сезон

 

В момента "червените" са с 28 успеха от 31 кръга. Рекордът за най-много победи се държи от Манчестър Сити - 32. "Гражданите" постигат това два пъти - през сезон 2017/18 и 2018/19.

 

- Най-много точки за един сезон - 100

 

И този рекорд принадлежи на Манчестър Сити (2017/18). В момента Ливърпул има 86 точки и седем оставащи срещи до края на кампанията.

 

- Най-много домакински победи - 18

 

Три клуба държат това постижение - Челси (2005/06), Манчестър Юнайтед (2010/11) и Манчестър Сити (2011/12. 2018/19). Към този момент мърсисайдци са с 16.

 

- Най-голяма разлика пред втория - 19 точки

 

Поредният рекорд, който се държи от Манчестър Сити. През 2017/18 "гражданите" завършват с толкова пред Манчестър Юнайтед. В момента авансът на Ливърпул пред Сити е 23 точки. Дори да загубят следващата сряда от големия си съперник в последните години, разликата ще стане 20 точки, така че мърсисайдци имат всички шансове да подобрят и този рекорд.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...