Jump to content

Европейска Суперлига


Препоръчан пост

Само за арабите не съм съгласен, колега. Тези по емирствата и в Саудитска Арабия сигурно бъкел не вдяват. Ама в Мароко и Египет са различни. На мароканците само аржентинците може да им се съпоставят като страст:

 

 

 

Link to comment
Сподели другаде

BREAKING: The Super League clubs have decided to transfer their #UCL trophies over to the Super League. Real Madrid will start with 13 Super League championships 

Хахаха няма такива наглеци. Ама той Перез бил казал, че ако трябва, ще си направи собствено световно, ако им изкарат играчите, така че няма място за учудване. И някои хора подкрепят такива изроди да се отнасят с феновете като с разни нискоинтелигентни същества, които ще следват, каквото им наредиш.

Link to comment
Сподели другаде

Florentino Pérez, Chairman of the European Super League: “Football has to evolve. 40% of young people aren't interested in football - too many games of low quality. We have to change something to make this sport more attractive at a global level.” #awlfc [elchiringuitotv]

🎙| Florentino Perez: “16-24 year old fans of that age don't have interest in football.”

 

Link to comment
Сподели другаде

4 hours ago, AllYouNeedIsKlopp said:

Florentino Pérez, Chairman of the European Super League: “Football has to evolve. 40% of young people aren't interested in football - too many games of low quality. We have to change something to make this sport more attractive at a global level.” #awlfc [elchiringuitotv]

🎙| Florentino Perez: “16-24 year old fans of that age don't have interest in football.”

 

Ем пълна простотия.

Да им спре тик-тока и трап музиката, барем засее някво семенце на концентрация и търпеливост за по-дълго от 6 секунди.

Ние от предишните поколения ли сме виновни, че наборите от '00 нагоре нямат допир с реалния, материален свят и живеят в апликации с "интерсно" съдържание с краткотрайни отправяния на "предизвикателства" ; тъпи ситуации с bae?

Ебаси логиката. Вместо да се търси помощ за тия изгубени чеда, които неизменно ще блъснат влака в един момент то се стимулира, поощрява и промотира доизглаждането на мозъчните им кори. 

Аз чета: "Добре е да си зомби. Бъди зомби. Не се напрягай, we got u covered" 

бей момче, нещата не вървят на добре от десетина години.

За самата суперлига съм на stand by, но със сигурност гледам доста резервирано на мероприятието. Безпардонните ходове на богаташите са като шамар в лицето на обикновения човек обичащ играта и традициите в нея.

Най-шъ-ми-е забавно кво ше кажат твърдите застъпници на формата, като се окаже че повечето мачове ще се играят в нестандартни часове за Европа (по обяд през седмицата, след полунощ). Щото то очевидно се прави за да се приберат парите на нетърпеливата младеж + тлъстите джобове на народи с доста различни часови зони от тези на Стария Континент. 

За традиционния европейски футболен фен ше е хурката, но нека мине време да се докаже тая теория пък ще коментираме пак.

Link to comment
Сподели другаде

Pérez: "The youngsters spend their time on their Play Stations, they say they find football games too long. We need to do something. If the youngsters say they find the game too long, we need to either make it more interesting or maybe even make them shorter!"

Още от този изрод. Щели да намаляват времетраенето на мачовете. Директно водят играта към американски модел.

Link to comment
Сподели другаде

Европа си достатъчно голяма аудитория с огромен % от хора гледащи футбол. Американските фенове (на soccer-a както те го наричат) са в пъти по-малко, че да се съобразяват с часове подходящи за тях. Може би единственият компромис ще бъдат мачовете през уикендите, където могат да са главно обедни, за да могат в някои части да са в края на текущият ден или късно на предходният, който при предстоящ почивен ден би остроил всеки.
Не знам как ще са мачовете за първенствата.

