Jump to content

Други първенства 2022/23

Recommended Posts

На шега, на майтап, но Интер са на точка от първото място в Италия. Отново Милан са водачи на тоя етап от сезона. 

Харесва ми да гледам как жузето го унижават навсякъде в последните 4-5 години. Май отива към край на кариерата си в големия футбол.

Като (не)скрит привърженик на Рома ще кажа, че с Моуриньо отборът е абсолютен потрес за наблюдаване. Няма толкова муден футбол, вчера при 0:2 си стоят в тяхната половина.

Гледам Барса и Осасуна. Каталунците са жалки, а Дембеле след няколко сватбарски шута и безмислени финта се самоконтузи и гледа като теле от пейката. Осасуна играят много приятен директен футбол. И са биткаджии, но без грубости в стил Атлетико.

Имаше мнения тук колко надценен треньор е Анчелоти. Тази година с един застаряващ и преситен от успехи отбор показва колко добър е в професията. Тактическа постройка, мотивация, смени - Реал Мадрид просто прегазват отборите в Ла лига и ШЛ за сега. Маестро!

Татко Карло е голям треньор, но в никакъв случай не е Маестро. Маестро е Клоп, който ни измъкна от тинята и развива млади футболисти, успешно конкурира Байерн докато беше начело на Борусия Д и ред други причини. Анчелоти ако беше направил нещо в Евъртън щях да го адмирирам. Той е от типа мениджъри като Пепо и Жозето - няма ли голямо име (клуб), големи кинти и на хляба мекото не го търси. Още повече, че Ла Лига без Барса е състезание с кон и половина (визирам Атлетико най-вече в ролята на половината кон). Освен това имаше привилегията да работи с онзи Милан, който по мое мнение можеше да се конкурира и с Милан на Бастен, Гулит, Куман и тн.

Това не го пиша за да се заяждам а наистина го мисля. Просто има такива мениджъри като ярък пример освен изброените по-горе е и Зидан.

Клоп в Евъртън? Дали щеше за периода на престой на Анчелоти да постигне нещо? Клоп дойде във велик клуб, който беше изгубил посоката, но с много работа и търпение ни върна на правилния път. Към титлите. За година или две при Карамелите какво щеше да постигне Клоп? ШЛ или пък шампион в ПЛ? Аз съм скептичен. Приликите на Клоп с Гуардиола и Анчелоти са повече от разликите, не се заблуждавайте. Виж, с Оле Солшяер, Лампард и Артета разликата е колосална!

Анчелоти се провали и в Наполи 7мо място ги остави като го уволниха, след това ГАТУЗО ги вдигна по-нагоре. Да не говорим, че още не е печелил титла в Испания, сега ще я спечели защото е без конкуренция. Направо си е състезание с един кон, Атлетико тая година и половин не са.

Абе може да си всякакъв, ама три Шампионски лиги те правят всичко друго, но не и прехвален.

Анчелоти е треньор за големи клубове. Не е като Клоп да хване средняк и да го превърне в голям клуб. Но е перфектен в това да хване голям клуб и да му гарантира трофеи.

Това, че се е провалил с Евертън и Наполи, по никакъв начин не може да засенчи успехите му с Реал, Челси и Милан.

Меси, като играещ треньор, с тая Барселона за малко да стане шампион миналия сезон. После взе и Копа Америка като играещ треньор. "Pound for pound" и "centimeter for centimeter" е най-добрият треньор за 2021 година и по-добър треньор от Карло Веждата.

ميسي Rkh16 GIF - ميسي Rkh16 GIFs

Аз само да кажа, че Интер си се качиха на първото място и си мисля, че няма да го изпуснат до края на сезона. А много им предричаха крах и разпад, а то джуве са тръгнали по тоя път. Нищо чудно пак да ги изхвърлят тия измамници. 

Жалко е само колко потресаващо ниско е нивото на Серия А тая година. Като гледам представянето на топ 3 отборите им в класирането в ШЛ и ми става лошо.

Интер имат криви гостувамоя втория полусеон на Наполи, Ювентус и Аталанта, така че аз още не бих им връчил нищо. Видяхме Милан и Наполи как почнаха и как в последните пет мача зверски спукаха гуми, така че в тази Италия може всичко да стане.

Аталанта за мен са скрит фаворит в момента, засега още няма очаквания към тях, а пак си играят много здраво.

5 minutes ago, Plovdiv_1926 said:

Интер имат криви гостувамоя втория полусеон на Наполи, Ювентус и Аталанта, така че аз още не бих им връчил нищо. Видяхме Милан и Наполи как почнаха и как в последните пет мача зверски спукаха гуми, така че в тази Италия може всичко да стане.

Аталанта за мен са скрит фаворит в момента, засега още няма очаквания към тях, а пак си играят много здраво.

Видях ги гостуванията, но според мен няма да са решаващи за титлата. Останалите преследвачи ще се издънят по пътя срещу по-слаби отбори. 

Аталанта за мен са Ливърпул 2013/14. Симпатичен средняк-неудачник със силна атака, който винаги се проваля в най-важните моменти. Иначе са симпатични, но реалностите са такива, според мен.

• 2 weeks later...

Вчера се е случило нещо почти толкова великолепно, колкото и нашият мач срещу Лестър.

На Серхио Рамос му бяха необходими цели 3 участия с фланелката на ПСЖ, за да си изкара червен картон. Вчера влиза като смяна на почивката и 86-тата минута е изгонен.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Току-що  Барса заслужено отпаднаха за Купата от Билбао  с 3:2 след продължения.

https://www.flashscore.bg/match/IVii08HE/#match-summary/match-summary

За спасяване за сезона им остава само малка надежда в ЛЕ.

• Simply Red changed the title to Други първенства 2022/23