Jump to content

Световно първенство 2022

baivan
 Share

Recommended Posts

Ще бъде направен прецедент в цялата история и първенството ще бъде преместено за зимата по средата на сезона. И на това вече са се съгласили клубове, футболисти, лиги и федерации. За какъв по-нататъшен бойкот може да става въпрос ?

• 2 weeks later...

Сега играят  Кабак  срещу  Вайналдум ,  до 75 мин резултатът беше 3:0 за нашия турчин,

а току що лалетата намалиха на 3:1, а в следващата минута и до 3:2.

ПП: турската Империя отвръща на удара  4:2  в  81 мин. 

и още ПП:  кулминацията - в 94 мин жълт картон за Кабак,  дузпа  в 95 мин, която М. Депай пропуска 🙂 

Съдия: Оливър М. (Eng),   Стадион: Ататюрк (Истанбул), / където се надяваме да играем финала от ШЛ. /

Хари с гол за 0-1 срещу Белгия, Нико и той титуляр, както и Уелското Шави-доведения син на Брендо+Дани Уорд на вратата.

Доста бивши и настоящи наши кадри, от другата страна на пейката чакат Бентеке и Саймънчо.

А паляците от телевизията-кораб-майка-3 ми дават колонизираните мароканци и украинските пияндета, слаб избор пак на редактора :((

7 minutes ago, baivan said:

Ей го нашия щастлив 

6236565bbef2e83ff748264f0be02199o2.jpg

но после  де Бройне и Азар вкарват   

Да, видях и се чудя дали да гледам и второто ... май ще пропусна, малко почивка от тоя футбол.

Националните отдавна не са ми толкова интересни, извън самия турнир на европейско или световно.

Нашите например не ги гледам от поне 10 години, считам го за добре спестено време. Някой път си пускам като има Купа на Африка, че са ми много атрактивни, като объркат нещо и се скупчат на едно място, стадното чувство там все още е силно, а на трибуните винаги е колоритно. Южноамериканските турнири също стават.

Иначе евентуално англичаните следя, най-вече заради наши играчи или такива срещи с два отбора, били и те по-скромни, ако отново може да се наблюдават едновременно наши момчета от двете страни. 

Словакия- Малта 2:2. Островитяните водеха 2:0, после ги изравниха, но удържаха равния до края на мача. Погледах малко и ми направи впечатление, че дори аутсайдер като тях играе доста грамотно. Хубаво движеха топката.

Люксембург, за стандартите им, доста дръпнаха във футбола в последните 7-8 години и на клубно, и на национално ниво. 

Знам, че националните отбори не са на почит сред феновете на големите клубни отбори, но за мен винаги са били едно много интересно разнообразие.

За Грузия - Испания:

Следях текстово резултата, но когато прочетох, че влязъл Тиаго,  а те след 2 мин са изравнили,  си намерих видео и гледах последните към 25 мин.    Грузинците бяха със страхотно добре организирана и ефективна защита, но не точно "опълченци", като не допуснаха удар към вратата си от 72 до 92 мин,  а блокираха  всички опити или изритвания на испанците, които стигаха малко в нак. поле и дотам.  Вратаря на Грузия не пипна топката с ръце, докато не дойде 92 мин, в която малко и от отчаяние вече, Олмо изрита топката от 18-19 метра и на височина пред вратата към 2.2 метра, при което грузинеца я докосна с длани, но само за да я отклони съвсем малко и тя влезе точно под гредата.  Съжалих го момчето и останалите грузинци, заслужаваха равен. 

Нашия Тиаго не се прояви кой знае колко, но в един момент показа техника ала Бербатов, когато една топка падаше от много високо пред него и той елегантно я закова на крака си като с магнит, но малко по-късно ония го принудиха да я изкара в тъч.

Кутрето му е още в бинт.   

