Jump to content

Европейска Суперлига


Препоръчан пост

Собствениците на клубовете ламтят яко за пари. Футбола поради милиардите си верни фенове засега стоеше настрани от подобни комерсиализации , но явно и той ще поддаде, както почти всички други спортове.

 

В основата на това стоят Английските клубове, които немогат да се примирят с факта,  че ще останат без Шл , поради пораждането на големите 6 , и надграждането при отбори като Лестър, Уулвс, Евертън и потенциално всеки друг закупен от богати собственици, като Нюкасъл например. Немогат да се поберат в кожите си, че може да загубят толкова пари , само защото Лестър или Уест Хям са направили супер сезон. После знаем алчността на собствениците на Барса , Реал и Юве , и ето го резултата..

Link to comment
Сподели другаде

Това стане ли, можем съвсем спокойно да обявим края на футбола и да се пренасочим към другите спортове.

Срам ме е като фен на Ливърпул, че отбора ми се е подписал под това нещо.

Link to comment
Сподели другаде

Дет се вика честит празник другари и другари. Всичко си ЕПМ. Най-вероятно идва началото на края. Една от най-чистите любови на човек, която се развива от дете - тази към даден спорт, когато бъде превърната тотално в бизнес - няма как да предизвика друго освен отвръщение и погнуса. Модерният футбол отдавна излезе извън контрол, но този път нещата ескалираха. Кратко и ясно - американците превзеха елитния европейски футбол. Нова лига -  финансирана от американска банка, плод на въображението на Перес в ролята на президент и 3-ма американци в ролта на вицепрезиденти - бай Хенри, Глейзър и Крьонке. Както го написах и преди месеци - от кенефа колкото и да клякат с всевъзможни промени, които да удовлетворят собствениците на клубовете, накрая все ще бъдат нанизани от 2-та края. Те също са в кюпа допускайки изобщо да се стига до тук, така че да лицемерничат и да заплашват с изхвърляния на клубове и играчи е излишно. Направо да се закриват и да се приключва. 

Link to comment
Сподели другаде

Следващата стъпка ще е да се прекъсва полувремето поне два пъти за реклами... Не знам дали ще се откажа от футбола и Ливърпул, но със сигурност няма да го следя както досега. 

Link to comment
Сподели другаде

Е то вече ФИФА, УЕФА и местните лиги излязоха с позиция.

Ако отборите мислят да осъществят такава лига, ще ги извадят от местните първенства, от турнирите на УЕФА, а на играчите състезаващи се за тези отбор, ще бъде забранено да играят за националните си отбори.

Всичко това прави неосъществима тази идея.  Тези санкции спират всякакви опити за такова нещо.

Link to comment
Сподели другаде

Добре де чакайте да видим какво ще се каже...всички заклеймихте без да има никаква идея за какво става въпрос...все едно досега всичко се е правило с благотворителна цел и пари не са били намесени...

Link to comment
Сподели другаде

Самият факт че проекта е готов е гнусен, дори да не стане , ще е само заради страха от глоби и наказания. Американците съсипват футбола. Аз се отказвам от футбола за известно време, нито ще купувам артикули нито ще гледам, вече ми идваше до гуша с нашите собственици и пазарлъците за нови лиги и правила ,които сътвориха с Юнайтед.. Ще преразгледам позицията си преди началото на новия сезон , зависи от това какво ще се получи

Link to comment
Сподели другаде

Защото в Германия моделът на управление на клубовете е съвсем различен. Феновете са мажоритарните собственици на клуба и приетото правило 50+1 ги защитава от такива инвеститори, които могат да имат макс 49% от него и не могат да го приватизират за да го използват за подобни цели.

36 minutes ago, Dacheff said:

Добре де, ква им е идеята - да не участват в ШЛ, а само в тоя турнир ли? 

Да - да бъдат една групичка от 20 отбора като голямата част от тях да се класират автоматично - демек участвват си всеки сезон без значение от позицията им в първенството и си разделят всичките пари от приходите. ШЛ изобщо не ги интересува тъй като тя така или иначе в един момент би спряла да съществува тъй като ще им привлекат всичките основни спонсори и рекламодатели.

Link to comment
Сподели другаде

Беше въпрос на време. Поне от 5-6 години се говорят тези щуротии и просто се чакаше удобните момент. Сега ше изтъкнат кризата от ковида, като една от причините, за да си измият ръцете пред феновете и толкоз. Ще плюем и ще мрънкаме, но ако стане (дано НЕ стане), малко по-малко ще си кажем, както толкова пък и ще си гледаме мачовете както преди и така ще се наложат. Пак казвам дано не стане, но алчността на хората с власт е безгранична.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...