Jump to content

Други първенства 2023/24


Препоръчан пост

  • 2 weeks later...

Куман пак паднал, нормално,   но голяма изненада от Германия

 

Байерн с най-голяма загуба от 1978 год насам    паднал  5:0  от Борусия  Мьонхенглад Ебах /за купата/

барабар с всичките си звезди от  Нойер до Лева.   

Gladbach led 1-0 after two minutes and 3-0 by the 21st minute.

Gladbach scored with five of their six shots on target - with Bayern having more possession and more efforts than the hosts without scoring.

  • 1Neuer
  • 5Pavard
  • 2UpamecanoBooked at 46mins
  • Substituted forSüleat 55'minutes
  • 21Hernández
  • 19Davies
  • Substituted forComanat 55'minutes
  • 6Kimmich
  • 8Goretzka
  • Substituted forTolissoat 64'minutes
  • 7Gnabry
  • Substituted forStanisicat 67'minutes
  • 25Müller
  • 10Sané
  • 9Lewandowski

Substitutes

  • 3Richards
  • 4Süle
  • 11Coman
  • 18Sabitzer
  • 20Sarr
  • 24Tolisso
  • 36Früchtl
  • 42Musiala
  • 44Stanisic
Link to comment
Сподели другаде

Еми не става Куман за треньор. За какво продължава да се натиска. Конте дали ще ги поеме. Нзм дали е бил треньор някога в Испания. Най-вероятно ще пробват Шави. 

Link to comment
Сподели другаде

Роналд Куман ще получи неустойка в размер на 12 милиона евро заради уволнението си като треньор на Барселона, съобщава испанското издание „El Pais“.

Ще има спокойствие и здрава храна.

 

и най-прясна новинка:

Барселона вече е постигнал споразумение с легендата Шави Ернандес,  пише испанският вестник „Sport“.

Планът на Барселона е Шави Ернандес да застане начело на клуба след международната пауза.

 

Link to comment
Сподели другаде

Меси при фермерите вече 4ти мач не успява да вкара. Даже е бил заменен на полувремето. Представяте ли си до връчването да Златната топка да е с 15тина мача в първенството и 4-5 отбелязани гола.. Естествено, това ще бъде достатъчно да му я връчат, защото е спечелил великата Копа Америка.

Link to comment
Сподели другаде

Администрацията на #AlSadd се съгласи за преместването на Шави в Барселона

след плащането на клаузата за освобождаване, предвидена в договора.

Договорихме се за сътрудничество с Барселона в бъдеще. Шави е важна част от историята на Ал-Сад и ние му желаем успех.

 

 

Link to comment
Сподели другаде

49 minutes ago, svetosus said:

В Барса вече ще плашат децата не с Баба Яга а с Яго Аспас. Днес пак им е сипал.

 

От 0:3 до 3:3 В 96 минута вкарва втория си гол Аспас

Знам, че е трудна за асимилиране тази информация, но Яго има 156 гола в Премиера Дивизион!

Отделно- най-резултатния играч в историята на Селта, а втория му престой при при галисийците е направо "скандален": 200 мача - 100 гола

Link to comment
Сподели другаде

1 hour ago, Bellamy said:

От 0:3 до 3:3 В 96 минута вкарва втория си гол Аспас

Знам, че е трудна за асимилиране тази информация, но Яго има 156 гола в Премиера Дивизион!

Отделно- най-резултатния играч в историята на Селта, а втория му престой при при галисийците е направо "скандален": 200 мача - 100 гола

Научихме го и им го върнахме...

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 weeks later...
Нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено....
 
Разследват Ювентус за финансови измами, полицията влезе в офисите
 
Разследват Ювентус за финансови измами, полицията влезе в офисите

Икономическа полиция и местни прокурори нахлуха в офисите на Ювентус, съобщи "Газета дело Спорт". Разследват се фиктивни разплащателни документи от последните 2 години и движението на около 50 милиона евро. Според прокуратурата акцията е срещу президента Андреа Аниели, вицепрезидента Павел Недвед и бившия спортен директор Фабио Паратичи, който сега работи в Тотнъм. Подозренията са свързани с финансови измами и фалшифицирани отчети, използване на фалшиви фактури и др.

