Jump to content

Чужди трансфери - трансферен прозорец

Simply Red

Recommended Posts

Йоргенсен е млад и с малко опит , но доста го хвалят. Петрович миналия сезон ми направи добро впечатление. Тоя Санчез смело го пиша в графа"риби". Бетинели си е типичния трети вратар. Кепа му се търси купувач, предполагам. Другите вече ги дадоха под наем.

По- скоро им трябват централни защитници, въпреки, че на хартия имат 6 или 7. Колуил и Тосин са ОК за бекъп. Wesley Fofana се контузи и почти не игра. Не знам от него какво може да се очаква. Бадиашил и Дисаси ми се струват посредствени. Другите са за продан или наем.

И при Абрамович имаше  подобна политика с много младежи и наеми, ама тоя Боели направо се ус.а...

1 minute ago, Plovdiv_1926 said:

За Галахър и тоя черния от Атлетико май са се разпърдяли нещата и може въобще да не им станат трансферите.

Аз видях, че за оня от Атлетико без нито един мач към Челси е пропаднало, ама не видях за Галахър. Аз не знам как и с неговата продажба излиза сметката, ама айде. Това, че цената за купените се разпределя на 5 години, а на продадените юноши - веднага, не знам как излиза, защото продадените са 5 годишни плащания от купуващите, а печалбата, уж, накуп сега се вписва? Не разбирам от счетоводство, ама това малко ми се струва невероятно. 

6 minutes ago, tsbalabanov said:

И дебелия Боби обяснява как с 45 млн за Галахър им излизала сметката ... счетоводно.

Само не знам защо го гледате това недоразумение изобщо и влога му. От това кеото съм пускал да гледам, половината въпроси са от фенове на Пул а той само показва колко не ни харесва.Спрете да го гледате и ще слезе от екран.Масово са фенове на пул накачени там.Нека си го води сам с 5-те фена на Арсенал и ще спрат да ог финансират.Да слиза от екран и тъпото си предаване.Ние го държим жив.

4 minutes ago, tsbalabanov said:

Аз видях, че за оня от Атлетико без нито един мач към Челси е пропаднало, ама не видях за Галахър. Аз не знам как и с неговата продажба излиза сметката, ама айде. Това, че цената за купените се разпределя на 5 години, а на продадените юноши - веднага, не знам как излиза, защото продадените са 5 годишни плащания от купуващите, а печалбата, уж, накуп сега се вписва? Не разбирам от счетоводство, ама това малко ми се струва невероятно. 

Цената на всеки трансфер се амортизира процентно през годините, като преди си играха с вратичката с дългите договори, сега не знам колко е амортизационния период, ама ако е 5 години, са ти 20% на година разходите за трансфера. След изтичането на периода като актив играчът ти седи на 0 и всяка продажба от него ще е в графата чиста печалба, например сега ако си заминат Салах или Ван Дайк, ще е такава ситуацията. При юношите директно ти е чиста печалба продажбата, тъй като се води, че си нямал разходи за производството на актива. 

Не съм и аз най-големият счетоводен експерт де, ама горе-долу така работи.

2 minutes ago, Plovdiv_1926 said:

Цената на всеки трансфер се амортизира процентно през годините, като преди си играха с вратичката с дългите договори, сега не знам колко е амортизационния период, ама ако е 5 години, са ти 20% на година разходите за трансфера. След изтичането на периода като актив играчът ти седи на 0 и всяка продажба от него ще е в графата чиста печалба, например сега ако си заминат Салах или Ван Дайк, ще е такава ситуацията. При юношите директно ти е чиста печалба продажбата, тъй като се води, че си нямал разходи за производството на актива. 

Аз това го разбирам, но в хипотезата на продавач, ако купувачът ти го изплаща на вноски, както се случват явно болшинството трансфери, как си вписваш печалбата накуп? Тоест ако продадеш Галахър за 45 млн, но ти го плащат на вноски, пишеш ли 45 накуп сега, или пишеш вноските, защото ако го пишеш накуп, не ми изглежда правилно. 

Щото то излиза, че с един продаден Галахър сега, те могат да си позволят 2-ма по 100 млн, дефакто. 

4 minutes ago, tsbalabanov said:

Аз това го разбирам, но в хипотезата на продавач, ако купувачът ти го изплаща на вноски, както се случват явно болшинството трансфери, как си вписваш печалбата накуп? Тоест ако продадеш Галахър за 45 млн, но ти го плащат на вноски, пишеш ли 45 накуп сега, или пишеш вноските, защото ако го пишеш накуп, не ми изглежда правилно. 

Щото то излиза, че с един продаден Галахър сега, те могат да си позволят 2-ма по 100 млн, дефакто. 

Това вече не знам как точно се вписва, ама реално и трите им изходящи трансфери това лято са на юноши и им се водят чиста печалба, ако добавят и Галахър, ти стават 150 милиона само за това лято дори и на разсрочено плащане. Само този Хътчинсън са го откраднали от на Арсенал академията преди 2 години и не знам тогава дали ще се води по същия начин.

