Jump to content

Европейска Суперлига


Препоръчан пост

ШЛ изначално е опорочена. "Шампионска" лига, вътре 50% от отборите не са шампиони на държавите си. На самата купа пише - "coupe des clubs champions europeens" - разнасят я отбори, завършили 4-ти в държавите си. 

Истината е, че трябва да се направи един турнир за шампиони, само шампиони и да бъде директни елиминации. Така отбори като Цървена звезда имат шанс за пробив, както е било преди ШЛ - КЕШ. Само че КЕШ си е било точно купа на шампионите. 

Нека има и втори турнир, в който да играят вицешампионите и носителите на купите. Ако държава има 2 купи, да реши кой взема втората квота - носителят на втората купа или вицешампионът. 

Иначе съм съгласен със Стойко до голяма степен. 

Link to comment
Сподели другаде

Така и не чухме с какво един такъв турнир ще помогне на първенствата. Оставете на страна ш*баната Шампионска лига. Много хора си предпочитат да гледат Висшата лига, а това нещо би я съсипало. Борбата за местата в евротурнирите е сред най-интересните неща в нея. Евентуалната нейна липса е най-големия проблем на всички.

Link to comment
Сподели другаде

Очаква се съвсем скоро от първенствата и членовете на асоциацията на европейските клубове да подемат кампания с/у кенефа и да им окажат натиск да премахнат 2-те места в новия формат на ШЛ, които ще бъдат за отборите с най-висок коефициент неуспяли да се класират за нея.

Link to comment
Сподели другаде

1 hour ago, Svet said:

Така и не чухме с какво един такъв турнир ще помогне на първенствата. Оставете на страна ш*баната Шампионска лига. Много хора си предпочитат да гледат Висшата лига, а това нещо би я съсипало. Борбата за местата в евротурнирите е сред най-интересните неща в нея. Евентуалната нейна липса е най-големия проблем на всички.

Специално във ВЛ пая от ТВ права е достатъчно голяма мотивация за да завършиш колкото се може по-напред. Ся, разликите между 1 и 4 може би не са кои знае колко, но с реформани тоя проблем може да се реши. 

Иначе ако така или иначе bully-тата на ШЛ ги няма ъам, шанс ще имат и по-малките. Нали за това се блрим, да не са прецакани. 

 

@AllorNothing Брат, те нам си колко ора гласува и за ГЕРБ (мнозинство) - същата ли ти е тезата, че щом толкова хора са обединени в една посока - значи има защо? 

П.П - ако турнира беше пак организация на най-големите играчи, обаче можеха да отпаднат от там, щяха ли да са погазени всички устои? Па може и промяната да не е толкова лоша. 

Link to comment
Сподели другаде

1 hour ago, Hendo said:

Специално във ВЛ пая от ТВ права е достатъчно голяма мотивация за да завършиш колкото се може по-напред. Ся, разликите между 1 и 4 може би не са кои знае колко, но с реформани тоя проблем може да се реши.

Не става въпрос за пари, а за чисто спортно-мотивационна точка. Рекламата трябва да си остане "борбата за еди кое си място и участие в европейските клубни турнири", а не "борбата за повече парички", дори второто също да е вярно.

Link to comment
Сподели другаде

Аз те рабирам перфектно, ама навярно си спомняш какво беше отношението към ЛЕ като нямаше кинти в надпреварата. Няма пари - нЕма мотивация. И т'ва е от най-долните профи дивизии, до СуперЛига основателите. И понеже съм от Силистра, ще ти разкажа една история - последния сезон на Лудороц в Б група. По средата на сезона точките са равни, даже Доростол беше пред лудите с точка или 2. Обаче Киро беше шефче и пари имаше, за разлика от нашия - навярно си чул за бащата на титъ с НАП далаверите, е същия михлюзин беше шеф на Доро тогава... И пАри нЕмаше. Познай от 3 пъти колко мача изиграхме мотивирани без пари... За спорта къде се вика...

И т'ва е по североизточните бостани, за по 1000 лева на месец. 

