Jump to content

Европейска Суперлига

Chinaski
 Share

Recommended Posts

от ББС 

Акциите на Манчестър Юнайтед са поевтиняли с над 6,5% на Нюйоркската фондова борса, в знак, че инвеститорите са загрижени за перспективите за предложената Европейска Суперлига и за допълнителните печалби, които биха могли да донесат на футболния клуб. Акциите в момента се търгуват на малко над $ 16, след като започнаха деня в $ 17,16. Днес цената вече беше паднала с около 3%, преди да се появят съобщения за оттеглянето на Челси и Манчестър Сити от състезанието.

11 minutes ago, S.Gerrard said:

Хендерсън с изявление от името на отбора

Не го харесваме и не искаме да се случва.

Това е нашата обща позиция.

Нашата отдаденост към този футболен клуб и неговите фенове е абсолютна и безусловна.

Всички са го публикували същото. 

Не са думи или идея на Хендерсън. Аз срещнах на Трент и Адриан до тук. 

Но вероятно повечето ако не всички са го публикували. 

Guillem Balague

Spanish football journalist

I've spoke to Florentino Perez's entourage and he feels a little bit let down by everyone.

With the pressure around the idea, as it was, will now not take place. My understanding is that there will be a Zoom meeting with the 12 founding members and if that is the case we'll see the consequences.

================================

Гилем балага  Испански футболен журналист

Говорих с обкръжението на Флорентино Перес и той се чувства леко разочарован от всички. С натиска около идеята, каквато беше, сега няма да се осъществи. Разбирам, че ще има Zoom среща с 12-те учредители и ако случаят е такъв, ще видим последиците.

Breaking

Man City confirm they plan to leave European Super League

Manchester City have just released the following club statement:

Manchester City Football Club can confirm that it has formally enacted the procedures to withdraw from the group developing plans for a European Super League.

4 minutes ago, wallenx said:

Exclusive: According to multiple sources, FSG looking to sell Liverpool Football Club

Чудесна новина. Не им мина номера на янките и сега бързат да избягат. Прав им път и попътен вятър през океана... 

Според мен това е истерия сега, твърде много лъжливи туитове се появиха- и за Глейзър, и за Леви, сега и ФСГ. Докато не потвърди достоверен източник, не вярвам. 

UEFA president Ceferin: “I am delighted to welcome Manchester City back to the European football family. They have shown great intelligence. City are a real asset for the game and I am delighted to be working with them for a better future

За жалост, другите утайки веднага налапаха подадени богаташки и всички ще се правят, че нищо не се е случило. А това не е редно, ако едни балкански отбори бяха решили да си правят балканска лига, сега щяха да са наказани за поне 5 години от всички турнири на УЕФА и с всякакви тежки парични санкции.

Аз съм горд с момчетата. За разлика от ФСГ, които последните 2 дни ги хвърлиха на кучетата и не обелиха и дума, сега всички до един в отбора застанаха зад феновете и мъжката си показаха отношението.

1 hour ago, AllorNothing said:

Мислят си  че могат да се ебават с над вековна институция като Ливърпул. Ние сме Ливърпул, не те. Дано са го разбрали това. За жалост на наш гръб.

И точно в какво се изразява "ебаването", че нещо не ми е ясно?Щяха да закриват клуба и да се местим в Азия ли, "Анфийлд" ли щяхме да продаваме или да почваме да играем със сини фланелки?

Много крайни мнения се чуха и написаха, включително и тук.Предложили 12 клуба някаква идея за някакъв турнир и вече се почна срам за футбола, позор за футбола, края на футбола и други такива, без реално да се посочва в какво се изразява тоя срам и позор.Все едно щяха да закриват футбола като игра.И малко в повече ми дойдоха изявленията на Чеферин, с които громеше алчността на клубовете.Или пък тия дето се изказваха, че никой не бил питал феновете и играчите.Все едно УЕФА за турнирите и реформите дето си ги измисля пуска анкети и референдуми.Щото те обичат да се вслушват в гласа на феновете.

Нищо кой знае какво не се случи и не предстоеше да се случи.

Колко надъхани и възторжени обяснения имаше от няколко души тук, какво велико хрумване на великия флорентино, великия перес на великия ревал смърдит, че тая велика супер-дупер лига е най-якото, дето ни се е случвало, пък като сгънаха чадърите и се започна: ... е, че ко толкоз станало. То нищо нямало и да стане...😆

Обаче нашите големи гниди... челси, шити и манго се оттеглиха, официално го разтръбиха, наште алчни мърши мълчат като пръднали в рейса...