Според мен би било добре за тях да се играят мачовете от директната елиминация в края на сезона, когато първенствата са приключили и цялата концентрация на отборите е насочена към този турнир, както и вниманието на феновете. Подобно на годините, в които има Евро или Световно. Така или иначе това ще са допълнителни мачове за футболисти и отбори. Но ако наистина въпросните играчи бъдат баннати от националните си гарнитури, то общата бройката мачове ще сходна сходна на сегашната. Въпросът е как ще го преживеят националните отбори и как това няма да намали зрителния интерес? Защото знаем, че повечето добри играчи са в тези 15-20 клуба от Супер лигата и ако те не участват в националните си отбори, то класата на форуми като Евро и Световно рязко ще спадне, от там интересът и парите.



Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Link to comment
Сподели другаде

22 hours ago, oZZy said:

Тук изби голямо лицемерие в мненията. Чудно ми е кой от вас ще спре да гледа Ливърпул? Казвайте за да си сложа никовете в подписа да проверим след време дали наистина ще стане така. Феновете щели да вдигат революция и да се бунтуват, нов отбор да правят, може... ама само тия в град Ливърпул. Всички останали ще си гледат стария отбор в новата лига. 

 

Да видим друго, щели сме да играем често с Барса и Реал, и това е лошо, щяло да ни писне, по-интересно е вместо с тях да играем често с Бърнли? 😃  Всъщност се радваме като сме в ШЛ и стигнем до мач с тях, ама сега защото е вече сигурно - изведнъж стана лошо? Че те тия отбори като Байерн дето си играят редовно в ШЛ и стигат напред в турнира си играят и редовно с Барса и Реал. Това, че ние сме нередовни и през 5 години правим пробив до след четвъртфинал си е наш проблем. Всъщност не си спомням някой тук да е бил недоволен, че Ливърпул като 4ти в първенството играе в Шампионска Лига, че даже и 2 купи взе без да е Шампион. Сега знам че е "романтично" да си по-слаб, да биеш големите отбори, да "правиш пробиви" в ШЛ, ама....това не трябва да важи за нас. Ние не сме бедни, и не трябва да сме слаби, и мачове с Реал и Барса трябва да са нормалност. Ако не бяхме в тая Суперлига сега щяхте да ревете как може там да са Тотнъм и Сити, а ние не.... щяхте ли да се чувствате като аутсайдери или щяхте да се радвате, че ще ставаме Шампиони на Англия в конкуренцията на Евертън?

 

За парите,"богатите щели да станат по-богати😃 ....че те и сега са си богати...... Просто не искат да живеят с прошляците. Искат да живеят в скъпия квартал само от богаташи както е в Америка, а не в социалния смесен квартал както е в Германия. Това е.

 

Като цяло за лигата и футбола: @behemoth е отговорил над мен - ще си направят отборите собствен финансов феърплей подобен на американските. Тука има фенове на НБА, които знаят как работи това. Тия отбори искат да имат конкурентна и гледаема лига за да печелят пари. Няма да има вече такива трансфери от рода на Неймар от Барса в ПСЖ, няма да може един отбор да изкупува всеки читав футболист на другия отбор както при нас се случваше с години. И какво му е лошото на това? Отделно след като тия отбори генерират повече пари ще могат да бъдат и "издоявани" от останалите отбори. Ако някой отбор от тази лига иска да вземе играч на Лестър ще му искат мега пари. Лестър надали ще има нещо против. Отделно за феновете на обикновените отбори ще станат по-евтини билетите като ги няма грандовете в същото първенство, ще имат по-голям шанс за трофей и т.н., всички печелят.

 

 

1. Аз ще спра да гледам мачовете на Ливърпул, ако всичко това стане, можеш спокойно да ме запишеш.

2. Сега трябва да положиш някакви усилия, за да се класираш в ШЛ. С какво в последните няколко години Арсенал е повече от Лестър? С какво Милан в последните няколко години е повече от Аталанта (които буквално изградиха отбор от нищото с мижави трансферни суми)?

3. Баскетболът и футболът са тотално различни спортове. Организацията на спортовете и самата спортна култура в Щатите и Канада, и в Европа са коренно различни.

4. И като Лестър вземе мега парите и реши да купи примерно Патрик Бамфорд, Лийдс ще им искат също мега пари, защото знаят, че ония вече са се облажили. Същото, като Барса които след траснфера на Неймар бяха издоени за Коутиньо и Дембеле. Изобщо, става един порочен кръг, с още по- големи траснферни суми от тези в момента.