Италия и България през годините

https://blitz.bg/sport/blits-arkhiv/epichni-sblstsi-za-istoriyata-snimki_193189.html

6 април 1968 година, 1/4-финал за Европейско първенство
БЪЛГАРИЯ – ИТАЛИЯ 3:2
1:0 Никола Котков (12-дузпа), 1:1 Димитър Пенев (61- автогол), 2:1 Динко Дерменджиев (67), 3:1 Петър Жеков (73), 3:2 Прати (83)

БЪЛГАРИЯ: Стефан Бончев, Александър Шаламанов, Димитър Пенев, Борис Гаганелов, Добромир Жечев, Димитър Якимов, Георги Попов, Петър Жеков, Георги Аспарухов, Никола Котков, Динко Дерменджиев
Треньор: Стефан Божков

ИТАЛИЯ: Албертози (68- Виери), Бургнич, Факети, Бертини, Берчелино, Пики, Доменгини, Юлиано, Мацола, Ривера, Прати

Национален стадион "Васил Левски" - 70 000 зрители
Съдия: Герхард Шуленбург (ФРГ)

и други

И мен много ме беше яд за грузинците. Испанците имаха 72% владение и само 1 или 2 по- сериозно положения за гол второто полувреме. Напълно заслужаваха точката домакините, жалко че с такъв гол паднаха.

И вчера имаше интересни неща. След страхотното начало Турция се издъниха срещу Литва- 3:3, след като водиха с 3:1. Норвегия пъх биха Църна Гора и в тази група става мазало.

Белгия би с 8:0 Беларус. Беларус затвържава лошите впечатления, след като едва биха Естония, които играха с втория отбор, заради 15 болни от Ковид. Аз пък гледах Уелс- Чехия от същата група, 1:0 с гол на Даниел Джеймс в края.

Кипър би Словения, а Словакия- Русия с 2:1 и тази група също страшно много се завърза.

Днеска Босна- Франция се отличава, донякъде и Австрия- Дания. Стискам палци и някой от аутсайдерите да поднесе изненада.

21 minutes ago, Kimi said:

Аз пък гледах Уелс- Чехия от същата група, 1:0

Видях, че Кольо е играл цял мач, в Livescore-a го дават, че е играл ляв халф-бек. Наистина ли е играл вляво и как се справи като цяло?

1 hour ago, Stojkica said:

Видях, че Кольо е играл цял мач, в Livescore-a го дават, че е играл ляв халф-бек. Наистина ли е играл вляво и как се справи като цяло?

Да, ляв халф бек игра. Гледах само първото полувреме и единственото положение за Уелс го направи той. Иначе в защита си беше на стандартното ниво.

Малеее,  македонците прегазиха Германия! 

Германският национален отбор загуби с 2: 1 от селекцията на Македония и по този начин претърпя първото си поражение в квалификации  за Световната купа от почти 20 години.

Историска победа на Македонија, Елмас и Пандев го срушија четирикратниот светски првак!

А аз превключвах между Босна- Франция и още 2 тъпи мача, какъв гаф само...

Тази победа на македонците е една от най- големите сензации, които аз лично някога съм виждал в мач на национални отбори, а и изобщо. Уникално постижение на комшиите. А тази група е страхотна. На първо място с 3 от 3 и 9 точки е... Армения. Вчера направиха уникален мач с Румъния и след няколко обрата биха 3:2. Сигурно от години не съм се забавлявал толкова на мач.

В другите групи за изненади минават Гърция- Грузия 1:1 и Украйн- Казахстан също 1:1.

Дания разби Австрия с 4:0 във Виена, анличаните със измъчена победа и другото беше в рамките на нормалното.

При загубата на Лхтенщайн от Исландия, единственият гол за херцогството го вкара Яник Фрик, ДИРЕКТНО ОТ КОРНЕР:

Македонците онзи ден ни лепнаха петица при младежите, определено им е възход футбола и няма само с класирането на това европейско да останат. Имат няколко доста добри албанци из Италия и Англия.

Тоя Вернер, добре, че не се набутахме в него. На световното през 2018-та беше най-слабият нападател на цялото първенство, още тогава не можех да проумея как беше стигнал до него. Неслучайно немците не можаха да излязат от група с Мексико и Корея. 3 години по-късно никакви наченки на подобрение.