Jump to content

Европейска Суперлига


Препоръчан пост

Добре де, ако това стане и УЕФА извади тези 12 отбора от ШЛ и съответните първенства, то кой ще ги гледа тогава? И спонсорите дали ще наливат пари без участието на тези отбори?

Link to comment
Сподели другаде

Аз мисля, че те смятат, че биха правили повече пари, ако играят само помежду си големите отбори, не знам дали е толкова заради парите, които УЕФА прибира. Ако е първото, искрено се надявам УЕФА да им тегли един хикс на всички разглезени отборчета и американски и арабски собственици, ламтящи за пари. Следващата стъпка е брандовете на отборите да се местят по големите европейски столици, когато им скимне.

Link to comment
Сподели другаде

Aма то нали осъзнавате, че по този начин да речем самото първенство на Англия придобива съвсем друг облик.

Реално ще има смисъл единствено да се играе за шампион и кой няма да изпадне. След като ще е гарантирано участието на 6 отбора в тази нова лига, къде ще е им е мотивацията на някои от тях след като рано, рано стане ясно, че нямат шанс за титлата? Няма да им дреме дали ще са в топ 4, щото така и така ще си вземат парите от тази нова лига.

По този начин се губи всякаква конкурентност. Слабо мотивирани отбори във ВЛ = безлични мачове.

Няма как да мине тая работа, те самите фенове на отборите ще излязат на бунт.

 

Link to comment
Сподели другаде

European Super League details: Chairman: Florentino Perez [Real Madrid]

Vice-Chairman: Stan Kroenke [Arsenal]

Vice-Chairman: Andrea Agnelli [Juventus]

Vice-Chairman: John W. Henry [Liverpool]

Vice-Chairman: Joel Glazer [Manchester United]

 

Като погледнем кои хора ще управляват тази лига, всичко си идва на мястото. Гнусна история. 

Link to comment
Сподели другаде

Разбира се, това са вече една от многото последици, но то и цялото първенство би се обезмислило тъй като останалите отбори извън тези 2-3 борещи се за титла за какво да ги играят тези 38 мача, които за тях ще бъдат в ролята на приятелски - да бъдат използвани за да може същите да решат кой да е шампион ли ? Пък дори и някой извън тези 6 да е в една такава борба след като на следващата година не може да се сбори с останалите най-добри в Европа се губи концепцията на футбола - възможността на отборите за изкачване във футболната пирамида на база резултатите им на терена.

Имало е тази вечер спешно събрание на Асоциацията на Европейските Клубове, където членуват 246 от отборите в в Европа, включително и тези искащи да създават това изчадие, и на която президент е Анели, който е президент и на Ювентус, и го игра ролята на троянския кон - смяташе се че е против и го играе буфер между Чеферин и останалите, а всъщност се оказва че също натиска за създаването й след като му е обещано 4-то вицепрезидентско място. Та той е отсъствал на тази среща както и нито един от представителите на английсите отбори, а за останалите от групичката им се споменава че са имали, но разбира се никой от водещите им фигури. В крайна сметка излезнали са с изявление, че са против тази затворена Супер Лига и биха искали да продължат да работят с кенефа върху предложенията за новия формат от 2024-та, но интересното е че никой не застава с името и подписа си зад него.

Сега се появиха информации, че от интернет платформата DAZN също са въвлечени в проекта.

Link to comment
Сподели другаде

авторитетно издание

https://www.nytimes.com/2021/04/18/sports/soccer/super-league-united-liverpool-juventus-madrid.html

 

и няколко реда от него:

...

According to projections shared with prospective clubs earlier this year, each of the teams could earn more than $400 million just for taking part — more than four times what the Champions League winner took home in 2020.

...

Each of the would-be permanent members of the proposed super league is being promised 350 million euros, or $425 million, to sign up, the documents said. The group had entered into discussions with JPMorgan Chase to raise financing for the project ...

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Тези пари само ще доведат до още по-голямо обезценяване на трансферите и абсурдните суми от над 150-200 милиона ще станат много повече. В същото време на феновете ще им каже "продуктът е по-скъп, само звездни отбори, трябва да кихате още повече, за да гледате". 

Честно казано, всички отбори без значение кои са в случая заслужават ФА да им го натресе и да ги извади служебно от дивизията, като искат да унищожат първенството и въобще заради 6 клуба да се обезсмисли съществуването на стотици по долните нива.

Link to comment
Сподели другаде

Мисля, че феновете на всички отбори, които са въвлечени в това безумие трябва да се обединят срещу алчните собственици на любимите си отбори. Трябва да бъдат забравени различията и враждите, защото бъдещето на любимата на всички нас игра не изглежда никак розово... 

Link to comment
Сподели другаде

То кой ще гледа испанското без Реал и Барса? Те ще станат на ниво Ередивизи. Във ВЛ състава сходно и реално много пари ще губят най-вече от ТВ права и спонсори.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Link to comment
Сподели другаде

5 minutes ago, Pavkata said:

 

Ужасно просто. YNWA никога не е звучало толкова незначително както сега...

 

И как решиха, че Ман Сити е по-велик клуб от Астън Вила, Евертън или Нотингам Форест примерно? 

Link to comment
Сподели другаде

С нетърпение чакам изявленията на Кроманьонке и восъчната фигура от Бостън ... докато чета и пиша, ми идва системата "Драйфус" направо ... аз, ако съм на Клопището на мястото - меткам си вурста под мишница след края на сезона ... меткам им и неква неустойка там от договора на тия гладните, пускам им "Колегата отвръща на удара" и по специално рефрена " ... развийте гайките и си е..те майките ... " и оти'ам у тайгата за таймени ... 🤬

Link to comment
Сподели другаде

Мисля, че не само аз, но и 90 процента от феновете се чувстват отвратени. До преди няколко часа не мислех, че ще напиша нещо такова, но Ливърпул и другите клубове трябва да бъдат отстранени от първенствата си и от Европа за поне една година. Уникален срам като фен. Уникален.

Link to comment
Сподели другаде

4 minutes ago, kiril.haralanov said:

Мисля, че не само аз, но и 90 процента от феновете се чувстват отвратени. До преди няколко часа не мислех, че ще напиша нещо такова, но Ливърпул и другите клубове трябва да бъдат отстранени от първенствата си и от Европа за поне една година. Уникален срам като фен. Уникален.

 

По-скоро да бъдат разкарани проклетите американци от клубовете. Немският модел на управление е перфектен... 

Link to comment
Сподели другаде

Откакто се помня Ливърпул е бил срещу всички и всички са били срещу Ливърпул. Обаятелността на този отбор е да бъде underdog и да прави чудеса въпреки обстоятелствата срещу него. Сега Ливърпул, вместо да се опълчи на тези клубове, то той се продаде и стана един от тях, само заради някакви самозабравили се американци, които си мислят, че е добра идея да превърнат първенствата, които обичаме в подобие на NBA и техния малоумен футбол. Хем се моля това да не се случи, хем се надявам да няма огромни последици за Ливърпул, заради това решение. Лакомията погубва всичко.

Link to comment
Сподели другаде

Klopp in 2019: “I hope this Super League will never happen. With the way the CL is now running, football has a great product, even with the Europa League. For me, the Champions League is the Super League, in which you do not always end up playing against the same teams. Why should we create a system where Liverpool faces Real Madrid for 10 straight years? Who wants to see that every year?”

Остава и Клоп да си тръгне заради тая простотия

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...