Прокурорът в Торино е насрочил проверка, след като икономическа полиция започна разследване още през юли след трансфера Пянич - Артур. Съобщението на прокуратурата гласи: "За да се защити финансовият пазар, разследването започна след приключването на седмичната търговия на Италианската фондова борса (...). То е наречено "Призма", започна още през май 2021 г. и е поверено на група магистрати от икономическата група, съставена от заместник-прокурори Чиро Санториело, Марио Бендони и заместник-прокурор Марко Джанолио". 

Какво рискува Юве, ако разследването "Призма" на прокуратурата в Торино установи отговорността на шестимата разследвани мениджъри и на клуба по отношение на фиктивните капиталови печалби? При доказано фалшиво счетоводство наказанията ще бъдат наложени според тежестта на престъплението по наказателните закони на Италия. Ювентус обаче може да получи и санкция в сферата на спортното правосъдие. В практиката на Серия "А" вече имаше подобен случай през 2018 г., когато федералният апелативен съд осъди Киево на загуба на три точки за „повторно нарушение и заобикаляне на правилата за коректност на счетоводството“. 

Link to comment
Сподели другаде

 

 

 

Quote

Използването на технологии, за да помогне на официалните лица да вземат по-точни решения за офсайд, ще бъде тествано на Fifa Arab Cup, което започва във вторник.

„Полуавтоматизираните офсайди“ работят с помощта на между 10 и 12 камери, които събират до 29 точки данни за всеки играч 50 пъти в секунда.

Ако открие потенциална офсайд, се изпраща предупреждение до видеоасистент съдията (VAR), който има последното извикване.

Технологията може да се използва на Световното първенство по футбол през 2022 г.

„VAR има много положително въздействие във футбола и броят на големите грешки е намален, но има области, в които може да се подобри – и офсайд е една от тях“, каза Пиерлуиджи Колина, главен съдийски офицер на ФИФА.

„Наясно сме, че процесът на проверка на офсайди може да отнеме повече време [от други решения], особено когато е много тесен. Също така сме наясно, че позиционирането на линиите може да не е 100% точно.

„По тази причина ФИФА разработва технология, която може да предложи по-бързи и по-точни отговори. Това е известно като полуавтоматичен офсайд.

"За офсайд решението се взема след анализиране на позицията на играчите, но и тяхното участие в играта. Технологията може да тегли черта, но оценката остава в ръцете на съдията. Това остава от решаващо значение."

След въвеждането на VAR в големите европейски първенства, решенията за офсайд са сред най-противоречивите, като някои голове бяха изключени с най-малката разлика. Ударът на Роберто Фирмино за Ливърпул срещу Астън Вила през 2019 г. например беше изключен, тъй като подмишницата му беше офсайд.

Планираните изпитания на новата технология през 2020 г. бяха прекъснати от пандемията на коронавирус, но тестовете бяха проведени в Англия, Испания и Германия.

Арабската купа, която включва 16 отбора и се провежда на шест стадиона в Катар, е най-значимото изпитание за технологията досега.

„Той се основава на технология за проследяване на крайниците“, каза директорът по футболни технологии и иновации на ФИФА Йоханес Холцмюлер.

„Софтуерът обработва тези данни и в случай на нарушение в офсайд се изпраща автоматизиран сигнал до залата за видео операции. Това е причината да го наричаме „полуавтоматизиран“ – в крайна сметка все още VAR е този, който трябва да потвърди и потвърждава предложеното офсайд След това VAR информира съдията на терена за решението.

"Има две фокусни точки. Първият фокус е върху точката на удар - момента, в който се играе топката - и вторият е коя част от тялото е най-близо до голлинията, защитникът или нападателят. Надяваме се с технологията, че можем да бъдем по-бързо и по-точно."

 

https://www.bbc.com/sport/football/59461288

 

Link to comment
Сподели другаде

  • Simply Red changed the title to Други първенства 2022/23
  • S.Gerrard changed the title to Други първенства 2023/24
  • Dacheff unpinned and pinned this тема

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...