Jump to content

Чужди трансфери - трансферен прозорец 2024/25

Simply Red

Recommended Posts

Става въпрос не толкова за Калафиори, колкото за това, че Арсенал имат една камара защитници и натискат да увеличат класата и конкуренцията, а ние лапаме мухите. Тия надушиха, че имат шанс за титла и купуват яко вече 3-4 сезона, а ние като имахме шанс за титла и бяхме в тяхното положение с топ 3 най-добър треньор в света, взимахме Адриан и Харви Елиът на 15-16 години. 

13 minutes ago, tsbalabanov said:

Става въпрос не толкова за Калафиори, колкото за това, че Арсенал имат една камара защитници и натискат да увеличат класата и конкуренцията, а ние лапаме мухите. Тия надушиха, че имат шанс за титла и купуват яко вече 3-4 сезона, а ние като имахме шанс за титла и бяхме в тяхното положение с топ 3 най-добър треньор в света, взимахме Адриан и Харви Елиът на 15-16 години. 

Аз пък помня, че взехме Конате и Жота.

2qtbi4.jpg

39 minutes ago, tsbalabanov said:

Последните 2 години ясно показаха, че Ливърпул по никакъв начин не може да се мери с Арсенал на трансферния пазар, видимо Арсенал са много по-богат клуб и се управляват по много по-добър начин. Това лято със сигурност ще прехвърлят 700 милиона, тоест с 200 милиона по-малко от това, което Клоп е похарчил в Ливърпул за почти 10 години и спечелени няколко купи.

GRbxRzVWcAAuuOL?format=jpg&name=small

Дони ван де Беек, или както се казва, е купен от Жирона за 500 хиляди евро. На 27 г. е.

Манго го купиха през 2020та за 35+5 млн паунда. Въпреки това, може би не е най-лошият им трансфер последните 5 години, хаха.

На Челси нещо не им схващам стратегията. Купуват едни от най- изявените световни таланти "на килограм". Те и при Абрамович правеха нещо подобно и ги даваха под наем.

Взеха  някои потенциални звезди за близкото бъдеще като Estevao Willian, Marc Guiu, Anselmino, Kendry Paez.

Душат около Murillo, Nico Williams и Isak.

Обаче си остава чувството за някакъв пълен хаос в стратегията им. Но имат добри футболисти като цяло- без централните защитници и нападател.Там ако пипнат,може да се намесят в борбата за ШЛ.

24 minutes ago, peterhammill said:

Обаче си остава чувството за някакъв пълен хаос в стратегията им.

Прав, и хаосът си има име - Тед Боели, а в манчо хаосът се казва Глейзър, които плавно предадоха щафетата на друг такъв Джим Радклиф. 
Ето за това нашите да казвам, че не са най-великите, но са в пъти по-добре от на много от конкурентите. Чакам сега с нетърпение, новата ера да видим дали ще ми затвърди мнението, че са най-добрите ръководители за клуба, които аз съм виждал.

В Ман. Ю назначиха уж "футболни хора" в йерархията, обач нещо ите май не са наясно какво правят. Тоя Радклиф като му гледам успехите в Ница....Ще видим тепърва.

Тен Хаг продължава да пълни манговците в някакви холандски ментета. Сега дават 40 милиона за някакъв от Болоня, който не помирисва терен на Еврото, ще дадат и 45 милиона паунда за Де Лихт, който е провал навсякъде, където отиде.

Угарте им е следващата цел, ама имам някакво предчувствие, че ще им го отвличаме. Пише се, че Мендеш, който му е агент, е имал среща миналата седмица в Ливърпул. Вариантите са да е дискутиран Угарте, левия бек на Уулвс Аит Нури, за който също се спекулираше от един алжирец, че щял да идва в отбора или бъдещето на Жота/ Нунез.

Този нападател от Болоня е Зиркце. Хвалят го , че имал добра цялостна игра за нападател. Аз не съм го гледал почти. Нито Карфиоли, но може би нормално играчите на Болоня след миналия сезон да получават някакъв хайп. Даже съм чувал за тоя Карфиоли, че е "новия Малдини" 😄. В някакъв форум пък го определиха като "новия Неста", хаха.

Угарте го искахме миналото лято, както и Челси. Уж беше почти играч на Челси, когато ПСЖ им го откраднаха изпод носа. Сега бай Мангау го искат.

Мисля, че в ПСЖ не се наложи, защото Лучо обича халфове с добра техника и добра игра с топката. Угарте е доста среден в това отношение по мои наблюдения.
Но пък нас ни свързваха с Палиня, който също е средняк в това отношение ( и няма за кога да се подобрява), така че знам ли какво търсим... Впрочем, в Спортинг младият Угарте е изпъквал повече от Палиня. Което не значи, че би бил такъв и по-голям успех от Палиня в английското, но е интересно все пак.

https://gong.bg/football-sviat/transferi/multimedia/video/arsenal-i-manchestyr-iunajted-shte-se-boriat-za-anglijski-nacional-799647

Арсенал и Манчестър Юнайтед са нащрек, след като Марк Гехи няма да поднови договора си с Кристъл Палас, съобщава The Sun. 23-годишният централен защитник се превърна в основен играч за Англия на UEFA EURO 2024 и доброто му представяне не остана незабелязано от големите отбори на Острова.

Кристъл Палас се надяваше да задържи Гехи поне още един сезон, след като вече продадоха Майкъл Олисе на Байерн Мюнхен. Другата звезда на „орлите“ - Еберечи Езе, който също е с „Трите лъва“ на Европейското първенство, пък има откупна клауза в размер на 60 милиона паунда, която Тотнъм и Манчестър Сити са готови да платят.

Гехи, който стартира в първите четири мача за Англия на UEFA EURO 2024, но беше наказан за ¼-финала срещу Швейцария, спечелен с дузпи, все още има две години до края на настоящия си контракт с Палас. Но, освен, ако „орлите“ не успеят да го убедят да преподпише, те могат да бъдат принудени да го продадат това лято, като Арсенал и Манчестър Юнайтед се считат за основни кандидати за подписа му. Порталът Transfermarkt.com оценява Гехи на 38 милиона евро.

Английското ФА били готови да чакат Гуардиола и да слагат временен мениджър. Не си представям Гуардиола да се е залетял да бъде треньор баш на английския национален отбор, ма те щели да го чакат :sarcastic:

Нашият Флорентино докато е търсил втори отбор по селските групи на Франция, истинският Флорентино явно е преценил, че не си струва парите тоя. 

26 minutes ago, tsbalabanov said:

Нашият Флорентино докато е търсил втори отбор по селските групи на Франция, истинският Флорентино явно е преценил, че не си струва парите тоя. 

Е, те Реал искаха да го вземат или за жълти стотинки, или без пари, като накарат играча да бойкотира отбора си, както направиха няколко трансфера вече като Камавинга и Мбапе и си мислеха, че той няма да иска никой друг. Въпросът е как уж се следеше, пък отива в Манго.