Според мен Едуардс и Хюз ще се опитат да направят нещо подобно и от академията на Ливърпул, защото явно това счетоводно е от огромна полза, затова и почнаха да разкарват всички юноши, които смятат, че няма да се впишат в първия отбор.

https://gong.bg/football-sviat/anglia/multimedia/video/koul-palmyr-ostava-v-chelsi-do-2033-godina-804622

Английският национал Коул Палмър подписа нов договор с Челси, съобщават местните медии. Халфът направи много силен сезон с лондончани и е бил възнаграден с договор с подобрени условия, който той вече е подписал. 

Челси привлече Палмър от Манчестър Сити през миналото лято с трансфер на стойност 47 милиона евро и моментално се превърна във водеща фигура на "Стамфорд Бридж". Той изигра 45 мача, в които записа 25 гола и 15 асистенции, което му донесе и място в националния отбор на Англия за европейското първенство. 

При трансфера си от Сити, Палмър подписа до лятото на 2030, но по новия контракт той трябва да остане в Челси до края на сезон 2032/2033.  /БТА/

Абе тия Челси пак искали Жоао Феликс. Тия са наистина скандални. Това все едно някой невменяем им прави трансферите. Все едно са наредили снимки на разни играчи и някое шимпанзе хвърля стрелички дартс и който умери, него взимат. Това е все едно ние да искаме пак Мело или Озан Кабак... 

57 minutes ago, tsbalabanov said:

Това все едно някой невменяем им прави трансферите. Все едно са наредили снимки на разни играчи и някое шимпанзе хвърля стрелички дартс и който умери, него взимат.

Оо това ще стане страхотен музикален клип. Даже си го представям.😀

On 12.08.2024 г. at 12:14, Plovdiv_1926 said:

Не съм и аз най-големият счетоводен експерт де, ама горе-долу така работи.

Зимата го гласуваха и от това лято го ограничиха до 5 години. Играчите, за които са платени суми, винаги имат актив тъй като при преподписване оставащата сума се разпределя отново според продължителността на новия договор, така че Салах и Ван Дайк не са на 0. Затова юношите както спомена се продават за да се закърпва счетоводството тъй като се водят актив 0 и за колкото се продадат толкова се пише +. Затова и тия врътки с фиктивните трансферни суми, които направиха клубовете до 30-ти юни помежду си, бяха главно на юноши.

Тотнъм, които построиха нов стадион, а не трибуна и половина, са похарчили почти 400 милиона за 3 трансферни прозореца. 🙂

https://www.transfermarkt.com/2nd-highest-net-spend-in-pl-since-postecoglou-arrived-what-should-spurs-expectations-be-/view/news/440038

Брайтън ще похарчат към 200 милиона този прозорец, доста силни трансфери с потенциал за огромно развитие направиха и се очаква да направят, ще видим с новия треньор как ще са.

Уест Хям също със силни трансфери и очаквам най-накрая без Мойзи да играят приличат футбол, а имат силни футболисти.

14 minutes ago, Plovdiv_1926 said:

Уест Хям също със силни трансфери и очаквам най-накрая без Мойзи да играят приличат футбол, а имат силни футболисти.

Според мен си играеха чудесен футбол и най- вече успешен за ЕКТ. 

2 hours ago, fishek said:

Кво стана бре ? Минаха 24 часа, а челши не са се подсилили с още някой? 

Всичко наред ли е там ?

𝐍𝐄𝐖! Chelsea are interested in signing Jadon Sancho on loan with an obligation to buy. They are ready to COVER his entire salary. #MUFC [

]

https://gong.bg/football-sviat/transferi/multimedia/video/manchestyr-iunajted-se-nasochva-kym-cel-na-livyrpul-kato-alternativa-na-ugarte-805476

Манчестър Юнайтед е готов да се включи в надпреварата за полузащитника на Аталанта Едерсон. 25-годишният бразилец направи много силен минал сезон за бергамаските и това не е останало незабелязано от скаутите на „червените дяволи“, които не изключват възможността да отправят и оферта за него преди края на трансферния прозорец, разкрива Diario AS.

След като се подсили в атака и защита, сега пред Манчестър Юнайтед остана да подсили и халфовата си линия. Не е тайна, че мениджърът Ерик тен Хаг търси качествен дефанзивен халф и първата му опция бе Мануел Угарте от Пари Сен Жермен. Там, обаче, двата клуба не успяха да се разберат и това накара английския гранд да потърси други опции.

Така на „Олд Трафорд“ са се насочили към Едерсон. Бразилецът показа сериозно израстване след преминаването си в Аталанта от Салернитана. Той бе ключов играч за „нерадзурите“ в похода към спечелване на титлата в Лига Европа миналия сезон. През миналата кампания той взе участие в 53 мача във всички турнири, в които отбеляза седем гола и направи една асистенция.

Привличането на Едерсон, обаче, може също да се окаже сложна задача, тъй като в Аталанта не искат да го изпуснат лесно и са му поставили доста висока цена от 60 милиона евро. Освен това играчът има договор до 2027-а година, а интерес към него има и от страна на Ливърпул.

• Simply Red changed the title to Чужди трансфери - трансферен прозорец
  • Simply Red locked and unlocked this topic
  • Simply Red pinned this topic