BreakingEnglish clubs all out

ec73c1ae-13a6-4f20-8c1a-9e2f31967a38.jpg

Simon Stone

BBC Sport

The remaining four English teams have decided to pull out of the Super League.

BBC Sport understands a formal announcement will be made this evening.

The moves comes at the end of a seismic day, which had already seen Manchester City pull out, with Chelsea due to follow suit.

Разгеле - https://www.liverpoolfc.com/news/first-team/431956-liverpool-football-club-statement-20-april-2021

Сега пък искали 6-те да се връщат и в асоциацията на европейските клубове, която напуснаха само преди 2 дни. Да видим сега дали ще им клекнат и те както от кенефа дават индикации, че най-вероятно това ще направят.

На Арсенал е направо писмо до феновете - колко сърцераздирателно - https://www.arsenal.com/news/open-letter-our-fans 

1 hour ago, flyhorse0906 said:

Предложили 12 клуба някаква идея за някакъв турнир и вече се почна срам за футбола, позор за футбола, края на футбола и други такива, без реално да се посочва в какво се изразява тоя срам и позор.

Имам чувството, че от последните 17 страници нищо не си прочел.

За футболната пирамида, за приемственост между силни и слаби, за еволюирането на един клуб, за регреса на друг; за уважение към местните фенове, създали тези институции...

Не.... За тия неща в тия 17 страници изобщо не е ставало дума.

Имам чувството че някои хора си влизате в тая тема, четете само мненията на хората, които са съгласни с вас, а другите мнения ги прехвърляте, колкото да се ковнете за нещо...

6 hours ago, flyhorse0906 said:

И точно в какво се изразява "ебаването", че нещо не ми е ясно?Щяха да закриват клуба и да се местим в Азия ли, "Анфийлд" ли щяхме да продаваме или да почваме да играем със сини фланелки?

Много крайни мнения се чуха и написаха, включително и тук.Предложили 12 клуба някаква идея за някакъв турнир и вече се почна срам за футбола, позор за футбола, края на футбола и други такива, без реално да се посочва в какво се изразява тоя срам и позор.Все едно щяха да закриват футбола като игра.И малко в повече ми дойдоха изявленията на Чеферин, с които громеше алчността на клубовете.Или пък тия дето се изказваха, че никой не бил питал феновете и играчите.Все едно УЕФА за турнирите и реформите дето си ги измисля пуска анкети и референдуми.Щото те обичат да се вслушват в гласа на феновете.

Нищо кой знае какво не се случи и не предстоеше да се случи.

Колега ти реакциите по света и у нас видя ли ги какви са???

Роднините на Шенкли искаха да се премахне статуята им от стадиона, феновете закачваха черни знамена с RIP Liverpool, милиони се обявиха за една кауза, заваляха оставки, и ти задаваш този въпрос???

Ма те просто мислели да си направят лига. Хахахахаха

Ако просто си мислеха да направят една лига безобидна там, нямаше фенове които се мразят едни други, да се обединят и да последва това, което последва.

Според мен е въпрос на ценности случилото се. Жалко че има хора, които бяха готови да ги отхвърлят, в името на...на не знам и аз какво.

Уефа и Фифа са институции които не са от вчера за днес. Регулиращи органи между отбори, държави и футболни фенове, които не може без тях. Затова са създадени. Иначе виждате ли какво ще стане, ако няма такива органи. Ще властват само парите и алчността към тях и от 100млн. сега за трансфер ще се стигне до 300-400млн. за един играч.😱 Я си представете, че нещо се случи с JP Morgan и не може да осигурява тези пари. Някои отбори е възможно наистина да фалират тогава. Затова тая лига е зло, което не трябва да съществува и се радвам, че клубове, играчи и фенове го осъзнаха много бързо.

Перес, този човек носи само "любов" към парите и ето сега пак се опита да развие негови теории за печалби. Сигурен съм, че е подкокоросал американците да му съдействат. Испанците трябва доживот да заклеймят този човек и да не припарва повече до управление. Навремето той започна с огромните трансферни суми за да прави галактически и вселенски отбори.

Ние хубаво искаме американците да си ходят, но не мисля, че сега е времето. Трябва нов отбор да стягаме и не ни трябват сътресения в момента. Още една годинка и ако не дадат паРЕ лятото за трансфери мое и да си ходят.