Link to comment
Сподели другаде

1 hour ago, paton said:

Pérez: "The youngsters spend their time on their Play Stations, they say they find football games too long. We need to do something. If the youngsters say they find the game too long, we need to either make it more interesting or maybe even make them shorter!"

Още от този изрод. Щели да намаляват времетраенето на мачовете. Директно водят играта към американски модел.

Вървят към 100 мача на година от по 50-60 минути, както в НБА. Убийци на футбола, дано УЕФА не клекне, колкото и да е корумпирана организация.

Единственият позитив, който виждам, е, че е възможно доста хора пак да се обърнат към местните си първенства и да се деглобализира футбола. Но тояа е много условно.

Link to comment
Сподели другаде

Според мен всичко е пресилено добре и "изтипосано" в точният момент. Малко феновете сме пред свършен факт и нещата за мен са необратими. Ще се мрънка по форуми, тук-там ще има някакви надписи и плакати и като започнеш всичко, голяма част от недоволните ще си кажат "какво толкова, може би дявола е е толкова черен" и ще започнат да следят мачовете. Аз лично като фен предпочитам повече мачове измежду големите отбори пред: Осасуна-Малага, Бърнли-ШЮ или Каляри-Реджина. Не мисля, че са много хората, които да предпочитат второто, освен на инат сега да го кажат.

Просто като фенове, се чувстваме част от клубовете и сме афектирани, че собствениците еднолично си решават да вземат участие в такъв новосформиран турнир и не ни питат. Но от тяхна страна са си прави. Те държат собствеността, те определят правилата, независимо дали ни се иска или не. Не си мислете, че играчите и треньорите не знаят от рано, за това и сега са и те "шокирани". Искат да запазят доброто си име пред феновете и да не си навличат техният гняв. Нали утре като отворят стадионите тях ще освиркват, а не собствениците, които в повечето случаи дори не са в същият град, когато техният отбор има мач.

Въздържам се от крайни изказвания. И на мен първоначално идеята не ми харесва, но ако го орагнизират добре (а при толкова пари и екип от професионалисти е много вероятно), то може да се окаже и за добре. До преди да научим целият формат на състезанието, как у къде ще се състоят мачовете и куп детайли, можем само да гадаем. Уточнят ли се тези неща и започне ли състезанието ще имаме по-добра представа за нещата.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Link to comment
Сподели другаде

Аз им пожелавам да вървят към изваждане от първенството и пълна забрана за трансфери от клубове под егидата на ФИФА. Да видим след 5- 10 години кое ще е по-гледано. Жалко, че и едните, и другите ламтят само за пари и няма да стане. Иначе явно за 4х15 се готвят. 

Отделно след масовото недоволство на местната публика, ще могат с лека ръка да си пращат отбора из Щатите и Азия да домакинства на по-големи стадиони с по-скъпи билети.

Ии евентуално след това стават франчайзи и окончателно пускаме кепенците. 

Link to comment
Сподели другаде

Следващата стъпка е мачовете да са на 4 х 15 минути, че да има повече мегдан за реклами. 
Е това вече тотално ще разбие характерът на турнира. Мисля, че най-много да свалят от 45 на 40 минути и толкова. Даже и това може да не пипат. Сега само гадаем и се пренавиваме.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Link to comment
Сподели другаде

Не знам какво има предвид Перес за намаляване на игровото време, но аз отдавна си мисля, че трябва да се фиксира чисто игрово време и да се спазва, защото сега реално никой не играе 90 мин. Нека да са две полувремена по 35 или 40 мин., но чисто игрово време. А не както е сега по преценка на съдията. 