Link to comment
Сподели другаде

Въпросът с парите е ясен и няма смисъл да се коментира, макар че едва ли някой играещ във Висшата лига стои гладен. За пари винаги ще се мрънка и никога няма да стигат. Има и други важни неща обаче - всеки футболист мечтае от дете да спечели Шампионската лига или Световното първенство със страната си. Просто това са си най-престижните и най-гледаните турнири. Според мен футболистите на най-високо ниво първо се целят към отличия и на второ място са парите. Разбира се техните мениджъри им промиват мозъците и ги карат постоянно да ламтят за пари, но така е като повечето ритнитопковци не стават за нищо друго, слушат тези около себе си и имат хора за всичко. Иначе Купата на Уефа или Лига Европа никога не е бил кой знае колко престижен турнир. Не само, че за големите клубове облагите в него са малки, но и чисто от спортна гледна точка техните играчи не са надъхани да го печелят. Не съм чул мечтата на някой да е била да вдигне Купата на Уефа. И не е само за парите. Нека поне ние не обръщаме всяка тема в такава за пари.

Link to comment
Сподели другаде

Според лайното се готви и британска суперлига със Селтик и Рейнджърс. Силно се съмнявам в това де, пък и са закъсняли с има- няма 20 години, за да влязат като равностойни отбори във ВЛ.

Link to comment
Сподели другаде

16 hours ago, oZZy said:

И последно за турнира, примерно тоя Ауди Къп дето го организират всяка година с Байерн, или тия Американските и Австралийските турнета, това не са ли затворени турнири само за топ отборите? Защо примерно привържениците на Ливърпул не скочат това лято и не кажат: "искаме там да отидат Лестър, защото завършиха пред нас в класирането, и сме ОК да не купуваме никой това лято, защото като не участваме там ни е ясно, че няма да съберем пари за нови защитници". Е ако станe това ще се извиня, че съм се усъмнил в безкористността на феновете, капитаните и треньорите дето скочиха срещу суперлигата. До тогава...както написах в предните си мнения...."знаем си се, няма нужда да се правим такива каквито не сме" ...

 

 

Лестър УЧАСТВАХА на този турнир, когато станаха шампиони. 😆Играха с Барселона и Ахмед Муса вкара 2 гола, ама паднаха. Не избра добър пример.

Link to comment
Сподели другаде

Казва го, защото имат подписани договори и сега за да се оттеглят трябва да плащат компенсации, които най-вероятно заедно с другия цигански отбор ще приберат.

Иначе на мястото на напусналия Анели, за президент на асоциацията на европесйките клубове е избран този на ПСЖ. Румениге от Байерн пък за представител на асоциацията в изпълнителния комитет на кенефа.

Link to comment
Сподели другаде

Изпитвам гордост, че съм привърженик на ФКЛ!!!

След месеци на изпитания (от всякакъв произход)отбора беше употребен по най-нечистоплътния начин от собствениците!Някой, ще кажат, че това е най-нормалното нещо на света-собственици да се разпореждат със собствеността си.....Да ама Не.....

Чувството ми на гордост се корени именно в това, че собствениците разбраха по трудния начин, че ние не сме отбор а семейство!!!

Явно собствениците знаят всичко за финансите на клуба но не знаят НИЩО за историята и ценностите на отбора и завета на един велик човек (чиято статуя с вдигнати ръце във въздуха бди пред Анфийлд),който твърдеше, че Ливърпул е за хората!

Че Ливърпул -е сплав  от треньор, играчи и привърженици!!!

Собствениците идват и си отиват!

Въргаляли сме се и в калта на по-долните дивизии в първенството, и пак феновете са били плътно до отбора!!!

Най-големия капитал на отбора са десетките милиони привърженици по света и се радвам, че дадоха такъв отпор на собствениците. 

Най-потърпевши обаче от цялата тази буря бяха треньор и играчи и смятам,че те сега повече от всякога имат нужда от нашето YNWA!!!

П.п.Цървули....направо откачих на съобщението на тениските на играчите на Лиидс преди мача!!!

Уважавам отбора им НО ,ще повторя Цървули.....не се иска много акъл да съобразят, че нашите играчи и треньор са поставени пред свършен факт и те са жертва на алчността на  собствениците. Като имате мнение по въпроса-пишете на собствениците а не да навирате тези надписи в лицата на нашите играчи и треньор!!!