Link to comment
Сподели другаде

Какво стана, пичове? Нали отбори като Лийдс ще са по-добре след създаването на Суперлигата? Защо футболистите им излязоха с тези фланелки и феновете им искаха да ни строшат автобуса? Карагър си го каза много точно снощи: ако турнирът стане факт, този мач е без значение. Както между другото и целия втори полусезон. Ливърпул още като загуби шансове за титлата може да си обиграва резервите и младежите в първенството. Всичко, което трябва да подсигури отборът е оставането си във Висшата лига. Нищо друго няма значение. Този модел може да работи в спортове като баскетбола, където грандовете са си едни и същи от много години, но би убил футболните първенства. Преди години Арсенал бяха топ отбор, къде са сега? Ман Сити и Тотнъм къде бяха? Лестър дори не бяха във Висшата лига. Дори в България сегашният хегемон изобщо не беше на картата. Футболът се променя. Гарантирам ви, че след десетилетие нещата ще са много различни. Далеч не съм зад УЕФА, но идеята на Шампионската лига е да противопоставя най-добрите в Европа, а тази на Суперлигата - най-богатите. Вместо да се класират доказано най-силните, ще гледаме имена и брандове. Докато се усетим, тези мачове ще са същите като летните приятелски турнета в Америка, Азия и т.н. Не казвам, че е невъзможно да я изпипат тази Суперлига, но това, което предлагат в момента е просто безумно.

Link to comment
Сподели другаде

11 hours ago, ReD_Gerrard said:

Пълното интервю на Клоп преди мача. Ем, казва, че е против.

Изслушах го цялото с голям интерес и не казва само това. И той споделя мнението на малцината тук, че трябва промяна и не може да продължават да се правят нови и нови турнири за пари и да се играят по 100 мача годишно.

Невъзможно е да крия, много го харесвам Клоп и особено в бунтарската му част и в  това, че е последователен без да му пука за чуждото мнение и как някои хора ще го разберат погрешно. Пак ще се повторя, но всички останали са грозни лицемери, с малки изключения. Като започнеш с двамата клоуни(да не използвам по-тежък епитет)Кара и Невил и стигнеш там до всички в скай, бт и ббс и т.н. Лицемери, защото никой не реагираше така, когато се правеха останалите неща за пари. Всеки един от тях игнорираше думите на Клоп през годините, а на моменти го хранеха и обясняваха как трябвало да свикне с това. Сега яростно отричат нещо, което е плод на всички алчни небивалици случили се в последните 20-30 години, при това грозен плод, нещо като помело - хем горчиво, хем и проявяваш някакъв интерес към него.

Аз лично гледам винаги да съм оптимист и някакси тайно в мен се надявам този опит за промяна да доведе до нещо добро, колкото и малък да е шансът. Илюзорно звучи, да не кажа химера, ама що пък отговорните фактори не седнат на една маса и не помислят как продукта футбол може да е наистина атрактивен за феновете и въпросните малчугани спрат плейстейшъна, а не да се чудим защо във финалната четворка на Купата на Нациите играчите не бягат, а ходят и всичко се развива на бавни обороти с 2-3 контузии на мач.

Link to comment
Сподели другаде

По-горе има въпрос с какво Арсенал са повече от Лестър. А с какво Тотнъм е повече от Лестър, който преди три години стана шампион на Англия. 

Поствам интересни разсъждения по темата.
-----------------------
За мен най-важното в случая е въпросът с юридическата легитимност на въпросната Суперлига.

От една страна УЕФА и националните федерации заплашват отборите от Суперлигата с изхвърляне от всички видове първенства и турнири, а играчите им – от национални, световни и европейски първенства. УЕФА се базира на своя си правилник, който забранява организиране и провеждане на частни футболни състезания извън нейната егида, автономни и дори „неофициални“. В същите текстове, ако един футболист участва в подобен турнир, той може бъде изваден от всички официални състезания, в това число ШЛ, световно и европейско. Казвам световно, тъй като последните поправки в този текст са правени през януари съвместно с ФИФА.

 От страна на Суперлигата обаче имаме 12 от най-могъщите футболни клубове в света, многомилионни корпорации. Имаме и „Джей Пи Моргън“ с 5 милиарда евро в торба. Абсурдно е да се мисли, че подобни институции няма да си направят преди всичко юридически план за действие, и чак тогава да обявяват проекта за новия турнир. Четох някъде, че Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ливърпул са ангажирали мощни адвокатски кантори, специализирани в този вид право, за да имат гаранции за успеха на Суперлигата. Колкото до отборите от Испания и Италия, те ще се опрат на европейската юриспруденция, тъй като за тях важат санкциите на ЕК.

Нека да видим какво казват по въпроса европейското  законодателство, правилници, договори и нормативни документи. В тях преди всичко се защитава правото на свободната конкуренция и свободата на предприемачеството. А Суперлигата си е точно това, колкото и да не им харесва на Чеферин и Инфантино.

Специалстите в спортното право казват, че вече има една такава присъда срещу спортна федерация, заплашила с лишаване от състезателни права двама професионални състезатели. Това са холандските кънкьори Марк Туйтерт и Нилс Карстхолт (не знам дали така се произнасят имената им, то не е и толко важно). Двамата искат да участват в състезания с много добър награден фонд, само че организирани от частна компания. Съответно световният кънки съюз ISU ги заплашва, че ще иг накаже доживот с изхвърляне от всички състезания – световни и европейски първенства, олимпийски игри.

Двамата холандци подават жалба в европейския съд срещу ISU и присъдата е в тяхна полза. На 8 декември 2017 г. еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер потановява, че тези правила на ISU нарушават законодателството на ЕС за конкуренцията. Според нея тази и други спортни организации налагат незаконно някакви си техни разпоредби, които са извън законодателвството в областта на конкуренцията. Тя казва още, че е време да се прекрати монополът на международните спортни федерации по отношение на организациите на състезания в страните от ЕС. Изрично се подчертава, че ЕК признава правото на всеки независим организатор на състезания да ги организира, като за целта може да наеме професионални спортисти, без същите да рискуват каквато и да било санкция.

Близко е до акъла, че точно тази присъда ще бъде един от юридическите фундаменти на проекта за Суперлига. Няма как ФИФА и УЕФА да поставят правилниците си над законите. Веднъж вече бяха осъдени точно за това по делото „Босман“, като се бяха помислили за организации над всякакви закони. Нито могат да забранят правото на професионалните футболисти да си упражняват свободно професията, нито на една международна федерация да се поставя над законите и принципите за свободната конкуренция.

Всичко дотук касае клубовете от Испания и Италия, които са в Суперлигата – Реал, Барса, Милан и др. Остава въпросът с англичаните, които вече не са в ЕС, съответно не зависят от съдебните решения на съюза като това с холандските кънкьори. Тоест, там въпросът ще се решава от техните си съдилища. Дали ще се съобразят с европейската съдебна практика, или с нещо друго, не мога да кажа, не съм специалист в тази част. Но е ясно, че няма как Юнайтед, Сити, Челси и др. да се ангажират в Суперлигата, без да имат юридическа сигурност. 

 Затова смятам, че ще се стигне до преговори със Суперлигата, за да намерят общо решение. Не виждам как УЕФА може да се пребори с настоящото законодателство в ЕС, за което стана въпрос по-горе.

Link to comment
Сподели другаде

9 hours ago, cyberfan said:

Точно така, УЕФА трябва да опита да ги цака тия. Ако УЕФА си обнови формата за ШЛ може и да блокират това нещо. Много зависи от правителствата на съответните замесени държави за кой ще се изкажат в подкрепа, а тук УЕФА, пък и ФИФА имат предимство пред "масоните". Футболистите трябва да бойкотират това нещо. Не може 10 президента на клубове да се изказват от името на милиони хора по света. Кой ще е този футболист къде ще кръстосва света? Ще им омръзне на всички много бързо това пътуване, ако ги има де. А отчитат ли Ковид вируса за техните печалби, защото като чета искат да започват от август, а вируса не е победен и сигурно в близките 3 години няма и да бъде. Ако започват от август, няма да има предсезонна подготовка ли? Ние кога ще купуваме играчи, трябва още от сега да почваме да ги купуваме. Въобще е пълно с въпроси които са много сложни за решаване.

Тези които ръководят света  с парите си отново се опитват да разделят хората, да насаждат омраза между хората и между държавите. Не случайно е замесен JP Morgan.

Link to comment
Сподели другаде

  • Dacheff unpinned this тема

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...