Link to comment
Сподели другаде

Сигурно за Мбапе ще ги дават. Гладен държавен отбор просо сънува. Не вярвам нито ФСГ, нито Глейзър, нито Крьонке, нито Леви да са напуснали, ако е трявало да плащат 300 милиона. Може 300 милионa общо да трябва да платят 10-те отбора. В Ливърпул Ехо се говори за 9 милиона първоначална такса.

Link to comment
Сподели другаде

Четох и аз некви тъпни по въпроса, но както едните имат юристи, така и другите.

Май ония испански кърлежи искали останалите 10 отбора да им плащат некви си неустойки, но имаше нещо от сорта, че всъщност те напускат в много кратък срок и както се казва 1 цент не са взели, та да връщат нещо. Дъртата издънена чанта пък хем била напуснала, хем не изцяло ... явно на оня с Фиатчетата му е наполовина вътре или наполовина вънка и ся се чуди накъде да мърда.  

В този ред на мисли се сещам на един авер за баща му (почина човека, светла му памет), беше гросмайстор по шах и ни учеше едно време на тънкостите в чистия бридж. Та имаше една приказка, като му паднеш и почне да бичи контри, ти бягаш на друга боя, там още по-зле, може и ниво да качиш ... казваше така: "Тринадесетият цитат на Мао гласи: Като ти влезе - не мърдай, колкото повече мърдаш, толкова по-добре му става на противника".

Link to comment
Сподели другаде

Убеден съм, че това ще е поредния глас в пустинята, но Клоп отново обяснява разпалено  надълго и широко при това нервно удряйки бутилката с вода по масата как многото мачове няма как да дадат по-добър продукт. Невил и Карагър дали ще излязат с емоционални слова... ?

 

Link to comment
Сподели другаде

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес казва, че 12-те клуба, които са се съгласили да се присъединят към нова европейска Суперлига, имат "обвързващи договори" и "не могат да напуснат".
Девет от 12-те отбора, включително всичките шест клуба във Висшата лига, се оттеглиха от предложения турнир във вторник, след като планът предизвика яростна реакция.
Реал Мадрид, Барселона и Ювентус все още не са се отказали от проекта.
"Не е нужно да обяснявам какво е обвързващ договор, но на практика клубовете не могат да напуснат", каза Перес пред вестник AS
...
"Някои от тях поради натиск казаха, че напускат. Но този проект или един много подобен ще продължи напред и се надявам много скоро."
Президентът на Реал добави, че не е "вярно", че американската инвестиционна банка JP Morgan, която е предоставила безвъзмездна финансова помощ от 3,5 милиарда евро на членовете-основатели, е изоставила ESL.
"Те отделиха малко време за размисъл, точно като 12-те клуба. Ако трябва да направим промени, ще го направим, но Суперлигата е най-добрият проект, за който сме мислили", каза Перес.
„Това, което направихме, отнема няколко седмици, за да се отрази в светлината на яростта на определени хора, които не искат да загубят привилегиите си и са манипулирали проекта.
Перес заяви в четвъртък - след оттеглянето на Арсенал, Челси, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и оттеглянето на Тотнъм - че ESL все още е в режим на готовност.

 

 

Link to comment
Сподели другаде

  • Dacheff unpinned this тема
  • 2 weeks later...

NEW: Liverpool will have to pay around £3.5m as a penalty for signing up to the European Super League. FSG will cover #LFC’s £3.6m share of this penalty out of their own pocket rather than from the club’s coffers. [sky]

Ето защо може да няма пара за трансфери, ще се охарчат шефовете, от джоба си щели да ги вадят ... 

Link to comment
Сподели другаде

Леко се разминаваме, заедно с другите отбори, които се отметнаха рано-рано.

А за останалите - Реал, Барса и Юве ще има доста по-големи санкции.

Link to comment
Сподели другаде

1 hour ago, Dr.G. said:

NEW: Liverpool will have to pay around £3.5m as a penalty for signing up to the European Super League. FSG will cover #LFC’s £3.6m share of this penalty out of their own pocket rather than from the club’s coffers. [sky]

Ето защо може да няма пара за трансфери, ще се охарчат шефовете, от джоба си щели да ги вадят ... 

Уф,ударили са ги по най-милото нашите собственици.........

Ще им теглят от банковите сметки...

Ахъ да пусна една сълза.....ама не успях ....

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...